drożdże ruszyły. Banany obrać i rozgnieść widelcem. Do dużej miski wsypać mąkę. Dodać jajko, wyrośnięte drożdże oraz pozostałą maślankę. Składniki dokładnie wymieszać. Następnie dodać rozgniecione banany i jeszcze raz wymieszać. Gotowe ciasto dostawić w ciepłe miejsce aby podwoiło swoją objętość. Gdy ciasto już urośnie rozgrzać patelnię z odrobina oleju. Łyżką nakładać porcje ciasta i formować placki. Smażyć z obu stron
Monia miesza i gotujeMój 3 letni pomocnik był zachwycony tymi muffinkami ... Pulchne, mięciutkie, a do tego gdzieniegdzie rozpuszczony cukierek snickers... PYSZNE :-) Tylko musicie uważać bo znikają w mgnieniu oka
IMPRESJA SMAKUŻyrafa- rolada z bananem. Przysypało śniegiem... Wreszcie znalazłam czas na blogowanie, którego ostatnio bardzo mi brakowało. Nie będę Was zanudzać prywatnymi historiami, dlaczego przerwa była tak
dolcevitainmykitchenPyszne i orzeźwiające. Takie są te lody. Wystarczy tylko kilka składników i pyszne lody dla całej rodziny gotowe. Mało kaloryczne, szybkie i domowe. Polecam spróbować i
Gotuję TestujęUwielbiam banany w połączeniu ze smakiem kakao. Oba te smaki można zamknąć w waflach i uzyskać pyszny deser bez pieczenia :) Jeden z przepisów na moje bananowce
Weekendy w domu i ogrodzieBanany w towarzystwie są świetnym deserem do kawy, czy drugim śniadaniem. Możesz je przygotować z różnymi owocami czy bakaliami i naprawdę będą smakowały świetnie
Niezły MłynekUwielbiam dzieci. Myślę, że całkiem nieźle sprawdziłabym się w roli przedszkolanki, gdyby nie fakt, że każde zadrapanie czy choćby najmniejszy siniak malucha znajdującego się pod moją
Pożeraczka, czyli raz adobrzeszkl bakalii 1/2 szkl orzechów 1/2 szkl mąki pszennej 550 1/2 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Wykonanie Banana blendujemy. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jeśli będą problemy z lepieniem ciasta, dodajemy ciut mleka. Dłońmi formujemy kulki, które rozgniatamy na placuszki na blasze i rozłożonym na nim papierze do pieczenia. Pieczemy
Mieszam w Garnkudoskoku, niemniej jednak bardzo udana. Śniadanie “róż…” – różane i różowe. Biała kasza gryczana z płatkami róż, jogurtem naturalnym i owocami: jabłkiem, bananem,malinami i truskawkami. Na obiad ciasto a’la tarta z cukinii, z łososiem i serem mozzarella. Bardzo szybkie w przygotowaniu i jeszcze bardziej smaczne. 1 mała cukinia 200 g łososia świeżego
Kucharzycamałym ogniu do czasu, aż kasza wchłonie płyn. Zajmie to ok. 15-20 minut. Dodać szczyptę soli. Odstawić do lekkiego wystudzenia. W blenderze zmiksować kaszę dodając banana, jajko,sodę, ksylitol i mleko. ,,Ciasto" przelać do miski, następnie zagęścić mąką ziemniaczaną. Jeśli będzie zbyt gęste - dodać mleka/wody. Smażyć na dobrze rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni. Uwaga! To chyba jakaś niepisana
Kuchnia EllieEch… poświątecznie, ponoworocznie, wszyscy, bez wyjątku (chyba, że o czymś nie wiem), wstaliśmy od stołów o kilka kilogramów ciężsi. Jeszcze moment, zanim przejdziemy na
Mam To Na WidelcuFARSZU - ✔ 300 g Mielonego Twarogu Półtłustego ✔ Kilka Kropel Aromatu Waniliowego ✔ 150 g Jogurtu Naturalnego ✔ 2 łyżeczki Żelatyny ✔ Słodzik - SKŁADNIK CIASTA - ✔ Puszka Białej Fasoli ✔ 1 Średni Banan ✔ 8 g Kakao ✔ 2 Jajka L ✔ Słodzik ✔ 80 g Odżywki Białkowej - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 1209 Węglowodany
Sylwetka Od KuchniKaki w orzechowym* cieście bananowym *z mąką orzechową koncepcji do tych placków było mnóstwo, miało być w naleśnikowym, ale nie no zrobię takie
More food, love and dreamsproszkiem do pieczenia, dodać sól, cukier wanilinowy, cynamon i miód. Dodać płatki owsiane, siemię lniane i rodzynki. Na koniec dodać obranego ze skórki i rozgniecionego banana. Dokładnie wymieszać. Łyżką nabierać porcje ciasta i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując małe, okrągłe ciasteczka. Piec około 20-25 minut w temp. 180st. Źródło: Słodkie zapomnienie
Z miłości do słodkościzmiażdżonego awokado ½ szklanki zmiażdżonego banana 6 łyżek miodu żurawina posiekana czekolada deserowa (½ tabliczki) Wykonanie: Mąkę, sól, sodę i proszek do pieczenia wymieszać. Dodać awokado, banany i miód, a następnie zagnieść ciasto. Dodać żurawinę i czekoladę i jeszcze raz zagnieść. Z ciasta uformować wałki, owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Ciasto pokroić w krążki, ułożyć na blasze
Mama Gotuje