ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:49/672)

Kopiec kreta z truskawkami i bananami – przepis na dużą blachę 187

pieczemy około 40 minut – do suchego patyczka *** *** Ciasto studzimy, a następnie ścinamy z niego nierówny wierzch. Spód ciasta układamy ponownie w foremce, natomiast wierzch ciasta kruszymy w dłoniach i przekładamy do miseczki *** *** Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody i studzimy *** *** Banany obieramy i przekrawamy wzdłuż na połówki. Truskawki dokładnie myjemy, osuszamy i przecinamy na połówki. Pokrojone owoce(...)układamy na cieście *** *** Następnie owoce smarujemy z wierzchu cienką warstwą galaretki *** ** Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie ciągle miksując dodajemy cienkim strumieniem resztę galaretki cytrynowej *** *** Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę *** *** Czekoladę wsypujemy do masy śmietanowej, mieszamy *** *** Masę wykładamy na owoce i równomiernie rozprowadzamy *** *** Całość posypujemy pokruszonym ciastem i delikatnie dociskamy *** *** Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum kilka

Blog z Apetytem
Ciasto z galaretką z truskawkami i musem czekoladowym 143

Ciasto z galaretką z truskawkami i musem czekoladowym jest nie tylko smaczne, ale również świetnie się prezentuje. Mi udało się je przygotować z mrożonych truskawek, ale najlepsze będą bez wątpienia świeże. Każdą(...)warstw ciasta przygotowuje się banalnie prosto. Najlepiej w celu dodawania kolejnych warstw wykorzystać wysoką obręcz. Ja ostatnio w taką zainwestowałam i jestem bardzo zadowolona, bo nie muszę się już wspomagać folią aluminiową w celu przedłużenia za niskiej obręczy tortowej. Ciasto prezentuje się na tyle dobrze, że nie potrzeba tutaj wymyślnych dekoracji. Właściwie wystarczy starta mleczna czekolada na wierzch ciasta

Passions hobbies life
Ciasto z budyniem i truskawkowym musem 700

cukru pudru  5 łyżeczek żelatyny 70 ml ciepłej wody 300 ml kremówki  Dodatkowo: truskawki świeże 1 galaretka truskawkowa   450 ml wrzątku  Przygotowanie:   Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż ciasto będzie sztywne. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Dodawać porcjami do ubitej na sztywno masy jajecznej(...)tężeć, ubić zimną kremówkę na sztywno. Do ubitej śmietany dodawać porcjami mus truskawkowy i delikatnie wymieszać. Masę rozsmarować na biszkopcie. Na masę truskawkową poukładać pokrojone truskawki i zalać tężejącą galaretka. Ciasto najlepiej schłodzić całą noc w lodówce. Warstwy ciasta: biszkopt kakaowy, krem budyniowy, biszkopt kakaowy, masa truskawkowa, truskawki, galaretka

Ala piecze i gotuje
Ciasto jabłkowo serowe z polewą czekoladową 442

Duża porcja dobrego ciasta. Kruche blaty, gotowany sernik, warstwa biszkoptowa i prażone jabłka z galaretką-ciasto choć czasochłonne nie jest trudne do wykonania, jedno z moich ulubionych połączeń smakowych. Najlepsze na drugi dzień po przygotowaniu, kiedy kruche blaty zmiękną i smaki się połączą.  Idealny wypiek na różne okazje w tym świąteczne. Jest pyszne, gorąco polecam, dla wielbicieli przekładanych ciast(...)sztuk dużych jabłek winnych 2-3 łyżki cukru 1 łyżka masła ½ szklanki wody 2 galaretki agrestowe Polewa czekoladowa: 125 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka 2 łyżki ciemnego kakao 1 czubata łyżeczka żelatyny  Do posypania: czekoladowe kreacje Dr.Oetker Przygotowanie: Ciasto kruche: Mąkę pszenną wymieszać z cukrem oraz proszkiem do pieczenia, dodać żółtka, śmietanę i pokrojone

Wanilia i Kardamon
Truskawkowa Finezja 79

puszysty biszkopt z dodatkiem słodkiej masy oraz galaretki z aromatycznymi truskawkami to idealne połączenia smakowe, które zawiera ciasto truskawkowa Finezja. Ciasto truskawkowa Finezja jest bardzo delikatne i lekkie, charakteryzują je cudowne, soczyste kolory, wspaniały wygląd oraz jeszcze lepszy smak. Do przygotowania ciasta możecie użyć świeżych truskawek, ale jeśli nie macie do nich dostępu, śmiało można sięgnąć po mrożone(...)window.adsbygoogle || []).push({}); GALARETKA Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, pozostawiamy do lekkiego stężenia. Wykonanie Pierwszą część biszkopta umieszczamy w blaszce, następnie wykładamy na niego 2/3 masy budyniowej. Na masę wykładamy drugi biszkopt. Do pozostałej masy dodajemy 3 zblendowane truskawki lub 2 łyżeczki dżemu truskawkowego. Gotową masą smarujemy biszkopt. Na biszkopcie układamy truskawki i zalewamy je tężejącą galaretką. Ciasto wstawiamy do lodówki

Przepiski.pl
Ciasto orzechowe 144

Uwielbiam wszystko co orzechowe – wszelkie torty, ciasta i ciasteczka. To ciasto wyszło wyśmienicie i wszystkim bardzo smakowało, ale…. nie obyło się bez komplikacji, które na tamten moment lekko zszargały mi nerwy;) Tak naprawdę ciasto to miało wyglądać zupełnie inaczej, ale użyłam mniejszej blaszki i wyrosło jak oszalałe. Postanowiłam więc przekroić ciasto orzechowe na pół, a biszkopt zamiast(...)jeżeli równie mocno lubicie orzechowe smaki, polecam Wam również inne przepisy z orzechami w roli głównej: Łącki przekładaniec Sernik orzechowo-kajmakowy z jabłkami Orzechowe choinki z ciasta francuskiego Ciasto kawowo-orzechowe z kawową galaretką Ciasto orzechowo-miodowe siostry Anastazji Tort orzechowo-migdałowo-czekoladowy Ciasto kruche : 370 g mąki pszennej 350 g masła 3 żółtka 3 łyżki zimnej wody 1/2 łyżeczki

Smaki Na Talerzu
Ciasto jogurtowo-truskawkowe na zimno 23289

Ciasto jogurtowo-truskawkowe na zimno to kakaowy biszkopt przełożony lekką masą jogurtową, w której zanurzone są kawałki świeżych truskawek oraz galaretką z musu truskawkowego. Jest to ciasto typowo sezonowe, owocowe, mało słodkie. Należy podawać je mocno schłodzone, gdyż masa jogurtowa ma kremową konsystencję(...)powinna długo stać w temperaturze pokojowej. Do wykonania masy jogurtowej polecam bardzo gęsty jogurt grecki, gdyż rzadszy jogurt może wymagać dodania większej ilości galaretki. Najsłodszym elementem ciasta jest galaretka z musu truskawkowego, choć jej słodkość zależy od smaku truskawek oraz ilości dodanego cukru. Biszkopt kakaowy nie wymaga nasączenia, gdyż masa jogurtowa przed zastygnięciem jest rzadka i gdy ją wylejemy

Smakołyki Bereniki
,,Pawi ogon pod bezą” 149

Ciasto, które zachwyca swoim kolorem i smakiem. Roladki zatopione w malinowej galaretce przykryte miodowym ciastem z bezą! Składniki: Ciasto miodowe: 300 g mąki tortowej, 2 łyżeczki miodu, 1 płaska łyżeczka sody, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 jajko, 100 g margaryny 1/2 szklanki cukru pudru na bezę: 4 białka 3/4 szklanki cukru pudru szczypta soli łyżka mąki ziemniaczanej łyżka(...)cukru, 1 budyń waniliowy, 1 cukier waniliowy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki tortowej, 1/2 kostki margaryny Dodatkowo: powidła truskawkowe 20 dag orzechów 5 dag bakalii 3 galaretki malinowe Wykonanie: Ciasto miodowe Mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier puder przesiewamy na stolnicę. Dodajemy margarynę i siekamy nożem. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto dzielimy

Podróż w kulinaria
Ciasto grysikowe z galaretką i truskawkami 190

Dzisiaj zachęcam do przygotowania ciasta grysikowego z galaretką i truskawkami. Poniższe ciasto sprawdzi się idealnie jako słodka, letnia przekąska. Ponadto do jego przygotowania nie potrzebujemy piekarnika ani miksera. Ciasto grysikowe składa się z herbatników, białej masy z kaszy manny, galaretki o smaku truskawkowym i świeżych truskawek. Łatwe, proste i bardzo smaczne. P.S. Grysik to inaczej  kaszka manna :) Składniki(...)wystarczy, że powbijacie je wykałaczką ;). Przygotowane ciasto wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Kroić po zastygnięciu galaretki.  Spód z herbatników, masa z kaszy manny, truskawki i galaretka Pomysł na ciasto ze strony Moje Wypieki

Ugotować
Śmietanowiec z ananasami 87

jajecznej. Delikatnie mieszamy wszystko razem do połączenia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy w 170 st.C przez 30 min., do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia, a następnie ściągamy z wierzchu powstałą skorupkę i nasączamy go połową szklanki soku z ananasa. Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 1 szklance gorącej(...)wody, gdy zaczną tężeć to miksujemy je ze śmietaną oraz cukrem pudrem do połączenia. Gdy masa śmietanowa zgęstnieje to wykładamy ją na biszkopt. Ananasy odsączamy i układamy na cieścieGalaretki cytrynowe rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody, gdy zaczną tężeć to wylewamy je na wierzch ciastaCiasto przechowujemy w lodówce

kulinarne odsłony pati
Brzoskwiniowiec 398

wyczekujemy gości). Dlatego coraz rzadziej zdarza mi się piec ciasta warstwowe. Zresztą M i tak woli zwykłą babkę :P To ciasto nie jest zbyt skomplikowane. Szybki biszkopt, masa serowa z owocami a na wierzchu galaretka. Smakuje, wygląda i nie zajmuje zbyt dużo czasu. Coś w stylu sernika na zimno :) A że jutro jest okazja do świętowania, można sobie takie ciacho(...)litr. Zagotować i zdjąć z ognia. W gorącej wodzie z syropem rozpuścić galaretki. Drugą połowę brzoskwiń pokroić w plasterki i ułożyć na masie serowej. Na końcu wyłożyć na ciasto tężejącą galaretkę i ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin

My simple kitchen
Owocowa chmurka 141

ciasto nie było zbyt słodkie. Składniki: na ciasto: 3 żółtka 30 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru wanilinowego 150 g mąki pszennej 100 g masła na krem: 500 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru na bezę: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej owoce w galaretce(...)Przygotowanie: Składniki na ciasto zagniatamy, następie zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki, podsypujemy blat, wykładamy ciasto i wałkujemy na wielkość blachy. Do ciasta przygotowujemy blachę o wymiarach 23x33 cm. Dno blachy wyłożone ciastem nakłuwamy widelcem. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto na zimno z jogurtów greckich, masą budyniową i galaretką z truskawkami 190

pojawiły się polskie truskawki (słodko-kwaśne) postanowiłam przygotować ciasto na zimno - trójkolorowe, nie za słodkie i nieco "odchudzone". Poniższe ciasto składa się z trzech warstw: czekoladowej - przygotowanej na bazie budyniu śmietankowego oraz gorzkiego kakao, białej - z jogurtów greckich i czerwonej - galaretki malinowej z połówkami świeżych truskawek.  Składniki na tortownicę o średnicy 24-26 cm: czekoladowa warstwa 3 szklanki mleka(...)lodówki. Truskawki umyć, osuszyć, obrać z szypułek, pokroić na połówki oraz delikatnie skropić je sokiem z cytryny. Na stężonej białej masie ułożyć połówki truskawek. Całość zalać lekko tężejącą galaretką. Ciasto ponownie wstawić do lodówki i kroić na drugi dzień po przygotowaniu (ciasto musi się bardzo mocno schłodzić!).  Etapy przygotowywania budyniu czekoladowego Składanie ciasta: warstwa herbatników, budyń czekoladowy, warstwa biszkoptów

Ugotować
Łaciaty sernik na zimno 111

galaretką. Ciasto powstało z tego co miałam akurat w lodówce, ale efekt przeszedł moje oczekiwania. Powstało pyszne, lekkie ciasto o owocowym smaku. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 600g serka waniliowego homogenizowanego 150ml śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny (lub inna ilość jaka wg opakowania potrzebna jest na 0,5l płynu) ok. 3/4kg brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa 1 galaretka cytrynowa(...)Ugotowany budyń odstawiłam do wystygnięcia. Zimny zmiksowałam z miękkim masłem i powstały krem wyłożyłam na schłodzony sernik. Na kremie budyniowym ułożyłam kruche ciasteczka. Galaretkę cytrynową rozpuściłam w 2 szklankach gorącej wody i wystudziłam. Gęstniejącą wylałam na ciasto. Ciasto ponownie wstawiłam do lodówki i chłodziłam je przez całą noc.  SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Ciasto z masą budyniową i truskawkami 244

swetry dawno powędrowały na dno szafy. Jest coraz cieplej, a wokoło pachnie truskawkami. Gdzie nie popatrzeć wszędzie truskawki:) Aż grzech nie zrobić kolejnego ciasta z truskawkami;) Biszkopt, domowa masa budyniowa, zatopione w niej truskawki i galaretka. Tego typu wypieki są doskonałe na tę porę roku. A Wy, ile już zrobiliście w tym sezonie ciast z truskawkami? Biszkopt: 6 jajek

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania