Mega chrupiące placki ziemniaczane

Mega chrupiące placki ziemniaczane

Jak sprawić, aby Twoje placki ziemniaczane były mega chrupiące? Dodać odpowiednie składniki i prawidłowo odcisnąć nadmiar wody z ziemniaków. Ten ostatni element jest bardzo ważny, bo jego pominięcie spowoduje, że nawet po 2-3 minutach od przygotowania ciasta będzie się w nim zbierała dodatkowa woda, przez co często dodajemy jeszcze więcej mąki i zaburzamy cały proces. Mąki ma być naprawdę niedużo, a do tego obowiązkowa będzie starta cebula, dla genialnego smaku. Bo to niby bardzo prosty przepis na placki ziemni...

Czytaj dalej na blogu nietylkopasta.pl

Autor

nietylkopastanietylkopasta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, ziemniaki, ziemniak, placki ziemniaczane, placuszki, jabłka, ciasto, placki z jabłkami, kolacja, makaron, kalafior, dynia, sosy, marchewka, łosoś, makaron z łososiem

Inne przepisy z nietylkopasta.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.