ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:193/395)

Marchewkowo-malinowe wegańskie markizy 91

łyżeczka proszku do pieczenia 200 g startej na drobnych oczkach marchwi słoik dżemu malinowego (truskawkowego, z aronii itp.- ja przesmażyłam maliny 5 minut z odrobiną cukru i zawekowałam) Przygotowanie: Mąki wraz z proszkiem do pieczenia i cynamonem przesiać na dużą deskę, na której będziemy wyrabiać ciasto. Dodać pokrojone w kostkę masło i cukier. Siekać dużym nożem aż masło przestanie być

greenscarf
Malinowiec - bez pieczenia 149

strony. Zmodyfikowałam go nieco, zrobiłam na bazie bitej śmietany przez co ciasto jest bardzo lekkie, a również orzeźwiające. I bardzo szybko znika. Zapraszam serdecznie do spróbowania! 1 paczka okrągłych biszkoptów 750 ml śmietany 30% 0,5 szklanki cukru pudru 3 galaretki czerwone (u mnie 1 truskawkowa i 2 malinowe) maliny Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty. Śmietanę ubić, jedną galaretkę rozpuścić(...)maliny lekko dociskając, żeby później nie wypłynęły razem z galaretką. Całość włożyć do lodówki. Dwie pozostałe galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i przestudzić. Gdy będą chłodne zalać nimi wierzch ciasta. Włożyć wszystko do lodówki na kilka godzin, aby ładnie zastygło

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
mini kopczyki kreta z truskawkami 195

suche składniki. Wszystko miksujemy na jednolitą masę. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki, wyłożonych papierowymi, najlepiej nie karbowanymi papilotkami. Pieczemy przez ok. 25 min w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. składniki na krem: 250 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 25 g czekolady gorzkiej 1/2 galaretki truskawkowej 1/2 szkl gorącej wody

Domowy Smak Jedzenia
Tort czekoladowo-truskawkowy 167

Wstyd się przyznać, że tort, który przygotowałem na walentynki dodaję dopiero w połowie maja. Jednak przez natłok obowiązków i innych spraw wyszło jak zawsze Tort czekoladowo

Programista w kuchni
Bananowiec jogurtowy 150

Kto nie lubi bananów? Szyba nikt! Idealna przekąska, jak i dodatek na przykład w cieście! Upiekłam wyśmienite ciasto bananowe z dodatkiem jogurtu. Jogurt sprawia, że ciasto

Truskawkowa Fiesta
Kruche babeczki z kremem adwokatowym i perełkami 223

margaryny 1 jajko Dodatkowo: po łyżeczce konfitury z czarnej porzeczki na spód perełki truskawkowe – do nabycia w NatureAndMe Przygotowanie: Przygotowujemy kruche spody. Do miski wsypujemy mąkę. Mieszamy ją szybko łyżką z cukrem pudrem. Następnie dodajemy posiekane schłodzone masło i wbijamy całe jajko. Szybko zagniatamy ciasto. Tworzymy z niego kulę, zawijamy ją w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki(...)pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu, środkowy poziom piekarnika). Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika i wielkości foremek czy grubości ciasta (u mnie około 15 minut, kruche spody powinny być łanie zarumienione. Nasze kruche spody odstawiam do przestudzenia i przygotowujemy krem. Żelatynę rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu (do płynnej konsystencji). Kremówkę

Słodkie okruszki
Ciasto dyniowo-bananowe 117

Z racji tego, że sezon na dynię się rozpoczął postanowiłam upiec ciasto oto z tym warzywem. Dynia, aby nie była zbyt samotna dodałam banana, który nadaje

Truskawkowa Fiesta
KAWUŚ 129

Masa cappuccino: 2 opakowania budyniu śmietankowego 3 łyżki cukru 3/4 szklanki cappuccino np. amerykańskiego Brownie 250 g margaryny z dodatkiem masła 0,5 litra mleka Dodatkowo: 2 opakowania galaretki truskawkowej 700 ml gorącej wody  Przygotowanie: Biszkopt -  Kawę i kakao rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Do miski przesiać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Następnie(...)mąki z proszkiem do pieczenia. Za pomocą rózgi delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm, którą spód wykładamy papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Galaretka - 2 opakowania galaretki truskawkowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto truskawkowa fantazja 151

spód, galaretka z truskawkami i krem budyniowy idealnie się komponują w smaku i nadają ciastu ciekawy wygląd. SKŁADNIKI Na biszkopt makowy: 4 jajka szczypta soli 70 g cukru 35 g maku 70 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na warstwę truskawkową: 750 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 600 ml wody dżem lub marmolada Na krem budyniowy(...)sitko mąkę. Delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia składników i przelać do formy wyrównując górę. Piec na środkowej półce piekarnika około 25-30 minut. Gotowy biszkopt zostawić do ostudzenia. Warstwa truskawkowa: Truskawki umyć i obrać z szypułek. 250 g truskawek zmiksować blenderem, pozostałe przekroić na pół. Do zmiksowanych truskawek dodać 600 ml wody i zagotować. Wyłączyć palnik, wsypać galaretki i dobrze

Passions hobbies life
Ciasto Beaty, czyli moje 161

ciasto wyszło jak zwykle nie za słodkie, delikatna śmietankowa pianka połączona z wafelkami o smaku śmietankowym i biszkoptami, które wcześniej nasączyłam. Pycha !!! Biszkopt: 7 jajek 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 2 pełne łyżki kakao Masa śmietankowa: 500 ml śmietany kremówki 36% 2 opakowania galaretki cytrynowej 20 dag wafelków śmietankowych 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1 opakowanie galaretki truskawkowej(...)masy, wymieszam i połowę masy wykładam na spodzie biszkoptowym. Galaretkę truskawkową rozpuszczam w 250 ml wrzątku, studzę, maczam biszkopty i układam na masie śmietankowej. Wykładam pozostałą masę, nakrywam drugim biszkoptem i wstawiam do lodówki. Polewa: Składniki polewy przekładam do rondelka i podgrzewam, aż się połączą. Studzę i smaruję wierzch ciasta. Całość posypuję kandyzowanymi owocami pokrojonymi w drobną kostkę i ponownie

Ciasteczkowy Potwór
z marcepanem,truskawkami ciasto kruche... 118

opakowania, marcepan 200 gram, truskawki 1/2 kg, kisiel truskawkowy 1 opakowanie, cukier 2 łyżki, cukier puder - ile potrzeba margarynę, obie mąki posiekać siekaczką, dodać cukier, żółtka, cukier wanilinowy i szybko połączyć składniki, zrobić kulę i w folii schować do lodówki na godzinę tortownica 22 cm z papierem do pieczenia, 3/4 ciasta rozwałkować, włożyć do formy, ponakłuwać widelcem, ułożyć plastry pokrojonego

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTO NA WALENTYNKI 79

szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao   MASA ŚMIETANOWA 0.5litra śmietanki 36 % Opakowanie cukru waniliowego Galaretka krystaliczna rozpuszczona w 05,szklanki wrzątku 3 galaretki truskawkowe rozpuszczone 3 szklankach wrzątku. Galaretki przelać do   3 szklanek (każda po 250 ml), i odstawiamy do zastygnięcia. Polewa czekoladowa   SPOSÓB PZRYGOTOWANIA   Biszkopt   Żółtka  oddzielić(...)sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Mąki oraz kakao przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru czy smarowania. Piec w temperaturze 170 C około 20 minut (do tzw. suchego patyczka). Keksówkę o wymiarach 12x25 cm wykładamy

RAROSSA
Ciasto „Wszystkiego Najlepszego” z wiśniami i czekoladą 764

Krem jest kawowy z orzechami, z dodatkiem spirytusu. Jeśli nie przepadamy za wiśniami, możemy użyć moreli z puszki. Wtedy nie musimy ich gotować, od razu połówki układamy na cieście. Ciasto jest bardzo smaczne i łączy w sobie wiele smaków, bardzo polecam (inspirację znalazłam w książce siostry Anastazji, przepis zmodyfikowany).   Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka(...)kokosowe i wymieszać szpatułką lub łyżką. 9. Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC) przez około 30-35 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 10. Galaretkę wiśniową i truskawkową rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawić

Mała Cukierenka
Ciasto truskawkowe 88

truskawki to dodawałam je do owego ciasta. Urozmaicają one smak i sprawiają, że deser nie jest taki prosty w smaku, a dodatkowo ładnie wygląda i fanom truskawek z pewnością zasmakuje. Ciasto takie można przygotować również z innymi sezonowymi owocami, np. z malinami czy jagodami. Wtedy galaretkę zmieniamy adekwatnie do owoców. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24x40cm: Składniki(...)1/2kg truskawek 1 cukier wanilinowy  4 łyżeczki żelatyny 2 galaretki truskawkowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1.Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka, zmiksować. Na koniec dodać obie mąki i proszek do pieczenia przesiane przez sitko, całość wymieszać łyżką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180C. Piec przez

Danka Pichci