ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:32/881)

Ciasto ucierane ze śliwkami 137

dobre nie wyszło i jak co roku możemy cieszyć się bogactwem jesiennych darów, w tym niezliczoną ilością różnych gatunków śliwek. Ja tym razem wykorzystałam małe, fioletowe cudeńka i zrobiłam ciasto ucierane. Przepis prosty, a ciasto delikatne, wilgotne i doskonałe do gorącej herbaty. Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki (200 g) mąki pszennej 1 kostka (200 g) masła 4 jajka 1 szklanka

Fitsweet.me
Fale Dunaju 300

Cudowna, nie nudząca się klasyka. Ucierane, dwukolorowe ciasto z zatopionymi w nim kawałkami jabłek, do tego aksamitny budyniowy krem i polewa… Dobre bez okazji, jak na specjalne uroczystości. To ciasto zawsze zachwyca i sprawia niesamowitą przyjemność. I chciałoby się zakończyć stwierdzeniem – takie proste, a takie pyszne:) Robicie czasem??:) Ciasto: 250 g masła 180 g cukru pudru(...)cukrem doprowadzamy do wrzenia. Na gotujące się mleko wlewamy przygotowaną wcześniej mieszankę. Gotujemy, stale mieszając, aż do zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy zimny budyń. Gotowy krem wykładamy na ciasto. Dekorujemy polewą z roztopionej czekolady lub inną ulubioną

Smaki Na Talerzu
ciasto ucierane z marmoladą i kruszonką... 135

kruszonkę i rozsypać na marmoladzie. Piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 55 minut, w formie dobrze ciasto wystudzić aby marmolada zastygła- z domową marmoladą ciasto ucierane przypomina ciasto półkruche, marmolada zaciągnięta kisielem tężeje w pieczeniu i dobrze smakuje w wypieku..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto ze śliwkami 84

Przepis na ucierane ciasto ze śliwkami, z dodatkiem cynamonu i kruszonki. Smaczne i szybkie ciasto, przygotowanie go nie zajmie Wam zbyt wiele czasu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki Składniki na ciasto: 200 g mąki pszennej 2 jajka 80 g cukru 100 g masła miękkiego 4 łyżki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 600 g śliwek podzielone na połówki(...)łyżeczka cynamonu Lukier: 0,5 szklanki cukru pudru 3-4 łyżki soku z cytryny Kruszonka: 70 g cukru 70 g masła miękkiego 100 g mąki pszennej Instrukcje Ciasto: Masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy po 1 jajku cały czas ucierając. Kiedy składniki dobrze się połączą dodajemy przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy mleko. Ciasto przelewamy

To co lubię - gotuję i polecam
ciasto kisielowe o smaku cytrynowym 58

składniki: 300 g mąki 3 kisiele cytrynowe (po ok. 38 g) 220 g cukru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) w temperaturze pokojowej 100 g masła

Domowy Smak Jedzenia
LEŚNY MECH – NAJLEPSZE CIASTO SZPINAKOWE Z KREMEM, GALARETKĄ I GRANATEM 339

Leśny mech to ciasto , o których chyba już każdy słyszał i które zrobiło furorę zarówno w sieci, jak i na stołach! Fantastyczny, zielony kolor, który odrazu

Ostra na Słodko
LEŚNY MECH Z GALARETKĄ I GRANATEM – NAJLEPSZY! 384

Leśny mech to ciasto , o których chyba już każdy słyszał i które zrobiło furorę zarówno w sieci, jak i na stołach! Fantastyczny, zielony kolor, który odrazu

Ostra na Słodko
Ciasto ucierane ze śliwkami i bezą 150

Jeszcze jedno proste i pyszne ciasto z dodatkiem śliwek, ale obiecuję, że to ostatnie w tym roku. Wilgotne ucierane ciasto, dodatek owoców i bezy to połączenie, które posmakuje wszystkim.  Składniki: 250 g masła 1 i 3/4 szklanki cukru 2 jaja 3 żółtka 2 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka 1 opakowanie proszku(...)cukru szczypta soli Miękkie masło ucieram ze szklanką cukru. Gdy masa będzie w miarę jednolita nie przestając ucierać dodaję kolejno żółtka, a następnie 2 całe jaja. Do gładkiej masy dodaję obie mąki, proszek do pieczenia, mleko i mieszam do połączenia składników (jeśli ciasto jest bardzo gęste, dolewam jeszcze trochę mleka). Ciasto przekładam do blachy (23x33 cm) wyłożonej papierem do pieczenia

Cynamonowe szczęście
Migdałowe ciasto amaretto 140

owocami. Ciasto migdałowe z serem z powodzeniem zastąpi tradycyjny sernik . W sezonie truskawkowym piekę migdałowe z truskawkami . Migdałowe ciasto a amaretto jest nie mniej pyszne. Bardzo je polecam. Migdałowe ciasto Składniki: tortownica o średnicy 23 cm 150 g cukru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 3 jajka 75 g masła, stopione 2 łyżki amaretto 1 łyżka otartej skórki z cytryny(...)minut, po czym obierz ze skórki i podziel wzdłuż na pół. Nastaw piekarnik na 160ºC. W misie od miksera umieść jajka, wanilię i cukier. Użyj wkładki do ucieranego ciasta i miksuj przez 12 minut. Pod koniec dodaj ostudzone masło, amaretto i otartą skórkę z cytryny. Przesiej mąkę z proszkiem. Dodaj zmielone migdały i wymieszaj. Wsyp suche składniki do jajecznej masy

codojedzenia
Jogurtowe ciasto z rabarbarem i truskawkami 195

Sezon rabarbarowy w pełni. Rabarbar można z powodzeniem wykorzystać w ciastach ucieranych. Stąd pomysł na mocno jogurtowe ciasto z kwaskowym rabarbarem i soczystymi truskawkami. Bardzo proste do wykonania bo nie potrzebny jest mikser, wystarczy trzepaczka i duża łyżka do mieszania składników :-) Jogurtu w masie jest więcej niż mąki, smak rabarbaru podkreśla nutka cynamonu przewijająca się zarówno w cieście

maniapieczenia
BABKA MAKOWA 131

ucierania w makutrze masła i cukru, ale ucieranie mikserem też daje radę czego dowodem jest ta babka makowa. Być może teraz częściej będę je piekła. Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową warto je więc wyjąć na dwie godzinki przed przyrządzaniem na blat. W tej sposób zmniejszamy ryzyko „zwarzenia” się ciasta. BABKA MAKOWA 1 szkl suchego maku 4 jajka

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 308

Dzisiejszy post to prosty przepis na ucierane ciasto ze śliwkami i kruszonką  z waniliową nutą - przepis  ten powstał dla uczczenia drugiej rocznicy bloga :) Fakt ten odkryłam przez przypadek i musiałam coś na szybko wymyślić- oczywiście słodkiego, a że pod ręką były śliwki z rodzicielskiego mini-sadu - oto prosty przepis na placek ze śliwkami SKŁADNIKI(...)tarta do tortownicy na kruszonkę 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru pudru 100g zimnego masła 2 łyżeczki olejku waniliowego PRZYGOTOWANIE W mikserze ucieramy jajka z cukrem. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, następnie cynamon i olejek. Mieszamy ciasto.   Śliwki przekrawamy wzdłuż i usuwamy pestki. Tortownicę (23cm)  smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy 1/ 2 ciasta. Układamy połowę

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto ze śliwkami, migdałami i czekoladą 139

Migdały to jedyne orzechy, które mają działanie alkalizujące (czyli odkwaszające). Dlatego ciasta z dodatkami migdałów są lepsze dla naszego zdrowia. Migdały bowiem neutralizują zakwaszające działanie cukru. Dzisiaj polecam ucieraneCiasto ze śliwkami, mielonymi migdałami, gorzką czekoladą i skórką startą z cytryny” . Ciasto jest pyszne jedzone jeszcze na ciepło. W kolejnych dniach świetnie smakuje z kleksem bitej śmietany(...)przerywając ucierania dodawać kolejno po jajku (każde następne jajo dodawać dopiero, gdy poprzednie dobrze połączy się z masą) . 175 g masła w temperaturze pokojowej 100 g zwykłego cukru 3 jaja Zmniejszyć obroty miksera do minimum, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i migdałami, i krótko zmiksować (tylko do połączenia składników) . Przy pomocy dużej łyżki lub łopatki wmieszać do ciasta śliwki pokrojone

Moja Delicja
Naked cake z nutellą i truskawkami 151

naked cake Przepis na ten tort znalazłam na jednym z popularnych blogów o pieczeniu. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym go nie zmodyfikowała Naked cake z nutellą i truskawkami Składniki: Ucierane ciasto czekoladowe: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżki czekolady gorzkiej (startej na drobnych oczkach tarki) 1 łyżka miękkiego masła 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Czekoladowy biszkopt(...)średnicy 26 cm. Wszystkie składniki na ciasto czekoladowe i biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Najlepiej wyciągnąć je z lodówki 2 godziny wcześniej. Najpierw pieczemy ciasto czekoladowe. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Dodajemy startą czekoladę oraz masło i ucieramy. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i całość dokładnie ucieramy. W osobnej misce ubijamy

PatiGotuje
Ciasto fanta z brzoskwiniami i śmietaną 247

wiosnę ciast z owocami nigdy nie jest za wiele. Tym razem aromatyczne, ucierane ciasto z brzoskwiniami zatopionymi w śmietankowej piance, w sam raz na wielkanocny stół. Ciasto jest wilgotne i puszyste, a masa śmietankowa ze słodkiej i kwaśniej śmietany idealnie podkreśla słodycz brzoskwiń. Wikwintnego charakteru nadaje mu również opruszenie gorzkim kakao. Za przepis dziekuję Camilce! Cmok!! Ciasto fanta z brzoskwiniami

Mia Cucina Sofieta

Proponowane wyszukiwania