wysmarować cienko masłem, a następnie wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć dość ciasto herbatniki (najlepiej ściśle jeden przy drugim). Następnie na spód z herbatników wylać masę serową, a na jej wierzch za pomocą małej łyżeczki porobić kółka z musu truskawkowego, lekko go wciskając w masę. Kolejno cienkim końcem łyżeczki przejechać w różne strony po masie serowej z musem, tworząc
Kulinarne Przebojetruskawkami. Jest pyszny, lekki w smaku i niejedna mama z takiego prezentu się ucieszy. SKŁADNIKI: ciasto: - 50 gr. oleju kokosowego - 500 gr. twarogu półtłustego - 3 jajka - 100 gr. cukru - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 3 łyżki ciemnego kakao - 60 gr. maki samorosnącej mus truskawkowy: - 120 gr. truskawek - 1 łyżka cukru - 1 łyżeczka żelatyny WYKONANIE: Do misy miksera wrzucamy 3 jajka
Rita creativetruskawkami. Jest pyszny, lekki w smaku i niejedna mama z takiego prezentu się ucieszy. SKŁADNIKI: ciasto: - 50 gr. oleju kokosowego - 500 gr. twarogu półtłustego - 3 jajka - 100 gr. cukru - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 3 łyżki ciemnego kakao - 60 gr. maki samorosnącej mus truskawkowy: - 120 gr. truskawek - 1 łyżka cukru - 1 łyżeczka żelatyny WYKONANIE: Do misy miksera wrzucamy 3 jajka
RITA food channelMama zrobiła mi niespodziankę i w dzień mojego przylotu z Azji przygotowała nowe, pyszne ciacho. Tym razem truskawkowe! Delikatny, szpinakowy ( słodki ) biszkopt pokryty lekką, puszystą truskawkową
Ostra na SłodkoDziś coś na słodko bez pieczenia. Pyszne serniczki na zimno na herbatnikach z dżemem truskawkowym i bitą śmietaną. Jakoś trzeba osłodzić tę paskudną pogodę. Wbrew pozorom
Ewa w kuchnipiekarniku. Smak takich pączków jest również niesamowity, a kalorii o wiele mniej! Nadziałam je konfiturą truskawkową, ale możecie użyć dowolnej, ulubionej marmolady lub konfitury. Polecam w szczególności marmoladę różaną. Wierzch pączków oczywiście oblany lukrem, taką polewę uwielbiam najbardziej! Składniki na 14 drożdżówek: ciasto: mąka pszenna 5 szklanek, drożdże suche 2 łyżeczki, cukier pół szklanki, mleko 1 szklanka, olej pół szklanki
kulinarne odsłony patigarnku gotujemy wodę z odrobiną soli, w której będziemy gotować kluski lane. Wszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą w miseczce, dokładnie mieszając. Łyżką wykładamy kluski na gotującą się wodę i gotujemy około 3 minut. Ugotowane kluski podajemy na świeżo z musem truskawkowym i owocami, jeśli jednak kluseczki będziemy chcieli zjeść później warto je po ugotowaniu zahartować w zimnej wodzie
Życie zaczyna się w kuchniNa deser podczas upałów polecam kolejny sernik na zimno. Sernik łączy dwa smaki - czekoladowy i truskawkowy. Do masy czekoladowej można dodać ulubioną ciemną czekoladę, ja dałam
Monia miesza i gotujepierogi odkładamy na deskę/blat oprószony mąką, żeby się nie przyklejały. Po wycinaniu zostanie trochę ciasta, z którego możemy zrobić domowe kluski. Gotujemy w osolonej wodzie 2 min. od czasu wypłynięcia. Po ugotowaniu chwilę hartujemy w zimnej wodzie. Następnie serwujemy z sosem truskawkowym tj. kilka truskawek, które zostały posypujemy cukrem, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy i jest
chleba naszegoLekki i puszysty sernik z truskawkami na zimno na bezglutenowym orzechowo-czekoladowym spodzie. Delikatny i bardzo truskawkowy. Pyszny! SKŁADNIKI: spód: 200 g ciastek bezglutenowych pełnoziarnistych (np
Kuchnia bezglutenowaDzisiaj na blogu alternatywa dla tych, którzy szczególnie nie przepadają za tradycyjnym tortem. Zamiast masy - domowy dżem truskawkowy, a wszystko oblane polewą czekoladową. Całość wieńczy zagadkowy
W kuchennym oknie EwySezon na jagody w końcu się rozpoczął, więc można przygotować wiele pożywnych dań. Prezentuję pełnoziarniste pierogi z jagodami i twarogiem. :) Składniki: 6-7 pierożków Ciasto: 1/2
Truskawkowa FiestaTruskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody rabarbarowe Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Sernik na zimno z karmelizowanym rabarbarem Proporcje na tortownicę
Kulinarne przygody Gatityłyżeczka cukru wanilinowego - 4 łyżki zimnego mleka Nadzienie tofu - truskawkowe - 100g tofu naturalnego - 2 łyżki dżemu truskawkowego - 1 szklanka cukry pudru W misce mieszamy wszystkie suche składniki: mąka, cukier biały, soda, proszek do pieczenia, sól, cukier wanilinowy, kakao. Dodajemy masełko i mleko, wyrabiamy ciasto rękami. Masa powinna być jednolita, trochę lepka, w formie brązowej kuli. Zawijamy ciacho w folię
upichconanabierze wilgoci i pysznego smaku truskawek. Muszę przyznać czy tam się pochwalić, że to najlepsze proporcje ciasta jakie udało mi się samodzielnie skomponować do tej pory. Mniam. Nic dodać nic ująć - tylko brać się do pieczenia. Tak jak ja dziś zamierzam powtórzyć ten truskawkowy sukces
Kuchnia po mojemu