ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:251/395)

Sernik mocno truskawkowy - jogurtowiec z truskawkami 90

ciasto z truskawkami smakuje jak najlepszy sernik na świecie, stąd jego nazwa, jednak nie ma w nim sera tylko różne rodzaje jogurtu więc jogurtownikiem też można go nazwać. Tak czy owak jest pyszny, niekształtny ale dzięki temu ma swój urok. Jest mega truskawkowy i zniknie dość szybko, zapewniam. Truskawki pieczone w jogurcie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO NA CIASTECZKOWYM SPODZIE 95

kokosowym (użyłam  Lauretta ) * 2 galaretki o smaku truskawkowym * około 2 szklanek borówek amerykańskich * 350 g kruchych ciastek (użyłam kruche maszynkowe ciasteczka z polewie czekoladowej  Brześć ) * około 70 g rozpuszczonego masła Wykonanie: Zacznijmy od spodu z ciastek. Kruche ciastka zmiksować w malakserze, dodać rozpuszczone masło i dobrze wymieszać. Blachę do ciasta wyłoży papierem do pieczenia. Wyłożyć do blachy masę

Zrób to smacznie
Koktajl odchudzający Whey Protein 104 - Natural Health Technology 117

Ostatnio opisywałyśmy kilka białek roślinnych ale tym razem mamy coś dla osób, które niekoniecznie odżywiają się wegańsko. Dzisiaj opiszemy Wam nowe na rynku odżywki białkowe od

Candy Pandas
Domowe tiramisu – prosty przepis 173

Tiramisu to typowo włoski deser, które bazę stanowią biszkopty, nasączone mocną kawą i słodki krem na bazie serka mascarpone. W bardzo prosty i co najważniejsze szybki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jagielnik kokosowo-truskawkowy 176

Jagielnik to deser, który przygotowuję najchętniej w sezonie owocowym. Do tej pory opublikowałam dwa przepisy na jagielniki z truskawkami ( kakaowy i podwójnie truskawkowy ) i kilka z

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto budyniowe z owocami i galaretką (bez pieczenia) 208

ciepłe wiosenno letnie dni, do przygotowania z dowolnymi  ulubionymi owocami , bez pieczenia, do ciasta używamy tylko i wyłącznie dobrej jakości masła bo od niego zależy cały smak naszego ciasta. Wydaje się czasochłonne a wcale takie nie jest. Pychotka! Tortownica 24 cm Składniki: 15-20  dag podłużnych biszkoptów Krem: 1,5 szklanki mleka 5 żółtek 1 opakowanie budyniu(...)cukru na ½ litra mleka 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g masła 82% nie margaryny! 1 łyżka ciemnego kakao 1 wafelek kakaowy typu princessa Wierzch: 2 galaretki truskawkowe lub z owoców leśnych  40 dag  mieszanych owoców lata (maliny, porzeczki, borówka, wiśnie) Sposób przygotowania: Galaretki rozpuścić w  700 ml gorącej wody , zostawić  do wystudzenia. Krem

Wanilia i Kardamon
Truskawki w occie balsamicznym z kremem z nerkowców 146

Pogrążyliście się już w truskawkowym szale? My tak – codziennie truskawki na surowo i w koktajlach,a jak nam się trochę przejedzą takie na surowo zacznie się etap przerabiania i eksperymentowania. Na razie jest jak najbardziej prosto, żeby nasycić się smakiem czystej truskawki. Potem zacznie si etap ciast, truskawek pieczonych czy dodawanych do różnych dań. Korzystajcie z sezonu na truskawki

Cooking for Emily
Sernik na zimno z truskawkami, mleczkiem kokosowym i białą czekoladą 189

kupuję jej białe piwonie. Kroję majowe, pyszne ciasto. Z truskawkami. Częstujcie się!     Składniki: 600g twarogu półtłustego 400ml mleczka kokosowego 2/3 szkl cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej skórka i sok z 1 pomarańczy skórka i sok z 1 limonki 6 łyżeczek żelatyny 200g białej czekolady 300g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 paczka biszkoptów Wykonanie: Twaróg zmielić, przełożyć

Raj dla Podniebienia
Przepis na "DELICJE" 122

cukru pudru 150g mąki pszennej Oraz: 150g dżemu truskawkowego 300g gorzkiej czekolady 300g białej czekolady Sposób przygotowania: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywna pianę. Żółtka wymieszać z cukrem pudrem i powoli dodawać do białek cały czas miksując. Następnie dodawać po łyżce mąki mieszając już dużą łyżką lub szpatułką. Ciasto nałożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę wyłożoną

wysmienity
Dietetyczne ciasto piernikowe 460

szklanka jogurtu naturalnego 2 łyżki oleju rzepakowego konfitura truskawkowa Czekoladowa polewa: 1/2 tabliczki czekolady deserowej 3 łyżki mleka pokruszone pierniczki do dekoracji i ulubiona posypka Miód podgrzewamy. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do piernika i kakao i przesiewamy do miski, dodajemy miód, olej oraz jogurt naturalny i dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym

Mango Papaja
sernik na zimno z musem truskawkowo różanym na czekoladowym spodzie 195

Wlewamy przestudzoną czekoladę i miksujemy na najniższych obrotach. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w 180 st. C przez ok. 25 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę serową: 700 g sera białego 60 g cukru pudru 200 ml śmietany kremówki 1 galaretka truskawkowa 150 ml ciepłej wody dodatkowo: ok. 500 g świeżych

Domowy Smak Jedzenia
przepyszny i prosty deserowy przysmak z truskawkami... 146

Składniki: biszkopt jasny 1 opakowanie, śmietana 30 % 250 ml/zimna, galaretka 1 opakowanie, truskawki 50 dag, skrobia ziemniaczana 1 opakowanie/tortenguss red, woda zimna 250 ml/z sokiem truskawkowym

W Mojej Kuchni Lubię
TRUSKAWKOWY SERNIK 205

Składniki: biszkopt: 4 jaja 4 łyżki cukru kryształu 4 łyżki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa: 600g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 2

Prosto i Smacznie z Anetą
Ciasto z owocową pianką 174

Moi Drodzy, od kilku dni prawie nie wrzucam przepisów bo mój komputer jest w rozsypce :( Ale na przeprosiny przygotowałam wspaniały deser :) Pyszny biszkopt przełożony malinową pianką

My Culinary Art
Torcik truskawkowy 151

Doskonały torcik na każdą okazję, a że dzisiaj wypada moje małe święto to Was nim częstuję :) Prosty i nieskomplikowany, ale prezentuje się wspaniale :) A masa truskawkowa

Na Ciasteczkowych Papierach
Agrest w truskawkowym syropie 139

przygotowaniu truskawek w syropie pozostał do wykorzystania syrop truskawkowy. Wystarczy mieć agrest, oczyścić go i umyć, włożyć do słoików, zalać podgrzanym syropem, zakręcić, wstawić do garnka z wodą i gotować 7 minut, od momentu, kiedy woda zacznie wrzeć. Potem wstawiamy do spiżarni a zimą wystarczy tylko sięgnąć. Świetny do deserów, ciast i jako kompot

Maminek kulinarny
1539. Deser jogurtowy z dodatkami 176

Brak chęci  na robienie jakiegoś ciasta....a domownicy domagają się słodkości ..i tak oto jest prosty i szybki deserek..Wystarczy jogurt owocowy lub naturalny - w razie potrzeby dosłodzony cukrem..kilka herbatników..jakiś dżem , konfitura..itp..u mnie wyszła mieszanka różnych smaków.. dżem brzoskwiniowy ... frużelina malinowa .. konfitura truskawkowa z cynamonem.. jogurt naturalny [ cukier do smaku] dżem, frużelina

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowe z kremem i truskawkami 103

pszenna 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, Krem: mleko 500 ml, budyń waniliowy 1 szt , cukier 5 łyżek, masło 200 g, Dodatkowo: truskawki, galaretka truskawkowa lub malinowa 3 szt , Sposób przygotowania: Biszkopt: Olej, 1 szklankę cukru, wodę oraz kakao wkładamy do garnka i zagotowujemy. Następnie mieszankę odstawiamy do ostygnięcia. Jajka oddzielamy białka od żółtek(...)przerywając miksowania. Powoli wlewamy ostygniętą mieszankę i na niskich obrotach miksera mieszamy do połączenia. Nastęnie dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 170 st. C  przez 40-45 min. do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia.  300 ml mleka

kulinarne odsłony pati
Truskawkowe ciasto z pianką jogurtową. 192

dodać żółtka i miksować do połączenia. Mąki przesiać i porcjami dodawać do piany , delikatnie mieszać drewnianą łyżką do połączenia składników. Blachę o wymiarach 25x 35 cm wyłożyć papierem, wylać ciasto na nią i piec około 25 min lub do tzw. suchego patyczka w temp. 170C. Po upieczeniu odstawić do ostudzenia. Mus jogurtowy; 500 ml śmietany kremówki(...)miski, dodać cukier i ubijać na sztywną pianę. Do ubitej śmietany dodawać partiami jogurt i delikatnie mieszać do połączenia. Dodatkowo; 1/4 szkl słodzonej herbaty ( poncz) 1 szkl. dżemu truskawkowego 2 galaretki truskawkowe 40 dag truskawek pokrojonych w plasterki Do foremki wkładamy biszkopt, ponczujemy herbatą, następnie smarujemy dżemem. Na dżemie równo rozprowadzamy mus jogurtowy i wkładamy do lodówki aż stężeje

Radość kipiąca uśmiechem.
Szybki piernik 539

może macie jakieś swoje ulubione, których jeszcze nie znam,  podzielcie się ze mną przepisem ;) Składniki: 3 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka dowolnego dżemu, u mnie truskawkowy  2 łyżki miodu sztucznego, ale prawdziwy będzie jeszcze lepszy 3/4 szklanki oleju 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 czubate łyżki kakao 1 duża paczka przyprawy do piernika  2 czubate(...)polewa czekoladowa/ lukier Przygotowanie: Składniki mokre łączymy w misce i mieszamy mikserem do chwili całkowitego połączenia się. Dodajemy teraz składniki suche tj.2 szklanki mąki ale po każdej miksujemy dokładnie ciasto, szklanka cukru, kakao, przyprawa do piernika, proszek do pieczenia, miksujemy i na koniec dodajemy trzecią szklankę mąki, miksujemy kilka minut.  Ciasto pieczemy w formie prostokątnej

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto jak marzenie, czyli biała czekolada, galaretka i truskawki 530

wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto (obracamy po prostu folie, układamy ciasto i dociskamy do formy, dopiero teraz ściągamy folie). Brzegi zakładamy go środka i dociskamy. Ciasto w formie wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze(...)truskawkowe lub poziomkowe 1,5 litra wody ok 1 kg drobnych truskawek Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, pamiętając o użyciu ilości wody podanej w przepisie. Odstawić do stężenia. Pół szklanki tężejącej galaretki wylać na ser i wstawić do lodówki do stężenia. Truskawki ułożyć na warstwie galaretki. Przylać resztą tężejącej galaretki. Wstawić do lodówki, aby całość stężała.  Ciasto podawać

Chocolate Muffin Blog
TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE 106

ciasto. Tarta z mango na migdałowym spodzie skrywa w podstawie daktyle i migdały a w kremowym musie smaki mango i kokosa. Tarta z mango nie skrywa za to zbędnych niezdrowych dodatków i zagęstników. Słodkości nadaje syrop klonowy, słodki smak daktyli oraz samego dojrzałego mango. INNE PRZEPISY NA SŁODKIE ALE ZDROWE DESERY:   KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM     TRUSKAWKOWE(...)owsiane, kaszę gryczaną i migdały umieść w robocie kuchennym lub Thermomix’ie i zmiksuj na drobno. Dodaj daktyle, olej kokosowy i syrop klonowy i miksuj do momentu uzyskania lepkiego ciasta. Ciasto ma przypominać mokry piach. 2. Gotowe ciasto przełóż na formę, najlepiej taką z wyjmowanym dnem, dociskając je bardzo mocno do spodu i brzegów. Tak przygotowany spód umieść w lodówce

globuskulinarny
Scones na śniadanie 179

połowy pomarańczy 450g mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 120g masła 2 jajka (rozmiar L) 5-6 łyżek mleka szczypta soli 60g borówek (mrożonych, z ogródka) ulubiona konfitura- klasycznie truskawkowa 150ml gęstej kremówki Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Wyciskamy sok z pomarańczy i  wrzucamy do niego rodzynki. W dużej misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i masło- do momentu(...)rodzynki i razem z szczyptą soli i borówkami dorzucamy do masy jajecznej (Jamie zamiast borówek użył kwaśnych wisienek). Łączymy suche i mokre składniki i mieszamy do otrzymania miękkiego, nieklejącego ciasta- można dodać odrobinę mleka jeśli ciasto jest zbyt suche. Ciasto rozwałkowujemy na 2 centymetry i szklanką wycinamy 10 bułeczek- te ostatnie po prostu ulepiłam z resztek:) Można posmarować scones mlekiem

les mirabelles
DOMEK BABY JAGI 253

znaleziony w starym zeszycie z przepisami. Ciasto pewnie znane wszystkim pod różnymi nazwami : Chatka Baby Jagi, Chatka Puchatka a w moim zeszycie pod nazwą Domek Baby Jagi. Jest to ciasto bez pieczenia, więc każdy z nim sobie poradzi, np. gdy nie ma piekarnika. Idealna propozycja na Wielkanocny stół. Z pewnością spodoba się dzieciom, a dorosłym przypomni smak dzieciństwa.   SKŁADNIKI(...)temperaturze pokojowej, 3/4 szkl. cukru pudru, olejek waniliowy, 2 łyżki kakao Polewa kakaowa: 3 łyżki masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao Dodatkowo: 1/2 op. galaretki truskawkowej, wiórki truskawkowe do dekoracji   WYKONANIE  Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szkl. wrzątku, wlewamy do prostokątnego naczynia, pozostawiamy do stężenia. Ser i masło wrzucamy do malaksera, chwilę miksujemy, dodajemy cukier

słodki bratek
Sernik truskawkowy z galaretką 105

galaretka truskawkowa Sposób przygotowania: Mąkę z proszkiem  przesiać do miski, dodać zmielone migdały.  Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem, dodać do mąki. Wszystko dokładnie  wymieszać. Ubić białka na sztywno ze szczyptą soli, przełożyć do miski i delikatnie wmieszać w pozostałe składniki. Spód tortownicy posmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać na nią ciasto

Gosia gotuje
Petit fours 88

gorącej wody 3 płaskie łyżki mąki pszennej 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Do przełożenia: 1 opakowanie surowego marcepanu (250 g) 1 słoiczek marmolady truskawkowej lub wieloowocowej (280 g) Krem maślany: 100 g masła (w temperaturze pokojowej) 200 g cukru pudru 2-3 łyżki mleka Polewa: 300 g mlecznej (lub gorzkiej) czekolady 2 łyżeczki oliwy(...)białek ubić sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i gorącą wodą na jednolitą masę, a następnie dodać ubitą pianę, mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać.  Ciasto rozsmarować na wyłożonej papierem do pieczenia największej blaszce z piekarnika (fot.1)  i piec około 15 minut w temp. 200ºC (grzanie góra-dół). Ciasto nie może zacząć się rumienić, ponieważ

Świat Ciasta