ciasto z dyni - 5787 przepisów (strona:305/386)

'Tin can cook' Jack Monroe 106

kuchennych szafkach nie brakuje u nas oczywiście wszelakich puszek i słoików. Mamy zapasy tuńczyka i  angielskiej fasolki 'baked beans', siekane pomidory w ilościach przemysłowych, kukurydzę, ciecierzycę, puree z dyni, wszelakie soczewice i fasole (borlotti, flagelot, haricot, czarne). Ale czasami natykam się na kompletnie inne warzywa, czy owoce, spoza mojej strefy komfortu, chociaż wcale nie jakieś egzotyczne, i szczerze mówiąc(...)cenę (niska!), dostępność (każdy sklep) i brak ewentualnych resztek - niewielka pojemność opakowań + długa przydatność do zużycia. A zaradna, i przyciśnięta do muru dodajmy, Jack potrafi wykorzystać mandarynki do ciasta, lub chleba; kukurydzę na placuszki, duszony stek na gulasz, a marchewkę i mleko kokosowe na zupę. Ja na pewno wypróbuję kilka przepisów, zwłaszcza z tych najpopularniejszych i najłatwiejszych do znalezienia puszek

Lejdi of the house
Gnocchi z truflami 159

zrobienia tego dania, wystarczy mieć szprycę lub strzykawkę z grubą igłą, aby ułatwić sobie zadanie. Polecam Wam także inne przepisy: – ragu z kaczki idealne z dodatkiem gnocchi z dyni – przepis na gnocchi – kotlet schabowy – dyniowe gnocchi – domowy makaron GNOCCHI z truflami PRZYGOTOWANIE: 50-60 minut (czas łączny z gotowaniem ziemniaków) ILOŚĆ PORCJI: z tej ilości składników zrobicie gnocchi(...)pomocą praski lub wyciskarki do ziemniaków zrób z nich jednolite pure bez gródek. Do ziemniaków dodaj mąkę i jajko, a następnie za pomocą dłoni połącz całość w jednolite ciasto. Jeśli ciasto nadal się klei dodaj jeszcze nieco mąki. Na stolnicy lub blacie wysyp nieco mąki i podziel ciasto na mniejsze części. Części ciasta roluj za pomocą dłoni, a następnie odkrój

nietylkopasta.pl
Sernik piernikowo-dyniowy 150

Ostatnio złapał mnie ogromny smak na sernik dyniowy oraz na piernika z czekoladą. Nie mogłam się zdecydować co upiec, a czasu miałam niewiele, więc postanowiłam zrobić

Mienta blog
BROKUŁ Z JAJKIEM SADZONYM 217

 Nie słychać przeraźliwego wycia budzika, nawołującego do ciężkiej i nieprzyjemnej pobudki. Budzą promienie słońca, wpadające przez okno. Budzi zapach świeżo parzonej kawy, który ulotniwszy się

W kuchni Karmel-itki
Włoska kuchnia – dlaczego tak ją kochamy 190

znajdą się jednakże również miłośnicy nieco bardziej wyszukanych specjałów kulinarnych. Zarówno w tematycznych restauracjach polskich, jak i w ich zagranicznych odpowiednikach z myślą o nich serwowane są: zapiekanka z dyni, coponate, risotto z kurczakiem, caprese lub małże. W potrawach tych smak ma korespondować z wyglądem i aromatem co jest kwintesencją włoskiej dbałości o ich jakość. Jak mówi właściciel włoskiej restauracji(...)słynącej z dobrej kuchni i muzyki mają świadomość, że potrawa oprócz tego, że ma być smaczna winna pobudzać nasze pozostałe zmysły, a szczególne wzrok i węch. Czym bowiem byłoby ciasto lub deser lodowy bez unoszącego się w powietrzu aromatu wanilii, cynamonu lub imbiru? Jak osiągnąć efekt w postaci pełni smaku, gdyby nie ich perfekcyjny wygląd, lepszy nawet niż analogicznych potraw

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KREM Z ZIEMNIAKÓW Z BOCZKIEM 144

Przez wiele lat traktowaliśmy wszelkie zupy po macoszemu. Bo tym nie można się najeść, bo przygotowanie długo trwa, bo od razu wychodzi porcja jak dla wojska

W kuchni Karmel-itki
Chleb na zakwasie 184

siemienia lnianego 1 szklanka otrąb pszennych 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka mąki żytniej razowej 1 kg i 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki ziaren sezamu 1/3 szklanki pestek dyni 4 łyżki miodu 3 łyżeczki soli zakwas (mąka żytnia razowa, woda, 5 dni na wykonanie) Zakwas: Jeżeli nie posiadamy gotowego zakwasu należy go wcześniej przygotować. Do wykonania zakwasu z mąki(...)czterema łyżkami miodu. Odłożyć do słoika 6 łyżek zakwasu (do wykonania kolejnych porcji chleba). Zakwas można przechowywać w lodówce około 10 dni (przykryć np. folią aluminiową, ale nie zakręcać). Ciasto wyrobić. Nałożyć do dwóch wysmarowanych oliwą podłużnych foremek. Formy wypełniać do około 3/4 wysokości (ciasto wyrasta). Przykryć folią spożywczą i pozostawić na 12 godzin do wyrośnięcia. Piec w temperaturze

Bullio
Chleb na zakwasie 194

siemienia lnianego 1 szklanka otrąb pszennych 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka mąki żytniej razowej 1 kg i 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki ziaren sezamu 1/3 szklanki pestek dyni 4 łyżki miodu 3 łyżeczki soli zakwas (mąka żytnia razowa, woda, 5 dni na wykonanie) Zakwas: Jeżeli nie posiadamy gotowego zakwasu należy go wcześniej przygotować. Do wykonania zakwasu z mąki(...)czterema łyżkami miodu. Odłożyć do słoika 6 łyżek zakwasu (do wykonania kolejnych porcji chleba). Zakwas można przechowywać w lodówce około 10 dni (przykryć np. folią aluminiową, ale nie zakręcać). Ciasto wyrobić. Nałożyć do dwóch wysmarowanych oliwą podłużnych foremek. Formy wypełniać do około 3/4 wysokości (ciasto wyrasta). Przykryć folią spożywczą i pozostawić na 12 godzin do wyrośnięcia. Piec w temperaturze

Bullio
Złociste placki ziemniaczane 274

Złociste placki ziemniaczane możemy podać w wersji „na słodko” ale również bardziej klasycznej, chociażby z gulaszem. Danie przygotujemy bardzo szybko i dodatkowo będzie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Placki z kalafiora 201

fetą – placki z ziemniaków i marchewki – placki ziemniaczane z łososiem – placuszki pełnoziarniste z jabłkami – placuszki pełnoziarniste na słodko – placki z marchewki – placuszki z dyni – placki serowe z jabłkami – sałatka z pieczonym kalafiorem PLACKI Z KALAFIORA Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 300-350 g kalafiora – 1 jajko – 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)mąki, po płaskiej łyżeczce soli oraz pieprzu. Wszystko wymieszaj dokładnie, a jeśli konsystencja będzie trochę zbyt klejąca, dodaj jeszcze nieco mąki pszennej. Na patelni rozgrzej olej. Nabieraj łyżką porcję ciasta i kładź je na patelni, ugniatając z góry i formując paluszki. Placuszki smaż do czasu, aż się pięknie zrumienią z każdej strony, potrwa to kilka minut. Placuszki podawaj z kwaśną

nietylkopasta.pl
Domowe ciasteczka bananowe z nasionami (idealna przekąska do szkoły i pracy) 190

wszystkich  na co najmniej dwa dni.  Nieźle nie? Użyliśmy kombinacji różnych nasion, płatków owsianych i bananów. Ale Ty wykorzystaj to, co masz pod ręką. Kokos, sezam, pestki dyni i żurawina też brzmią świetnie. Możliwości są nieograniczone! Oprócz tego aż cztery przepisy na ciastka znajdziesz tutaj>>> . Przepis na ciasteczka bananowe z nasionami Składniki banan płatki owsiane(...)kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe Co Lila

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Domowe ciasteczka bananowe z nasionami (idealna przekąska do szkoły i pracy) 179

wszystkich  na co najmniej dwa dni.  Nieźle nie? Użyliśmy kombinacji różnych nasion, płatków owsianych i bananów. Ale Ty wykorzystaj to, co masz pod ręką. Kokos, sezam, pestki dyni i żurawina też brzmią świetnie. Możliwości są nieograniczone! Oprócz tego aż cztery przepisy na ciastka znajdziesz tutaj>>> . Przepis na ciasteczka bananowe z nasionami Składniki banan płatki owsiane(...)kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe Co Lila

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Muffinki z milionem dodatków! 168

Muffinki ostatnio to jedne z popularniejszych babeczek. I wcale się nie dziwię, bo pracy przy nich dużo nie ma, są proste do zrobienia, a przy tym

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Ciasteczka owsiane z ziarnami, gorzką czekoladą, suszoną żurawiną w wersji light (bez mąki, cukru, proszku do pieczenia, jajek) 204

Przepyszne, deserowe, dla gości, na śniadanie, lunch i kolację, jako przekąska, uwielbiają je dzieci :) Ciasteczka owsiane, których nie trzeba przedstawiać, które goszczą w Naszych domach od

upichcona