Dla takiego deseru warto zgrzeszyć, a nawet grzeszyć cały wieczór;D Idealna biała królowa deserów - beza. Przyrządzam ją od święta i jadam od święta, bo (mimo
Zasmakuj Kuchnisłodzidła 1 jajko 50 ml mleka sojowego/krowiego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 kostki białej czekolady bez cukru (Mercatare) 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Czekoladę pokrój na mniejsze kostki. Wymieszaj za pomocą łyżki z pozostałymi składnikami. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wylej porcję ciasta i smaż z każdego placka z dwóch stron. Podawaj z ulubionymi dodatkami
Zdrowie na języku :PDo spaghetti najlepszy jest sos domowej roboty. Krótko mówiąc wiemy co jemy. Bez konserwantow, bez żadnych niepotrzebnych składników, którymi niestety nafaszerowane są gotowe sosy w słoiczkach
kuchnia doskiKrążki s ą przepyszne i idealnie nadają się na szybką przekąskę. U mnie w domu znikają bez żadnych dodatków, ale przyznam, że świetnie komponują się z lekkim sosem lub posypane żółtym serem. Doskonale smakują bezpośrednio po przyrządzeniu - jednak na zimno również są smaczne! Ciasto zrobiłam na bazie mąki ryżowej, którą bardzo lubię, więc śmiało mogą je spożywać osoby będące
Di gotujeskładniki: 200 g truskawek bez szypułek 200 g świeżego szpinaku 1 dojrzałe awokado 100 g sera feta sok z cytryny wykonanie: Szpinak myjemy i osuszamy. Truskawki
Domowy Smak JedzeniaOwiń w folię i włóż do lodówki na godzinę lub noc. Po schłodzeniu rozwiń ciasto z folii i pokrój na cienkie talarki. Ukladaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i jeszcze raz wstaw do lodówki. Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC) i piecz przez 10 minut. Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia. Wszystkie składniki na masę
codojedzeniaszkła do nagrzanego piekarnika, bo będzie pękać! Po kilku/kilkunastu minutach ogrzewania naczynia, przełożyć do niego wyrośnięte ciasto i przykryć gorącą pokrywką. Przykręcić piekarnik do 200 C i piec w takiej temperaturze najpierw przez 30 minut – w 1/3 wysokości piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze kolejne ok. 15-20 minut – chleb upieczony będzie
Moje domowe kucharzenietakże zaczęto nazywać pizzami. Danie stało się tak swojskie, że nie sposób wyobrazić sobie polskiego osiedla bez kilku (nastu?) pizzerii i śmigających ulicami pizzowozów. I jakoś wciąż się to nie nudzi ;) No i dobrze - my też mamy okazję sprawdzić się w produkcji pizzowego ciasta i sosu i pobawić się w układanie na nim ulubionych składników. Zobaczymy, w którą stronę
zadanie-gotowanieGenialny. Pyszny. Szybki. Idealny. HIT. Po prostu Fit Ptyś. Musicie zrobić!!! Ciasto: 1 jajko 2 łyżki mąki jaglanej i 1 łyżka mąki kokosowej 4 łyżki mleka kokosowego 1 łyżeczka cynamonu - lub kakao (ja nie przepadam) słodzik - u mnie bez kilka kropli aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jajka miksujemy z proszkiem i pozostałymi składnikami :) Wstawiamy do piekarnika w foremce
Tetiisherikoniec porcjami masę czekoladową. Mieszamy, a następnie przelewamy do tortownicy i pieczemy ok 35 minut. Ciasto powinno być wilgotne w środku i lekko chrupiące z wierzchu. Można podać z owocami i bitą śmietaną lub z solonym karmelem. Dla minimalistów oczywiście mały kawałeczek bez dodatków. Smacznego
Kuchnia Pani WiosnySzpinak wielu osobom źle się kojarzy. Już nawet dzieci sięgają po niego niechętnie. Pięknie wyglądające zielone ciasto jest doskonałym sposobem, by przemycić szpinak do diety tych
MarcinChefsuche i całość mieszamy widelcem. Robimy to jak najkrócej. Tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki do 3/4 wysokości papilotki i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Muffinki pieczemy 25 minut w temperaturze 175 stopni (grzałka dolna + grzałka górna, bez termoobiegu). Powinniśmy osiągnąć efekt tzw. suchego patyczka, a muffinki powinny się lekko zrumienić Po wyjęciu
Smak mojego domuwiem, dlaczego, ale dość często wykorzystuję ostatnio wegańskie przepisy. Pewnie dawniej powiedziałabym, że bez użycia jajek wypiek się zupełnie nie uda i nie będzie ani puszysty, ani smaczny. Nawet próbujący tych moich wegańskich eksperymantów domownicy czasami dziwią się, że w cieście wcale nie ma jajek ;) Chciałam upiec coś "pączkowego" i tak wpadłam na ten przepis, który okazał się świetny. Zrobiłam
FitKotkażdy wycięty kawałek papieru wyciskać okręgi. Olej podgrzewać w garnku do temperatury 180 stopni. Ciasto wraz z papierem do pieczenia wrzucić na rozgrzany olej tak aby papier znajdował się na wierzchu. Po kilku sekundach szczypcami zdjąć papier i smażyć pączki już bez papieru do momentu aż się zarumienią. Gotowe pączki układać na wyłożonej ręcznikiem papierowym blaszce żeby odsączyć nadmiar
Na słodko lub wytrawnieciepłe miejsce na około1-1,5 h do podwojenia objętości. Stolnice obficie oprószyć mąką, wyłożyć ciasto i rozwałkować na prostokąt o grubości około 1-1,5 cm. Jedną część posmarować sos do pizzy i posypać drobno pokrojonym serem i szynką. Nakryć częścią bez nadzienie i lekko docisnąć. Pokroić w pasy na szerokość około 2 cm. Każdy pas lekko okręcić
Ala piecze i gotuje