ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:47/932)

SERNIK NA MROŻONYM CIEŚCIE KAKAOWYM 137

waniliowy 5 łyżek wiórek kokosowych Masa serowa: 1 kg sera 2 szkl. cukru 20 dag margaryny 2 łyżki mąki kartoflanej 2 łyżki manny 8 żółtek i 8 białek WYKONANIE Ciasto: Wszystko składniku razem zagniatamy i dzielimy na 4 części. Wkładamy do zamrażalnika na godzinę. Masa serowa: Margarynę, żółtka i cukier ucieramy. Dodajemy stopniowo ser, mąkę i mannę(...)ucieramy. Na końcu dodajemy aromat i wiórki oraz ubitą pianę z białek- delikatnie mieszamy. Do foremek ścieramy na tarce po 1 kawałku ciasta. Wylewamy masę serową, ścieramy resztę ciasta. Pieczemy ok. 1 godz. w 180 stopniach

słodki bratek
Odchudzony obiad jak u mamy ;) (kotlety mielone + kluski pseudo śląskie + buraczki) 395

sól (około 2 łyżeczek) pieprz (0,5 łyżeczki) słodka papryka (1 łyżeczka) opcjonalnie dla podkreślenia smaku musztarda (1-2 łyżeczki) kluski (7 sztuk): 200g sera białego (w kostce) 1 białko szczypta soli spora łyżka mąki ziemniaczanej dodatek/buraczki: buraki (w takich ilościach ile zjemy;)) do przyprawienia: sól, pieprz, kwasek cytrynowy, cukier/fruktoza) opcjonalnie łyżeczka masła Sposób przygotowania: Cebulę siekamy lub blendujemy(...)tarce o dużych oczkach i doprawiamy (życzę w tym powodzenia;p) ser na kluski dokładnie rozgniatamy widelcem aż stworzy jednolitą całość (zrobi się z niego kulka jak z ciasta) dodajemy białko, mąkę i sól i wszystko zagniatamy z ciasta lepimy kluski,a na środku palcem robimy dziurkę (nie jest to konieczne;)) kluski wrzucamy do lekko wrzącej wody

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Jabłecznik Z Budyniową Pianką 196

wanil. lub śmiet. bez cukru 1.  Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy je na 2 nierówne części ( jedna większą drugą małą. Drugą część wkładamy do zamrażarki. 2. Ciastem wylepiamy wysmarowaną i wysypana bułką tarta blachę. 3. Jabłka ścieramy na tarce, odciskamy nadmiar soku. 4. Odrobina białka smarujemy ciasto przed wyłożeniem jabłek ( pozwoli to nam uniknąć zakalca

Gotowanie...to proste !
SERNIK CZEKOLADOWY IZAURA 479

Składniki ciasta : 250 g margaryny 1 szklanka cukru 1 1/2 szklanki mąki pszennej  3 łyżki ciemnego kakao 5 łyżek wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia  4 duża jajka(...)wymiarach 25/ 30 wylewamy większa część ciasta.  Mikserem ucieramy 4 żółtka z cukrem, dodajemy ser, następnie budyń i proszek, mieszamy a na koniec ubitą pianę z białek. Na ciasto wylewamy cały ser, na wierzch rozkładamy resztę biszkoptu i pieczemy, w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 180 % C. Sernik studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Kiedy

Kulinarne Fantazje Marioli
Snikers siostry Anastazji 367

st.C, przez 20-25 minut Składniki na ciasto kokosowe; 20 d ag kokos u 1 szklanka cukru  5 białe k   w y konanie ciasta kruchego; białka ubi jamy z cukrem doda jemy kokos, lekko wy mieszamy i pieczemy w nagrzanym piekarniku(...)temp.160-180 st.C przez 25-30 minu t składniki na ciasto orzechowe; 15     dag orzechów 5 biał ek 2 ły żki bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczeni a 3 łyżki cukru kryształu wykonanie ciasta orzechowego; połowę orzechów pokr oić, a d rugą połowę zmieli ć białka ubijamy z cukrem, dodajemy resztę składników, lekko wymieszać i piec

Gorący kąsek
Malinowa chmurka 102

Malinowa chmurka- jest to bardzo popularne ciasto składające się z 4 warstw: ciasta kruchego, galaretki z malin, kremowej masy śmietankowej i chrupiącej bezy. Jest orzeźwiające, w sam raz na letnie dni. Ponadto jest lekkie i pyszne. Malinowa chmurka jest bardzo czasochłonnym ciastem, lecz żeby nie spędzać w kuchni zbyt wiele czasu kruche ciasto i bezę można przygotować dzień wcześniej(...)mąki ziemniaczanej 50 g płatków migdałowych 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Przed przystąpieniem do robienia ciasta należy pamiętać, że wszystkie składniki na ciasto kruche powinny być schłodzone. Składniki zagniatamy razem do momentu, aż powstanie jednolite ciasto, formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Trzy galaretki malinowe należy rozpuścić we wrzącej

ProstePesto.pl
MURZYNKOWY SERNIK 709

utartej masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao.  Następnie, małym strumieniem wlewamy mleko nadal ucierając a na końcu delikatnie mieszając dodajemy ubitą pianę z białek. Odlewamy połowę ciasta i odstawiamy a do drugiej połowy dodajemy 3 łyżki mąki pszennej i wylewamy na blaszkę o wymiarach 35 x 24cm wyłożoną papierem do pieczenia. masa serowa(...)mielimy dwa razy. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami na puszystą masę. Dodajemy stopniowo ser, budyń i na koniec delikatnie mieszając pianę z ubitych białek. Masę wylewamy na ciasto, na wierzch masy serowej rozlewamy resztę ciasta. Pieczemy w temp. 180 stopni C przez 1h. ciemna polewa: Wszystkie składniki rozpuszczamy w rondelku i krótko zagotowujemy. Polewamy wystudzone ciasto

Prosto i Smacznie z Anetą
Zupa cebulowa z pasztecikami z serem camembert + film 210

gorącego rosołu i gotujemy około 15 minut.Zupę doprawiamy pieprzem , mieszamy. Ser camembert kroimy w  większą kostkę . Z ciasta francuskiego wykrawamy kwadraty i układamy na nich kawałki sera .Ciasto składamy w trójkąty, zlepiamy brzegi .Surowe paszteciki smarujemy roztrzepanym białkiem i układamy na blasze. Pieczemy w temp. 200 st.C przez około 20 minut . Zupę podajemy z gorącymi pasztecikami

Smakowite Dania
Ciasto Pani Walewskiej (pychotka przekładaniec z masą karpatkową) 197

szklanki mąki 1 kostka margaryny 1/2 kubka śmietany 30 % 5 żółtek cukier około 8 łyżek 2 łyżeczki proszku dopieczenia Ponadto: słoiczek dżemu porzeczkowego 5 białek pozostałych od ciasta kruchego 1 kisiel wiśniowy 1 krem karpatka i potrzebne rzeczy do jego przygotowania. Wykonanie: Z podanych składników na ciasto zagnieść kruche. Ciasto podzielić na dwie części obie(...)rozłożyć w formach. Jedno ciasto piec około 20 minut, a na drugim surowym cieście rozłożyć dżem, a na dżem białka ubite na sztywno z dodatkiem kiślu, piec 20 minut. Na ciasto bez piany wyłożyć uprzednio przygotowany krem karpatka (wg instrukcji na opakowaniu) a na to wyłożyć ciasto z dżemem i pianą. Jest to porcja

Pychotkaaa
Ciasto drożdżowe 147

łyżek cukru 10 łyżek mąki W misce mieszam wszystkie składniki na kruszonkę. Oprócz kruszonki na ciasto możemy położyć różnorodne owoce, np. śliwki, jabłka, borówki, czy truskawki. Wcześniej posmaruj ciasto albo białkiem albo rozbełtanym jajkiem. Na owoce sypiemy kruszonkę. Ciasto drożdżowe wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 45 minut, ale nie dłużej, żeby ciasto ciasto się zbytnio

Calzonella.com
tureckie półksiężyce 262

orzechów włoskich + 50 g migdałów) 150 g cukru pudru 150 g masła, miękkiego 5 jajek 50 g kakao 1 szczypta soli dodatkowo: rum do skropienia ciasta wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Masło miksujemy mikserem, dodajemy stopniowo cukier puder i miksujemy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy żółtka, miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z kakao oraz zmielonymi orzechami(...)miksujemy do połączenia się składników. Na koniec w osobnym naczyniu ubijamy białka z solą na sztywno i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Ciasto przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 15 min. w 170 st. C. Po upieczeniu jeszcze gorące ciasto skrapiamy rumem i polewamy lukrem. Następnie gdy lukier zacznie zastygać

Domowy Smak Jedzenia
Brukselka smażona w cieście, mój przebój sezonu ! 189

wodą, dodać rozmaryn, cukier, sól, pieprz i gotować na małym ogniu ,pod przykryciem 15 min. Następnie brukselkę osączyć i ostudzić. Z mąki, żółtka, wina ,oleju i przypraw wyrobić ciasto. Ubić białko ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z ciastem. Brukselkę zanurzać w cieście i smażyć na rumiano w głębokim tłuszczu. Osączyć na bibule. Zapewniam, że tak przygotowana  brukselka

Kulinarny karnet Christophera
Otrębowe ciasto ze śliwkami 149

Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Jeśli twoje śliwki nie są słodkie lub lubisz słodkie ciasta, do białek na koniec ubijania dodaj bardzo miałki cukier ok 3 łyżek stołowych. Dadaj żółtka. Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia a na koniec otręby. Ciasto

AZgotuj!
Kora orzechowa 735

smakowo do tej pory roku a przecież orzechy to dary jesieni. Ciasto robiłam już wiele razy i ciągle mnie zachwyca. Przepis zaczerpnęłam od mniam... mniam    ciasto: 8 białek 4 żółtka 3/4 szkl. cukru 200 g mielonych orzechów włoskich 100 g wiórków kokosowych 100 g rodzynek 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia krem(...)mocnego naparu kawy 50 ml spirytusu osączone brzoskwinie z 1 puszki 2 galaretki brzoskwiniowe Rodzynki przelać wrzątkiem i osączyć.  Wszystkie składniki na ciasto podzielić na połowę i upiec 2 takie same biszkopty. Białka ubić na sztywną pianę,dodać porcjami cukier i żółtka,ubijać jeszcze przez chwilę. Następnie dodać zmielone orzechy,wiórki,rodzynki,mąkę i proszek do pieczenia

Kolorowa kuchnia Elki
Puszysta drożdżówka z cynamonową kruszonką. Jak u Babci :) 240

nawet jeżeli (tak jak ja) użyjecie pomocy robota przy zagniataniu ciasta, dobrze jest je jeszcze pougniatać ręcznie; - najlepsza do ciasta drożdżowego jest mąka o wysokiej zawartości białka - Typ 550 (luksusowa); - ciasto na oba etapy wyrastania można wstawić do lodówki i dokończyć np. następnego dnia rano. Drożdżówka przed pieczeniem musi się jedynie ocieplić do temperatury pokojowej. Składniki(...)dodać zaczyn, mleko, jajo i żółtko. Wyrobić gładkie ciasto. Będzie ono klejące, ale nie należy dodawać więcej niż 1-2 łyżki mąki. Na koniec dodać rodzynki i przestudzone masło ze szczyptą soli. Wrabiać, aż ciasto będzie gładkie i lśniące. Przełożyć do miski, przykryć. Odstawić do wyrośnięcia na 1-1½ godziny. Ciasto powinno wyraźnie podwoić swoja objętość. Po tym czasie drożdżówkę

Pełny talerz