ciasto z bezami - 13503 przepisów (strona:457/901)

Serowe ciasteczka guziki 204

prostą, smaczną, ale efektowną słoną przekąskę z dodatkiem serka z kolorowym pieprzem do chrupania przed TV. Te solone ciasteczka guziki przygotowałam bazując na moim przepisie na kruche, serowe rogaliki bez jajek i cukru. Polecam też przepis na serowe krakersy solone. Serowe ciasteczka guziki solone są pyszne, chrupiące, znikają w oka mgnieniu. Polecam też przepis na słodkie, cytrynowe ciasteczka guziki . Składniki(...)serek z kolorowym pieprzem – 150 g sól ziołowa prowansalska Mąkę wsypujemy do misy robota, dodajemy szczyptę soli, pokrojone masło i serek z kolorowym pieprzem. Mieszamy całość hakiem robota. Ciasto chłodzimy w lodówce ok. 30 minut. Silikonową matę posypujemy delikatnie mąką, wykładamy ciasto, rozwałkowujemy je dosyć cienko. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 5 mm i wycinamy ciasteczka przy użyciu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Niebo, czyli biszkoptowe ciasto z złotym kokosem i kremem budyniowym 1638

moich ulubionych ciast :) W ogóle to uwielbiam krem budyniowy i ciasta z nim powiązane :) Niebo jest dość proste w zrobieniu, a za to jakie efektowne :) Gorąco polecam :) Biszkopt: 6 jajek 1 ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1 cukier waniliowy ¾ szklanki cukru 750ml mleka 3,2% 2 żółtka 250g(...)czym wsypujemy na nią kokos, który stale mieszając podsmażamy. Złoty kokos przesypujemy na talerz i pozostawiamy by wystygł (pozostawiony na patelni się nam przypali). Zimnym kokosem posypujemy wierzch ciasta i pozostawiamy je na kilka godzin, by wystygło. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także

Smakowy Raj
PIECZONE OPONKI SEROWE - odchudzona "oponka" Ci się upiecze. 234

Ciasto jest sprężyste, chrupiące z góry, a w środku delikatne i mięsiste. Śmiało można je przekroić i posmarować marmoladą, konfiturą, nutellą (obrońcy zdrowego trybu życia nie krzywcie się - dla mnie czekolada w słoiku nadaje się do jedzenia łyżkami. I tak też ją jem). Oczywiście można je też potraktować jakimś dodatkiem, w takim stanie w jakim z piekarnika wyjdą (bez przekrajania(...)zjeść bez niczego. Próbowałyśmy też przerobić przepis na bg, ale miałyśmy zbyt rzadki ser tym razem (swoją drogą, zauważyliście, że przed każdym możliwym "świętem" półki pustoszeją w mgnieniu oka?), więc poległyśmy, ale się nie poddajemy - jeszcze i wersja gluten free wyskoczy z piekarnika. MAMY TŁUSTY CZWARTEK , WIĘC PROPONUJEMY TAKŻE: *pączki pieczone z drożdży suchych i pączki pieczone z drożdży świeżych

Wypisz Wymaluj
Piernik z jabłkiem, anyżem i goździkami 172

bez skórek i gniazd nasiennych ) 4 jaja przyprawa do pierników  po pół łyżeczki cynamonu i utłuczonych goździków i anyżu gwieździstego W przyprawy warto zaopatrzyć się u skworcu.com.pl Margarynę rozpuścić, ostudzić i mieszając, kolejno dodawać wszystkie składniki. Jabłka obrane i wyczyszczone z gniazd gotować z łyżeczką cukru do zupełnego rozgotowania, odcedzić na sicie i odcisnąć nadmiar płynu, dodawać przestudzone. Ciasto

Apetyczna babeczka
Szarlotka sypana 369

nagrodę. Jakaś na pewno się należy, bo ten przepis jest niewiarygodny. Bez zagniatania, bez ucierania, bez ubijania, bez miksera, a przygotowanie nie zajmuje więcej niż 15 minut. I to bez bałaganu w kuchni. A szarlotka jest tak dobra, że moja własna Matka nie chce ze mną rozmawiać ;) Mama: - Cześć. Co robisz? Ja: - Kończę szarlotkę sypaną. M:- Taką jak ja kiedyś(...)niej rozłożyć połowę jabłek. Następnie znowu rozsypać ⅓ mieszanki suchych składników, przykryć pozostałymi jabłkami, a na jabłkach rozsypać ostatnią część suchych składników. Masło wyjąć z zamrażarki. Zetrzeć na wierzch ciasta na tarce o dużych oczkach. Podczas pieczenia masło się stopi i połączy wszystkie warstwy. Piec w 180°C przez ok. 1 godzinę. Szarlotka powinna się z góry ładnie przyrumienić. Smacznego

Pełny talerz
Pyzie 213

Nowych Ciast Siostry Anastazji i jak zwykle jest wyborny. Polecam wszystkim ciastożercom:D Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 1 galaretka zielona 1 łyżka masła 1-2 łyżki cukru Masa jogurtowa: 2 duże pojemniki jogurtu truskawkowego bez cząstek owoców 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka(...)octem i proszkiem do pieczenia i dodaję do ubitych białek cały czas ubijając. Mąkę przesiewam i łączę z masą jajeczną. Blachę do pieczenie wykładam papierem do pieczenie i przekładam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp. 180'C , wstawiam ciasto i piekę 35-40 min. Wyjmuję i studzę. Masa jabłkowa- Jabłka obieram, ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach, przekładam go garnuszka

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto kokosowe z wiśniami i owsianą kruszonką 217

kruszonką. Polecam amatorom tradycyjnych ciastCiasto kokosowe z wiśniami i owsianą kruszonką Składniki: 2 jajka 300 ml mleka 1 łyżka ekstraktu z wanilii lub kilka kropel aromatu waniliowego 350 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g cukru trzcinowego 150 g wiórek kokosowych 80 g masła około 2 szklanki wiśni bez pestek Kruszonka: 100 g płatków owsianych górskich(...)mleko. Mąkę przesiewamy, łączymy ją z kokosem i proszkiem do pieczenia. Suche składniki stopniowo dodajemy do mokrych, cały czas miksując. Na koniec dodajemy masło i wszystko mieszamy. Wylewamy ciasto do przygotowanej blachy, wierzch posypujemy wiśniami, a następnie kruszonką. Pieczemy około 60 minut, do tzw. suchego patyczka

Mania Gotowania
Maślane pączki 180

Wyrobione przykryć i odstawić do wyrośnięcia.Stolnicę posypać mąką. Od wyrośniętego ciasta odrywać kawałki ciasta, wyrabiać z nich kulki, spłaszczać w dłoni, nadziewać marmoladą i dokładnie zlepiać. Odstawiać na stolnicy do wyrośnięcia, złączeniem do dołu.Po zrumienieniu, odwrócić je patyczkiem na drugą stronę i obsmażyć bez przykrycia. Usmażone wyjmować na ręcznik kuchenny w celu odsączeniu nadmiaru tłuszczu

Moje domowe kucharzenie
Eklerki z kremem budyniowym do karpatki 252

ciasta dodajemy kolejno jajka i dokładnie całość ucieramy mikserem przez około 10 minut. Ciasto wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomiędzy eklerami zostawiamy 2- 2,5 cm odstępu. Eklerki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 minut w 200 stopniach. (Grzałka góra + dół, bez termoobiegu). Eklery powinny się zarumienić. Jeśli ciastka nie zmieszczą się na jednej blaszce

Smak mojego domu
Idealna masa makowa, pełna bakalii, na Boże Narodzenie 185

Dodać do zmielonego maku wraz z bakaliami. Dokładnie wymieszać. Masę można przechowywać w lodówce (bez białek) do 5 dni lub mrozić. Aby wykorzystać całą masę makową wystarczy dodać do niej 3 ubite na sztywno białka. Masa będzie idealna, nie będzie się kruszyć i odstawać od ciasta. Smacznego

CookYourself
Mini Pizza – Pizzerinki 195

pieczenia . Na krążki nakładam po około 1 łyżce sosu i go rozsmarowuję po cieście . Na sos układam składniki które przygotowałam : pieczarki , oliwki ser itp... Pieczenie pizzerinek : Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę , piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu . Pizzerinki piekłam około 10 minut . Mini pizza – pizzerinki są gotowe można podawać . Życzę

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Wytrawny tort czekoladowy z pomarańczą! 199

Czasami przychodzą takie dni, że trudno wyobrazić sobie, że życie mogłoby istnieć bez czekolady. To taki słodki przyjaciel. Na wyciągnięcie ręki. Jeśli tak samo jak ja, uwielbiasz połączenie pomarańczy z gorzką czekoladą, to ten kawałek tortu jest dla Ciebie. Częstuj się :) Składniki na ciasto: 150 g mąki pszennej 150 g masła w temperaturze pokojowej 150 g cukru 4 jajka

Kuchnia Pani Wiosny
Chleb żytni razowy z ziarnami na zakwasie 193

wyrośnięcia (powinien rosnąć powoli, przez kilka godzin). Trzeba jednak zaglądać co jakiś czas, żeby ciasto nie wykipiało z foremek. Przed pieczeniem posypać mąką, płatkami żytnimi, czarnuszką lub słonecznikiem. Foremki z chlebem włożyć do zimnego piekarnika, nastawić temperaturę na 200 stopni i piec mniej więcej godzinę, bez termoobiegu.  źródło przepisu

FitKot
Cynamonowe pierogi z truskawkami 185

Uwielbiam pierogi, każde bez wyjątku :) Na słodko i na słono :) Dziś uraczę Was takimi pysznymi, z truskawkami i śmietanką- w końcu sezon na truskawki w pełni! Smacznego! Składniki: Na 2 porcje (ok. 30 pierożków) Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 0.5 łyżeczki soli 1 łyżeczka cynamonu 1 jajko 3/4 szklanki przegotowanej, ciepłej wody ok 30 średniej wielkości truskawek do pierogów Dodatkowo

Kuchnia w czekoladzie
Buleczki, Marchewkowe Slimaczki i Uciekajacych dni pare, Slodki Czwartek odc.88 251

idealną przekąską własnie do naszych śniadaniówek. Jest to zdrowa, bez mleczna i bez jajeczna wersja drożdżówek. U nas część z cukrem i cynamonem, a druga z jagodami i malinami oraz drobinkami pistacji. Przepis autorstwa Marty Dymek, znaleziony w sierpniowej KUCHNI. Bułeczki, Marchewkowe Ślimaczki ciasto: 3 szkl. mąki pszennej, u mnie pól na pół pszenna i orkiszowa

Dzieje kuchennej Wiewióry