ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:206/395)

sernik gotowany z truskawkami i galaretką 946

połówki 2 galaretki truskawkowe 750 ml gorącej wody wykonanie: Masło rozpuszczamy z cukrem na małym ogniu. Dodajemy zmielony ser, mieszamy. W osobnym naczyniu dokładnie mieszamy mleko z budyniami oraz jajkami i wlewamy do masy serowej. Całość mieszany i gotujemy na małym ogniu, aż uzyskamy konsystencję budyniu. Gorącą masę serową równomiernie wykładamy na upieczone ciasto kruche. Na serze układamy truskawki

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka Hamantaschen – „Uszy Hamana” 308

daktylowe. Ja zdecydowałam się na nadzienie z konfitur: truskawkowej, ananasowej i pomarańczowej.Składniki: 2 jajka2/3 szklanki cukru1/4 szklanki oleju1 łyżeczka otartej skórki pomarańczowej1 łyżeczka aromatu waniliowego2 i 1/2 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1/4 łyżeczki soli1 do 5 łyżeczek wody (tylko w razie potrzeby)Nadzienie:konfitury wg uznaniaPonieważ gotowe ciasto dość szybko wysycha, to już przed rozpoczęciem wyrabiania ciasta należy

Świat Ciasta
Rabarbar i truskawki. Biszkopt. Rolada 174

wyszła boska; C. wziął trzy dokładki i tym sposobem całe ciasto zniknęło w dwa dni. Nie można mu się oprzeć; zresztą, po co w ogóle próbować...? Koniecznie musicie przygotować w tym sezonie! Kuszące rabarbarowe słodkości znajdziecie dzisiaj również u Mirabelki , Chantel , Mopsika i Zuzi .  Rolada z kremem rabarbarowo-truskawkowym Składniki: (na blachę z piekarnika) biszkopt: 3 jajka(...)Białka ubić na sztywno, pod koniec partiami dodając cukier i cukier waniliowy. Po jednym dodać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.  Mąkę przesiać z proszkiem, partiami dodawać do ciasta, miksując na najniższych obrotach miksera.  Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać. Posypać wierzch płatkami migdałowymi. Piec w 170 st. C. przez 12 minut. Wyłożyć na ściereczkę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Drożdżówki z Dżemem II 120

roztopionego Dodatkowo: dżem truskawkowy kruszonka Wykonanie: Na dno dużej miski wsypałam sól, na to mąkę, zrobiłam dołek, do którego wsypałam cukier, rozkruszone drożdże i zalałam dołek ciepłym mlekiem. Rozmieszałam drożdże z mlekiem i cukrem i rozczyn pozostawiłam do wyrośnięcia. Jak rozczyn podwoił swoją objętość wymieszałam go łyżką z mąką i dodałam roztrzepane jajka. Długo zagniatałam. Jak ciasto zaczęło odchodzić

Blondynka Gotuje
KRUSZAWIEC Z CZARNĄ PORZECZKĄ 231

różną nazwą, zależnie od regionu.  W moim domu funkcjonuje nazwa "kruszawiec", ale równie popularny jest skubaniec czy pleśniak.  W każdym razie wszystkie nazwy oznaczają jedno: pyszne, kruche ciasto, z dodatkiem kwaskowego dżemu, owoców i słodkiej, chrupiącej pianki bezowej ... Uwielbiam je za smak, prostotę, i za to, że przywołuje wspomnienia odległych lat i domu rodzinnego... Składniki:  (foremka 21cm(...)budyń czerwony bez cukru (malinowy, wiśniowy, truskawkowy lub poziomkowy) 1 łyżka kakao dowolne owoce: u mnie czarna porzeczka odsączona z kompotu 1/2 s łoika dżemu z czarnej porzeczki lub powideł śliwkowych Wykonanie:  Żółtka oddzielić od białek. Z margaryny, żółtek, 1/4 szklanki cukru, cukru waniliowego, mąki, proszku do pieczenia i śmietany zagnieść kruche ciasto. Podzielić na 3 części. Do jednej

Walijskie Pichcenie
PORZECZKOWA PIANKA – ciasto bez pieczenia 165

ciasta bez pieczenia. Dziś własnie takie ciasto bez pieczenia dla Was przygotowałam! Jest to lekka, słodka pianka pokryta duża ilością kwaśnych, czerwonych porzeczek, które wspaniale przełamują słodki smak pianki. Ciasto jest łatwe i szybkie, bo wymaga tylko kilku składników. Zawsze się udaje i z całą pewnością poradzą sobie z przygotowaniem nawet ci, którzy myślą, że do słodkości mają 2 lewe(...)powoli dolewamy schłodzoną galaretkę truskawkową. Wylewamy na herbatniki, chłodzimy. Po schłodzeniu przykrywamy herbatnikami kakaowymi. Ubijamy drugą część śmietany, dolewamy schłodzoną galaretkę owoce leśne, wylewamy na herbatniki. Odstawiamy do maksymalnego schłodzenia, dodając w połowie owoce ( nie dodajemy odrazu, gdyż wtedy zapadną się pod piankę! ). Po schłodzeniu galaretkę przezroczystą rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, chłodzimy, zalewamy ciasto. Odstawiamy najlepiej

Ostra na Słodko
Ciasto marchewkowe 76

Przepisów na ciasto marchewkowe jest wiele, ja dzisiaj chciałabym zaprosić Was na ciasto marchewkowe z dodatkiem orzechów włoskich. Jest wilgotne, bardzo puszyste, a że nastrój mam wyjątkowo zimowy dlatego ciasto w lekko zimowej odsłonie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto marchewkowe Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 godz 10 min Łączny czas 1 godz 30 min Składniki 250 marchewki startej(...)łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 2 łyżki dżemu truskawkowego szczypta soli ½ szklanki zmielonych orzechów włoskich ½ szklanka rodzynek ½ szklanki wiórków kokosowych ½ tabliczki gorzkiej czekolady Instrukcje Jajka miksujemy z cukrem dość długo na puszystą masę, dodajemy dżem truskawkowy i małym strumieniem wlewamy olej. Dodajemy mąki, sól, sodę, kakao, cynamon i proszek przesiane przez sitko

To co lubię - gotuję i polecam
Truskawkowy Kubuś 120

Myślę, że znane jest Wam ciasto Shrek lub Fiona. To ciacho niczym się od nich nie różni, poza tym że użyłam innego smaku soku oraz innego smaku galaretek. Ta wersja jest dla miłośników truskawek, a myślę że znajdzie się tutaj ich sporo. Ciacho naprawdę smaczne, zapraszam na przepis.  Składniki blaszka 23/33: biszkopt: jajka 4 szt, cukier 8 łyżek, mąka pszenna(...)łyżki, mąka ziemniaczana  4 łyżki, warstwa z Kubusiem: sok Kubuś czerwony o smaku truskawkowym 900ml, budyń waniliowy 3 szt, Krem śmietankowy: śmietanka 30% 500 ml, galaretka truskawkowa 2 szt, woda gorąca 1 szklanka, Dodatkowo: delicje o smaku truskawkowym 2 opakowania, galaretki truskawkowe 2 szt, gorąca woda 3 szklanki, Sposób przygotowania: Biszkopt: Jajka oddzielić białka od żółtek. Białka ubić

kulinarne odsłony pati
Kruche ciasto z pyszną bezą i rabarbarem 165

Witajcie. Okres lata to wspaniały moment, kiedy możemy spróbować wielu sezonowych warzyw, owoców. Tym razem w poście znajdziecie przepis na pyszne kruche ciasto z rabarbarem i pyszną bezą. Smak ciasta jest idealny. Połączenie słodkiej bezy z trochę kwaśnym rabarbarem sprawia, że aż tak nie czuć tej słodkości i chętnie sięga się po następny kawałek ! Zapraszam !   www.uczymyjakslodzic.pl Składniki: Spód(...)mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki cynamonu dżem (użyłam truskawkowy) Beza: 4 białka 200 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło, cukier puder, sól i proszek pieczenia. Rozcieramy w rękach, robimy coś w stylu kruszonki. Następnie dodajemy 4 żółtka i zagniatamy w kulkę ciasta. Na blachę o wymiarach 25x36 cm wykładamy

Gotuj z Mąką
Twarogowo-jaglane kluski z owocami 110

słodka posypka z kaszy, z maślaną nutą. Składniki (na 2 porcje): 100g kaszy jaglanej 250g chudego twarogu 1 jajko 100g kaszy manny 2 łyżki mąki – opcjonalnie, jeśli ciasto bardzo się klei Na sos owocowy: 250g świeżych truskawek lub innych owoców 30ml rumu 4 łyżki cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: 2 łyżki masła łyżka cukru cukier puder do oprószenia(...)Kaszę jaglaną opłukujemy na sicie i gotujemy na sypko w dobrze osolonej wodzie. Ugotowaną odcedzamy porządnie na sicie i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.   W międzyczasie przygotowujemy sos truskawkowy – umyte, odszypułkowane truskawki kroimy na ćwiartki. Do rondelka wsypujemy cukier i dodajemy łyżeczkę wody – całość rozpuszczamy, kręcąc od czasu do czasu garnkiem, aż cukier się rozpuści i zacznie karmelizować

Smaczna Strona
Bananowiec z delicjami i mascarpone + film 163

czarnej porzeczki i galaretka wiśniowa przełamuje słodki smak bananów i kremu z mascarpone a ciastka dodają deserowi wybornego smaku, tworząc wspaniałą kompozycję idealną na upalne dni. Przygotowanie takiego ciasta jest bardzo proste a efekt końcowy wyśmienity.     składniki na tortownicę 26 cm 2 jajka 1/3 szklanki cukru kryształu 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku(...)śmietan – fixu 2 galaretki wiśniowe lub truskawkowe 300 g ciastek typu delicje przepis Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia i kakao, wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem

Smakowite Dania
Rolada truskawkowo-kokosowa 160

razem zaproponuje połączenie dwóch smaków - truskawkowego z kokosowym. Muszę przyznać, że efekt jest naprawdę bardzo ciekawy. Rolada wychodzi lekka, puszysta i mało słodka.Białka ubić z sokiem z cytryny i 125 g cukru pudru na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka (fot.1) i mąkę przesianą z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Ciasto rozprowadzić na wyłożonej papierem do pieczenia największej blaszez

Świat Ciasta
Ciasto z truskawkami na biszkoptach 6876

Fantastyczne ciasto bez pieczenia z truskawek na biszkoptach. Przełożone kremem z serka mascarpone i bitej śmietany. Charakteru dodaje likier i świeży sok pomarańczowy. W smaku lekkie, pyszne, orzeźwiające. Koleżanka powiedziała, że jest to po prostu truskawkowe tiramisu… Deser tak mi zasmakował, że spróbuję go przygotować teraz w formie tortu:). Bardzo polecam…     Składniki: około 400g podłużnych biszkoptów 800g(...)szklanki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego 1 i 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki cukru pudru 500g serka mascarpone 5 łyżek likieru pomarańczowego lub migdałowego 1 galaretka truskawkowa   1. Blaszkę o wymiarach 25x25cm lub 26x26cm wyłożyć folią spożywczą. 2. Sok pomarańczowy dokładnie wymieszać z konfiturą z truskawek. 3. Truskawki pokroić na plastry. 4. Do serka mascarpone dodać

Mała Cukierenka
Truskawkowa pianka 100

W lodówce ciągle mieliśmy zamrożone truskawki, a przecież do nowego sezonu z każdym dniem coraz bliżej. Najwyższy więc czas na przygotowanie apetycznego deseru z tymi słodkimi

niecodziennikpary
Jogurtowa pianka truskawkowa (deser). I jakie ozdoby do deserów warto mieć w kuchni. 274

Jogurtowa pianka truskawkowa (deser). I jakie ozdoby do deserów warto mieć w kuchni. Dziś zapraszam Was na prosty i pyszny deser, który odpowiednio przyozdobiony będzie idealny na każdą okazję. Ja taki deser najczęściej przygotowuję na spotkania z koleżankami lub gdy po prostu ja i domownicy mamy ochotę na coś słodkiego. W zależności od dodatków deser będzie lżejszy lub bardziej kaloryczny(...)czekoladowe żujki oraz czekoladowe płatki. Można ich używać zarówno jako posypki do deserów, ciast, lodów, ale i też jako dodatku do ciasteczek (łezki z białej czekolady dodaję często do domowych piegusków). A wracając do przepisu… Składniki: 180 g jogurtu naturalnego 1 galaretka o smaku truskawkowym* 1 i 1/4 szklanki wody pokruszone bezy (najlepiej domowe) gęsty sos jagodowy czekoladowa posypka

Słodkie okruszki
DOMOWY CHLEB PSZENNY Z MAKIEM 63

szybki w przygotowaniu. Najlepszy jeszcze ciepły (choć to nie zdrowe), posmarowany masłem- najlepiej domowym- i dżemem truskawkowym. Chleb ten dobrze się kroi zaraz po wyjęciu go z piekarnika, wtedy w domu unosi się cudowny zapach pysznego, domowego pieczywa. Kiedyś nie znosiłam zabawy z ciastem drożdżowym i nigdy bym nie pomyślała, że tak nagle coś mi się odmieni i zacznę piec

Zrób to smacznie
Drożdżówka z marmoladą 69

Jakoś nigdy nie przepadałam za ciastami drożdżowymi. Wolałam jakieś bardziej kombinowane ciasta, przekładane masami, warstwowe, albo serniki. Może to jednak była wina tego, że nigdy nie jadłam dobrego ciasta drożdżowego. Z uwagi na to, że za ciastem drożdżowym nie przepadałam, to również się nie porywałam za jego pieczenie. Ale jak wiadomo, smaki się zmieniają z biegiem lat. Poza tym zdarzają(...)się różne sytuacje, kiedy trzeba zmierzyć się z czymś nowym, również w kuchni. Dlatego też jakiś czas temu zaczęłam przygodę z ciastem drożdżowym. Pierwsze chyba na tapetę poszły pączki, potem drożdżówki, a później już samo poleciało. Teraz ciasto drożdżowe w różnej postaci gości na moim stole od czasu do czasu. Tym razem przygotowałam drożdżówkę z marmoladą. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Waniliowe Improwizacje
Frużelina truskawkowa 75

Frużelina czyli prościej truskawki w żelu. Idealny dodatek do racuchów, naleśników, ciast i deserów. Najlepsza właśnie z świerzych owoców, a że sezon na truskawki w pełni, postanowiłam przygotować kilka słoiczków na zimę. Z podanych składników wycho Artykuł Frużelina truskawkowa pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Ciasto z kaszy manny 147

Kasza manny dla większości kojarzy się z nieszczęśliwym dzieciństwem, a zwłaszcza z śniadaniem o poranku. Ja postanowiłam ją wykorzystać w inny sposób. Jednoporcjowe ciasto z wykorzystaniem

Truskawkowa Fiesta
Sernik z musem z pieczonych truskawek 425

wysmarować cienko masłem, a następnie wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć dość ciasto herbatniki (najlepiej ściśle jeden przy drugim). Następnie na spód z herbatników wylać masę serową, a na jej wierzch za pomocą małej łyżeczki porobić kółka z musu truskawkowego, lekko go wciskając w masę. Kolejno cienkim końcem łyżeczki przejechać w różne strony po masie serowej z musem, tworząc

Kulinarne Przeboje
SERNIK czekoladowy 90

truskawkami. Jest pyszny, lekki w smaku i niejedna mama z takiego prezentu się ucieszy. SKŁADNIKI: ciasto: - 50 gr. oleju kokosowego - 500 gr. twarogu półtłustego - 3 jajka - 100 gr. cukru - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 3 łyżki ciemnego kakao - 60 gr. maki samorosnącej mus truskawkowy: - 120 gr. truskawek - 1 łyżka cukru - 1 łyżeczka żelatyny WYKONANIE: Do misy miksera wrzucamy 3 jajka

Rita creative
SERNIK NA DZIEŃ MAMY 111

truskawkami. Jest pyszny, lekki w smaku i niejedna mama z takiego prezentu się ucieszy. SKŁADNIKI: ciasto: - 50 gr. oleju kokosowego - 500 gr. twarogu półtłustego - 3 jajka - 100 gr. cukru - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 3 łyżki ciemnego kakao - 60 gr. maki samorosnącej mus truskawkowy: - 120 gr. truskawek - 1 łyżka cukru - 1 łyżeczka żelatyny WYKONANIE: Do misy miksera wrzucamy 3 jajka

RITA food channel
TRUSKAWKOWE POLE 363

Mama zrobiła mi niespodziankę i w dzień mojego przylotu z Azji przygotowała nowe, pyszne ciacho. Tym razem truskawkowe! Delikatny, szpinakowy ( słodki ) biszkopt pokryty lekką, puszystą truskawkową

Ostra na Słodko
Serniczki na zimno z dżemem truskawkowym 173

Dziś coś na słodko bez pieczenia. Pyszne serniczki na zimno na herbatnikach z dżemem truskawkowym i bitą śmietaną. Jakoś trzeba osłodzić tę paskudną pogodę. Wbrew pozorom

Ewa w kuchni
FIT sernik na zimno 215

Zapraszam na pyszny fit sernik bez pieczenia. Jest to moja propozycja ciasta na weekend. Zrobimy go naprawdę szybko i będzie świetnym dodatkiem do kawy lub herbatki. Polecam Składniki: 100 g herbatników 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 1 galaretka truskawkowa w proszku 3/4 szkl gorącej wody 150 g serka śmietankowego (kanapkowego) 200 g serka wiejskiego 200 g twarogu półtłustego 2 łyżki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pączki pieczone- pycha! 130

piekarniku. Smak takich pączków jest również niesamowity, a kalorii o wiele mniej! Nadziałam je konfiturą truskawkową, ale możecie użyć dowolnej, ulubionej marmolady lub konfitury. Polecam w szczególności marmoladę różaną. Wierzch pączków oczywiście oblany lukrem, taką polewę uwielbiam najbardziej! Składniki na 14 drożdżówek: ciasto: mąka pszenna 5 szklanek, drożdże suche 2 łyżeczki, cukier pół szklanki, mleko 1 szklanka, olej pół szklanki

kulinarne odsłony pati
Kluski lane z mąki kukurydzianej z truskawkami 209

garnku gotujemy wodę z odrobiną soli, w której będziemy gotować kluski lane. Wszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą w miseczce, dokładnie mieszając.  Łyżką wykładamy kluski na gotującą się wodę i gotujemy około 3 minut. Ugotowane kluski podajemy na świeżo z musem truskawkowym i owocami, jeśli jednak kluseczki będziemy chcieli zjeść później warto je po ugotowaniu zahartować w zimnej wodzie

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik czekoladowo-truskawkowy 163

Na deser podczas upałów polecam kolejny sernik na zimno. Sernik łączy dwa smaki - czekoladowy i truskawkowy. Do masy czekoladowej można dodać ulubioną ciemną czekoladę, ja dałam

Monia miesza i gotuje
Truskawkowe pierogi. 177

pierogi odkładamy na deskę/blat oprószony mąką, żeby się nie przyklejały. Po wycinaniu zostanie trochę ciasta, z którego możemy zrobić domowe kluski.  Gotujemy w osolonej wodzie 2 min. od czasu wypłynięcia. Po ugotowaniu chwilę hartujemy w zimnej wodzie. Następnie serwujemy z sosem truskawkowym tj. kilka truskawek,  które zostały posypujemy cukrem, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy i jest

chleba naszego
Sernik na zimno z truskawkami na bezglutenowym spodzie 118

Lekki i puszysty sernik z truskawkami na zimno na bezglutenowym orzechowo-czekoladowym spodzie. Delikatny i bardzo truskawkowy. Pyszny! SKŁADNIKI: spód: 200 g ciastek bezglutenowych pełnoziarnistych (np

Kuchnia bezglutenowa
Murzynek a'la tort. 177

Dzisiaj na blogu alternatywa dla tych, którzy szczególnie nie przepadają za tradycyjnym tortem. Zamiast masy - domowy dżem truskawkowy, a wszystko oblane polewą czekoladową. Całość wieńczy zagadkowy

W kuchennym oknie Ewy
Pełnoziarniste pierogi z jagodami i twarogiem 238

Sezon na jagody w końcu się rozpoczął, więc można przygotować wiele pożywnych dań. Prezentuję pełnoziarniste pierogi z jagodami i twarogiem. :) Składniki: 6-7 pierożków Ciasto: 1/2

Truskawkowa Fiesta
Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem 156

Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody rabarbarowe Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem Proporcje na tortownicę

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladowe ciasteczka Chewy Cookies z nadzieniem tofu-truskawkowym 179

łyżeczka cukru wanilinowego - 4 łyżki zimnego mleka Nadzienie tofu - truskawkowe - 100g tofu naturalnego - 2 łyżki dżemu truskawkowego - 1 szklanka cukry pudru W misce mieszamy wszystkie suche składniki: mąka, cukier biały, soda, proszek do pieczenia, sól, cukier wanilinowy, kakao. Dodajemy masełko i mleko, wyrabiamy ciasto rękami. Masa powinna być jednolita, trochę lepka, w formie brązowej kuli. Zawijamy ciacho w folię

upichcona
Ekspresowe i proste ciasto z truskawkami. Puszysta jak biszkopt eksplozja smaku 166

nabierze wilgoci i pysznego smaku truskawek. Muszę przyznać czy tam się pochwalić, że to najlepsze proporcje ciasta jakie udało mi się samodzielnie skomponować do tej pory. Mniam. Nic dodać nic ująć - tylko brać się do pieczenia. Tak jak ja dziś zamierzam powtórzyć ten truskawkowy sukces

Kuchnia po mojemu
Rolada z czerwoną pianką 115

około 250 g jogurtu naturalnego     2 opakowanie galaretki truskawkowej Przygotowanie:     Masło utrzeć z 90g cukru pudru, dodać białko i zmiksować. Dosypać mąkę i ponownie zmiksować. Na koniec dodać szczyptę czerwonego barwnika i wymieszać łyżką. Czerwone ciasto wyłożyć na  dużą blachę robiąc co 2-3 cm kropki ciastem (kropki powinny być nie duże

Amatorka kuchenna
Sakiewki z szynki serrano 304

Prosta i bardzo smaczna przekąska z szynki serrano z serkiem śmietankowym, świeżą bazylią i pomidorkami truskawkowymi. Przygotowanie takich sakiewek nie zajmuje wiele czasu, ładnie prezentują się

Oryginalny smak