ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:71/881)

Ciasto ucierane z malinami 193

Pisałam już wiele razy, że ciasto ucierane należą do tych ulubionych u nas w domu. Po sezonie truskawkowym pora więc na ucierańca z malinami. Ciasto bez mleka i masła, więc idealne dla tych, którzy nie mogą nabiału (ale mogą jajka).   Ciasto wyszło puszyste, idealne na popołudnie. Przepis pochodzi z dodatku „Gotuj krok po kroku. Ciasta

Sto kolorów kuchni
Keks / ciasto na białkach z borówką amerykańską 130

Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Następnie w 3 turach dodawać białka rozkłócone z mlekiem. Należy porządnie zmiksować (na wolnych obrotach) po każdej dodanej porcji białek. Ciasto ucierać do uzyskania białej i puszystej masy. Borówki umyć i wysuszyć. Oprószyć mąką i cukrem (po 2 łyżki). Ciasto wyłożyć do papierowej keksówki lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia

CookYourself
Ciasto cytrynowe z borówkami 212

Ciasto cytrynowe z borówkami to proste ciasto ucierane, które znacznie zyskuje na smaku w połączeniu z kremową polewą na bazie serka i dodatkiem owoców. U mnie to borówki, ale w sezonie świetne będą także maliny, porzeczki, jeżyny czy truskawki. Uroczo wygląda pokrojone na nieduże kostki – niczym małe dzieła sztuki, dlatego świetnie sprawdzi się nie tylko do codziennej kawy(...)minut w 170°C. Przygotowujemy krem. Mascarpone ucieramy mikserem z kremowym serkiem dodając cukier puder. Miksujemy do czasu, aż cukier się rozpuści. Próbujemy czy masa jest odpowiednio słodka (serki w zależności od firmy różnią się rodzajem słoności i czasem trzeba dodać dodatkową łyżkę-dwie cukru pudru). Smarujemy wierzch ostudzonego ciasta. Na wierzch wtykamy borówki. Ozdabiamy miętą i skórką z cytryny

Poezja smaku
Magiczne ciasto czekoladowe 311

kakao ciemne, 60g mleko, 1/2l sól, szczypta Przygotowanie Masło roztapiamy, studzimy. Żółtka ucieramy z cukrem i wodą na puch. Nadal miksując dodajemy masło. Dosypujemy przesianą mąkę z kakao. Na końcu dolewamy mleko. Miksujemy do połączenia składników. Białka z solą ubijamy na sztywną pianę, delikatnie łączymy z ciastem. Blaszkę (18x24cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, pieczemy w temperaturze 160st przez

Gotowanie moimi oczami
JAGODZIANKI Z KRUSZONKĄ – najlepsze! 101

wiem jak Wy, ale ja co roku nie mogę doczekać się sezonu borówkowego. Pyszne ciasta drożdżowe z borówkami, ciasta ucierane, serniki, tarty, zapiekane omlety, naleśniki, no i drożdżówki!   Dziś właśnie na jagodzianki mam dla Was idealny przepis! Puszyste ciasto drożdżowe wypełnione obficie owocami i posypane chrupiącą kruszonką jest czymś, co skusi każdego! To najlepszy przepis na jagodzianki ! Koniecznie spróbujcie

Ostra na Słodko
CIASTO JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ 509

CIASTO JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ  Ciasto jogurtowe to klasyk. Proste ciasto ucierane, które najlepiej smakuje ze sezonowymi owocami. Najlepiej jeszcze jak jest chrupiąca kruszonka na wierzchu. Ja bardzo lubię takie ciasta, bo przy robieniu nie brudzi się dużo naczyń :D a smakuje obłędnie. Do odmierzania składników potrzebny będzie kubeczek po jogurcie, który zużyjemy do ciasta, aby proporcje były

Kuchnia Paulettes
Ciasto czekoladowe z jabłkami. 101

pokrój na prostokąty.    R ada : G dy mieszasz ciasto z mąką robi się ono dość gęste dlatego zamiast miksować mikserem możesz je wymieszać np. używając pałki do ucierania ciast, aby nie spalić silnika miksera

Przepisy i porady kulinarne
Puszysty piernik świąteczny wg Aleex 143

piernika. 2. Wszystkie składniki (oprócz powideł) włożyć do jednej misy. Zmiksować na gładką masę, aż się połączą, a cukry rozpuszczą. 3. Do tak przygotowanego ciasta włożyć powidła śliwkowe. 4. Ciasto ucierać jeszcze przez 1-2 minuty. 5. Keksówkę o wymiarach 8 x 31 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto przelać do formy. 6. Blaszkę z piernikiem włożyć do piekarnika

W mojej kuchni
JOGURTOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI (NAJPROSTSZE) 15290

JOGURTOWE CIASTO Z TRUSKAWKAMI (NAJPROSTSZE) Najprostsze ciasto ucierane z truskawkami, które zrobicie z zamkniętymi oczami w 5 minut, miksując wszystkie składniki chwilę, tylko do ich połączenia.  Ciasto jest mięciutkie,  wilgotne, pyszne, pełne soczystych truskawek, oprószone cukrem pudrem. Pamiętajcie, aby wszystkie składniki koniecznie były w temperaturze pokojowej przed pieczeniem, inaczej może wyjść piękny zakalec :D Ciasto idealne do herbatki

Słodko-Słony Świat Ilony
Bajaderki 180

niewielkie kulki, które częściowo obtaczam w wiórkach kokosowych. Można użyć również białej polewy oraz kolorowej posypki cukrowej. Gotowe schładzam w lodówce. Ot i całą filozofia. Ja użyłam akurat resztek ciasta ucieranego, które mi pozostało z poprzedniego pieczenia. Roztarłam je po prostu widelcem. Do tego przepisu pasuje praktycznie każdy rodzaj ciasta, najważniejsze aby było już suche a nie świeże Drugim sposobem

Ciasteczkowy Potwór
RAbaRBARowa FAntazJa 162

kostki masła Przygotowanie: mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i budyniem masło ucieramy z cukrem trzcinowym na puch, wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli, nasionka wanilii, ucieramy dosypujemy po łyżce mąki ciasto przekałdamy do wyłożonej papierem formy składaniki na kruszonkę energicznie mieszamy rabarbar kroimy w kosteczki, układamy na cieście posypujemy kruszonką pieczemy w temp 175"C około 40- 45 minut

Luźna Kuchnia
Ciasto z kokosowym nadzieniem. 198

Jeśli lubicie kokos i czekoladę, to ten przepis jest dla Was. Puszyste, ucierane ciasto skrywające kremowe nadzienie o kokosowym smaku, w dodatku bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Jeśli narobiłam Wam apetytu, zapraszam! Składniki na ciasto z kokosowym nadzieniem:  na formę 28x40 cm 3 jajka 180 g cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 300 g pszennej mąki

Rozpustne gotowanie
Ciasto z rabarbarem 119

szybkie i pyszne ciasto z owocami. Mi najlepiej smakuje z dodatkiem jagód lub wiśni, ale ponieważ nie jadłam tej wersji jeszcze z rabarbarem postanowiłam spróbować. Wyszło pyszne – nie za słodkie. W sam raz do niedzielnej kawki… 6 jajek kostka margaryny   40 dag mąki krupczatki (koniecznie)   1,5 szklanki cukru pudru   1/2 szklanki kwaśnej śmietany 18% lub pól(...)pieczenia 1 cukier wanilinowy   3 łyżki cukru   rabarbar około 2-3 szklanek Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym żółtku, po łyżce śmietany i mąki aż do wyczerpania składników. Z białek ubijamy sztywną pianę. Łyżką mieszamy pianę z reszta ciasta. Formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą, wlewamy całe ciasto. Wcześniej umyty i pokrojony w duża kostkę rabarbar

Humanistka w kuchni
Babeczki plenerowe cytrynowe 53

uwagi na zamknięcie granic bolesne. Pieczenie muffin, to zadanie taktyczne, techniczne, automatyczne, odtwórcze. Odczucia me oczywiście subiektywne i wielbicieli tych wypieków nie mam zamiaru szykanować. Muffiny o strukturze dobrego ciasta ucieranego, z aromatem waniliowym, twardą skórką wypieczoną na rumiano - to dla mnie opcja do przyjęcia. Ale to wówczas babeczki, nie muffiny. No, to dziś przepis na babeczki. Idealne do zabrania(...)gram miękkiego masła 1/2 szklanki cukru ( można troszkę więcej, jeśli wolicie słodsze ciasta ) 1 cukier waniliowy 1 pokrojone w drobną kostkę jabłko Wykonanie: Mąkę przesiewamy z proszkiem budyniowym, sodą i proszkiem do pieczenia. Z wyszorowanej cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok. W dużej misce ucieramy miękkie masło z cukrem i cukrem waniliowym, do dokładnego połączenia. ( powstanie coś na podobieństwo zmoczonego

Kronika Piekarnika
Ciasto z jabłkami francuskie 89

jabłkami francuskie. Ciasto wygląda bardzo zwyczajnie , ale w smaku jest wyborne ! Jednak najważniejszą sprawą jest to, że ciasto jest błyskawiczne w przygotowaniu. Jest to ciasto, które można zakwalifikować do ciast ucieranych i wszystkie składniki do jego przygotowanie powinny być w temperaturze pokojowej! Drugą ważną sprawą jest to, aby nie napowietrzać ciasta podczas mieszania i to wszystko z ważnych wskazówek. Ciasto

SprawdzonaKuchnia.pl