ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:378/881)

Owocowa Chatka Baby Jagi 747

Rolada serowa z orzeźwiającymi owocami, łatwa do wykonania, przygotowana bez pieczenia, na chrupiących herbatnikach, jest świetną alternatywą klasycznego ciasta na bazie sera. Doskonała słodkość dla fanów owocowych ciast, sprawdzi się na każdym spotkaniu przy małej czarnej. Składniki: Masa serowa: 750g białego sera półtłustego (trzykrotnie zmielonego) 250g masła extra 150g cukru pudru 1 łyżka aromatu waniliowego Mus owocowy: 350g mieszanki owocowej(...)lekkiego stężenia. 2. Masa serowa: Masło z cukrem utrzeć na puch, następnie dodawać stopniowo zmielony ser i cały czas ucierać aż masa serowa będzie gładka, na samym końcu dodać aromat waniliowy i całość dokładnie wymieszać. 3. Składanie ciasta: Herbatniki ułożyć na folii aluminiowej w 3 rzędach po 7 sztuk, jeden obok drugiego. Następnie wylać tężejący mus owocowy (7 łyżek musu

Szalona Kuchnia Eweliny
BORÓWKOWIEC 129

500ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 200g borówek amerykańskich Poncz: ½ łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka cukru Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dolewamy ocet. Ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x24cm). Wkładamy do nagrzanego do 160oC piekarnika

Słodki Zakątek
Ciasto zebra 154

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki karobu lub kakao aromat  Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej. Ponownie miksujemy. kolejno dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Całość dokładnie miksujemy. Do oddzielnej miski przelewamy pół porcji surowego ciasta. Do jednej z misek dodajemy karob lub kakao i dokładnie miksujemy. Do natłuszczonej formy na środek

Truskawkowa Fiesta
Babka z owocami kandyzowanymi 296

kostka masła 15 dag cukru czubata łyżeczka proszku do pieczenia ok. 20 dag owoców kandyzowanych Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajka. Następnie dodajemy makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wsypujemy owoce kandyzowane (oprószone mąką) i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wąskiej blaszki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni

Salonik smaków
Cannoli 77

musisz wypróbować. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Sycylijskie cannoli Składniki na cannoli. Ciasto: 10 dkg masła, smalcu lub margaryny 1 łyżka cukru kryształu 1 łyżka octu 23 dkg mąki typy 00 + odrobina do podsypania ciasta 1 jajko 1 łyżka kakao 3 łyżki białego słodkiego wina Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do oprószenia Masa(...)skórka z cytryny 5 dkg tartej czekolady Jak zrobić cannoli. Do miski włożyć miękkie masło oraz cukier kryształ, ucierać przez 4-5 minut do uzyskania puszystej, lekkiej konsystencji. Następnie dodać ocet, wino, żółtko jajka, przesianą przez sitko mąkę oraz kakao. Zarobić ciasto, które następnie owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować

MeCooks
Ciasto Czekoladowe z Orzechami Laskowymi (Brownies z Orzechami Laskowymi) 274

mlecznej czekolady 100 ml śmietanki kremówki 30 % łyżka wódki   ok. 1 5 0 g orzechów laskowych Ciasto Czekoladowe z Orzechami Laskowymi (Brownies z Orzechami La skow ymi ) - Sposób przygotowania: Masło oraz czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie łączymy z rozpuszczoną czekoladą i ubijamy.  Dodajemy mąkę, mielone orzechy oraz sól

Słodka Strona
Sernik Królewski 221

serową. Masło ucieramy z cukrem do "białości", dodajemy po jednym żółtku i cały czas ucieramy, dodajemy po łyżce sera na przemian z budyniem, białka ubijamy i już tylko łyżką lub ręką łączymy z masą serową. wykładamy masę na podpieczony spód i ścieramy drugą część ciasta na wierzch. Pieczemy przez 60-70 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy przy otwartych drzwiczkach

Wypieki Rene
Ciasto Zebra (prostsza wersja) 172

słodkie napoje gazowane) 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao masło i bułka tarta do nasmarowania blachy Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy 2,5 szklanki mąki i proszek do pieczenia. Mieszamy dodając olej i wodę. Dzielimy ciasto na dwie części, do jednej dodajemy resztę mąki (pół szklanki), do drugiej  2 łyżki kakao. Blachę smarujemy masłem

W kuchni bez szafek
,,Pawi ogon pod bezą” 139

części. Każdą ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę. Następnie rozwałkowane ciasto smarujemy powidłami, posypujemy orzechami posiekanymi orzechami i zwijamy w roladę wzdłuż dłuższego boku. Z każdym ciastem postępujemy tak samo. Gdy przygotujemy 3 rolady układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180ºC przez około 30-40 min. Krem Szklankę mleka odlewamy. Resztę gotujemy z cukrem(...)gotujemy i odstawiamy do wystudzenia. Gdy budyń będzie już ostudzony w misce ucieramy miękkie masło i stopniowo dodajemy budyń. Ucieramy do połączenia składników. Galaretka Galaretki przygotowujemy w 800 ml wody. Studzimy. Gdy galaretka zacznie tężeć możemy ją wylać na ciasto (patrz podpunkt „Przełożenie”). Przełożenie Ciasto miodowe Połowa masy Rolady Pomiędzy rolady wylewamy tężejącą galaretkę i odstawiamy do stężenia

Podróż w kulinaria
Puszyste ciasto dyniowe 128

nową partię. Skąd pomysł na ciasto dyniowe ? Miałam zamrożony mus z dyni, który czekał na swoją kolej. Najsmaczniejszym rozwiązaniem dla tego typu mrożonki, było wykonanie właśnie takiego prostego ciasta dyniowego. Jest słodkie, o lekko korzennym smaku. Delikatne tak bardzo, że rozpływa się w ustach.  Warto wprowadzić to warzywo do swojego jadłospisu, ponieważ dynia ma wiele korzystnych właściwości. Między innymi(...)około 200 stopni. Przygotować dwie miski. W jednej wsypujemy prawie wszystkie składniki suche tj. mąkę, sodę, cynamon- mieszamy. W drugiej misce ucieramy mikserem masło z cukrem i cukrem wanilinowym. Potem dodajemy jaja i śmietanę. Łączymy składniki miksując mikserem. Ciasto wylewamy na tortownicę (u mnie 24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia** ** Ja robię tak, że z papieru do pieczenia wycinam kółko

Justa próbuje gotować
Biszkoptowe z brzoskwinią 135

żółtka pozostawić Białka ubić na sztywną pianę Do ubitych białek wsypać stopniowo cukier i dodawać kolejne żółtka- ucierać, w trakcie dodać wodę- ubić na puszystą masę Wlać do okrągłej formy o średnicy 25 cm, upiec w temp. 180*C Po wystudzeniu posmarować ciasto powidłami Śmietanę ubić z cukrem pudrem ( ilość cukru wg uznania), rozsmarować na powidłach, poukładać owoce ( ja pokroiłam

Proste Potrawy
Ciasto Delicja 748

mleka zagotowujemy z 10 łyżkami cukru. Dodajemy mieszankę budyniową. Gotujemy do czasu aż zgęstnieje.  Studzimy. Masło ucieramy mikserem. Powoli dodajemy budyń. Wykładamy na biszkopt. Masę budyniową wykładamy na biszkopt. Wykładamy delicje. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Tężejącą galaretkę wylewamy na ciasto. Ilość porcji: ok. 20 Czas przygotowania: ok. 2,30 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Karpatka 359

dodajemy do gotującego się mleka. Mieszamy aby nie powstały grudki. Gotujemy około minuty. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie ucieramy masło na puszystą masę. Dodajemy do niego po łyżce wystudzonego budyniu i miksujemy dalej. Krem wykładamy na jeden z blatów i przykrywamy drugim blatem. Ciasto należy schłodzić w lodówce co najmniej przez 2 godziny. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Miksturownik
Grzebyki krucho-drożdżowe z marmoladą różaną 166

dużych łyżek kwaśnej śmietany 12 lub 18% DODATKOWO -około 300g marmolady różanej -gruby cukier do posypania ciasteczek Drożdże ucieramy z cukrem,cukrem waniliowym,śmietaną,jajkiem,żółtkiem. Następnie dodajemy przesianą mąkę i masło lub margarynę i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto-podczas wyrabiania podsypujemy mąką. Ciasto dzielimy na dwie części,by łatwiej było je wałkować. Wałkujemy na duży placek zbliżony kształtem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Placek drożdżowy ze śliwkami – kuchnia podkarpacka 153

miseczkę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. W tym czasie roztapiamy masło, a żółtka ucieramy z pozostałym cukrem. Do pozostałej mąki dodajemy zaczyn drożdżowy, utarte z cukrem jajka, sól i ½ szklanki ciepłego mleka. Ze składników wyrabiamy elastyczne ciasto dodając stopniowo pod koniec wyrabiania roztopione i przestudzone masło. Gotowe ciasto przykrywamy ściereczka i odstawiamy w ciepłe miejsce

Trzeci talerz