ciasto z herbatnikami - 3921 przepisów (strona:57/262)

Serowa tarta z malinami 162

ciasta z serem i dużą ilością świeżych owoców, dlatego często je robię;) Ale żeby nie było nudno, to zawsze staram się je zrobić nieco inaczej.    Ciasto: 200 g maślanych herbatników, 100g gorzkiej czekolady, 2 łyżki masła lub margaryny.     Czekoladę połamać na kawałki i wraz z margaryną stopić. Herbatniki pokruszyć za pomocą blendera na pył(...)cukrami na gładką masę. Dodać esencję waniliową, wymieszać. Masę wyłożyć na schłodzony spód. Wstawić ponownie do lodówki.     Dodatkowo: 500 g świeżych malin.     Na wierzchu ciasta rozłożyć maliny. Tartę przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości
CIASTO BANANOWO-CZEKOLADOWE BEZ PIECZENIA 218

Moje słodkie szaleństwo bez pieczenia, tym razem w połączeniu kremu bananowego z gorzkim czekoladowym musem. Ciasto wyszło genialne, odpowiednio wyważone i nie za słodkie. Polecam jest pyszne :) SKŁADNIKI: 200 g maślanych herbatników 2 opakowania okrągłych biszkoptów (po 170 g) żurawina do dekoracji MASA BANANOWA: 1 l nektaru bananowego np. Hortex 2 śmietankowe budynie 2 cytrynowe galaretki 2 łyżki masła(...)Mieszamy, chwilkę gotujemy. Po wyłączeniu palnika wsypujemy galaretki i dobrze mieszamy. Masa nam się trochę rozrzedzi, ale tam ma być. Jeszcze ciepłą masę równo wylewamy na herbatniki. Układamy obok siebie biszkopty. Ciasto odkładamy żeby przestygło. MASA CZEKOLADOWA: Mleko gotujemy, dodajemy połamaną czekoladę i odstawiamy do rozpuszczenia. Jeśli w mleku nadal są czekoladowe grudki należy jeszcze raz podgrzać. Odstawiamy

Pani na deser
Gotowany Sernik Na Herbatnikach Z Borówkami 147

chowamy ciasto do lodówki. Masa z galaretki 5. Połowę opakowania galaretki rozpuszczamy w 200 ml bardzo gorącej wody i odstawiamy aby zaczęła tężeć. 6. Kiedy zacznie lekko tężeć dodajemy do niej jogurt i dokładnie mieszamy lub miksujemy i jeszcze płynną wylewamy na ciasto i chowamy do lodówki do całkowitego stężenia. Ps. ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień kiedy herbatniki

Gotowanie...to proste !
Banoffee 153

Fantastyczne ciasto bez pieczenia. Ciasto z bananami i masą kajmakową, nie za słodkie, lekkie, puszyste. Ciasto smakowało nie tylko nam, ale też wszystkim, którzy go próbowali. Można tutaj wykorzystać okrągłe biszkopty, lub upiec biszkopt z 3 jaj. Przepis ze strony Gotuję, bo lubię . Polecam! Banoffee Składniki na formę 24 x 28cm: Na spód: opakowanie podłużnych biszkoptów Na masę kajmakową: 500g(...)wcześniej kajmak warto rozmieszać łyżką, by miał gładką konsystencję), krem miksujemy tylko do połączenia składników. Krem wykładamy na banany, rozprowadzamy równo. Na kremie układamy herbatniki. Na herbatnikach rozprowadzamy kajmak i ciasto schładzamy około 30 minut. Krem śmietankowy: żelatynę zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzewamy ją, aż do rozpuszczenia (ja podgrzewam w mikrofali około 10 sekund). Kremówkę

Smak mojej kuchni
Sernik na jogurtach greckich 193

dosypać drugą szklankę cukru i dodać do masy jogurtowej. Delikatni wymieszać. Blachę o wymiarach 20x30cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie blachy wyłożyć herbatniki. Na herbatniki wylać masę jogurtową.  Ciasto piec w piekarniku nagrzałam do temperatury 180 stopni przez około 1 godzinę. Po upieczeniu ciasto pozostawić w piekarniku do wystygnięcia przy uchylonych drzwiczkach.  Po wystygnięciu posypać

Cukiernia Pychotki
Kostka malinowa bez pieczenia 184

Błyskawiczne, banalnie proste ciasto malinowe na zimno, do przygotowania którego wystarczą tylko 4 składniki. Dobrze schłodzone będzie idealnym deserem podczas upałów :) Składniki  na małą blaszkę 20x25cm: ok 1/2 paczki herbatników maślanych 2 galaretki malinowe 250 ml kremówki 36 % 1/2 - 1 szklanka świeżych malin Przygotowanie: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć herbatnikami. Jedną galaretkę rozpuścić w niepełnej(...)tężeć, ubić śmietanę. Dodać do niej tężejącą galaretkę i krótko zmiksować.  Następnie dodać maliny i wymieszać. Masę wyłożyć na herbatniki. Schłodzić. W tym czasie w szklance gorącej wody rozpuścić drugą galaretkę. Schłodzić. Gdy zacznie gęstniej wylać na ciasto. Schłodzić przed podaniem, przechowywać w lodówce

Ze smakiem i z pasją
Sernik waniliowy z solonym karmelem. 301

pokrywa bita śmietana ,karmel i sól morska w płatkach. Prawdziwe sernikowe niebo !.Tylko nie przesadźcie z solą. Składniki: okrągła foremka o średnicy 22 cm z odpinanym brzegiem. Ciasto: 270 g kruchych herbatników,dałam czekoladowe 30 g mielonych migdałów 85 g roztopionego masła Masa serowa: 700 g sera twarogowego z wiaderka,może być kremowy President 150 g cukru 4 jajka(...)zimnej śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Sos karmelowy: 125 ml śmietany 30 % 0,5 szklanki cukru trzcinowego 30 g masła Dodatkowo: sól morska w płatkach Kruchy spód: Herbatniki rozdrobnić przy użyciu miksera i wymieszać z mielonymi migdałami. Masło roztopić i połączyć z ciastkami,dokładnie wymieszać .Masa może być odrobinę sypka,jeśli dodacie więcej masła masa po upieczeniu stanie

Ladylaura.
Kremówka 361

zamrażarki. Po wyjęciu z zamrażarki pokroiłam na plastry, poukładałam na 2 takich samych blaszkach, wyłożonych papierem do pieczenia. Wyrównałam widelcem, ponakłuwałam. Część, która będzie stanowiła górę ciasta ponacinałam na kształt herbatników (radełkiem), aby potem łatwiej było kroić. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180º C, piekłam do lekkiego zarumienienia (ok. 15-20 minut). W międzyczasie przygotowywałam masę budyniową. Odlałam(...)puch. Zmniejszyłam obroty robota na najniższe i dodawałam po łyżce zimnego budyniu. Na koniec wsypałam bitą śmietanę w proszku Śnieżka i jeszcze chwilę mieszałam robotem. Placek stanowiący spód ciasta lekko posmarowałam kwaśnym dżemem (z czarnej porzeczki), na to wyłożyłam krem (użyłam worka cukierniczego i tylki w kształcie gwiazdy – łatwo, szybko i równo). Na masę wyłożyłam drugą część ciasta

mojewypiekiinietylko
Tort chałwowy 166

pieczenia oraz kakao. Wsypywać stopniowo do ubitych jajek mieszając delikatnie szpatułką. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boków nie wykładamy i nie smarujemy. Wlać ciasto do formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez około 35-40 minut. Do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do wystygnięcia. Przekroić na trzy(...)pokruszoną chałwę i zmiksować na gładko. Miksując dodawać po łyżce ugotowanego budyniu. Powstanie nam puszysty delikatny krem. Dodatkowo 1 słoiczek dżemu (dałam truskawkowy) orzeszki w czekoladzie 10 herbatników drobno zmiksowanych Składanie ciasta blat biszkoptu dżem 1/3 kremu blat biszkoptu dżem 1/3 kremu blat biszkoptu krem na wierzch ciasta  i posmarować boki obsypać boki ciasta pokruszonymi ciastkami górę tortu

O kuchni z uczuciem
Czekoladowy sernik z pomarańczą i granatem / Chocolate cheesecake with orange and pomegranate 137

Ostatnio moje ulubione połączenie czekoladowe ciasto, kremowy ser i pomarańcze. Sernik niezbyt słodki za to orzeźwiający i lekki.SKŁADNIKICiasto:20 dkg pełnoziarnistych herbatników czekoladowych1 łyżka brązowego cukru1 łyżka kakao10 dkg masłaMasa serowa:1 kg sera trzykrotnie mielonego4 żółtka200 ml śmietany 18%3 łyżki skrobi ziemniaczanej wanilia6 czubatych łyżek cukru pudruSkórka otarta z jednej pomarańczyOwoce:6 dużych pomarańczy1 granatlistek agaruPRZYGOTOWANIEHerbatniki(...)wykładam na podpieczony spód i wkładam na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po tym czasie temperaturę obniżam do 170 stopni i piekę przez 45 minut. Upieczone ciasto wyciągam i odstawiam do wystygnięcia.Pomarańcze filetuję nad miską i cząstki odkładam na sitko aby ściekł nadmiar soku. Obieram granata. Połowę nasion przeciskam przez sito aby otrzymać sok, drugą połowe

Magiczna kuchnia Darii
Sernik kajmakowy na ciasteczkowym spodzie z malinami 208

jeszcze przyjdzie czas. Składniki na foremkę 25×25 cm: Spód ciasteczkowy : – około 260 g herbatników maślanych – 2 łyżki gorzkiego kakao – 100 g rozpuszczonego masła Herbatniki zmieliłam w blenderze na piasek. Połączyłam z kakao. Na końcu dodałam rozpuszczone masło i dokładnie wymieszałam. Foremkę wyłożyłam papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową przesypałam do foremki i ugniatałam(...)bezpośrednio do naczynia z wodą). Pieczemy 15 minut w 170 stopniach, a następnie przykręcamy piekarnik do 150 stopni i pieczemy jeszcze 60 minut. Po tym czasie wyłączmy piekarnik ale ciasto zostawiamy w nim jeszcze na pół godziny. Następnie otwieramy drzwiczki i całkowicie studzimy sernik. Ostudzony trzymamy w lodówce. Na wierzch użyłam frużeliny malinowej . Możecie również położyć świeże owoce lub przygotować

Relaxtime
Malinowo czekoladowa kostka (bez pieczenia) 218

Prawdziwie letnie ciasto bez pieczenia na maślanych herbatnikach z budyniową warstwą oraz czekoladową z serkiem mascarpone , całość dopełnia warstwa galaretki z malinami. Błyskawiczny, słodziutki ,   wyborny i orzeźwiający deser na ciepłe dni.  Nie jest trudny do wykonania. Zaskakująco pyszny. Zapoznajcie się z tym przepisem, będzie służył całe lato, można tylko zmieniać owoce. Polecam. Blaszka(...)lodówki do całkowitego wystudzenia.  Do masy dodać serek mascarpone oraz cukier puder, zmiksować na gęsty krem, wyłożyć na herbatniki. Galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej wody, do lekko tężejącej dodać maliny wymieszać i wylać na ciasto. Chłodzić całą noc w lodówce.   Smacznego

Wanilia i Kardamon
Ekspresowa kremówka na herbatnikach z sosem toffi 361

Uwielbiam ciasta z kremem budyniowym, dlatego z braku czasu staram się wymyślać jakieś pyszneee i na szybko. Mam sprawdzony krem z ciasta karpatkowego - klik , więc dodałam herbatniki, sos toffi i wyszło nieziemskie połączenie. Sama masa nie jest zbyt przesłodzona, więc idealnie skomponowała się z polewą. Koniecznie sami spróbujcie! A przepis i troszkę informacji na temat kremówki/napoleonki macie(...)jakiś czas przemieszać.) Masło ubić do białości i po łyżce zmiksować z zimnym budyniem. Na dnie formy ułożyć połowę herbatników i następnie wyłożyć masę budyniową. Krem wyrównać i przykryć pozostałymi ciastkami. Na wierzchu rozsmarować warstwę toffi. Ciasto schłodzić w lodówce i opcjonalnie udekorować wg uznania

Di gotuje
Sernik Zebra bez pieczenia 435

Kiedy znalazłam na tej stronie sernikową zebrę i to w dodatku bez pieczenia, oniemiałam z zachwytu. Zdjęcie prezentowane na blogu wyglądało tak smakowicie, że jeszcze tego

Smaki Na Talerzu
Przepis #180 Bezglutenowe herbatniki - bez cukru i laktozy (wegańskie) 156

obyło się bez wielu prób i błędów ale w końcu udało się zrobić pyszne i kruche domowe wegańskie herbatniki.  Ciasteczka są bez glutenu, białego cukru oraz laktozy. Herbatniki zrobiłam na bazie zmielonych migdałów oraz gotowej mieszanki mąki bezglutenowej o dobrym składzie (przy wyborze gotowej mieszanki  bezglutenowej warto przeczytać skład, ponieważ często można znaleźć sporo dodatków(...)Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy zmielone migdały, sodę, ksylitol oraz mleko i olej kokosowy. Całość dokładnie i szybko zagniatamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto na grubość 3-4 mm (możemy delikatnie podsypać mąką jeśli ciasto się zbyt klei) i wycinamy herbatniki. Układamy na blasze. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 13-15 minut. Pozostawiamy do wystudzenia.  Herbatniki

Health-Fit-Life