ciasto z beza - 18255 przepisów (strona:475/1217)

Owsiane ciasteczka cytrynowe z kawałkami czekolady bez cukru 156

gotową. Zapraszam :) Składniki: 100 g mąki owsianej 1 łyżeczka oleju kokosowego lub masła orzechowego skórka otarta z połowy cytryny pół tabliczki gorzkiej czekolady bez cukru posiekanej 3 łyżki mleka (można dodać więcej w zależności od konsystencji ciasta) 1 łyżeczka dowolnego słodzidła  Do miski wsypać mąkę, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Wyłożyć na blat lub stolnicę i rozwałkować

Chocolate Muffin Blog
RECENZJA - Detoks cukrowy :) 147

masz postępować dalej, jak się żywić i jaki mieć stosunek do cukru. Zwieńczeniem całej trzytygodniowej pracy są przepyszne, słodkie desery - na koktajl, ciasto i lody. Napiszę tak - warto się troszkę przemęczyć, żeby później móc skosztować bez wyrzutów sumienia choć jeden z prezentowanych tam pomysłów na słodkie dania :)  Bardzo, ale to bardzo polecam Wam tę książkę. "Detoks cukrowy" to propozycja

Zdrowie na języku :P
Omlet cynamonowo-bananowy bez mąki z kremem i owocami 112

Przepyszny omlet cynamonowy bez dodatku mąki i tłuszczu. W wersji ekspresowej, bo bez ubijania białek - wystarczy zmiksować wszystkie składniki, wylać na patelnię i poczekać, aż ciasto się usmaży :) Zamiast mąki użyłam łyżki mielonych orzechów włoskich i połowy banana, dzięki, któremu omlet jest wilgotny. Jako dodatki podałam owoce oraz pyszny, aksamitny krem z twarożku. Śniadanie idealne na odmianę po świątecznych "przysmakach

Chocolate Muffin Blog
Drozdzowki z czarna porzeczka, marcepanem i makiem z czyli Niedzielne Sniadanie odc. 153

zaproszę Was dzisiaj? na bułeczki! lekko słodkie, pachnące, łączące w sobie mnóstwo smaków. Przepis znalazłam u Lo , podaję z moimi modyfikacjami bez których obejść się nie mogło. Drożdżówki z czarną porzeczką, marcepanem i makiem ciasto: 220 ml mleka 70 g masła 450 g mąki pszennej (typu 550) 15 g świeżych drożdży 50 g cukru szczypta soli 2 łyżki maku

Dzieje kuchennej Wiewióry
baranek wielkanocny 111

teraz foremki są lekkie, rozpinane, pokryte nie przywieralną powłoką. Baranka w takiej foremce pieczemy do góry nogami, jeśli upiecze się nierówno to nadmiar ciasta ścinamy do równa, żeby prosto stał. Taką foremkę jak moja możecie kupić bez wychodzenia z domu, w sklepie SterfaUlubiona.pl, dokładnie pod tym linkiem: klik

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ORANGE CURD (KREM POMARAŃCZOWY) 139

curd - aksamitny, delikatny, soczyście cytrusowy i bardzo słodki :) Uwielbiam tego rodzaju smarowidła, które oprócz tego, że można bez opamiętania wyjadać łyżeczką wprost ze słoika, to jeszcze doskonale pasują do wielu ciast, ciasteczek, tortów czy deserów...  Na Blogu podawałam Wam już dawno temu przepis na jego cytrynową wersję - lemon curd , która

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik z mixem keksowym 150

Piekąc świąteczne ciasta a przede wszystkim sernik chciałam nadać mu inny smak ale przy tym bez zbędnych kombinacji. Poszperałam w szafkach i znalazłam gotową mieszankę mix keksowy. Do masy serowej dodałam do i sernik w smaku wyszedł bardzo ciekawy. Na polewę użyłam cukru do polew od Diamantu, jeśli nie mieliście jeszcze z tym cukrem do czynienia to polecam bo jest

Ewa w kuchni
sernik w kruchym cieście 284

kremówka:) Niestety tym razem to sernik ale obiecuję, że wkrótce pojawi się tu kremówka. Tymczasem zapraszam na tradycyjny sernik na kruchym spodzie, bez zbędnych dodatków tylko oprószony cukrem pudrem .  *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru 180 g masła 4 żółtka 8 łyżek gęstej kwaśnej śmietany 18% na masę serową

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wilgotne ciasto migdałowo-jabłkowe 93

mąki i bez masła, za to z dużą ilością jabłek i zmielonych migdałów - takie jest ciasto znalezione w którejś z książek Nigelli Lawson. Ja swoim zwyczajem zmniejszyłam ilość dodanego cukru co okazało się świetnym pomysłem bo ciasto i tak było słodkie dzięki jabłkom i migdałom. To ciasto możecie traktować jako zdrową przekąskę gdyż daleko mu do tradycyjnych, tuczących słodyczy

Milion Smaków
Konfitura z żurawiny 138

Żurawinę jemy często do mięsa, smażonego sera jak i dodajemy ją do herbaty. Można ją również używać do ciast i ciasteczek. Ma po prostu całą masę zastosowań. Jeszcze cieplutką zjadamy łyżeczką bez niczego.   Składniki: 0,5 kg świeżej żurawiny 1 cytryna (sok) 1 pomarańczo (sok) 1 starte jabłko 1 szklanka cukru 0,5 szklanki wody Przygotowanie: Żurawinę myjemy

Lili w kuchni
Cukinia – warzywo do wszystkiego – pasztet 176

sprzyja zachowaniu dobrej sylwetki aczkolwiek jestem jej za to bardzo wdzięczna gdyż zawsze jest pysznie gdy przyniosła ten pasztet myślałam, że to jakieś ciasto pochłonęłam go kilka kawałków i na drugi dzień upiekłam swój oczywiście nie bez drobnych zmian w przepisie -  pasztet ten jest naprawdę świetnym polem do kulinarnego kombinatorstwa   PASZTET Z CUKINII Składniki 3 szklanki cukinii startej

sierotka maRysia w kuchni
Cafe HECA w Lublinie 151

niż kawa, kawiarnia przygotowała w swej ofercie romaite herbaty, świeży sok z pomarańczy czy po prostu wodę mineralną.   A czym byłaby kawiarnia bez czegoś do jedzenia. W Hecy można spróbować croissanty, muffiny, tarty i przeróżne ciasta, ciasteczka (w tym moje ulubione ciastko czekoladowe z migdałami). Przyzwoite ceny zachęcają do powrotu do kawiarni aby delektować się pyszną kawą i jednocześnie

Right Behind The Kitchen
Niedzielne ciasto serem i śliwkami 106

maki ziemniaczanej ok 700 g śliwek 80 g czekolady Jajka ubić z cukrami , dodać rozpuszczoną margaryną i stopniowo mąkę i proszek do pieczenia . Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. na wierzchu ułożyć połówki śliwek bez pestek . Składniki na masę serową włożyć do blendera i dobrze zmiksować na jednolitą masę. Zalać śliwki masą serową. Piec w temp

Gotowanie jest łatwe
Pizza na kamieniu w domu! 146

dłuższego czasu przygotowuje piekąc ją na kamieniu w piekarniku. Taka jest zdecydowanie lepsza. Do przygotowania pizzy najważniejsza jest mąka. Mąka musi być włoska, bez problemu możecie taką dostać już w większości sklepów, to mąka typu 00. Ciasto z niej jest idealne a smak nierównany. Polecam szczerze! SKŁADNIKI: NA CIASTO NA PIZZE: - 500 g maki - 300 ml letniej wody do stopniowego

SMYKWKUCHNI
Pierogi z kapustą i grzybami 140

Święta bez pierogów to nie święta. W domu, to zawsze ja jestem pierogatorem. Robię ciasto, i farsz, i pierogi radośnie zaklejam. Czasami ktoś się przyłączy do pierogów lepienia. I jest fajnie, i miło, i tak świątecznie. ;) PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI Składniki na ciasto: - 750 gram mąki - 2 żółtka - 1,5 szklanki bardzo ciepłej wody - 2 łyżki oleju Przygotowanie ciasta

Życie zamknięte w smaku