ciasto z dynia - 5166 przepisów (strona:185/345)

Chleb żytni razowy na zakwasie 142

mąki żytniej typ 720 Dowolne ziarna i pestki np. garść pestek dyni i nasion słonecznika Wykonanie Wszystkie składniki na chleb połączyć i dokładnie wymieszać. Robot kuchenny jest tutaj nieocenioną pomocą, ale spokojnie dacie radę zrobić to też ręcznie Keksówkę wysmarować masłem Ciasto na chleb przełożyć do keksówki, przykryć ściereczka i odstawić do wyrośnięcia na około 4 godziny w miejscu(...)letniej wody","8 g soli","350 g m\u0105ki \u017cytniej typ 2000","150 g m\u0105ki \u017cytniej typ 720","Dowolne ziarna i pestki np. gar\u015b\u0107 pestek dyni i nasion s\u0142onecznika"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","name":"Wszystkie sk\u0142adniki na chleb po\u0142\u0105czy\u0107 i dok\u0142adnie wymiesza\u0107. Robot kuchenny jest tutaj nieocenion\u0105 pomoc\u0105

Healthycreations.pl
Placki dyniowe z imbirem i prażonymi pestkami dyni 57

Przepis na chrupiące placki dyniowe – idealne jako samodzielny posiłek, albo jako dodatek do obiadu. Składniki oraz sposób przygotowania: Zetrzeć dynie na grubych oczkach co najmniej

Wasze Przepisy
Bieszczadzkie racuchy z dyni – kuchnia podkarpacka 275

soli olej do smażenia cukier puder do oprószenia racuchów Dynię kroimy na mniejsze kawałki, obieramy (najlepiej obieraczką do warzyw) i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy zsiadłe mleko, jajko, sól, sodę i mąkę. Jeśli mleko jest gęste, wystarczy 1,5 szklanki mąki. W przeciwnym razie mąki dodajemy więcej. Ciasto mieszamy. Musi być gęste. Niewielkie placuszki kładziemy łyżką lub zwilżonymi

Trzeci talerz
Słowo wstępu i placuszki dyniowe z trzcinowym cukrem pudrem. 155

krótko łyżką, aby powstało gęste ciasto. Nakładamy 1-2 łyżki ciasta na rozgrzaną, natłuszczoną patelnię i smażymy  do czasu, aż pojawią się pęcherzyki powietrza, następnie przewracamy na drugą stronę. Placuszki powinny być przyrumienione i puszyste. Lekko ostudzone placuszki dekorujemy cukrem pudrem i ulubionym dżemem lub świeżymi owocami. *Pieczona dynia-dynię wraz ze skórą, bez pestek kroimy w plastry, układamy

Zawsze głodna!
Bułeczki z makiem 244

posypania (jeśli chcecie użyjcie siemienia lnianego, sezamu, słonecznika czy pestek dyni, wszystko smaczne i zdrowe, do woli) papier do pieczenia Jak przyrządzić? Składniki dobrze wymieszaj ze sobą w głębszej misce. Najpierw powoli i stopniowo dodawaj mąkę do wody i dokładnie mieszaj, tak by nie powstały grudki. Ciasto odstaw na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Moje ciasto na początku wyglądało

Zasmakuj Kuchni
domowy chleb pszenno żytni z ziarnami 101

mieszanki nasion (słonecznika, siemienia lnianego, pestek dyni) wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z cukrem, ok. 120 ml letniej wody oraz ok. 120 g mąki orkiszowej lub pszennej. Wymieszany rozczyn odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie dodajemy wymieszane mąki z solą oraz pozostałą letnią wodę i wyrabiamy ciasto (najlepiej przy pomocy robota kuchennego z końcówka „hak”. Pod koniec wyrabiania

Domowy Smak Jedzenia
Z ŁĄKI NA TALERZ: Muffiny z jarzębiną 130

przez 10-15min - odsącz lub odparuj wodę. 2. Roztop masło i wymieszaj dokładnie z cukrem, puree z dyni, powidłami śliwkowymi i jajkami. 3. Dodaj  mąkę z sodą oczyszczoną i sól - połącz do jednolitej masy. 4. Wmieszaj ugotowaną jarzębinę. 5. Ciastem wypełnij papilotki do muffinek i piecz w 170*C przez 10-13min. 6. Oprósz cukrem pudrem Smacznego

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Mule w cydrze 175

Mule w cydrze to jedno z lepszych dań jakie można przygotować z tych składników. Wiele osób z Was zapewne nie wie, że mule hodowane są na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Orzechy w cukrze 195

bezy cynamonowej i małymi kawałkami orzechów – nie wyrzucajcie, to genialny dodatek do jogurtów, owsianki, jako zamiennik kruszonki do ciast, do muesli lub do wyjedzenia łyżką. Ja użyłam surowych orzeszków ziemnych, ale możecie to zrobić z migdałami, macadamia, ziarenkami słonecznika czy dyni.   Post Orzechy w cukrze pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Placuszki dyniowe z serem białym 175

ostudzić. Twaróg rozgnieść praską lub widelcem, dodać rodzynki/żurawinę oraz cukier, cukier wanilinowy i żółtka. Wymieszać wszystko z dynią. Białka ubić na pianę i dodać do masy serowo – dyniowej razem z przesianą mąką i cynamonem. Wszystko mieszamy i sprawdzamy czy ciasto jest wystarczająco gęste, żeby smażyć placuszki. Jeśli jest za luźne dodajemy jeszcze trochę mąki. Rozgrzewamy bardzo dobrze patelnię

I LOVE LIFE
Pikantne curry z ciecierzycy z dynią 117

czas temu miałam okazję przetestować Termorobota Sam Cook , który ma ich aż trzynaście. Gotowanie, gotowanie na parze, wyrabianie ciasta, miksowanie, siekanie, emulgowanie, blendowanie, szatkowanie, ubijanie, rozpuszczanie, podgrzewanie, smażenie, ważenie…to wszystko w jednym nowoczesnym urządzeniu. Przygotowałam curry z ciecierzycy z dynią, sprawdzając między innymi funkcję siekania, miksowania i gotowania. Urządzenie spełniło moje oczekiwania pod każdym względem. Obsługa nie sprawia

Mienta blog
BUŁECZKI DROŻDŻOWE 207

drożdży  340 g letniej wody 1 1/2 - 2 łyżeczek soli dodatkowo: ulubione ziarenka (np. słonecznik, dynia, czarnuszka, siemie lniane...) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę pszenną oraz mąkę pszenną chlebową, pokruszone drożdże, wodę i sól umieszczamy w misce do wyrabiania ciasta - ugniatamy w rękach do momentu aż ciasto będzie lepkie (około 3 minuty). Następnie wyrobione ciasto pozostawiamy w dużej misce przykrytej folią

wege i kropka
Batoniki kawowo-dyniowe (bez pieczenia) 150

Batoniki kawowo-dyniowe przygotowałam na bazie płatków owsianych, gorzkiej czekolady i syropu dyniowo-korzennego – to był strzał w dziesiątkę! Inspiracją była

Kolorowy Przepisownik
Chleb migdałowo marchewkowy z pestkami dyni 149

wody Marchew obrać, zetrzeć na tarce na małych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Mąkę, migdały, płatki orkiszowe, pestki dyni, drożdże, sól wymieszać szpatułką. Dodać pozostałe składniki (bez marchewki), połączyć mikserem. Na koniec w dwóch turach dodać marchewkę, dokładnie wmieszać mikserem. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce na ok 30 minut. Wyrośnięte ciasto ponownie zmiksować, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem

coolinarny