ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:39/932)

SERNIK ANIELSKI MIX 312

sztuk pierniczków Polewa  Przygotowanie Ciasto Wszystkie składniki ciasta dokładnie zagnieść. Gotowe ciasto wyłożyć na przygotowaną blaszkę Masa serowa Z 8 białek (2 białka z ciasta oraz 6 z masy serowej) ubić na sztywną pianę. Masło utrzeć  na puch, żółtka cukier oraz cukier waniliowy i aromat zmiksować na kogiel mogiel dodać(...)masła i dokładnie połączyć. Cały czas ucierając dodawać stopniowo ser i budyń. Na końcu do masy serowej dodać sztywną piane z białek  i delikatnie wymieszać. Gotową masę serową  wylać na ciasto, na wierzchu ułożyć pierniczki. Piec godzinę w temperaturze 200 C Upieczony sernik polać polewą czekoladową.  rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Małże zapiekane pod ciastem francuskim 151

formy do zapiekania, włożyć mule, posypać natką pietruszki lub kolendrą. Ciasto francuskie rozwałkować tak, aby było trochę większe od formy do zapiekania. Rant formy posmarować rozmąconym białkiem. Całość przykryć ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15-20 minut, aż ciasto się zrumieni. Całość postawić na stole i dopiero rozciąć ciasto. Z wnętrza uniosą się aromaty, które

królestwo garów
Sernik z pianką na kruchym spodzie 233

wypływające na powierzchnię bezy, ponieważ ta pianka jest lekko podpieczona i kropelki nie wychodzą na powierzchnię sernika. Ale jak zmniejszycie temperaturę pieczenia do ok. 120 stopni po wyłożeniu ubitego białka na sernik i bardziej wysuszycie piankę białkową, to jest szansa, że za jakiś czas pokaże się rosa na serniku i będziecie mieć sernik z rosą Sernik ten jest(...)szklanka cukru szczypta soli Spód: Rozpuszczamy masło, dodajemy 3 żółtka, 1 szklankę mąki, 3 łyżki cukru, cukier waniliowy, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, miksujemy i wykładamy ciastem dno formy. Masa białkowa: 8 białek ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy stopniowo cukier, aż do jego rozpuszczenia. Masa serowa: Mieszamy mikserem składniki: ser, żółtka i cukier, dodajemy 1 budyń

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pleśniak 441

wykładamy papierem do pieczenia – można użyć ciut mniejszej blachy aby ciasto wyszło wyższe. Na spód ścieramy na tarce jedną jasną warstwę ciasta i delikatnie wyrównujemy. Na ciasto wykładamy owoce. Na owoce ścieramy ciemną porcję ciasta. Ubijamy białka na sztywno dodając po trochu cukru a na koniec dodając 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. Ubite białka wykładamy(...)ciemną masę. Na białka ścieramy ostatnią porcję jasnego ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 minut. Smacznego Post Pleśniak pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Sernik Klaudyny 167

bialka jajek  20 g cukru pudru Ubijamy bialak  Dodajemy cukier puder i dalej ubijamy  Jak juz bialaka sa ubite odstawiamy  Sernik  ciasto masa serowa pianka z bialek  Na mala(...)okragla foremke wykladamy 2/3 ciasta  Wkladamy do piekarnika nagrzanego do 180°  Ciasto pieczemy 30 min  Wyciagamy i rozlewamy mase serowa, nakladamy pianke z bialek i z 1/3 ciasta robimy kruszonke ( ja scieram na tarce ciasto)  Wszystko wladamy do piekarnika na 15min  Upieczone ciasto zostawiamy do ostygniecia  Potem wkladamy do lodowki do nastepnego dnia

Klaudynkowa kuchnia
Tradycyjny makowiec zawijany vel strucla makowa 633

cukru szczypta soli 1 łyżka cukru waniliowego 1 paczuszka suchych drożdży lub 40 g świeżych 2 żółtka L 1 białko do posmarowania ciasta Składniki na masę makową: 350-400 g maku 2 białka 40 g masła 200-220 g miodu 150 g rodzynek 50 g smażonej skórki pomarańczowej 50 g migdałów 2 łyżki amaretto(...)makową,tuż przed wyłożeniem na rozwałkowane ciasto. °Wyrośniete ciasto wyrzucić z miski , powtórnie zagnieść i podzielić na 2 części.Każdą z nich rozwałkować na prostokąt 35-40 cm (wielkość makowców dopasować do rozmiarów blaszki) i o grubości 5 mm.Przed ostatnim wałkowaniem przełożyć na papier do pieczenia i rozwałkować na papierze.Posmarować białkiem i równomiernir rozprowadzić nadzienie ,pozostawiając czyste brzegi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wiśniowy sero jabłecznik, czyli sernikowy jabłecznik z wiśniami 165

tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Schowaj do lodówki na czas przygotowania masy. MASA SEROWO-JABŁKOWO-WIŚNIOWA 5 jajek (osobno żółtka i białko + białko z ciasta) 2 łyżki cukru pudru (1 do żółtek, 1 do białek) 400 g serka homogenizowanego waniliowego 2,5 kg jabłek, 1 kg wiśni (obranych i usmażonych wraz zwydrylowanymi wiśniami) lub 900g(...)składników. Jeśli masa jest dla Ciebie mało słodka to dodaj do niej jeszcze cukier. My lubimy mało słodkie ciasta, więc ja nie dawałam, gdyż serek jest sam w sobie słodki,  a jabłka też były słodzone podczas smażenia. Białka ubij na sztywno, pod koniec ubijania wsyp cukier puder. Ubijaj do uzyskania sztywnej i lśniącej masy. Gotową pianę przełóż

Kulinarna (nie)codzienność
Ciasto piankowe na herbatnikach 59432

dzięki temu przyjmuje ono formę kanapki, którą możemy zjeść bez użycia talerzyka. Z podanego przepisu można przygotować 10 kanapek wielkości standardowego herbatnika. Ciasto piankowe na herbatnikach Składniki: 230g serka homogenizowanego naturalnego 120g śmietanki 30% 4 białka 90g cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru wanilinowego 6 łyżeczek żelatyny 6 łyżek wody 20 herbatników Wykonanie: - formę wyłożyć papierem(...)zamiast kakao dodać cukier wanilinowy - gotową masę śmietankową wyłożyć na zastygniętą masę kakaową, wyrównać, przykryć herbatnikami i ponownie schłodzić do zastygnięcia wierzchniej warstwy Ciasto piankowe na herbatnikach to doskonała okazja do wykorzystania nadprogramowych białek. Po przygotowaniu należy je kroić tak, by jeden herbatnik na wierzchu i jeden na spodzie ciasta stanowiły kanapkę. Jeśli chcemy przygotować bogatsze w smaki

Smakołyki Bereniki
IZAURA- SERNIK Z MURZYNKIEM 457

gotować 5 min. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy. Do reszty dodać mąkę, proszek dopieczenia i pianę z białek. Wlać ciasto do formy.   Masa serowa Żółtka oddzielić od białek z nich ubić sztywną pianę. Żółtka oraz cukier i cukier waniliowy zmiksować na puszystą masę, cały czas ucierając(...)składniki się połączą. Ser wymieszać z budyniem, dodać masę jajeczną dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Na końcu dodawać partiami sztywną piane z białek i delikatnie połączyć z serem. Do formy przygotowanej do pieczenia wylać ciemne ciasto, a na wierzchu masę serową. Piec 60 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190 C. po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi

RAROSSA
Pleśniak ze śliwkami 237

świeżą śliwką tworzy idealną kompozycję. Do wypieku użyłam kwadratowej blaszki 25x25 cm. Składniki na ciasto: - 40 dag mąki pszennej, użyłam typu 500 - 20 dag margaryny - 5 żółtek - 4 łyżki cukru pudru - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao Na pianę: - 5 białek - szczypta soli - 1 niepełna szklanka cukru - 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej  Dodatkowo(...)ścieramy zamrożone jasne ciasto, podpiekamy w piekarniku przez 10 minut w 180 C. Po wyjęciu lekko ciasto przestudzamy, posypujemy bułką tartą, następnie przekładamy śliwki i ścieramy ciemne ciasto. 4. Białka ubijamy ze szczyptą soli, gdy są szkliste dodajemy cukier i nadal miksujemy, na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną. Masę z białek przekładamy do foremki na ciemne

Apetyczna babeczka
Sernik z brzoskwiniami 418

łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z wyparzonej wrzątkiem cytryny ziarenka z 1 laski wanilii Beza: 1 puszka brzoskwiń w syropie 6 białek pozostałych po cieście i masie serowej 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki wiórków kokosowych listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='250 g mąki (2 szklanki) 150 g masła(...)mleka 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z wyparzonej wrzątkiem cytryny ziarenka z 1 laski wanilii 1 puszka brzoskwiń w syropie 6 białek pozostałych po cieście i masie serowej 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki wiórków kokosowych'; document.write(" "); Wszystkie składniki na spód zagniatamy na jednolite ciasto (ręcznie lub w malakserze). Zawiajmy w folię

Poezja smaku
Rafaello z mleczkiem kokosowym 195

innym blogu taką wersję Rafaello i musiałam go czym prędzej wypróbować. Ciasto okazało się niesamowicie pyszne i jest zdecydowanie w pierwszej piątce naszych ulubionych ciast:) Lekki, kokosowy biszkopt na samych białkach(...)pokryty jest kremem śmietanowo-czekoladowo- kokosowym. Wierzch wieńczy polewa z białej czekolady. Jak dla nas rewelacja! Na kalorie nie zwracam uwagi i Wam też to radzę:) foremka 24x24cm Ciasto:  3 białka,  70g wiórków kokosowych,  70g cukru,  czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej. Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Dodać przesianą mąkę ziemniaczaną oraz

Z miłości do słodkości
Ciasto kruche przekładane 138

Zadanie miałam trochę utrudnione, ponieważ wiedziałam tylko, że ciasto składa się z części kruchej, piany z białek, dżemu lub konfitur i tyle. Nie miałam przepisu, więc musiałam sobie po swojemu coś wymyślić. Upiekłam więc ciasto kruche z mojego przepisu na sernik gotowany i przełożyłam konfiturą jagodową. Powinnam dać o połowę mniej konfitury ponieważ ciasto wyszło zbyt mokre(...) 1/2 szklanki cukru Zarabiamy mąkę z proszkiem do pieczenia i margaryną Dodajemy 3 jajka, cukier puder i zagniatamy. Ciasto ma być mokre Wkładamy do lodówki na godzinę Następnie dzielimy ciasto na dwie części Nastawiamy piecyk na 180 stopni Ubijamy białka z 1/2 szklanki cukru Połową ciasta wykładamy foremkę Nakładamy połowę ubitej piany z białek

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com