ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:396/932)

Ciasto z czereśniami 175

biszkopty okrągłe -0,5 paczki PRZYGOTOWANIE: Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier, dalej ubijać. Następnie stopniowo dodawać po jednym żółtku, utrzeć. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o wymiarach 27 cm. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stop.piec

Kuchnia Danusi
Biszkopt czekoladowy z musem truskawkowym (podany inaczej) 168

Banalnie proste do przygotowania ciasto czekoladowo-biszkoptowe z kremem śmietanowo-truskawkowym polane gorzką czekoladą - niebo w gębie! Przepis dodaje do akcji milion smaków truskawek . Składniki: biszkopt 4 jajka (rozmiar L) 1/2 szklanki cukru ponad 1/2 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 5 łyżek gorzkiego kakao mus truskawkowy 1/2 kg truskawek bez szypułek(...) oddzielić od żółtek. Za pomocą miksera - białka ubić na sztywną pianę. Następnie do ubitych białek dodawać stopniowo cukier i żółtka (cały czas miksując). Pod sam koniec dodać przesianą mąkę i kakao. Delikatnie wymieszać. Przygotowane ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 15 minut w 180 °C . W międzyczasie truskawki

Ugotować
Kapuśniaczki...czyli bułeczki drożdżowe z kapustą kiszoną i pieczarkami 217

roztopione masło. Całość dokładnie wyrobiłam i odstawiłam pod przykryciem do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrosło, rozwałkowałam je i pocięłam na dosyć długie prostokąty. Na środek każdego z nich nakładałam sporo farszu, a brzegi dokładnie zlepiałam. Gotowe bułeczki układałam na natłuszczonej blasze (zlepieniem do dołu), smarowałam białkiem i posypywałam odrobiną soli i pieprzu. Piekłam pół godziny w 180 stopniach

Kulinarny Pamiętnik
Sernik ze śliwkami 155

pieczenia oraz śmietanę i zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto na pół godziny włożyć do lodówki, a następnie rozwałkować, przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm i ponakłuwać widelcem. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i podpiekać 10-15 minut w temperaturze 200 o C. Masa serowa: 1 kg białego sera; 20 dkg cukru pudru; 1,5 szklanki śmietany 30%; 1 budyń waniliowy(...)oraz proszek budyniowy, wszystko razem dokładnie zmiksować. Następnie ubić śmietanę i dodać do masy serowej. Delikatnie wymieszać. Z białek, z dodatkiem szczypty soli, ubić pianę, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Tak przygotowaną masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto. Dodatkowo: 1 kg śliwek; 10 dkg zmielonych migdałów; 10 dkg pokruszonych biszkoptów; Śliwki umyć, przepołowić i wyjąć pestki

In my kitchen
Ciasto z serkiem homogenizowanym i galaretką / Fromage Frais Jello Cake 128

owocami pasuje na różne okoliczności, to smaczne ciasto warstwowe do kawy i herbaty. Zobaczcie przygotowanie ciasta krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto z serkiem homogenizowanym i owocami przygotowujemy na jasnym biszkopcie. Mój to biszkopt z 4 jajek, bez oddzielania żółtek od białek. Jeśli nigdy nie piekliście biszkoptu, zdecydowanie(...)trzeba rozmrażać. Wrzucone do przestudzonej galaretki spowodują, że szybciej stężeje. Warto pamiętać, by galaretkę wylać na biszkopt wtedy, gdy będzie wyraźnie gęstsza, tężejąca - zbyt płynna zostanie wchłonięta przez blat ciastaCiasto z galaretką i owocami na biszkopcie będzie gotowe naprawdę szybko, jeśli warstwy ciasta schłodzicie krótko w zamrażarce - jeśli bardzo Wam się spieszy, polecam ten krok. Nie zostawiajcie ciasta

Lekcje w kuchni
Babka marmurkowa Ani 163

formy tarta bułka do formy margarynę utrzeć, dodawać stopniowo żółtka, cukier puder, cukier waniliowy i kefir, wszystko razem dobrze połączyć, Białka ubić na sztywno, połączyć z masą ma ś lano- jajeczną, dodać mąkę, wymieszać łyżką. 2/3 ciasta wyłożyć do przygotowanej i formy, a resztę 1/3 wymieszać z kakao i wyłożyć na wierzch jasnego ciasto. Piec

Camilla w kuchni
Doskonale niedoskonałe pełnoziarniste kruche babeczki z papierówką 185

słodzikiem i cynamonem. Wyjmij ciasto z lodówki. Może być ono lekko twarde, odczekaj zatem chwilkę. Odrywaj kawałki ciasta, spłaszczaj je dłonią i oblepiaj nimi jabłka na około 2mm. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i układaj babeczki. Możesz je z góry posmarować białkiem i posypać cukrem i cynamonem. Piecz je w nagrzanym piekarniku (180 °C) około 15-25 minut. Wszystko(...)zależy od Twojego piekarnika, dlatego musisz je pilnować. Smacznego! Wskazówki: jeśli nie lubisz zdecydowanego smaku mąk pełnoziarnistych, to użyj pół szklanki mąki pszennej i pół szklanki mąki pełnoziarnistej, zagniataj ciasto tylko do porządnego połączenia składników i uformowania kuli. Nie lubi ono ciepła. A Wy lubicie jabłka w wypiekach? A może pamiętacie stare, dobre papierówki? Piszcie, jak podoba Wam się przepis

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Omlet idealny 170

oddziel od żółtek. Biała ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. W drugim naczyniu roztrzep żółtka. Delikatnie wymieszaj białka z żółtkami i mąką. Na dużej patelni rozgrzej 1 – 2 łyżki oleju roślinnego. Wylej ostrożnie ciasto i smaż z obu stron do uzyskania złotego koloru. Podawaj z ulubionymi składnikami. Ja lubię rozsmarować serek waniliowy i dodać

Moja pasja smaku
TORT MIŚ 219

cukierki, kilka biszkoptów WYKONANIE Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, a następnie mieszankę z żółtek. Na końcu dodajemy mąkę. Ciasto przelewamy do foremki. Pieczemy 25 min w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy, przekrawamy na 2 blaty. Krem: Cukier zagotowujemy wraz z ¾ szkl

słodki bratek
Kremówka z truskawkami i bezą kokosową 206

Nadchodzi sezon na ulubione, rodzime truskawki. Pora więc na ciasta z tymi wspaniałymi owocami. Ciasto: Biszkopt kakaowy z 4-5 jajek upieczony według dowolnego przepisu, (blaszka 26x34). Beza kokosowa: 4 białka 1 i 1/4 szklanki cukru 20 dag kokosu          Białka ubić na sztywno z cukrem, wymieszać z kokosem

Praktyczna pl
Omlet owsiany z jabłkiem 170

białka. Żółtko wymieszać z cukrem, cynamonem, szczyptą soli, łyżką mleka i z przesianą mąką, dodać jabłko i wymieszać. Białko ubić na sztywno i dodać delikatnie do masy. Na patelni rozgrzać niepełną łyżką oleju. Wlać ciasto, zmniejszyć ogień na bardzo mały i przykryć pokrywką. Smażyć do momentu, aż omlet uzyska brązowy kolor od spodu i będzie go można

talerz przyjemności
Placuszki owsiane z wiśniową konfiturą 207

gęsta odziel białka od żółtek. W odzielnej miseczce ubij białka na sztywną pianę połącz masę z białkami. Jeśli masa wydaje Ci się za gęsta, dolej jeszcze trochę mleka. Po wyłożeniu na patelnię ciasto powinno się rozpływać wykładaj po 1 łyżce ciasta na rozgrzaną patelnię i smaż na złoty kolor podawaj z keleksem jogurtu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placuszki z ricotty z bananami 210

łyżeczki oleju (polecam olej kokosowy) Przygotowanie: Serek ricotta łączymy w misce z mlekiem, żółtkiem, mąką, sodą, szczyptą soli, wanilią i słodzikiem. Białko przekładamy do osobnej miski i ubijamy na sztywno, po czym delikatnie łyżką dodajemy do reszty ciasta. Banana kroimy w plasterki. Placuszki smażymy na małej ilości tłuszczu (jedna łyżka ciasta na jeden placuszek). Na środku placuszka układamy plasterki

Moja Micha
Ciasto Bounty z kawową nutą 189

Ciasto Bounty z kawową nutą. To dziś moje ciasto na niedzielę. Jeżeli ktoś uwielbia kokos to szczerze polecam bo jest go tu bardzo dużo i zaspokoi swoje podniebienie :) Składniki: Ciasto 6 jajek 150 g cukru pudru (1 szklanka) 1 cukier wanilinowy 120 g mąki pszennej tortowej 80 g gorzkiego kakao 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa(...)miksując cukier puder oraz cukier waniliowy. W osobnej misce ubijamy żółtka z proszkiem do pieczenia oraz octem. Do białek dodajemy masę z żółtek łącząc na najniższych obrotach miksera. Następnie dodajemy mieszając łyżką powoli ale dokładnie: przesianą mąkę, kakao. Ciasto wylewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem + mąka / bułka tarta o wymiarach 25x36 i pieczemy w temp. 180 przez

W Moim Magicznym Domu
Losos w platkach sniegu na grzance orzechowej 190

rozpuścić masło i ostudzić. Połączyć  mąkę, mielone migdały, skórkę startą  z limonki i parmezanem . Dodać ubita pianę z białek i roztopione masło. Dokładnie weszystko delikatnie wymieszać. Forme wyłożyc papierem i rozprowadzic na nim gotowe ciasto .Piec  w nagrzanym piekarniku okolo 20 minut,do zarumienienia.Studzic na kratce.Wystudzone ciasto pokroic na kawalki ,na których ukladamy kawałki

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania