jest wyczekany przepis!Inspiracją do jego powstania był mój przepis na ciasto CZEKOLADOWE KRATERY , a mianowicie jego wnętrze , które wygląda jak dzisiejsza Biedronka.Delikatny biszkopt pokryty niesamowicie mięciutka , delikatną pianką , przypominającą ptasie mleczko i wierzchnia warstwa z dodatkiem owocowej galaretki i borówek.Wprost rozpływa się w ustach!Ale oprócz tego , że świetnie smakuje to jeszcze pięknie wygląda!Zrobi furorę na każdym(...)przyjęciu. SKŁADNIKI:BISZKOPT:* jajka – 5 szt * mąka krupczatka – 5 łyżek * cukier – 5 łyżek * sól – 1 szczypta * proszek do pieczenia – 1 łyżeczkaMASA :* kisiel truskawkowy – 2 szt * galaretka truskawkowa – 3 szt * śmietana 36% – 500 ml* borówki ( mrożone ) – ok. 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :BISZKOPT :Białka oddzielamy od żółtek.Ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , pod koniec dodając po łyżce cukru.Ca
Ostra na SłodkoKolejne proste i pyszne ciasto z użyciem sezonowych owoców. Ja akurat miałam pod rąką maliny, borówki, brzoskwinie i śliwki. Owoce można sobie dowolnie dobierać podobnie jak i smaki galaretki. składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia pianka ok 500-600 ml śmietanki 30 % 2 galaretki, u mnie(...)agrestowe ok 400 g owoców, u mnie maliny śliwki brzoskwinie na wierzch 2 galaretki, u mnie truskawkowe 400 g borówek amerykańskich Przygotować biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno i odstawić. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ubite białka. Masę przełożyć do blaszki 25x35 wyłożonej papierem
Monia miesza i gotujetylko smacznie, ale i pięknie. Polecam Wam niebanalny biszkopt. Biszkopt w wersji "na zielono", z dodatkiem szpinaku. Szpinak nadaje biszkoptowy nie tylko kolor, ale sprawia również, że ciasto jest wilgotne. Myślę, że takim zielonym biszkoptem zaskoczycie gości. I z całą pewnością wypiek przypadnie im do gustu. PRZEPIS NA BISZKOPT SZPINAKOWY Z KREMEM I TRUSKAWKAMI SKŁADNIKI: Zielony biszkopt(...)tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem mascarpone: 150 g białej czekolady 375 g serka mascarpone 100 ml śmietanki 30% Dodatkowo: 200 g truskawek galaretka ( krystaliczna lub truskawkowa PRZYGOTOWANIE 1. Szpinak rozmrozić na sicie - tym samym nadmiar wody zostanie odsączony. Rozmrożony szpinak zmiksować blenderem. Jajka ubić z cukrem na puszystą, jasną masę. Mąkę przesiać z proszkiem
kolorowotorcikowoŁatwy, smaczny, a zarazem efektowny deser z truskawkami, który zrobi nawet największy kulinarny amator. Składniki: 400ml śmietanki 30% 300g rozmrożonych truskawek 150g cukru fix do śmietany
Wasze PrzepisyNie jestem mistrzem w robieniu naleśników, ale te wyszły mi genialne. Bardzo cienkie i delikatne. Mmm... niebo w gębie! Składniki: 2 jaja 5 łyżek mąki pszennej
Truskawkowa FiestaCiasto, które ma szansę stać się prawdziwym hitem w Waszych domach ;) Boska kombinacja słodkiego i kwaśnego. Sam krem smakuje jak gęsty mus. Pyszności! Najlepsze niedługo po wyjęciu z lodówki, rozpływa się w ustach. Bardzo polecam ;) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję(...)facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 1,5 paczki okrągłych biszkoptów 2 galaretki truskawkowe 375 ml mleka 5 żółtek 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g masła 1,5 łyżki kakao owoce (u mnie truskawki i mrożona żurawina) Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody, wystudzić. 1 szklankę mleka zagotować. Żółtka utrzeć
Domowa cukiernia EwyŚmietanowiec z truskawkami to bardzo lekkie i pyszne ciasto bez pieczenia w sam raz na upały. Jest bardzo delikatne i nie za słodkie. Truskawki, śmietana, galaretki i biszkopty tworzą wyjątkowo udane zestawienie. Przy deserze w zasadzie nie ma dużo pracy, choć poskładanie całości zajmie kilka godzin, gdyż trzeba czekać, aż galaretki czy żelatyna stężeją. Efekt jednak jest olśniewający, więc warto(...)uzbroić się w cierpliwość. [embed]https://youtu.be/FYlhZAViBXU[/embed] Składniki na śmietanowiec z truskawkami: 3 galaretki różnokolorowe (dałam truskawkową, brzoskwiniową i agrestową) 1 kg śmietany 18% około 350 g truskawek 100 g cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny paczka okrągłych biszkoptów Przygotowanie Dwie galaretki rozpuszczamy w osobnych miseczkach w 400 ml gorącej wody każda. Odstawiamy do przestygnięcia, następnie wkładamy do lodówki
e-PrzepisyKulinarnemasłem słonecznikowym 100%: - 50g mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 2 białka jaj - ok. 1/2 szklanki wody/mleka roślinnego - łyżeczka syropu z agawy/stewii - łyżeczka cynamonu - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia lub sody Sos truskawkowy: - ok. 120g mrożonych truskawek - łyżeczka naturalnego dżemu/ syropu z agawy/stewii - odrobina wody Wykonanie gofrów: 1. Rozgrzej posmarowaną cienką warstwą oleju (świetny będzie kokosowy, ale zwykły rzepakowy też się nada) gofrownicę(...)przyprawy, proszek do pieczenia i słodzidło, dokładnie zamieszaj. 4. Dodaj przesianą przez sito mąkę i uważaj, aby nie powstały grudki podczas miksowania. 5. Dodaj mleko lub wodę, aby powstało ciasto o gęstości maślanki. 6. Wylej ciasto na gofrownicę i upiecz według instrukcji obsługi gofrownicy. Wykonanie sosu: 1. Wrzuć do rondelka truskawki, wodę i słodzidło. 2. Rozdrabniaj w trakcie truskawki widelcem
Pland based filleowocowy niebyt. Jednak jest pewien owoc, który dobrze radzi sobie w naszych wiosennych warunkach klimatycznych. Mowa oczywiście o rabarbarze. Dla niektórych chwast, dla innych powiew wiosny i zapowiedź truskawkowego szału. Niegdyś rósł powszechnie na działkach i ogródkach. Wystarczyło wyjść z domu, żeby po chwili wrócić doń z naręczem różowawych łodyg. Rabarbar kupny versus ogrodowy Nie wiem czemu rabarbar jako roślina(...)ostatnio prawie 10 zł, a po oczyszczeniu z liści i skórek zostało mi nieco ponad 0,5 kilo surowca. No nie była to transakcja życia… Grunt, że starczyło na ciasto. Keto ciasto z rabarbarem i mleczną pianką Keto kostka rabarbarowa poleca się na wiosenny deser Ależ! Co to jest za ciasto! Keto kostka rabarbarowa to cudowne współistnienie smaków i faktur
Modern Cave Girlłyżeczka mąki ziemniaczanej lub kisielu truskawkowego 100 gramów truskawek 1 łyżeczka cukru Oczyszczone truskawki posypujemy cukrem i ugniatamy widelcem na papkę. Dodajemy rozdrobniony twaróg i jajko całość ponownie ugniatamy widelcem aż składniki się połączą. Dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną wszystko dokładnie mieszamy. Zawartość miski przekładamy na blat podsypany mąką i w miarę szybko zagniatamy ciasto. jeżeli ciasto jest bardzo kleiste
Andzia Pichciczekanie, aż nasz sernik bez ciasta schłodzi się odpowiednio w lodówce :) Nasz wilgotny i puszysty sernik bez spodu nie urośnie bardzo wysoki, ale jest za to pyszny, szybki i banalnie prosty w przygotowaniu. Ja wykończyłam go polewą czekoladową, ale jeśli nie przepadacie za czekoladą z serem, możecie go udekorować owocową frużeliną (wiśniową, malinową lub truskawkową). Polecam, smacznego :) Sernik bez spodu
Lekcje w kuchnisyropy: malinowy, wiśniowy czy truskawkowy w naprawdę dobrych cenach i prostym składem. Bez chemii i sztucznych barwników. TYLKO 2 SKŁADNIKI! Dzięki uprzejmości firmy mam dla Was kupon rabatowy. Na hasło „okruszki” macie 10% rabatu na zakupy. Kupon jest ważny do 6 grudnia włącznie. Takim syropem można polewać desery, dodawać je do lukru, do ciast, ciasteczek i oczywiście
Słodkie okruszkiszklanka mechanicznego mleka truskawkowego (podejrzewam, że inne też się sprawdzi) 2 jajka 6 łyżek oleju Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę na muffinki z 12 papierowymi papilotkami. W sporej misce wymieszaj suche składniki, a w dzbanku, lub osobnej misce mokre. Wlej mokra mieszankę do suchej i szybko wymieszaj na w miarę gładkie ciasto. Rozdziel pomiędzy przygotowane papilotki i piecz
Lejdi of the houseupalne dni ciasta bez pieczenia są idealnym rozwiązaniem. Dzisiaj zapraszam Was na serniczek z dużą ilością truskawek i bitą śmietaną. Składniki (blaszka 23/33): spód: ciastka herbatniki 200 g, masło 120 g, masa serowa: ser biały twarogowy 750 g, śmietanka 30% 330 ml, cukier puder 1,5 szklanki, truskawki 500 g, galaretka truskawkowa 2 szt, woda gorąca 1 szklanka, żelatyna
kulinarne odsłony patiDodatkowo: wiórka z truskawkowej czekolady Cukieteria wiórka z cytrynowej czekolady Cukieteria Lukier: cukier puder 1 szklanka i sok z cytryny Wykonanie: Migdały płatki zmieliłam w młynku do kawy, dodałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia ,kakao oraz sól.Dodaję miękkie masło lub rozpuszczone,cukier i jajka oraz parę kropel aromatu migdałowego. Zagniatam ciasto jeśli jest zbyt lepiące
Różowa kuchnia