ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:50/672)

Truskawkowy sernik na zimno 162

Sernik z truskawkami to ciasto na zimno, które powinno każdemu zasmakować. Uwielbiam truskawki, więc sam wygląd tego ciasta przypomina mi gorące lato. Składniki: 1 kg sera mielonego w kubełku cukier puder do smaku 2 galaretki truskawkowe truskawki (ja użyłam 300 g) 200 herbatników 1/2 kostki masła 1/2 tabliczki białej czekolady Na samym początku przygotować galaretki - rozpuścić je w 3 szklankach(...)dałam je na boki i na sam spód). Następnie wylać masę serową. Przygotowany sernik włożyć do lodówki. Gdy masa stężeję, ułożyć na niej pokrojone truskawki i polać tężejącą galaretką. Ciasto ponownie umieścić w lodówce.  Podawać dopiero wtedy, gdy wierzchnia galaretka stężeje

Ugotować
Biszkopt z malinami 90

Składniki na 1 warstwę: 400 ml jogurtu greckiego 2 galaretki malinowe Maliny mrożone Składniki na 2 warstwę (wierzch): 300-350 ml śmietanki kremówki 30-36% 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka malinowa świeże maliny Przygotowanie biszkoptu: Białka jajek oddzielamy od żółtek i wbijamy do miski, w której będziemy przygotowywać ciasto na biszkopt, a żółtka przekładamy do osobnego naczynia. Białka ubijamy(...)wystygnięciu kroimy na pół, jedną część wkładamy na dno tortownicy. Przygotowanie obu warstw: 1 galaretkę rozpuszczamy w 400 m wrzącej wody, wylewamy na dosyć płaski talerz lub pojemnik prostokątny lub kwadratowy i zostawiamy do stężenia, gdy stężeje kroimy galaretkę w kostkę. 2 galaretki rozpuszczamy w ok. 300 ml wrzącej wody i studzimy. Jogurt możemy trochę ubić aby go napowietrzyć

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Malinowa Chmurka 96

cukru wanilinowego 100 g masła GALARETKA Z MALINAMI 600 g malin 3,5 szklanki wrzątku 3 galaretki malinowe KREM ŚMIETANKOWY 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 50 ml wrzącej wody BEZA 150 g cukru 3 białka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie KRUCHE CIASTO Wszystkie składniki powinny być schłodzone(...)Schłodzone ciasto ponakłuwać widelcem. Piec w 190 stopniach grzanie góra-dół przez 15-20 minut. GALARETKA Z MALINAMI Galaretki malinowe rozpuścić w 3,5 szklanki wody. Wystudzić, wymieszać z malinami. Następnie włożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Lekko stężałą galaretkę wyłożyć na krycie ciasto i wsadzić do lodówki do całkowitego stężenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KREM ŚMIETANKOWY Pamiętajcie, że śmietana

Przepiski.pl
tarta mascarpone z truskawkami i podsumowanie 4 lat blogowania 155

krem: 250 g mascarpone 200 ml kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru dodatkowo: 200 g mrożonych owoców (użyłam malin i truskawek) galaretka truskawkowa 50 g deserowej czekolady łyżka mleka masło i mąka do foremki Składniki ciasta posiekać i zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez godzinę (lub w zamrażalniku 30 minut).  Foremkę wysmarować masłem i wysypać(...)razem z mlekiem rozpuścić nad parą. Za pomocą pędzelka wysmarować dno tarty. Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem a następnie krótko zmiksować z mascarpone. Wyłożyć na ciasto. Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Kiedy wystygnie dodać do niej nie rozmrożone owoce i wyłożyć na ciasto (będzie bardzo szybko tężeć). Odczekać aż całość ładnie stężeje

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Proste, chrupiące ciasto z nutellą, musem brzoskwiniowym 790

Proste, chrupiące ciasto z nutellą, musem brzoskwiniowym i galaretką – Przepyszne(...)proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia ze spodem lekko chrupiącym, zrobionym z nutelli i sucharków. Środek jest serowo – śmietankowy i delikatnie waniliowy. Górę wieńczy mus z brzoskwiń z galaretką, pychotka! Ciasto nie za słodkie, orzeźwiające i ładnie się prezentuje. Przepis dostałam od jednej z czytelniczek Małej Cukierenki Pani Magdy Pawlaczyk, bardzo dziękuję! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki

Mała Cukierenka
Biszkopt z masą budyniową i galaretką 37

Biszkopt z masą budyniową i galaretką – przepis na idealny i znany wszystkim biszkopt z owocami i galaretką. Ciasto idealne na zbliżające się ciepłe dni! W tym przepisie przyda Ci się: Zapisz przepis The post Biszkopt z masą budyniową i galaretką first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Biszkopt z masą budyniową i galaretką pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Rolada z bitą śmietaną i galaretką 653

lekko ścinająca się. Jedna galaretka pójdzie do środka rolady. Rozpuszczamy w takiej ilości jak jest na opakowaniu i wstawiamy do lodówki. Musi całkiem stężeć.  Tę galaretkę najlepiej zrobić dużo wcześniej. Przygotowanie ciasta:  Do miski przesiewamy  mąki z proszkiem do pieczenia i odstawiamy. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli, pod koniec ubijania wsypujemy cukier i dalej ubijamy(...)naszej pracy z roladą, musimy uważać, by masa nie ścięła się nam całkowicie. Powinna być prawie gotowa, ale  tak ( można powiedzieć trzęsąca się)   Kroimy galaretkę w kostkę.   Ciasto delikatnie rozwijamy ze ściereczki. Smarujemy smażonymi jabłkami, cieniutko.  Część masy rozsmarowujemy na całości ciasta. Na brzegu , wzdłuż układamy pokrojone galaretki. Dodajemy resztę masy i zwijamy ponownie

W kuchennym oknie Ewy
ciasto z serem na zimno, galaretką i malinami 547

wyłożonej samo dno papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 35 min. w ok. 170 st C. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do całkowitego wystudzenia. składniki na masę serową: 1000 g sera zmielonego 100 g masła 200 g cukru pudru 2 galaretki wiśniowe 500 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Masło roztapiamy i odstawiamy do wystygnięcia. Do naczynia miksującego(...)masa stanie się aksamitna. Gotową masę wylewamy na upieczone i wystudzone ciasto (ciasto włożone go foremki, w której się piekło). Wstawiamy do lodówki do stężenia. składniki na wierzch ciasta: 2 galaretki malinowe 750 ml gorącej wody ok. 500 g malin wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Dodajemy maliny, mieszamy aby całe pokryte były galaretką. Wykładamy równomiernie

Domowy Smak Jedzenia
Biedronka z kisielową pianką – łatwe i szybkie! 11786

jest wyczekany przepis!Inspiracją do jego powstania był mój przepis na ciasto CZEKOLADOWE KRATERY , a mianowicie jego wnętrze , które wygląda jak dzisiejsza Biedronka.Delikatny biszkopt pokryty niesamowicie mięciutka , delikatną pianką , przypominającą ptasie mleczko i wierzchnia warstwa  z dodatkiem owocowej galaretki i borówek.Wprost rozpływa się w ustach!Ale oprócz tego , że świetnie smakuje to jeszcze pięknie wygląda!Zrobi furorę na każdym(...)biszkopcie wycinamy kółka za pomocą kieliszka.Przykrywamy masę kisielową i wkładamy do lodówki do stężenia.Galaretkę rozpuszczamy w ¾ ilości wody niż to pisze na opakowaniu.Do otworów w cieście wkładamy owoce , zalewamy lekko tężejącą galaretką.Wkładamy do lodówki.Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto Bąbelek 112

Ciasto bąbelek to bardzo smaczny deser, zaliczany do grupy ciast bez pieczenia. Jest bardzo szybki i przede wszystkim łatwy w przygotowaniu, a swoim smakiem zachwyci nie jednego gościa. Urok tego ciasta to galaretka z bąbelkami, które powstają podczas energicznego wymieszania lekko tężejącej galaretki. Stąd też wywodzi się nazwa ciasta. Ciasto bąbelek składa się z herbatnik owego spodu, sernikowej masy oraz(...)BĄBELEK Składniki MASA SEROWA 1 kg sera z wiaderka (u mnie niebieski President) 2 galaretki przeźroczyste 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 500 ml wrzątku GALARETKA 2 galaretki przeźroczyste 800 ml wody DODATKOWO ok. 160 g herbatników maślanych 500 g borówek Wykonanie Dwie galaretki przeźroczyste rozpuścić w 500 ml wrzącej wody. Odstawić, aby przestygły. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić

Alle Dobre!
Ciasto Bąbelek 81

Ciasto bąbelek to bardzo smaczny deser, zaliczany do grupy ciast bez pieczenia. Jest bardzo szybki i przede wszystkim łatwy w przygotowaniu, a swoim smakiem zachwyci nie jednego gościa. Urok tego ciasta to galaretka z bąbelkami, które powstają podczas energicznego wymieszania lekko tężejącej galaretki. Stąd też wywodzi się nazwa ciasta. Ciasto bąbelek składa się z herbatnik owego spodu, sernikowej masy oraz(...)BĄBELEK Składniki MASA SEROWA 1 kg sera z wiaderka (u mnie niebieski President) 2 galaretki przeźroczyste 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 500 ml wrzątku GALARETKA 2 galaretki przeźroczyste 800 ml wody DODATKOWO ok. 160 g herbatników maślanych 500 g borówek Wykonanie Dwie galaretki przeźroczyste rozpuścić w 500 ml wrzącej wody. Odstawić, aby przestygły. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić

Alle Dobre!
Rumowe ciasto z truskawkami i kokosem. 98

mascarpone 2 – 3 łyżki cukru pudru (wg własnych upodobań) Dodatkowo: kilkanaście truskawek 2 galaretki o ulubionym smaku (u mnie smak pomarańczowego Frugo) Przygotowanie: Przed przystąpieniem do przygotowania ciasta naszykuj galaretkę: dwa opakowania galaretki rozpuść w 700 ml gorącej wody, odstaw do wystygnięcia, a następnie wstaw do lodówki, pilnując, aby prawie stężała, ale była jeszcze na tyle płynna, żeby móc(...)Połącz sok z cytryny oraz Rum z chłodną, przegotowaną wodą i nasącz dokładnie wystudzone ciasto. Na ciasto wyłóż krem mascarpone, następnie ułóż dowolnie truskawki, dociskając je lekko do kremu (ja układam przekrojone na połówki – owoce nie powinny wystawać znad wylanej na nie galaretki, więc nie mogą być za duże). Wylej na wierzch tężejącą galaretkę. Wstaw do lodówki do całkowitego

Kocham Czekoladę
Rumowe ciasto z truskawkami i kokosem. 197

mascarpone 2 – 3 łyżki cukru pudru (wg własnych upodobań) Dodatkowo: kilkanaście truskawek 2 galaretki o ulubionym smaku (u mnie smak pomarańczowego Frugo) Przygotowanie: Przed przystąpieniem do przygotowania ciasta naszykuj galaretkę: dwa opakowania galaretki rozpuść w 700 ml gorącej wody, odstaw do wystygnięcia, a następnie wstaw do lodówki, pilnując, aby prawie stężała, ale była jeszcze na tyle płynna, żeby móc(...)Połącz sok z cytryny oraz Rum z chłodną, przegotowaną wodą i nasącz dokładnie wystudzone ciasto. Na ciasto wyłóż krem mascarpone, następnie ułóż dowolnie truskawki, dociskając je lekko do kremu (ja układam przekrojone na połówki – owoce nie powinny wystawać znad wylanej na nie galaretki, więc nie mogą być za duże). Wylej na wierzch tężejącą galaretkę. Wstaw do lodówki do całkowitego

Kocham Czekoladę
Ciasto z sokiem marchwiowym i z delicjami 158

mąki pszennej1 szklanka cukru10 jajekpółtorej łyżeczki proszku do pieczeniaMasa budyniowa:700 ml soku marchwiowego2 opakowania budyniu śmietankowegoMasa śmietankowa:250 g śmietany 36 %1 op. galaretki pomarańczowejDodatkowo:2 paczki delicjiwiórki kokosowe do dekoracji.  Wykonanie:Ciasto:jajka zmiksować z cukrem. Dodawać stopniowo mąkę z proszkiem. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec w temp. 180 stopni C przez około(...)min.Masa budyniowa: Ugotować budyń wg wskazówek z opakowania na soku z marchewki.Masa śmietankowa:Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Pozostawić do wystudzenia. Śmietanę ubić, połączyć z wystudzoną galaretką.Ciasto finał:Zaraz po przyrządzeniu masę budyniową wylać na wystudzony biszkopt. Na ostudzonej masie ułożyć delicje. Wystudzoną  masę śmietankową wyłożyć na delicje. Udekorować wiórkami kokosowymi.Ciasto z sokiem z marchewki

Bon Appetit Małgorzaty
Najlepsze ciasta bez pieczenia 1101

zrobienia i powinny przypaść do gustu zwłaszcza osobom, które nie potrafią piec lub tego nie lubią. Moim ulubionym z tego zestawu jest Ciasto krówka bez pieczenia z galaretką kawową. Najważniejszą zaletą ciast bez pieczenia jest duża oszczędność czasu przy ich wykonaniu, gdyż nie trzeba ich piec. Jeśli chcecie zobaczyć inne ciasta nie tylko(...)pieczenia, zobaczcie zakładkę Na słodko→ Ciasta . Ciasto Snikers bez pieczenia Ciasto kokosowe bez pieczenia Sernik kokosowy z ananasem Ciasto przekładaniec bez pieczenia Ciasto krówka bez pieczenia z galaretką kawową Ciasto z kremem budyniowym bez pieczenia Ciasto bez pieczenia z mascarpone Ciasto z krakersami bez pieczenia

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania