Dzisiejsza propozycja to pyszne, mięciutkie i wilgotne babeczki, którymi ostatnio zachwycaliśmy się w MasterChef Australia. Gary Mehigan robił je w mig, a wszyscy z zachwytem się nimi zajadali. Babeczki te to australijskie friandy, ponoć bardzo tam popularne. W oryginale rodzynki były gotowane w winie i aromatyzowanej herbacie, my jednak wybraliśmy wanilię. W ostatnich dnia otrzymaliśmy ogromną przesyłkę od Bakalland z mnóstwem ich bakalii, więc przymniej skromną część z nich mogliśmy wykorzysta... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...