Pyszne, lekko wilgotne ciasto podpatrzone na blogu Ani 😊 Do jego wykonania zachęciły mnie bardzo apetyczne zdjęcia, prostota wykonania, no i owoce! Uwielbiam takie ucierane ciasta z owocami! 💚 W zależności od sezonu piekę je z rabarbarem, malinami czy jagodami. Zimą wykorzystuję jabłka lub brzoskwinie z puszki. Uwieńczeniem tego pysznego ciasta jest u mnie maślana kruszonka 👌, którą uwielbiam
Walijskie PichcenieProste ciasto drożdżowe, bez wyrabiania, wystarczy wszystkie składniki wymieszać łyżką. Struktura ciasta jest delikatna i trochę przypomina ciasto ucierane. Jest przepyszne z owocami, ricottą i słodką kruszonką na wierzchu. 300 g ricotty 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru CIASTO DROŻDŻOWE 50 g drożdży świeżych 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 szklanki mąki pszennej
https:KKuchniaMniamUwielbiam ciasta intensywnie cytrynowe. Jak dla mnie mogą być nawet bardziej kwaśne niż słodkie. Kiedyś dzieliłam się z Wami przepisem na ucierane ciasto z cytrynowym cukrem —>KLIK a dziś przedstawiam deser nie tylko z cytrynką. Znalazły się w nim także limonka, pomarańcza i grejpfrut. Przepis pochodzi z przepięknie wydanej książki „Alfabet ciast” Zofii Różyckiej. Ja dodałam
Mienta blogaromat kokosowy z rabarbarem i truskawkami uwodzi kubki smakowe. Ciasto jest na tyle stabilne, że możesz dodać dowolną ilość owoców bez obawy, że podczas pieczenia opadną na dno. Amatorów ucieranych ciast z owocami, na drugie, równie pyszne ciasto z rabarbarem oraz owsianą kruszonką zapraszam tutaj. Składniki: 260g mąki 60 g wiórkówk kokosowych 160 g cukru lub ksylitolu 4 jajka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cukrem, który dodajemy stopniowo Dodajemy żółtka i ciągle ucieramy Wsypujemy budyń, utartą czekoladę, mąkę i znów ucieramy Dodajemy około 3-5 łyżek mleka, dodajemy migdały lub zmielone orzechy Ubijamy białka na pianę i mieszamy ostrożnie do momentu, aż wszystkie składniki się połączą Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany Przekładamy do natłuszczonej foremki z kominem Pieczemy w temp. 180-200 stopni(...)Cukier zmieszałam z kakaem, dodałam gorącej wody oraz masło. Podgrzewałam w rondelku na małym ogniu, cały czas mieszałam, by się nie przypaliło, . Gorącym lukrem kakaowym polałam ciasto. Moje ciasto ucierałam tym razem metodą super tradycyjną, bo w makutrze... Można upiec w formie która mieści się w prodiżu
Proste Potrawywychodzą suche, co oznaczałoby gotowe ciasto. Jeśli ciasto jest mocno zarumienione z wierzchu, a patyczek jeszcze wychodzi mokry, należy przykryć je folią aluminiową, lekko obniżyć temperaturę i dopiec. Ucieranie ciasta. W tym przypadku kiedy w przepisie podano, że miksujemy masło z cukrem na jasny puch i powinna powstać jasna, puszysta masa to nie skracamy czasu miksowania tylko cierpliwie miksujemy
Zasmakuj Kuchnimaliny zasypane cukrem i zawekowane na zimę, mniam). Ciasto jest bardzo wilgotne i stanowczo lepiej je kroić gdy już trochę ostygnie. Płatki owsiane dają innego posmaku niż w zwykłym ucieranym cieście, ale bardzo dobrze komponuje się z owocami. Blaszka: 30x10cm 100 gram płatków owsianych 120 gram mąki pszennej 300 ml mleka 100 gram masła 60 gram cukru 1 łyżka miodu
Czerwony Gupikciasto. Odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na półtorej godziny aż podwoi objętość. Do miski przekładam masło dodaję żółtko, cukier i ucieram blenderem. Na końcu dodaję ser i dalej ucieram. Ciasto drożdżowe przekładam na stolnice podsypaną mąką formuję wałeczek który kroję na kawałki i formuję z nich kulki. Zostawiam na blasze wysmarowanej do wyrośnięcia. Szklanką robię wgłębienia w kulach. Dociskam
wesoła kuchniaciepło i zimno), w ciągu minuty resztki z ciasta odkleiły się od ścianek misy i noża, wystarczyło wszystko wylać do zlewu i osuszyć misę ręcznikiem papierowym. Bardzo dobrze miksuje ucierane ciasta, kruche ciasto robi w zaledwie 40 s, idealnie radzi sobie z ubiciem białek czy bitej śmietany (1,5 minuty). Ubija tak szybko, że wiem także co to znaczy „przebić
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCiasta ze śliwkami mają w sobie coś takiego, co sprawia że zawsze wychodzą pyszne :) Podobnie jest w przypadku tego niesamowicie prostego, ucieranego ciasta, które dzięki dodatkowi mleka skondensowanego ma karmelową nutę, a za sprawą śliwek jest wilgotne i lekko kwaśne. Po prostu pyszne :) SKŁADNIKI 1 i 1/3 szklanki mąki 3 jajka 1 szklanka mleka skondensowanego słodzonego 200g masła 1/3 szklanki
DefinicjaSmakuCzereśnie raczej rzadko są wykorzystywane w ciastach, często słyszę, że się nie nadają. W porównaniu z aromatycznymi, kwaskowatymi wiśniami faktycznie nie wytrzymują konkurencji. Jednak w tym prostym ucieranym cieście z dodatkiem marcepanu smakują wybornie. Szczególnie smaczne są te duże, soczyste odmiany czereśni. Ciasto jest wyjątkowo delikatne i bardzo smaczne, a dodatek marcepanu dodaje mu charakteru. Składniki: 240 g mąki orkiszowej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dodatkiem gęstego jogurtu naturalnego, na czasie, bo aromatyzowany cytrusami (zamiast limonek możecie dać cytryny), na które właśnie trwa sezon. I co najważniejsze - jest to bardzo proste w przygotowaniu ciasto ucierane, dziecinne niczym robienie muffinek. Mieszamy ze sobą mokre i suche składniki, wlewamy do formy, pieczemy do suchego patyczka. Banał! Gotowe ciasto podajemy z cukrem limonkowym, lub z wynalazkiem mojego Męża
Chilli Czosnek i Oliwaczerpać z niego pełnymi garściami!Koktajle … ciasta … muffinki i inne desery powstają u mnie w ilościach hurtowych( a mama narzeka , że pupa rośnie :p ).Było już przepyszne ucierane ciasto na jogurcie … muffiny z truskawkami i chrupiącą kruszonką też były … torcik z truskawkami i bitą śmietaną też już zrobił furorę … więc przyszła pora na coś innego
Ostra na Słodko