ciasto z ciasta francuskiego - 3180 przepisów (strona:102/212)

Francuskie babeczki z grzybami 171

Składniki 1/2 szklanki białego ryżu 1,5 szklanki odgotowanych podgrzybków (drobno pokrojonych) 1 marchewka 1 płat gotowego ciasta francuskiego 1/2 małej cebuli 2 łyżki śmietany sól, pieprz   Sposób przygotowania Marchewkę … Czytaj dalej Francuskie babeczki z grzybami

czarrna od kuchni
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim 157

Dzisiaj propozycja na coś co od dawna chciałam zrobić, ale jakoś nigdy się nie składało. W końcu zrobiłam, mianowicie polędwiczkę w cieście francuskim. Danie eleganckie, pięknie się prezentuje, dobrze smakuje i nie jest trudne. Dodatki można użyć takie jakie się lubi. Ja dodałam tylko warzywa ale można tez grzyby. Polecam bo na wielkanocnym stole będzie się pięknie prezentować. Czytaj

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Mięsne roladki w cieście francuskim 184

czosnkowy. Zapewniam Was,  pycha! Składniki: -1/2 kg mięsa mielonego z indyka -2 małe korniszony -1 mała cebula -1 jajko -pęczek koperku -płat gotowego ciasta francuskiego -pieprz, sól Do wypełnienia cienkie paski : -czerwonej papryki -sera żółtego -korniszona Korniszony i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do mięsa wraz z posiekanym koperkiem. Wbijamy jajko, solimy i pieprzymy(...)uznania. Wszystko dokładnie mieszamy, dolewając w trakcie, łyżkę zalewy octowej z korniszonów. Odstawiamy mięso na godzinę do lodówki. Na rozłożony płat ciasta wykładamy mięso. Rozsmarowujemy na całości zostawiając koniec ciasta wolny, ok 1 cm. Będzie wtedy lepiej skleić roladkę. Na mięsie układamy na przemian

Kulinarne przemyslenia
Szybkie ciastka francuskie z bananem i nutella 263

zrobić gdy u progu stoją niespodziewani goście? Czym słodkim ich poczęstować nie wysilając się zbytnio? Najłatwiej jest przygotować coś z ciasta francuskiego, jeśli takie mamy akurat w lodówce i dodatków, które przy dzieciach również często mamy w naszej kuchni np nutelli, powideł czy masła orzechowego. Do tego wystarczy dodać banana i w 20 minut mamy pyszny słodki poczęstunek. Czytaj

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Warzywny placek z serem i szpinakiem 144

Bardzo fajny i pożywny placek dziś ląduje na stole. Jest w nim wszystko co lubię czyli szpinak, mule, ser feta i czosnek. Wszystko otulone ciastem francuskim i zajadamy moi mili zajadamy, zachęcam do zrobienia. Warzywny placek z serem i szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Paszteciki francuskie z mięsem. Porosołowe z wołowiną. 170

soczyste. Jeśli mam do wykorzystania gotowane mięso drobiowe to nie dodaję do niego boczku, tylko marchewkę z rosołu lub podsmażona cebulkę. Polecam :) Składniki ( na 8 sztuk ) - płat gotowego ciasta francuskiego - ok. 35-40 dkg. ugotowanego mięsa wołowego rosołowego - 1 jajko - 3-4 plasterki boczku parzonego - 1 łyżeczka masła klarowanego - sól, pieprz Dodatkowo - kilka łyżek mleka Wykonanie Boczek kroję(...)rumiano na łyżeczce masła. Ugotowane, przestudzone mięso mielę w maszynce do mielenia, przekładam do miseczki. Do mięsa dodaję surowe jajko, ostudzony boczek, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. Ciasto rozwijam i kroję na 8 równych prostokątów. Na każdy z nich rozkładam farsz i zwijam w rulonik. Z wierzchu każdy pasztecik smaruję przy pomocy pędzelka mlekiem. Gotowe paszteciki przekładam

Kuchnia z widokiem na ogród
Trójkaty z ciasta francuskiego z kurczakiem, serem i porem 353

grubej białej części pora 100 g ostrego żółtego sera sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 1 opakowanie ciasta francuskiego 350 g 1 jajko  2 łyżki mleka Sposób przygotowania: Filety umyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić masło i kurczaka. Smażyć 10 minut, po czym dorzucić(...)pora, sól, pieprz i oregano. Dusić jeszcze 5 minut. Zdjać z ognia i ostudzić. Ser zetrzeć na tarce i dodać do wystudzonego farszu, wymieszać. W międzyczasie z zamrazarki wyjać ciasto i podzielić na 9 wkadratów. Na środku każdego umieśćić  równą część farszu. Jajko rozbić oddzielając białko od żółtka. Białko roztrzepać i pozmarować nim boki kwadratów, sklejając

Gosia gotuje
Angielski pie czyli zapiekanka z kurczaka 161

Szybki pyszny obiad w angielskim stylu to pie, czyli angielska zapiekanka. Dzisiaj przygotowałam ją klasycznie, czyli kurczak, warzywa i sos śmietanowy. To wszystko przykryte i zapieczone pod ciastem francuskim. Danie proste, szybkie, interesująco podane może być ciekawą alternatywą na obiad, kolacje czy spotkanie ze znajomymi. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
ROŻKI Z FARSZEM PIECZARKOWO-ZIEMNIACZANYM 291

pogoda bardzo jesienna. Chce się jeść treściwsze i ciepłe dania. Do barszczu można podać chrupiące rożki z ciasta francuskiego nadziewane ziemniakami i pieczarkami. To danie można przygotować z ziemniakami, które zostały z obiadu. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście

Przepisy Aleksandry
Francuskie kuferki z jabłkami 134

każdemu kto dopiero uczy się gotować. Dodatkowo są pyszne i szybkie, idealne kiedy ktoś ma przyjść w ostatniej chwili do nas w odwiedziny.     Składniki:   mrożone ciasto francuskie jajko (żółtko i białko oddzielnie) 2 jabłka 1 łyżka mielonych migdałów 1 łyżka mielonych orzechów 100 g brązowego cukru 1/2 szklanki wody pół łyżeczki cynamonu   Przygotowanie: Jabłka myjemy(...)Gotujemy a jak woda z cukrem się zagrzeje i zacznie już lekko bulgotać wrzucamy jabłka i gotujemy 3 - 5 min (mają być tylko lekko miękkie). Odcedzamy. Ciasto wyjmujemy z zamrażalnika i lekko rozmrażamy (wystarczy 5 - 10 min), kroimy je na równe prostokąty, w co drugim prostokącie wykrawamy środek. Całe prostokąty układamy na formie wyłożonej papierem

Lili w kuchni
GRUSZKI ZAPIEKANE W CIEŚCIE FRANCUSKIM 144

prosty deser podbił nasze podniebienia! Pod wpływem ciepła gruszki stały się cudownie miodowe (ciekawe czy inne gatunki gruszek będą miały podobnie) i stanowiły smakowite połączenie z lodami i ciastem francuskim. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach

Przepisy Aleksandry
Zapiekanka z warzywami, kurczakiem i serem Korycińskim 458

otrzymaniu i skosztowaniu Sera Korycińskiego od pani Czesławy Zarzeckiej postanowiłam zrobić z jego użyciem jakieś fajne danie. Wymyśliłam, że zrobię zapiekankę z ciasta francuskiego, warzyw, kurczaka i właśnie tego sera. Zapiekanka wyszła przepyszna i bardzo nam smakowała. Ser super się w niej rozpuścił i fajnie smakował z resztą składników

Marta Gotuje
Tarta z kurkami i kurczakiem pod pierzynką serową 341

kurkami i kurczakiem. Prosta i szybka w przygotowaniu. W smaku kurki są bardzo delikatnie wyczuwalne, jednakże całość jest wyśmienita :) Czas przygotowania: 30 minut +10 minut pieczenia Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 200g kurek dwie piersi z kurczaka 4 łyżki śmietany cebula ser mozzarella ser camembert ser z niebieską pleśnią przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, oregano Piersi z kurczaka myjemy(...)kawałki i podsmażamy na drugiej patelni. Kiedy sok, który puszczą grzyby wyparuje, dorzucamy posiekaną cebulę. Podsmażamy minutkę i dodajemy śmietanę, oregano oraz delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Wyłączamy gaz. Ciastem wykładamy formę. Układamy na niej kurczaka, śmietanowe kurki oraz ser. Posypujemy oregano i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 10-15 minut w temp 220 stopni Celcjusza. Kiedy

Kolizje Smaków
na szybko smaczne mało słodkie francuskie z owocami i czekoladą... 103

Składniki: ciasto francuskie 1 rolka/nie mrożone, gruszki 2 sztuki, jabłka 1 sztuka, truskawki 6 sztuk, czekolada gorzka 6 kostek, cukier waniliowy 6 łyżeczek ciasto podzielić na 6 porcji, pasek zostanie to też się zużyje do upieczenia, na cieście poukładać po kawałku owoców, posypać po łyżeczce cukru waniliowego porcje ciasta poskładać na trójkątyi mocno skleić brzegi przyciskając

W Mojej Kuchni Lubię
Rogaliki francuskie z białą porzeczką i miodem 195

dziś to szybkie, aromatyczne, chrupiące, słodkie i kwaskowe zarazem rogaliki. Nadzienie stanowi bowiem porzeczka biała całkiem już zapomniana oraz miód akacjowy z tego roku. Zawijamy to wszystko w ciasto francuskie, do piekarnika i deser gotowy, no musi się jeszcze upiec. Rogaliki francuskie z białą porzeczką i miodem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania