ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:317/932)

Ciasto ala Bounty 491

kokosową. składniki na ciasto: 1 kostka margaryny 1,5 szkl cukru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao 1 cukier waniliowy 16 g 2 szkl mąki tortowej 1 łyżeczka proszku 1 płaska łyżeczka sody 5 jajek Wykonanie: 1. Margarynę , cukier i cukier waniliowy , wodę i kakao rozpuścić i chwilkę gotować na małym ogniu.Przestudzić . 2. białka ubić . 3. Dodać(...)masy czekoladowej i wymieszać , dodać mąkę z proszkiem i sodą i jeszcze raz wymieszać . 4. Na końcu dodać ubitą piane z białek i delikatnie wszystko wymieszać łyżką . 5. Formę wyłożyć papierem do pieczenia , przelać ciasto. 6. Piec w temp 180 st. do suchego patyczka około 25 minut. 7. Ciasto przestudzić i przeciąć na pół. Wykonanie masy

Sama słodycz i szczypta chili
Rabarbar pod kruszonką 578

dodatkiem lodów albo bitej śmietany . Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości! Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym Ciasto krówka bez pieczenia Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe Keto bounty (wegańskie) Wegańskie placki bananowe Ciasteczka orzechowe Orzechowy deser śmietankowy z góry Maślane ciasteczka owsiane z czekoladą Zobacz(...)Szakszuka z bobem Krem ze szparagów Zobacz więcej przepisów sezonowych w czerwcu Najnowsze przepisy Rabarbar pod kruszonką Keto mus czekoladowy na białkach (low carb, bez laktozy) Sałata rzymska smażona na maśle z czosnkiem (keto, wegańskie) Ciasto kokosowe bez pieczenia z kaszy manny Sernik królewski Bułki wrocławskie Kotlety jajeczne Sałatka grecka (keto, low carb) Mizeria – tradycyjny przepis (keto

WegePrzepis
Tort makowy z kremem rumowym 232

czym stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mak. Osobno ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli. Ubite białka dodajemy po trochu do masy makowej i jeszcze raz miksujemy. Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy w 180 ⁰ C około 45 – 50 minut. Po upieczeniu pozostawiamy na około 10 minut w wyłączonym piekarniku. Po wyjęciu

Smakowy Raj
Walentynkowe kruche ciasteczka 192

zrobić tematycznego wpisu. Ciasteczka może i nie są dietetyczne, ale nadają się idealnie na prezent dla ukochanej osoby. Bo liczy się przecież gest :)  Ja tradycyjnie składniki do ciasta mierzyłam na oko, więc podane przeze mnie ilości składników mogą wymagać małej modyfikacji - jest to kwestia wyczucia. Mam nadzieję, że sobie poradzicie! WALENTYNKOWE KRUCHE CIASTECZKA (składniki na 2 blachy ciasteczek) Ciastka(...)Ciasto wyrabiać, aż będzie całkowicie gładkie. Po wyrobieniu owinąć folią i odstawić do lodówki na około pół godziny.  Blat posypać mąką, ułożyć ciasto i rozwałkować na placek o grubości 3-4mm (najlepiej to robić partiami). Z ciasta wykrawać serduszka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 13 minut. Lukier: Białko

Zgrabne Gotowanie
PIERNICZKI 255

podgrzej w garnku do rozpuszczenia. Ostudź. (Możesz również pominąć ten krok i zagnieść ciasto bez podgrzewania składników). Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj sodę, zrób wgłębienie, wbij jajko i wlej przestudzoną masę miodowo-maślaną. Zagnieć ciasto jak na pierogi, wyrabiając je, aż będzie gładkie i jednolite.  Ciasto wałkuj na plecaki grubości około 3 mm i wykrawaj dowolne kształty foremkami. Piecz(...)przypiekły, bo będą gorzkie i twarde. Pierniczki wyjmij z piekarnika, wystudź na kratce. Gotowe udekoruj lukrem (białko dokładnie wymieszaj z cukrem pudrem, aby nie było grudek. Lukier przełóż do woreczka, odetnij leciutko końcówkę z rogu woreczka i dekoruj). Smacznego!  UWAGI: 1. Ciasto na pierniczki można dłużej przechowywać w lodówce lub chłodnym miejscu - owinięte folią spożywczą, lub w przykrytej

Słodko-Słony Świat Ilony
KRUCHA SZARLOTKA BABCI LALI, Z BEZOWO-BUDYNIOWĄ PIANKĄ 449

mnie 5) - kilka kropli olejku migdałowego - kilka łyżeczek słodkiej kremówki Przygotowanie kruchego ciasta: W misie miksera umieścić wszystkie składniki i zmiksować przy użyciu haka, do czasu aż ciasto zacznie się ładnie sklejać i utworzy się kruszonka. Można również zagnieść energicznie kruche ciasto ręcznie. Następnie ciasto dzielimy na dwie części. Jedną dokładnie wyklejamy dno blaszki wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Drugą(...)ciastem nakłuwamy w kilku miejscach widelcem i również odstawiamy do lodówki (wystarczy na 10 minut) Schłodzone ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i podpiekamy 15 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. W tym czasie przygotowujemy sobie jabłka, które mieszamy z proszkiem kisielowym (ja użyłam kisiel bez cukru, dlatego dodałam 25g ksylitolu). Ubijamy także na sztywno białka

Smaczne Zdrowe
Krajanka orzechowa 216

Święta, święta! Czuję ich oddech na plecach, bo niestety mam dziwne wrażenie, że nie zrobiłam mnóstwa rzeczy, które powinnam była zrobić. A czas ucieka. Za każdym

Przysmaki Karolki
Tort czekoladowy dla alergika 176

mojprzepisna.pl | Tort czekoladowy dla alergika bezglutenowy Tort jaki upiekłam dla mojego synka. Idealnie nada się dla osób nietolerujących białka mleka krowiego, jajek, orzechów czy glutenu. Tort jest prosty do wykonania, a ciasto można wykonać bezpośrednio w formie, w której będzie pieczone. Krem robi się w 5 min, nie wymaga chłodzenia i jest na bazie awokado i gorzkiej aromatycznej

moj przepis na
Makowiec nie tylko świąteczny 384

było dużo maku ...pamiętam jak wybierałam mak z ciasta :) a ciasto zostawiałam na talerzyku. Moj makowiec musi ! mieć dużo maku, niekoniecznie dużo bakalii ...wychodzi zawsze . Polececam. Zaczynamy : Składniki na ciasto: ok. 3 szklanek  mąki 180 ml letniego mleka6 żółtek 6 łyżek cukru21 g suchych drożdzy150 g  masła, roztopionego, schłodzonego  pol łyzeczki soli 1,5 łyzki spirytusu(...)ugniatamy- jeżeli jest zbyt klejące dodajemy trochę mąki.Formujemy kulkę i odkładamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na min 2 godziny.Masa makowa:Ubijamy białko i dodajemy do gotowej masy makowej. Mieszamy i dodajemy ulubione bakalie.Gdy ciasto nam ładnie wyrośnie- dzielimy na trzy części. Wałkujemy na 3 prostokąty- jak na zdjęciu i nakładamy  masę makową. Pozostawiamy na wszystkich brzegach

Smaki Edyty
Piernikowa chatka 170

można też ściągnąć gotowy wzór). Z reszty ciasta wałkujemy blat, do którego przykleimy naszą chatkę. Poszczególne elementy układamy na papierze do pieczenia (uważając, aby się nie zniekształciły) i pieczemy około 10-15 minut w 180 stopniach (małe części pieczemy oddzielnie i krócej, większe razem i ciut dłużej). Studzimy. Z pozostałego białka przygotowujemy lukier: białko ubijamy na sztywno

Kolorowy Przepisownik
Rurki z kremem karpatkowym 254

rurki zagniatamy ciasto. Najlepiej, aby składniki były w temperaturze pokojowej. Gdy ciasto się klei do rąk, podsypujemy mąką. Tak wyrobione ciasto wkładamy w foliowy woreczek i wkładamy na 20 minut do lodówki. Następnie wałkujemy ciasto i wycinamy dwucentymetrowe paski, którymi owijamy foremki do rurek (wcześniej posmarowane tłuszczem i obsypane bułką tartą). Rurki smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Wkładamy

Aga w kuchni
Kukurydziana kokosanka 226

minut. Masa kokosowa: Żółtka oddzielić od białek , żółtka odłożyć do lodówki i wykorzystać do innej potrawy . Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęstą pianę , dodać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać  łyżką.   Na podpieczone ciasto wyłożyć masę kokosową , na masę kokosową zetrzeć resztę ciasta . Piec w temperaturze 180 stopni około 25/ 30 minut

Sama słodycz i szczypta chili
Tort błękitna laguna 198

PIANKA śnieżki 2 opak mleko -1,5 szkl galaretka niebieska -2 opak woda -1 szkl delicje jagodowe -1 opak WIERZCH CIASTA galaretki niebieskie -2 opak woda -0,5 l migdały tarte- 3 łyżki PRZYGOTOWANIE BISZKOPT  Białka ubić na sztywno.  Pod koniec ubijania dodać cukier ubijać.  Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.  Do ubitej piany(...)dodawać żółtka wymieszane z 4 łyżkami wody,octem i na końcu wsypać mąki, delikatnie wymieszać.  Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem, samego spodu tortownicy,  o wymiarach, 27 cm,   włożyć do piekarnika,piec 35 minut w 180 stop.  MASA BUDYNIOWA  Zagotować 1,5 szkl. mleka z cukrem. Pozostałą szklankę mleka rozrobić z 5 łyżkami mąki i wlać

Kuchnia Danusi
Słodko - Kwaśne Babeczki z Agrestem pod Bezową Pierzynką 215

ciepłe, zimne też smakują wyśmienicie. Muszą być pyszne, bo mój syn jak ugryzł kawałek i poczuł agrest, to prawie się na mnie obraził, bo dla niego owocowe dodatki do ciast są przestępstwem:) Ale po jakimś czasie usiadł do stołu, podnosił bezową pierzynkę i wydłubywał agrest, składał z powrotem i jadł. Ja zdążyłam zjeść dwie i dwie zawieźć tacie, resztą Młody(...)proszek do pieczenia. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami, do których wkładamy powstałą masę maślaną (CIASTO MOCNO UROŚNIE, WIĘC NIE PRZEJMUJMY SIĘ ŻE JEST GO MAŁO). Do masy wciskamy na wierzch po 3 owoce agrestu na wierzch. Teraz zabieramy się za bezę:  Białka ubijamy na sztywno, po czym dodajemy cukier i miksujemy dotąd aż cukier przestanie zgrzytać

Blondynka Gotuje
Bezglutenowe czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej z malinami 302

dużo kaszy gryczanej, nie jedzcie jej na siłę, lepiej zróbcie czekoladowe ciasto gryczane. Co zaskakujące, w tym cieście nie ma ani grama czekolady, masła, mleka, mąki, orzechów. Spróbujcie koniecznie, ciasto jest lekkie, delikatne, wilgotne, ale jednocześnie sycące. Smakuje trochę jak suflet czekoladowy. Ciekawe co powie na nie moja konserwatywna rodzinka, kiedy zasiądziemy wspólnie do kuchennego stołu ( Składniki na keksówkę(...)Żółtka, kaszę, olej, cukier, sodę, kakao umieścić w misie malaksera, zmielić na gładką masę, nie może być wyczuwalnych grudek kaszy między palcami. Białka ubić na sztywno. Wymieszać z masą gryczaną szpatułką, tylko do połączenia. Ciasto wyłożyć do formy, wyrównać, na wierzch ułożyć maliny, delikatnie wcisnąć je w ciasto, tak aby były całkowicie zanurzone. Piec w rozgrzanym piekarniku przez

moj przepis na