ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:698/932)

Pierniczki ( miękkie po upływie doby ) 205

pojemności 250 ml ** im więcej miodu w pierniczkach, tym dłużej muszą leżakować aby zmięknąć. Wszystkie składniki ciasta zagnieść ze sobą. W razie problemów ze sklejeniem należy posiłkować się śmietaną. Ciasto rozwałkować na grubość ok 0,5 cm. Wykrawać foremkami kształty, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach około dwóch centymetrów.  Piec ok. 7 minut w piekarniku rozgrzanym(...)dodatkowo umieściłam w miseczce skórkę z obranej pomarańczy ). Po dobie można dekorować lukrem, czekoladą itp. Lukier: - 1 białko - 2,5 - 3 szklanki cukru pudru - 1 łyżka soku z cytryny Na wolnych obrotach miksera delikatnie rozluźnić strukturę białka, dodawać stopniowo cukier puder, a na końcu sok z cytryny. Gęstość cukru należy  regulować ilością dodanego soku i cukru

kawawszklance
Brownie pomarańczowe 151

Ciasto brownie zagościło u mnie w domu już dawno temu. Jest to ukochane ciasto mojej córki. Brownie wygląda jak zakalec ale to jest urok tego ciasta. Tym razem trochę udoskonaliłam je dodając sok i skórkę z pomarańczy. Efekt jest taki, że czuć delikatną nutkę pomarańczową. Składniki:      2 gorzkie czekolady      30 dag cukru(...)soli      2 czubate łyżki kakao Przygotowanie:    Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić i dodać sok z wyciśniętej pomarańczy, wymieszać. Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodawać cukier dalej miksując. Gdy piana jest lśniąc, dodawać po 1 żółtku i ubijać na najmniejszych obrotach

Amatorka kuchenna
sernik toffi z orzechami 144

zmielić w maszynce do mięsa najlepiej dwukrotnie. Żółtka utrzeć z cukrem. Nadal ucierając dodawać ser, kremówkę i olej. Budynie rozpuścić w mleku i wlać do masy serowej. Białka ubić z solą na sztywną pianę i dodać do sera. Masę serową wylać na biszkopty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec godzinę. Po upieczeniu zostawić na godzinę(...)Kajmak podgrzać i rozsmarować na serniku. Orzechy posiekać i usmażyć na maśle. Wystudzić i rozłożyć na masie kajmakowej. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować ciasto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Słodka rozkosz-kajmak i ananas-pycha!! 218

ciasto to wymyśliłam sama,i okazało się strzałem w 10 -jest pyszne,masa jest lekka jak chmurka,do tego błogo słodka masa kajmakowa-prawdziwa rozkosz dla podniebienia SKŁADNIKI: na biszkopt: 6 jajek 1,5 szkl.cukru 1,5 szkl. maki pszennej 2 łyż.mąki ziemniaczanej szczypta amoniaku 2 kieliszki wrzątku dodatkowo: puszka masy kajmakowej,puszka ananasów krem waniliowy dr oetker(...)mleka, płatki migdałowe  PRZYGOTOWANIE: Biszkopt:białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier,i żółtka,miksujemy jeszcze ok 5 min,wyłączamy, dodajemy obie mąki wymieszane z amoniakiem i mieszamy już łyżką dokładnie,dodajemy wrzątek,wylewamy na blaszkę prostokątną 21cmX32cm wyłożoną papierem do pieczenia pieczemy w 150 stopniach C.z termoobiegiem 25-30 min ,studzimy. nasączamy nasz biszkopt sokiem

Swojskie jedzonko
Migdałowe ciasteczka z nadzieniem śliwkowym 124

Składniki: - 2 białka - 200g cukru pudru - 1 łyżka mąki pszennej - 200g tartych migdałów BackMit dodatki: - cukier puder do obtaczania - powidła śliwkowe Forma: blacha od piekarnika   Przygotowanie: Białka ubijam na sztywną pianę razem z cukrem pudrem. Do miski dodaję mąkę oraz starte migdały i dokładnie mieszam łyżką. Z tak otrzymanej masy formułuje płaskie okrągłe ciastka, które(...)pieczenia. W każdym ciastku robię niewielki otwór na środku, do którego nakładam odrobinę powideł. Całość wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika : 180 °C Czas pieczenia: około 10 minut Ciasto bierze udział w akcji   Ciasto na niedzielę . Piekłam razem z: Różowa kuchnia Sama słodycz u Asi Moje wypieki i Nie Tylko Kulinarna Maniusia Izioni Pyszne Smaki kocurkowakuchniababuni3 Moje domowe kucharzenie

Kuchnia co dnia
Ciastka na chrzest 196

w proszku dodać 75ml wody, wymieszać (zrobią się grudki) i odstawić na 30 minut. Po tym czasie dokładnie wymieszać łyżką. 2. Cukier puder przesiać i dodać białka rozpuszczone w wodzie lub naturalne. Wymieszać mikserem na niskich obrotach przez około 2 minuty. Następnie zwiększyć obroty miksera na średnie i ucierać jeszcze przez 2 minuty. 3. Otrzymany(...)wysychał i zamknąć pojemnik. Tak otrzymany lukier służy do precyzyjnych dekoracji oraz sklejania różnych elementów cukrowych przy tortach, jest bardzo gęsty i szybko wysycha.     4. Przygotować kruche ciasto według przepisu „Kruche ciasteczka waniliowe”(klik) . Z ciasta foremką wycinać laleczki.     5. Następnie okrągłymi foremkami przyciąć główki i rączki tworząc kształt sukienki (patrz zdjęcie poniżej

Mała Cukierenka
Ciastka na chrzest 172

w proszku dodać 75ml wody, wymieszać (zrobią się grudki) i odstawić na 30 minut. Po tym czasie dokładnie wymieszać łyżką. 2. Cukier puder przesiać i dodać białka rozpuszczone w wodzie lub naturalne. Wymieszać mikserem na niskich obrotach przez około 2 minuty. Następnie zwiększyć obroty miksera na średnie i ucierać jeszcze przez 2 minuty. 3. Otrzymany(...)wysychał i zamknąć pojemnik. Tak otrzymany lukier służy do precyzyjnych dekoracji oraz sklejania różnych elementów cukrowych przy tortach, jest bardzo gęsty i szybko wysycha.     4. Przygotować kruche ciasto według przepisu „Kruche ciasteczka waniliowe”(klik) . Z ciasta foremką wycinać laleczki.     5. Następnie okrągłymi foremkami przyciąć główki i rączki tworząc kształt sukienki (patrz zdjęcie poniżej

Mała Cukierenka
Kakaowe ciasto otrębowe z borówkami 151

CUDOWNY SŁONECZNY DZIEŃ ! ! ! :) a do tego 3-godzinny spacer ;) coś mi się zdaję, że po zimie przyjdzie od razu lato;p Ciasto znalazłam już jakiś czas temu na stronie kotlet.tv  i wczoraj w ramach mojej indywidualnej, jednoosobowej  akcji "pieczenie na poprawę humoru" w końcu zabrałam się do pieczenia ;) Składniki: 1 szklanka otrębów pszennych firmy Kupiec 1 szklanka(...)Kupiec 3 jajka 3/4 szklanki serka homogenizowanego 1,5 łyżki ciemnego kakao 5 łyżek fruktozy lub innego słodzidła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g borówek amerykańskich Sposób przygotowania: Białka wraz z fruktozą ubijamy na sztywną pianę dodajemy pozostałe składniki (poza borówkami) i miksujemy na najmniejszych obrotach na koniec dodajemy borówki i delikatnie mieszamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowe babeczki bez cukru 124

suche przesiej przez sito. 2. W osobnej misce wymieszaj składniki mokre (olej kokosowy najpierw rozpuść w garnku). 3. Suche składniki wsyp do mokrych i delikatnie wymieszaj do połączenia. 4. Ciasto nie może być zbyt płynne, w razie problemów dosyp mąki. 5. Przelej do papilotek (do 3/4 wysokości). 6. Piecz ok. 15-20 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka(...)banana obierz, pokrój na kilka kawałków, następnie wszystkie składniki połącz ze sobą za pomocą blendera. 8. Gdy babeczki wystygną, udekoruj je kremem i posyp pokruszonymi pistacjami. Energia (1 sztuka) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik 249 kcal 3,7 g 8 g 41 g 2,6 g GDA - % wskazanego dziennego spożycia dla osoby dorosłej (2000 kcal

Powiedz dietom nie
Racuszki z serem i rodzynkami 1582

Jeśli lubicie racuszki na śniadanko lub kolację, to polecam ten sprawdzony przepis. Są puszyste, smaczne i z powodzeniem mogą zastąpić kawałeczek ciasta do kawy czy kakao...polecam. Składniki: 200 g mąki pszennej 2 jajka 200 ml mleka 100 g białego twarogu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli 1/3 szklanki rodzynek masło klarowane do smażenia cukier do posypania Sposób(...)miski przesiać mąkę, dodać sól i proszek do pieczenia. Wlać mleko, wbić  żółtka i całość dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Na koniec dodać  ubitą pianę z białek ze szczyptą soli  i rodzynki. Smażyć na maśle klarowanym na lekko złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem ( ja akurat nie miałam, więc użyłam zwykłego )...Smacznego

Gosia gotuje
Sernik cytrusowy z macerowanymi truskawkami 177

soku z cytryny 5 jaj 4 pełne łyżki mąki ziemniaczanej  Wykonanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Ciastka pokruszyć w robocie lub pognieść, np przy pomocy wałka do ciasta. Okruszki połączyć z cukrem pudrem i kakao. Masło rozpuścić. Ilość masła zależy od użytych ciastek, dlatego należy dolewać je stopniowo. Rozpuszczone masło dodać  do okruszków - dokładnie połączyć. Powstała masa(...)średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasteczkową masa wylepić dno i boki tortownicy wysokości 3/4. Wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować masę serową.  Jaja umyć, oddzielić białko od żółtek. Ser utrzeć z cukrem i żółtkami bardzo dokładnie. Cukier musi się zupełnie rozpuścić. Ja ucieram robotem przez około 10 minut. Rozpuścić masło - ostudzić. Przestudzone masło wlać

kolorowotorcikowo
BISZKOPTOWY TORCIK 1105 KCAL 163

Halo, czy ktoś tutaj ma ochotę na małego torcika? Ciasto smakuje jak tradycyjny biszkopt, także nie ma na co czekać :D Zapraszam! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority(...)ubitych białka,  tylko  że  taki stan utrzymuje się ok 10 sekund).  3. Na małych obrotach miksera do żółtek z ksylitolem dodajemy białka oraz mąkę. 4. Wkładamy do piekarnika na 20 minut.  Biszkopt: 790kcal B38 W132 T21 MASA SERNIKOWA/''ŚMIETANKOWA'' SKŁADNIKI: -jogurt naturalny gęsty 0% - żelatyna 6g OPCJONALNIE (wliczone w kcal) + truskawki

fitolarun.blogspot.com
Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski 516

Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski Jako dziewczynka oraz nastolatka pomagałam rodzicom w prowadzeniu cukierni założonej przez mojego ojca, Stanisława Chmielewskiego w Lublinie. Póki byłam podlotkiem moim ulubionym ciastem, które zawsze, ale to zawsze zamawiałam, była Wuzetka. Była wilgotna, z dużą ilością kremu z bitej śmietany o zapachu rumowym, mało słodka i mocno kakaowa. Dziś postaram się odtworzyć przepis na Wuzetkę(...)Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Mąkę i kakao wymieszać i przesiać. Białka oddzielić od żółtek, bardzo dokładnie, tak aby nie dostało się żadne żółtko. Białka ubić na prawie sztywno, partiami dodawać cukier, mikser ustawić na minimalne obroty po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać wymieszane i przesiane mąki, bardzo delikatnie wymieszać

moj przepis na
Sernik na zimno z frużeliną brzoskwiniową 202

ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, w czasie ubijania dodawać cukier. Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia, octem i 1 łyżką oleju - pozostawić do wyrośnięcia. Do ubitych białek dodawać powoli i delikatnie mieszając, łącząc wyrośnięte żółtka, mąkę, budyń (proszek) i na koniec olej. Wlać do tortownicy ( o średnicy 26cm).  Piec w rozgrzanym piekarniku w 180stopniach(...)chwili ściągnąć z ognia. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody i dodać do brzoskwiń. Dokładnie wymieszać i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygniętą frużelinę wyłożyć na górę ciasta, które można odrazu kroić i jeść z lejącą się frużeliną ( o ile masa serowa dobrze stężała ). Smacznego

W kuchni u Moniki

Proponowane wyszukiwania