ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:206/395)

Torcik grysikowy z truskawkami 330

Dziś zachęcam do wypróbowania kolejny przepis na ciasto bez pieczenia z truskawkami. Tym razem masa grysikowa. Cczas przygotowania torciku nie zajmie Wam dużo czasu. Pyszny! Torcik grysikowy z truskawkami Składniki: 750 ml mleka, 3/4 szklanki cukru, opakowanie cukru waniliowego, 3/4 szklanki kaszy manny, 125 g masła, 500 g truskawek, 2 opakowania galaretki truskawkowej, 750 ml wody 80 g biszkoptów. Wykonanie(...)biszkopty wylewamy gorącą masę. Truskawki myjemy, obieramy z szypułek, kroimy wzdłuż i układamy na jeszcze ciepłej masie. Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Lekko tężejącą galaretką zalewamy nasz torcik. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego

paapilotkaa
Domowa frużelina truskawkowa czyli prosty sposób na pyszne gofry zimą 182

Domowa frużelina truskawkowa do słoików na zimę.     Kto z was lubi gofry?   Ostatnimi czasy moje dzieciaki ciągle wołają mamo! zrób gofry, lub mamo! zrób naleśniki..   Zmotywowało mnie to do zrobienia owocowego dodatku do tychże produktów.   Tak powstała domowa frużelina, czyli świeże, regionalne i ekologiczne owoce w gęstym kisielu.   Wszystko zamknięte w dużym(...)truskawek,   0,25 kg ekologicznego cukru trzcinowego,   2-3 łyżki soku z cytryny   1 łyżka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w wodzie   frużelina do tortów, ciast, itp. potrzebuje mieć gęstszą konsystencję i wtedy należy użyć dodatkowego zagęstnika:   do zagęszczenia 1 łyżka agar-agar lub żelatyna około 20-25g (patrz na opakowaniu)   Domowa frużelina

IzaGotuje
Owocowa Chatka Baby Jagi 741

klasycznego ciasta na bazie sera. Doskonała słodkość dla fanów owocowych ciast, sprawdzi się na każdym spotkaniu przy małej czarnej. Składniki: Masa serowa: 750g białego sera półtłustego (trzykrotnie zmielonego) 250g masła extra 150g cukru pudru 1 łyżka aromatu waniliowego Mus owocowy: 350g mieszanki owocowej Hortex 100ml wody 1 galaretka truskawkowa Polewa: 100g białej czekolady 200g śmietany 30% 50g miodu 10g żelatyny(...)utrzeć na puch, następnie dodawać stopniowo zmielony ser i cały czas ucierać aż masa serowa będzie gładka, na samym końcu dodać aromat waniliowy i całość dokładnie wymieszać. 3. Składanie ciasta: Herbatniki ułożyć na folii aluminiowej w 3 rzędach po 7 sztuk, jeden obok drugiego. Następnie wylać tężejący mus owocowy (7 łyżek musu zostawić na środek ciasta) i przykryć kolejną warstwą

Szalona Kuchnia Eweliny
Słodkie Krokiety z Serem i Konfiturą Truskawkową 160

możecie użyć swojej ulubionej lub zapraszam do mojej :) Syrop Truskawkowy      Wykonanie: Wszystkie jajka umyłam i wyparzyłam pod wrzącą wodą. Dwa jajka wybiłam do miski, wsypałam sól, cukier, wlałam mleko i wszystko razem zmiksowałam. Dodałam mąkę i miksowałam dalej, na koniec wlałam rozpuszczone masło. To jest podstawowa konsystencja ciasta naleśnikowego. Ja chciałam mega cienkie, więc sukcesywnie dolewałam mleko(...)wyparzonego jajka. Wszystko porządnie zmiksowałam zwykłym mikserem ręcznym ze standardowymi końcówkami. Miskę z serem odstawiłam. Poprosiłam syna o odkręcenie konfitury i zabrałam się za smażenie. Na rozgrzaną patelnię wylewałam ciasto i smażyłam cieniutkie łaciate naleśniki. Usmażone układałam na talerzu, jeden naleśnik na drugim. Jak usmażyłam wszystkie naleśniki na średnim płomieniu postawiłam patelnię grillową suchą, bez tłuszczu.  W czasie kiedy

Blondynka Gotuje
Mini-torciki z kremem śmietanowo-truskawkowym 108

stopniowo dodajemy mąkę i masło. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach ok. 23x30 cm i pieczemy przez 25 minut w 170 stopniach. Biszkopt studzimy, wyjmujemy z formy i wykrawamy 12 kółek (np. za pomocą szklanki o średnicy ok. 10 cm). Każde z wyciętych kółeczek przekrawamy na pół. Krem śmietanowo-truskawkowy: Białko wraz z cukrem ubijamy

MyCookBook.pl
Tarta z truskawkami i masą budyniową 563

lodówki. Następnie ciastem wylepić dno i brzegi formy na tartę o śr. 25cm. Nakłuć widelcem. Piec około 25 minut w temp. 180st. Ostudzić. Masa budyniowa: 4 żółtka,  2 szklanki mleka,  3 łyżki mąki ziemniaczanej,  3 łyżki mąki pszennej,  125g masła lub margaryny,  łyżka żelatyny,  300g truskawek,  galaretka truskawkowa,  4 łyżki cukru waniliowego(...)gotującego się mleka wlać rozrobioną masę z żółtek i mąki oraz żelatynę. Ostudzić.  Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Krem wyłożyć na ciasto, w masę wetknąć kilka truskawek, resztę rozłożyć na wierzchu. Schłodzić. Galaretkę rozpuścić w 300ml wrzątku, przestudzić. Tężejącą galaretką posmarować truskawki, by nie ściemniały. Schłodzić

Z miłości do słodkości
sernik gotowany z truskawkami i galaretką 937

połówki 2 galaretki truskawkowe 750 ml gorącej wody wykonanie: Masło rozpuszczamy z cukrem na małym ogniu. Dodajemy zmielony ser, mieszamy. W osobnym naczyniu dokładnie mieszamy mleko z budyniami oraz jajkami i wlewamy do masy serowej. Całość mieszany i gotujemy na małym ogniu, aż uzyskamy konsystencję budyniu. Gorącą masę serową równomiernie wykładamy na upieczone ciasto kruche. Na serze układamy truskawki

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka Hamantaschen – „Uszy Hamana” 299

daktylowe. Ja zdecydowałam się na nadzienie z konfitur: truskawkowej, ananasowej i pomarańczowej.Składniki: 2 jajka2/3 szklanki cukru1/4 szklanki oleju1 łyżeczka otartej skórki pomarańczowej1 łyżeczka aromatu waniliowego2 i 1/2 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1/4 łyżeczki soli1 do 5 łyżeczek wody (tylko w razie potrzeby)Nadzienie:konfitury wg uznaniaPonieważ gotowe ciasto dość szybko wysycha, to już przed rozpoczęciem wyrabiania ciasta należy

Świat Ciasta
Rabarbar i truskawki. Biszkopt. Rolada 171

wyszła boska; C. wziął trzy dokładki i tym sposobem całe ciasto zniknęło w dwa dni. Nie można mu się oprzeć; zresztą, po co w ogóle próbować...? Koniecznie musicie przygotować w tym sezonie! Kuszące rabarbarowe słodkości znajdziecie dzisiaj również u Mirabelki , Chantel , Mopsika i Zuzi .  Rolada z kremem rabarbarowo-truskawkowym Składniki: (na blachę z piekarnika) biszkopt: 3 jajka(...)Białka ubić na sztywno, pod koniec partiami dodając cukier i cukier waniliowy. Po jednym dodać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.  Mąkę przesiać z proszkiem, partiami dodawać do ciasta, miksując na najniższych obrotach miksera.  Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać. Posypać wierzch płatkami migdałowymi. Piec w 170 st. C. przez 12 minut. Wyłożyć na ściereczkę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Drożdżówki z Dżemem II 115

roztopionego Dodatkowo: dżem truskawkowy kruszonka Wykonanie: Na dno dużej miski wsypałam sól, na to mąkę, zrobiłam dołek, do którego wsypałam cukier, rozkruszone drożdże i zalałam dołek ciepłym mlekiem. Rozmieszałam drożdże z mlekiem i cukrem i rozczyn pozostawiłam do wyrośnięcia. Jak rozczyn podwoił swoją objętość wymieszałam go łyżką z mąką i dodałam roztrzepane jajka. Długo zagniatałam. Jak ciasto zaczęło odchodzić

Blondynka Gotuje
KRUSZAWIEC Z CZARNĄ PORZECZKĄ 222

różną nazwą, zależnie od regionu.  W moim domu funkcjonuje nazwa "kruszawiec", ale równie popularny jest skubaniec czy pleśniak.  W każdym razie wszystkie nazwy oznaczają jedno: pyszne, kruche ciasto, z dodatkiem kwaskowego dżemu, owoców i słodkiej, chrupiącej pianki bezowej ... Uwielbiam je za smak, prostotę, i za to, że przywołuje wspomnienia odległych lat i domu rodzinnego... Składniki:  (foremka 21cm(...)budyń czerwony bez cukru (malinowy, wiśniowy, truskawkowy lub poziomkowy) 1 łyżka kakao dowolne owoce: u mnie czarna porzeczka odsączona z kompotu 1/2 s łoika dżemu z czarnej porzeczki lub powideł śliwkowych Wykonanie:  Żółtka oddzielić od białek. Z margaryny, żółtek, 1/4 szklanki cukru, cukru waniliowego, mąki, proszku do pieczenia i śmietany zagnieść kruche ciasto. Podzielić na 3 części. Do jednej

Walijskie Pichcenie
PORZECZKOWA PIANKA – ciasto bez pieczenia 158

ciasta bez pieczenia. Dziś własnie takie ciasto bez pieczenia dla Was przygotowałam! Jest to lekka, słodka pianka pokryta duża ilością kwaśnych, czerwonych porzeczek, które wspaniale przełamują słodki smak pianki. Ciasto jest łatwe i szybkie, bo wymaga tylko kilku składników. Zawsze się udaje i z całą pewnością poradzą sobie z przygotowaniem nawet ci, którzy myślą, że do słodkości mają 2 lewe(...)powoli dolewamy schłodzoną galaretkę truskawkową. Wylewamy na herbatniki, chłodzimy. Po schłodzeniu przykrywamy herbatnikami kakaowymi. Ubijamy drugą część śmietany, dolewamy schłodzoną galaretkę owoce leśne, wylewamy na herbatniki. Odstawiamy do maksymalnego schłodzenia, dodając w połowie owoce ( nie dodajemy odrazu, gdyż wtedy zapadną się pod piankę! ). Po schłodzeniu galaretkę przezroczystą rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, chłodzimy, zalewamy ciasto. Odstawiamy najlepiej

Ostra na Słodko
Ciasto marchewkowe 69

Przepisów na ciasto marchewkowe jest wiele, ja dzisiaj chciałabym zaprosić Was na ciasto marchewkowe z dodatkiem orzechów włoskich. Jest wilgotne, bardzo puszyste, a że nastrój mam wyjątkowo zimowy dlatego ciasto w lekko zimowej odsłonie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto marchewkowe Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 godz 10 min Łączny czas 1 godz 30 min Składniki 250 marchewki startej(...)łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 2 łyżki dżemu truskawkowego szczypta soli ½ szklanki zmielonych orzechów włoskich ½ szklanka rodzynek ½ szklanki wiórków kokosowych ½ tabliczki gorzkiej czekolady Instrukcje Jajka miksujemy z cukrem dość długo na puszystą masę, dodajemy dżem truskawkowy i małym strumieniem wlewamy olej. Dodajemy mąki, sól, sodę, kakao, cynamon i proszek przesiane przez sitko

To co lubię - gotuję i polecam
Truskawkowy Kubuś 115

Myślę, że znane jest Wam ciasto Shrek lub Fiona. To ciacho niczym się od nich nie różni, poza tym że użyłam innego smaku soku oraz innego smaku galaretek. Ta wersja jest dla miłośników truskawek, a myślę że znajdzie się tutaj ich sporo. Ciacho naprawdę smaczne, zapraszam na przepis.  Składniki blaszka 23/33: biszkopt: jajka 4 szt, cukier 8 łyżek, mąka pszenna(...)łyżki, mąka ziemniaczana  4 łyżki, warstwa z Kubusiem: sok Kubuś czerwony o smaku truskawkowym 900ml, budyń waniliowy 3 szt, Krem śmietankowy: śmietanka 30% 500 ml, galaretka truskawkowa 2 szt, woda gorąca 1 szklanka, Dodatkowo: delicje o smaku truskawkowym 2 opakowania, galaretki truskawkowe 2 szt, gorąca woda 3 szklanki, Sposób przygotowania: Biszkopt: Jajka oddzielić białka od żółtek. Białka ubić

kulinarne odsłony pati
Kruche ciasto z pyszną bezą i rabarbarem 153

Witajcie. Okres lata to wspaniały moment, kiedy możemy spróbować wielu sezonowych warzyw, owoców. Tym razem w poście znajdziecie przepis na pyszne kruche ciasto z rabarbarem i pyszną bezą. Smak ciasta jest idealny. Połączenie słodkiej bezy z trochę kwaśnym rabarbarem sprawia, że aż tak nie czuć tej słodkości i chętnie sięga się po następny kawałek ! Zapraszam !   www.uczymyjakslodzic.pl Składniki: Spód(...)mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki cynamonu dżem (użyłam truskawkowy) Beza: 4 białka 200 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło, cukier puder, sól i proszek pieczenia. Rozcieramy w rękach, robimy coś w stylu kruszonki. Następnie dodajemy 4 żółtka i zagniatamy w kulkę ciasta. Na blachę o wymiarach 25x36 cm wykładamy

Gotuj z Mąką