Sernik na zimno, to zdecydowanie mój faworyt wśród ciast. Najbliższe dni będą upalne, więc ciasto bez pieczenia wpisuje się idealnie, dodatkowo smak jagód amerykańskich sprawia że ciasto znika jeszcze szybciej. Przepis na średnice 24cm SKŁADNIKI: 90g biszkoptów okrągłych 1kg sera na sernik (u mnie z wiaderka) 4 łyżki cukru pudru 5 łyżek cukru kryształu 16g cukru waniliowego 150g śmietany(...)żelatyny 20 łyżek mleka 500g jagód amerykańskich 2 galaretki truskawkowe 2 szkl. gorącej wody WYKONANIE: 1. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, układamy biszkopty. 2. Żelatynę zalewamy mlekiem, pozostawiamy do spęcznienia. Następnie delikatnie podgrzewamy na parze. 3. Ser dzielimy na 2 części. 4. Do pierwszej dodajemy 8g cukru waniliowego, 2 łyżki cukru pudru, 3 łyżki kryształu, 100g śmietany 30%. Ubijamy
Dziś Ja gotujesię spieni. Mąkę przesiewamy i dodajemy do ciasta, mieszamy żeby nie było grudek. Wlewamy do formy (spód wykładamy papierem do pieczenia) Wyrównujemy i pieczemy ok. 40-50 minut do suchego patyczka. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą. Piernik możemy również przełożyć powidłem śliwkowym lub ulubionym kremem. Smacznego :) Polecam pyszne truskawkowe smotthie KLIK
Pani na deserszklanki oleju 6-7 czubatych łyżeczek dżemu truskawkowego Przygotowanie: Do jednej miski wsypujemy mąkę, cukier puder, ciemne kakao i proszek do pieczenia. Mieszamy składniki łyżką. W drugiej misce mieszamy mleko, olej i jajko. Łączymy obie miski i mieszamy razem składniki. Formę na muffinki wykładamy papilotkami, napełniamy je do około 1/2 wysokości ciastem, następnie nakładamy dżem (1 czubata łyżeczka na każdą
Słodkie okruszkitwaróg, który rozcieramy z cukrem oraz sos truskawkowy. Truskawki umieszczamy w garnuszku razem z woda i cukrem i zagotowujemy. Następnie blendujemy i dodajemy jogurt. Możemy zostawić sobie parę truskawek w całości lub w ogóle nie blendować (ja tak zrobiłam). 3. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni, pamiętając aby przed każdym wylaniem porcji ciasta na patelnie zamieszać je, gdyż mąką osiada
Gotowanie...to proste !raczyć rozgrzewającymi napojami. Na niedzielę nie miałam ciasta więc w ramach deseru pyknęliśmy sobie taką kawkę z procentem. Gin ma charakterystyczny posmak, więc było to dla nas coś zupełnie nowego (bo jeśli pijemy gin to tradycyjnie z tonikiem). Taki deser i kawa w jednym. *na dwie porcje Składniki: 2 gałki lodów truskawkowych 2 gałki lodów czekoladowych łyżka kawy sypkiej
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamoje ulubione, bo nie trzeba zagniatać ciasta. *foremka 25*34 cm Składniki: paczka podłużnych biszkoptów 1 kg sera na sernik (z wiaderka) 500 g twarogu w kostce 1,5 szklanki cukru 6 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki oleju łyżka kakao 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 opakowanie galaretki truskawkowej kolorowa posypka cukrowa szczypta różowego barwnika Blaszkę do pieczenia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniałyżki mikro kropli truskawkowej (czekolada o smaku truskawkowym) W dużej misce zmiksować masło/margarynę ze szczyptą soli i cukrem. Ciągle mieszając - wbić jajko i następnie wsypać mąkę, płatki, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Całość dokładnie połączyć - najlepiej za pomocą dłoni. Na końcu wmieszać pokruszone truskawki i mikro kropelki. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego (można
Di gotujecudowną niespodzianką w środku. To "ciasto" to wytwór chwili. Czasami tak jest, że mamy zupełnie inny plan i kiedy półprodukty są juz gotowe wpadamy na jakiś szalony pomysł i go realizujemy. Macie tak? Bo ja mam i wtedy powstają tego typu rzeczy. Potrzebujemy: Kilka sztuk okrągłych biszkoptów 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona w 350 ml wrzątku 1 galaretka agrestowa (w zasadzie
MamaOskarkaopcjonalnie dżem - u mnie truskawkowy 100%, bez cukru Wykonanie: 1. Pestki dyni i kaszę zmiel na mąkę - osobno, następnie zmieszaj razem 2. Dodaj proszek do pieczenia, skórkę pomarańczową, len i kakao. 3. Dodaj miód i mleko, wymieszaj 4. Cały czas mieszając dodawaj wodę, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji (ciasto ma być gęste, ale wilgotne) 5. Dodaj daktyle pokrojone w małą
pyszne zdrowościSezon truskawkowy w pełni! Mam nadzieję, że o wartościach zdrowotnych, a tym bardziej smakowych tych owoców nikogo przekonywać nie trzeba :) Ja je uwielbiam i nie przepuszczam żadnej okazji na zjedzenie choć garstki. Sposobów na wykorzystanie truskawek jest wiele, od jedzenia ich tak po prostu, po ciasta, sałatki, przetwory, kompoty i wiele innych po różnego typu koktajle, na który dzisiaj podam
Taste Of My Dayzbyt twarde. Miksujemy wszystko razem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej smietany. Smażymy na złoto z obydwu stron. Ja smażyłam na oleju kokosowym. Nie pali się! Nadzienie -rozpuszczona czekolada Gianduiotto , jak nie posiadamy ,najlepiej czekolada gorzka - Dżem z truskawek 100% owoców Owocowa Rozkosz płatki migdała Skworcu Posmaruj jeden naleśnik dżemem truskawkowym 100 % owoców bez cukru Owocowa Rozkosz
Z Kuchni Do Kuchnirynku się pojawiały... więc musiałam zrobić pierwsze ciasto z truskawkami w tym roku... wybór padł na sernik na zimno, prostszego przepisu nie znajdziecie... a jak dla mnie nie dość, że najprostszy to jeszcze najlepszy sernik na zimno!!! SKŁADNIKI: 1 kg sera zmielone, 1/2 laski wanilii, 2 żelatyny fix deserowe, 2 galaretki truskawkowe, ok. 20 truskawek, 1/2 paczki okrągłych biszkoptów. Przygotowanie
Aga w kuchniżelu czerwonego (do wykończenia) Dodatki: 200g dżemu truskawkowego Banan 100g borówek 2 rurki z kremem Sos czekoladowy Przepis na biszkopt: Oddzielamy żółtka od białek. Mąki przesiane dodajemy do żółtek razem z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, a następnie partiami dodajemy cukier puder dalej ubijając. Następnie dodajemy białka do reszty ciasta i mieszamy (na najwolniejszych obrotach miksera lub łyżką
Emcia Pichcimakiem 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1/2 szklanki suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa 1/2 l śmietany kremówki 1 czewrwona galaretka (dałam truskawkową) 2 łyki cukru pudru Masa budyniowa: 1/2 l mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 5 łyżek cukru 1 kostka masła Polewa 1/2 kostki margaryny 5 łyżek cukru pudru (dałam kryształ(...)masy jajecznej przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką do połaczenia składników Blaszkę o wymiarach 38x23 cm wyłożyć na dnie papierem. Nie smarować boków formy. Wlać ciasto, wyrównać i piec w 180 stopniach C około 40 minut. Biszkopt po wystudzeniu wyjąć z blaszki. Biszkopt z makiem Białka ubić na sztywno, a następnie dodawać cukier stale ubijając. Dodawać
O kuchni z uczuciemłyżka kakao Krem: 500 ml śmietanki 36% 100 g białej czekolady 1 łyżka cukru pudru 1 fix do śmietany 250 g serka mascarpone Dodatkowo: 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa + 1,5 szklanki wrzątku 4 łyżki likieru waniliowego Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę stopniowo dosypując cukier. Gdy piana będzie już sztywna i lśniąca zmniejszamy obroty miksera(...)przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w 160*C przez ok. 40 minut (do tzw. Suchego patyczka). Zaraz po upieczeniu wyjmujemy ciasto i z blaszką zrzucamy na podłogę (z wysokości około 50 cm). Wstawiamy do piekarnika i studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Po wystudzeniu dzielimy na dwa blaty. Krem o smaku białej czekolady
VioletoweKucharzenieKolejne ciasto z serii - jak ułatwić sobie życie. W przepisie wykorzystałam gotową mieszankę na biszkopt firmy POLSKIE MŁYNY, do mieszanki wystarczy dodać jajka, wodę zmiksować i gotowe. Najlepsze jest to... że zawsze się udaje i nigdy nie opadnie. Przepis na formę : 24cm x 33cm SKŁADNIKI NA BISZKOPT: Gotowa mieszanka z firmy POLSKIE MŁYNY - biszkopt z mąki Szymanowskiej 4 jajka(...)łyżki wody SKŁADNIKI NA MASĘ JABŁKOWĄ: 1,5 kg jabłek (waga przed obraniem) 1 łyżka cukru 2 galaretki truskawkowe SKŁADNIKI NA MASĘ BUDYNIOWĄ: 500ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1/2 szkl cukru cukier waniliowy 250g masła SKŁADNIKI NA POSYPANIE GÓRY: 100g kokosu 2 łyżki masła 2 łyżki cukru WYKONANIE: 1. Do miski wsypujemy mieszankę na biszkopt
Dziś Ja gotujemylić z bezą) były jabłka w galaretce, mus czekoladowy, ciastka i lekka pianka. Wszystko zgrało się idealnie. Zresztą sami spróbujcie, bardzo polecam! Uwaga- żeby wszystkie warstwy porządnie stężały i ciasto dobrze się kroiło, należy przygotować je dzień przed planowanym podaniem. *foremka 25*34 cm Składniki: na blat z białek: 6 białek 60 g mąki pszennej 50 g cukru(...)soku z cytryny na mus czekoladowy: 350 ml śmietanki 30% 130 g czekolady deserowej (lub pół na pół z mleczną) na piankę: 300 ml śmietanki 30% galaretka truskawkowa dodatkowo: ok. 24 kakaowe herbatniki 12 podłużnych biszkoptów lady fingers 3 łyżki wiórków czekoladowych 1/2 szklanki mleka Białka z solą ubić na sztywno, nadal ubijając dodawać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszklanki mąki pszennej + 1 szklanka do podsypywania Szczypta soli 0,5 szklanki mleka 2 jajka 100 g cukru 25 g świeżych drożdży 60 g margaryny 230 g marmolady truskawkowej Kruszonka: 25 g margaryny 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru Wszystkie składniki przygotowujemy wcześniej, muszą mieć podobną temperaturę. Jako pierwszy przygotowujemy rozczyn drożdżowy. Mieszamy ze sobą pokruszone drożdże(...)mąki, cukier, szczyptę soli, jajka. Dolewamy rozczyn i resztę mleka. Wszystko wyrabiamy na gładką kleistą masę. Na stolnicy rozsypujemy mąkę, wylewamy masę i zagniatamy do momentu uzyskania gładkiego elastycznego ciasta. Ciasto podsypujemy mąką tak aby odchodziło od rąk. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 60 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie formujemy prostokątny placek, rozsmarowujemy marmoladę po całości, zwijamy w rulon
VioletoweKucharzenieadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z galaretką na biszkopcie Składniki Składniki na spód: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g dżemu (np. truskawkowy) Składniki na masę serową: 500 g sera białego z wiaderka 500 g śmietanki 30 % lub 36 % 3 łyżki żelatyny 4 łyżki cukru pudru 2 galaretki owocowe (agrestowa i cytrynowa) Dodatkowo(...)posypanej bułką tartą. Forma o wymiarach 24×30. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 30-40 minut. Nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia ponieważ ciasto opadnie. Studzimy. Kroimy na pół i smarujemy dżemem. Żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami zimnej wody i odstawiamy na chwilę żeby napęczniała. Po kilku minutach zalewamy gorącą wodą 1/3 szklanki i mieszamy
To co lubię - gotuję i polecam