Mały obiad, duża przekąska... na każdą porę dnia, pyszna gorąca kaczka. :) Smażona bez tłuszczu, podana na gryczanym wytrawnym naleśniku z konfiturą rabarbarowo-porzeczkową. <3 Prosto, szybko i efektownie, a wszystko z jednej patelni. :) 2 porcje: 1 podwójna pierś kaczki kilka łyżek konfitury rabarbarowo-porzeczkowej z cynamonem 2 łyżeczki miodu pszczelego łyżeczka octu balsamicznego sól, pieprz świeżo mielone 2 nieduże(...)mięso dobrze zostało pokryte marynatą. Odstawiamy na około pół godziny. Ciasto naleśnikowe robimy identycznie jak przy klasycznym przepisie, jednak dodajemy do niego zmiażdżony lub starty czosnek. Smażymy na niedużej patelni lub składamy duży placek w trójkąt. Gdy mięso przejdzie składnikami, każdy kawałeczek kaczki kładziemy na rozgrzanej patelni i smażymy bez tłuszczu dosłownie po kilka sekund z każdej strony. Talerze
Kuchenna KontrrewolucyaSzybki torcik bez pieczenia to najlepszy deser na lato. Najprostsze rzeczy są najsmaczniejsze. Mocno chrupiacy spód z orzechami laskowymi, kremowa masa z serka mascarpone z dodatkiem jogurtu greckiego i dużo świeżych jagód i truskawek pokryte cieniutką warstwą Tortengussu, zamiast ciężkiej galaretki. Spód wystarczy zmiksować, krem wymieszać, rozpuścić Tortenguss i pyszny torcik gotowy. Zamiast piekarnika, ciasto z lodówki. Polecam! Składniki(...)ksylitolu 1 laska wanilii 2 łyzki soku z cytryny 500 g truskawek i borówki amerykańskiej 1 op. czerwonego Tortenguss 1 łyzka cukru lub ksylitolu Wykonanie: orzechy podprażyć na patelni bez tłuszczu, ostudzić. Zmielić w blenderze z sucharkami i masłem, tak by pozostały wyraźnie duże grudki orzechów dno foremki o przekroju 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać przygotowaną masę orzechową
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ostatnio miałam okazję spróbować bardzo smacznych soków z Ogrody Sabinu , są to 100 % naturalne soki z bez cukru. Ostatnio się przekonałam że szklanka soku spokojnie może
Bajeczna KuchniaJesteście zwolennikami planowania? Spisujecie tygodniową listę zajęć, menu obiadowe, itp? Ja, przyznaję bez bicia, nigdy tego nie robiłam. Moje plany te duże i te codzienne, zawsze
brunetkawkuchniI kolejny dyniowy przepis ( wiem wiem , jest tu ich już sporo , no bo przecież możecie zobaczyć fantastyczne ciasto dyniowe , kluseczki , kopytka , naleśniki , placuszki i zupę …
Ostra na SłodkoWalentynkowe przedbiegi czyli czym osłodzić życie ukochanej osobie... Delikatny krem, owoce i rozpływająca się w ustach beza...siódme niebo :) Składniki: Na bezowe serduszka: 3 białka
Nie tylko w kuchniSKŁADNIKI: 2 puszki czerwonej fasoli 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie puddingu lub budyniu czekoladowego bez cukru 5 łyżek naturalnego kakao 2 łyżki
ClauditteMissCookingPierwotnie miały to być dyniowe kopytka, ale w trakcie stania przy garach postanowiłam poeksperymentować i dodałam do ciasta
Kuchnia PrezydentowejPierogi po raz pierwszy z życiu ulepiłam na ostatnią wigilię, wspólnie z mamą. Wcześniej jakoś się obawiałam ciasta pierogowego, ale sama nie wiem czemu. Przecież pierogi
Szybko Tanio SmaczniePyszny i szybki deser. W zależności od sezonu, można śmiało zastosować inne owoce. Składniki: ½ kg wiśni bez pestek 4 suche bułeczki 3 jajka 1 szklanka mleka
Tradycyjna KuchniaPogoda iście butelkowa. Na działce nic praktycznie nie można zrobić, lecz w domu na pewno można upiec ciasto:) No, może moje raczej się studziło, niż piekło
Ciasteczkowy PotwórMałe kulki farszu ziemniaczano-cebulowego zawinięte w kruche, listkujące ciasto. Bomba węglowodanowa, istna eksplozja smaku. To właśnie jest knysza. Knysze, w odróżnieniu od większości pierogów, są
Gotuj z Blue RavenTak.. przeglądałam sobie różne blogi i standardowo odkryłam znów nowy pomysł mikrofalówkowy.. A mikrofalówka to chyba mój ulubiony sprzęt bo robię w niej nawet
W kuchni bez szafekDo tortilli można wrzucić praktycznie wszystko. Ja zrobiłam z kurczakiem i warzywami. Z racji że już naprawdę mi się nie chciało sosu też żadnego tylko
W kuchni bez szafekWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Herbatnikowy domek z serem to przepis z książki Ewy Wachowicz „Ewa gotuje- szybko”. Deser bez pieczenia z
Marta Gotuje