ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:312/881)

KORZENNE CIASTO CUKINIOWE 112

sprawia, że nawet osoby nielubiące słodyczy zjedzą to ciasto z przyjemnością. Zamiast porzeczek można dodać inne owoce - ja ostatnio robiłam to ciasto na imprezę do znajomych i dałam wiśnie 🍒 Ciasto zaskoczyło wszystkich! Składniki: 1 duża cukinia 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 szklanka oleju 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)masła 1 łyżka śmietany 30% garść czerwonych porzeczek 6 szt. pierników lukrowanych Wykonanie: Cukinię obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jajka wbijamy do miski i ucieramy mikserem razem z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo olej i cały czas miksujemy. W innej misce mieszamy ze sobą przesianą przez sitko mąkę z kakao, proszkiem do pieczenia

Kuchnia MagdaLeny
KORZENNE CIASTO CUKINIOWE 128

sprawia, że nawet osoby nielubiące słodyczy zjedzą to ciasto z przyjemnością. Zamiast porzeczek można dodać inne owoce - ja ostatnio robiłam to ciasto na imprezę do znajomych i dałam wiśnie 🍒 Ciasto zaskoczyło wszystkich! Składniki: 1 duża cukinia 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 szklanka oleju 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)masła 1 łyżka śmietany 30% garść czerwonych porzeczek 6 szt. pierników lukrowanych Wykonanie: Cukinię obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jajka wbijamy do miski i ucieramy mikserem razem z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo olej i cały czas miksujemy. W innej misce mieszamy ze sobą przesianą przez sitko mąkę z kakao, proszkiem do pieczenia

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK Z NADZIEWANYMI JABŁKAMI 200

łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHE CIASTO: Mąkę przesiewamy z cukrem,dodajemy masło oraz jajka – wszystko razem dokładnie zagniatamy na gładkie ciasto. Zawijamy folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na ok.15-20 minut. MASA SEROWA: Ser biały ucieramy z kremówką , jajkami , proszkiem budyniowym i cukrami. CAŁOŚĆ: Nagrzewamy piekarnik do 180C. Tortownicę wykładamy na spodzie papierem do pieczenia. Boki dokładnie!!! owijamy folią aluminiową

Ostra na Słodko
ciasto piegowaty Jaś s. Anastazji 173

solą na sztywno. Miksujemy dodając stopniowo cukier oraz żółtka. Następnie mieszamy przy pomocy szpatułki dodając stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy mak i mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej samo dno papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawimy do całkowitego wystudzenia. Przekrawamy na 2 blaty, najlepiej drugiego dnia(...)odstawianej do lekkiego stężenia) polewa czekoladowa (np. 100 g czekolady rozpuszczonej z 50 g masła) wykonanie: Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy orzechy, wlewamy wystudzoną kawę i miksujemy. wykonanie ciasta: Na pierwszy blat biszkoptu z makiem równomiernie rozsmarowujemy 1/2 masy orzechowej. Następnie wykładamy całą masę makową, układamy kawałki brzoskwiń, zalewamy tężejącą galaretką. Całość wkładamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z rodzynkami 206

pomarańczy Składniki na ciasto: 25 dag mąki 12 dag masła 6 dag cukru 2 żółtka  WYKONANIE:  Składniki na ciasto zagniatamy i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Cukier i  cukier waniliowy,margarynę  i żółtka ucieramy mikserem 10 minut. Małymi partiami dodajemy ser (zmielony 1 raz przez maszynkę) i ucieramy.  Dodajemy budynie oraz proszek do pieczenia(...)dalej ucieramy. Pianę ubitą z białek  na sztywno również dodajemy do masy. Delikatnie mieszamy.  Dodajemy  rodzynki namoczone w w wodzie i oprószone mąką.  Skórkę z pomarańczy ścieramy na tarce i dodajemy do masy. Schłodzone ciasto wykładamy na dno blaszki. Wylewamy na wierzch masę serową.  Pieczemy w temperaturze 170 stopni C około 1,5 godziny. SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Ciasto Kora Dębu z truskawkami 26945

bakaliowe: Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję cukier, żółtka, mąkę oraz proszek do pieczenia. Na końcu do ciasta dodaję orzechy włoskie, kokos i rodzynki. Mieszam ciasto łyżką. Ciasto dzielę na dwie równe części i wykładam na dwie blaszki o wymiarach 24cmx24cm, wyłożone papierem do pieczenia. Piekę 30 minut w temperaturze 180 stopni. 2. Masa budyniowa : Z mleka odlewam(...)wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Budyń odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimny budyń. Ucieram. 3. Galaretkę rozpuszczam w 3 szklankach wrzącej wody. Studzę. Na jedno z ciast bakaliowych wykładam połowę masy budyniowej. Delicje maczam w  kawie i układam na cieście. Wykładam pozostałą masę. Na masie układam drugie ciasto bakaliowe

Tradycyjna kuchnia Kasi
Czekoladowa rolada z kokosowym nadzieniem 334

cukru w sobie, więc w podejściu numer 2 - zmniejszyłam jego ilość i wyszło obłędnie :) Spróbujcie. Ja sama przepis ten dodaję do moich ulubionych :) 'rolada czekoladowa z kokosowym nadzieniem' Składniki: * ciasto : - 300 g biszkoptów - 50 g masła - 50 g kakao - 2/3 szklanki mleka * masa: - 200 g masła - 100 g cukru pudru - 100 g wiórków kokosowych - 1/2 szklanki mleka * polewa(...)kokosowe i ciągle mieszając, podgrzewać do momentu, aż wiórki wciągną całe mleko. 200g masła utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Pod koniec ucierania, dodawać stopniowo wiórki kokosowe, dokładnie miksując. Tak powstałą masę rozsmarować na cieście i zwinąć w roladę. Schłodzić min 2h w lodówce. Z margaryny, cukru, wody i kakao przyrządzić polewę. Podgrzewać do rozpuszczenia się cukru (ok.2-3 minut

CookYourself
Najłatwiejszy sernik Izaura, sernik na murzynku-zawsze się udaje 187

też mąkę, proszek do pieczenia i miksujemy.  Pozostałe białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy łyżką. I ciasto gotowe :) MASA SEROWA Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie dodajemy miękkie masło i miksujemy o połączenia. Następnie dodajemy ser, mąkę ziemniaczaną i wszystko razem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
świąteczne ciasto z choinką 263

mąki pszennej tortowej -8 łyżek oleju -8 łyżek wody -0,5 szkl cukru LUKIER -cukier puder -sok z cytryny -woda Najpierw przygotowujemy ciasto zielone Keksówkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Żółtka oddzielamy od białek  Żółtka ucieramy z cukrem,  dodajemy mąkę, olej, wodę,proszek do pieczenia i barwnik lub kakao i miksujemy. Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Przepisy na ciasta z truskawkami 372

Miętowe tarteletki z musem czekoladowym i truskawkami     Ucierane z truskawkami i bezą       Sernik z rabarbarem i truskawkami Truskawkowa magia smaku     Mini serniczki z truskawkami      Truskawkowe ciasto mamy     Ciasto z masą truskawkową     Sernikobrownies z musem z truskawek     Tarta

Z miłości do słodkości
Brzoskwinowy raj 273

łyżka mąki tortowej 1 łyżka bułki tartej Białka ubijamy na sztywno z połową cukru, pozostały cukier ucieramy z żółtkami, gdy masa będzie biała i puszysta dodajemy orzechy, mąkę i bułkę tartą i całość mieszamy, a następnie dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę do pieczenia (23x35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut(...)studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce budyniu i ucieramy. Mus brzoskwiniowy: 5 dużych brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa  Brzoskwinie obieramy, kroimy i zagotowujemy. Gdy zmiękną blendujemy na mus i dodajemy rozpuszczoną w szklance wody galaretkę. Odstawiamy do zgęstnienia Dodatkowo: 2 galaretki brzoskwiniowe herbatniki Złożenie ciasta: Na przestygnięty orzechowy spód wykładamy połowę masy, a na nią układamy równomiernie

Cynamonowe szczęście
Babeczki Wieżyczki z Kremem Cytrynowym i Bezą 182

ognia i przekładamy do miseczki. Nakrywamy folią spożywczą na dotyk i odstawiamy do całkowitego stygnięcia (można wstawić go do lodówki, aż będzie zimny). Ciasto: 3. Miękkie masło przełożyć do miski, dodać cukier, skórkę z cytryny i ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników (jeśli przy 2 jajku(...)dodać wiórki kokosowe. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, przesiać na jajeczną masę. Dodać jogurt i bardzo krótko wymieszać mikserem. Dodać mleko i krótko wymieszać. 5. Gotowe ciasto przełożyć do blaszki na muffiny wyłożonej papierowymi papilotkami. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Babeczki piec w temperaturze 180C na funkcji góra-dół przez około 23-25 minut. Piekłam na najniższym

Mała Cukierenka
Rabarbarowe ciasto 159

dziś weny twórczej, więc napiszę tylko, że ciasto wyszło kruche, lekko kwaskowe w smaku, a resztę sprawdźcie sami:) Składniki: 45 dag rabarbaru 15 dag miękkiego masła 10 dag cukru sól 3 jajka 50 g mąki ziemniaczanej 20 dag maki pszennej 15 dag migdałów 50 g płatków owsianych cukier(...)puder Wykonanie: Rabarbar myję, oczyszczam z włókien i kroję na kawałki. 1/3 masła (100 g) i 1/3 cukru (100 g) oraz szczyptę soli ucieram na gładką masę dodając stopniowo jajka i obie mąki z posiekanymi migdałami. Ciasto wykładam do natłuszczonej tortownicy, na wierzch wykładam kawałki rabarbaru.  Pozostałe masło i cukier razem zagniatam , dodaję płatki owsiane i ewentualnie marcepan oraz

Ciasteczkowy Potwór
Świąteczna rolada z kremem orzechowo - migdałowym 177

cukru 3 żółtka Dodatkowo: bita śmietana orzechy Kakao Przygotowanie: Żółtka, z cukrem i gorącą wodą ucieramy na puszystą masę. Po czym stopniowo ciągle ucierając dodajemy mąkę. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do nich masę żółtkową i delikatnie mieszamy. Ciasto pieczemy 15 min, w tem. 180 stopni C. Studzimy kilka minut i rolujemy je w ścierkę. Orzechy i migdały zalewamy

Lili w kuchni
Kostka budyniowa bez pieczenia 377

się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania ciasta bez pieczenia. 30 dkg herbatników maślano-kakaowych 400 ml mleka 40 gr budyniu czekoladowego 15 dkg cukru pudru słoiczek dżemu porzeczkowo-aroniowego (22 dkg) 25 dkg masła bez soli tarta(...)ogniu przez minutę. Masło włożyć do miski, utrzeć na puch. Kiedy masło jest już bardzo dobrze utarte, małymi ilościami dodawać zimny budyń. Ucierać do momentu, w którym w masie nie ma już grudek. Złożenie ciasta : formę do pieczenia przed ułożeniem w niej herbatników warto wyłożyć folią aluminiową. Na dno formy położyć pierwszą część herbatników, posmarować je połową dżemu, na który

mecooks
RABARBAROWE CIASTO Z MAŚLANKĄ 139

ciasto z tym kwaśnym warzywem. Spróbujcie też zrobić je z rabarbarem i truskawkami. drożdżowe ciasto z rabarbarem Z czerwoną porzeczką A także polecam serowe ciasteczka z rabarbarem i kruche ciasto z rabarbarem Składniki: 7-8 łodyg rabarbaru kostka masła 10 łyżek maślanki 2 szklanki pszennej mąki 5 jajek szklanka cukru + 2 łyżki do posypania rabarbaru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)gładką masę. Stopniowo dodawałam maślankę nie przerywając miksowania. Następnie dodawałam do masy mąkę i proszek do pieczenia. Wlałam kilka kropli aromatu waniliowego i ucierałam tak długo, aż wszystkie składniki zamieniły się w jednolitą masę. Przełożyłam ciasto na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą formę. Układałam na nim pokrojonego rabarbara. Ciasto włożyłam do nagrzanego piekarnika i piekłam około 50 minut

potrawyregionalne