ciasto z dyni - 5787 przepisów (strona:152/386)

Kulinarna podróż po krajach bałkańskich 53

serem – nadziewane ciasto półfrancuskie Burek jest tradycyjną potrawą serwowaną w Bośni i Hercegowinie. Można go zjeść na śniadanie lub zabrać w podróż. Sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań oraz pikników. To ciasto filo z nadzieniem z mięsa, sera, ziemniaków lub szpinaku. Proponujemy przetestować wersję z serem: https://uwielbiam.pl/przepis/burek-z-serem . Można też eksperymentować z zupełnie innymi nadzieniami, np. z dyni. Świetnym pomysłem

Pasja Smaku
Wegańska uczta: 12 kreatywnych i smakowitych przepisów na każdą okazję 37

pieczarki, oliwki), ser wegański, bazylia i oregano . Przygotuj ciasto na pizzę, mieszając mąkę, drożdże, wodę, sól, cukier i oliwę z oliwek. Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkuj je na placek i wyłóż sos pomidorowy. Dodaj pokrojone warzywa i pokruszony ser wegański. Posyp pizzę bazylią i oregano. Piecz pizzę w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie chrupiące, a ser wegański rozpuszczony. Podawaj pizzę(...)Wegańskie placuszki z dynią Wegańskie placuszki z dynią to pyszne, sezonowe danie, idealne na śniadanie czy deser. Składniki to mąka pszenna, proszek do pieczenia, sól, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki, puree z dyni, mleko roślinne, syrop klonowy, olej roślinny i wanilia . Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i przyprawy w misce. W drugiej misce zmiksuj puree z dyni, mleko roślinne, syrop

Kuchennyviral.pl
Jabłecznik z bezą 130

zdecydowanie pora na ciasta z owocami, wśród których prym wiedzie szarlotka. Na moim blogu znajdziecie wiele przepisów na pyszną odsłonę tego ciasta np: Szarlotka piernikowa , Szarlotka pomarańczowa , Szarlotka z bitą śmietaną , Szarlotka nowojorska , Szarlotka z dynią , Szarlotka z truskawkami , Szarlotka z rabarbarem , Szarlotka cytrynowa , Szarlotka sypana itd. Dzisiaj zapraszam po pyszny przepis na Jabłecznik z bezą. PRZEPIS NA JABŁECZNIK

Dorota Smakuje
Tarta dyniowo-jabłkowa z bakaliową kruszonką 157

dynię. Tarta: 100 g masła 180 g mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru jajko 2 łyżki lodowatej wody szczypta soli Mąkę przesiać przez sito,dodać zimne masło,posiekać nożem do uzyskania konsystencji jak kruszonka.Dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto.Można również użyć malaksera.Ciasto zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce godzinę.Po tym czasie ciastem wylepić formę(...)nią czekoladę i odstawić na 3 minuty.Po tym czasie dokładnie wymieszać,do połączenia składników.Ostawić.Wystudzoną masę wlać na wystudzone ciasto,przykryć folią spożywczą i wstawić do piekarnika na ok.15 minut. Farsz: ½szklanki musu z jabłek szklanka musu z dyni 2 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki cynamonu jajko 3 żółtka ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 3 łyżki miodu skórka otarta z jednej pomarańczy

Anielskie wypieki
Łosoś atlantycki w cieście piwnym 184

sokiem z cytryny. Wszystkie składniki na ciasto, oprócz piwa, miksujemy robotem. Na samym końcu dodajemy piwo i ponownie miksujemy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Porcje łososia zanurzamy w cieście, aby były całe nim pokryte i kładziemy na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smażymy na średnim ogniu, z obu stron, na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach(...)lodowatą wodą na ok. 15 minut. Odcedzamy na sitku, osuszamy na papierowym ręczniku, przekładamy do miski. Skrapiamy sokiem z cytryny oraz olejem z pestek dyni. Do smaku oprószamy różową solą himalajską – mieszamy. Łosoś atlantycki w cieście piwnym podany z ryżem i surówką idealnie nadaje się na szybki obiad. Danie bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, gdyż łosoś nie wymaga długiego

mojewypiekiinietylko
Bezglutenowe muffiny z jabłkami 174

drugiej misce, przy pomocy rózgi kuchennej mieszamy jajka, olej, cukier i puree z dyni. Dodajemy suche składniki i mieszamy całość do otrzymania jednolitej masy. Na końcu dodajemy starte jabłka i krótko mieszamy. Gotowe ciasto za pomocą łyżki przekładamy do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy ok 20 – 25 minut

Słodki Pomysł
Przepis na keto chleb z twarogiem 16

mąki migdałowej – Szczypta soli – Nasiona dyni i chia do posypania (opcjonalnie) Opis przygotowania chleba z twarogu Przygotowanie keto chleba z twarogu jest procesem niezwykle prostym, a efekt końcowy z pewnością zadowoli każdego miłośnika zdrowego jedzenia. W pierwszym kroku musimy przygotować nasze składniki. Przygotowanie ciasta Na początku, twaróg tłusty należy przecisnąć przez sito lub dokładnie rozgnieść za pomocą widelca(...)pieczenia, szczyptę soli oraz 100g słonecznika. Następnie suche składniki łączymy z masą twarogową, tworząc jednolite ciasto. Mikser może być przydatny, aby uzyskać idealną konsystencję. Formowanie i pieczenie chleba Przygotowane ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu możemy rozłożyć nasiona dyni i chia, które dodadzą dodatkowej chrupkości naszemu wypiekowi. Foremkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

ZGruntuFit
Przepisy na sylwestra II 90

ciasta   francuskiego na wytrawnie 25.  Zakręcone ślimaczki   z ciasta francuskiego 26.  Strogonow   drobiowy 27.  Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 28.  Wafle z masą mleczno   - kakaową 29.  Kruche ciasteczka   z dżemem 30.  Zapiekanka z tortellini, kurczakiem   w gyrosie, szpinakiem i brokułem 31.  Sałatka z brokułem, boczkiem, pestkami dyni

kruche babeczki
Przepisy na Sylwestra 126

ciasta   francuskiego na wytrawnie 25.  Zakręcone ślimaczki   z ciasta francuskiego 26.  Strogonow   drobiowy 27.  Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 28.  Wafle z masą mleczno   - kakaową 29.  Kruche ciasteczka   z dżemem 30.  Zapiekanka z tortellini, kurczakiem   w gyrosie, szpinakiem i brokułem 31.  Sałatka z brokułem, boczkiem, pestkami dyni

kruche babeczki
Przepisy na Sylwestra 526

Kruche ciasteczka z dżemem 30.  Zapiekanka z tortellini, kurczakiem w gyrosie, szpinakiem i brokułem 31. Sałatka z brokułem, boczkiem, pestkami dyni i słonecznika 32. Schab pieczony z chilli i czosnkiem 33. świderki z ciasta francuskiego z szynką parmeńską i mozzarellą 34. Tortille po meksykańsku zapiekane 35. Rollsy z szynki i awokado 36. Mini pizze z kabanosem, cebulką i kukurydzą

kruche babeczki
CHLEBKI Z ZIARNEM NA ZAKWASIE 126

orkiszowej i 70 dag pszennej/, 3 szklanki ciepłej wody,23 gramy świeżych drożdży rozpuszczonych w pół szklanki ciepłej wody. Wymieszać ciasto dodając : 3/4 szklanki otrąb pszennych , lub żytnich /mają więcej błonnika/ ,1/2 szklanki słonecznika , 1/2 szklanki pestek dyni , 1/2 szklanki siemienia lnianego.Wyrobić trochę drewnianą łyżką i odstawić do wyrośnięcia na 2 godż. Po wyrośnięciu odłożyć ok.4 łyżki ciasta

w mojej kuchni
CHLEB NA ZAKWASIE 143

orkiszowej i 70 dag pszennej/, 3 szklanki ciepłej wody,23 gramy świeżych drożdży rozpuszczonych w pół szklanki ciepłej wody. Wymieszać ciasto dodając : 3/4 szklanki otrąb pszennych , lub żytnich /mają więcej błonnika/ ,1/2 szklanki słonecznika , 1/2 szklanki pestek dyni , 1/2 szklanki siemienia lnianego.Wyrobić trochę drewnianą łyżką i odstawić do wyrośnięcia na 2 godż. Po wyrośnięciu odłożyć ok.4 łyżki ciasta

w mojej kuchni
Gołąbki z suszonymi grzybami 241

Gołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Muffinki Dyniowe 141

trzech partiach wymieszane składniki mokre - za każdy razem dokładnie mieszając.Papilotki umieszczamy w formie do pieczenia muffinek i do każdej wykładamy ciasto do ok. 1,5-2 cm od brzegu. Wierzch każdego muffinka posypujemy pestkami dyni. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 185 stopni do tzw. "suchego patyczka" (nie zaglądamy do nich).Po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy muffinki w formie

Słodka Strona
LENIWE Z SOSEM DYNIOWYM Z SZAŁWIĄ 167

Dynia, piękna, kształtna przyjaciółka Pani Jesieni, która w sezonie króluje w mojej kuchni.  Poza sezonem także mnie odwiedza. Lubię ten chwilowy powiew jesiennej melancholii. Nie znoszę iść za schematami, nie lubię reguł, konwenansów i przyjętych stereotypów. Nie lubię narzucanych wymagań i związanych z tym poświęceń. Uwielbiam zaś wyzwania, stawianie im czoła. Uwielbiam ryzyko i odważne kroki, nie boję się(...)pieprz do smaku Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną pianę. Ser dokładnie zmiażdżyć widelcem, dodać żółtko, sól, pieprz, pianę z białek i mąkę. Dosypać jej tyle, aby ciasto miało odpowiednią konsystencję, a jednocześnie im mniej jej wsypiemy, tym kluseczki będą delikatniejsze. Wyrabiamy, wykładamy porcję ciasta na posypaną mąką stolnicę i roluję mały wałeczek, rozpłaszczam go i pod kątem

W kuchni Karmel-itki