ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:185/395)

koktajl truskawkowy na maślance 171

składniki: 1000 ml maślanki wiejskiej 400 g świeżych truskawek 2 łyżki cukru wykonanie: Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Do naczynia miksującego wsypujemy truskawki wlewamy maślankę, dodajemy cukier

Domowy Smak Jedzenia
sorbet truskawkowy 560

składniki: 400 g truskawek mrożonych 40 g cukru, można dodać więcej lub mniej, to zależy od słodkości owoców i własnych upodobań 2 łyżeczki soku z cytryny

Domowy Smak Jedzenia
ekspresowe lody truskawkowe bez jajek 1492

składniki: 500 g mrożonych truskawek 170 g śmietany kremówki 30% 65 g cukru pudru wykonanie: Zamrożone truskawki miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach przy pomocy np

Domowy Smak Jedzenia
domowe lody truskawkowe 204

składniki (na ok. 1 l lodów) : 200 g truskawek mrożonych 1 całe jajko 1 żółtko 250 ml śmietanki kremówki 30% 100 g cukru pudru 1 łyżeczka

Domowy Smak Jedzenia
Marchewkowe muffiny z nadzieniem truskawkowym 230

wyrosną. Morke składniki zblenduj na gładką masę, a marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Całośc wymieszaj. Do każdej papilotki nałóż łyżkę ciasta, na to łyżeczkę dżemu i drugą łyżkę ciasta. Jeżeli użyjesz świeżych truskawek to wypełnij ciastem papilotki do 2/3 wysokości i wciśnij truskawę w środek „dupką” do dołu. Piecz w temp. 180 C na środkowej półce(...)przez 25 minut. Wyjmij gorące z piekarnika i w każdą babeczkę wciśnij jeszcze pół kostki czekolady, albo po całej, a co tam! Smacznego!   Artykuł Marchewkowe muffiny z nadzieniem truskawkowym pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Fantazja 126

minut w 180 st.C Ciasto makowo-kokosowe: 4 białka  2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki maku (ja dałam mak zmielony) 2/3 szklanki wiórek kokosowych   Białka ubijamy na  sztywną pianę, a następnie dalej ubijając wsypujemy stopniowo cukier. Gdy piana będzie gęsta i lśniąca wsypujemy wiórki, mak i całość mieszamy delikatnie łyżką lub łopatką. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem(...)opakowania galaretki wiśniowej 2 słoiczki po ok 350 ml domowego kompotu (u mnie czereśniowo truskawkowy) Kompoty przelewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy galaretki i mieszamy aż się rozpuszczą. Odstawiamy do ostudzenia. Dodatkowo: 100 g czekolady  mlecznej 1/3 szklanki mleka Złożenie ciasta: Na wystudzony biszkopt wykładamy tężejącą galaretkę, wyrównujemy i odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie wykładamy

Cynamonowe szczęście
naleśniki z truskawkowym twarogiem... 204

patelnia naleśnikarka 28cm - przetrzeć ją olejem i rozgrzać nalewać ciasto i smażyć złociste naleśniki do rozdrabniacza włożyć składniki nadzienia dobrze wszystko zmiksować na dość gęste nadzienie odpowiednią porcję nadzienia położyć na naleśniku - brzegi podwinąć i zawinąć ciasno jemy od razu podane jeszcze letnie, można na talerzyk polać ciut soku truskawkowego - naleśniki są syte i smaczne...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Dwukolorowy Sernikobrownie z Musem Truskawkowym 214

Wykonanie: Ser i jajka na sernik ocieplić do temperatury pokojowej. Tortownicę o średnicy 26 cm lub formę o wymiarach 20x30cm wyłożyłam papierem do pieczenia. W pierwszej kolejności przygotowałam mus truskawkowy. Truskawki wyłożyłam do rondelka, zasypałam cukrem i podgrzewałam na gazie około 15 minut. Po tym czasie całe truskawki przecisnęłam przez praskę do drugiego rondelka i podgrzewałam jeszcze chwilkę. Zestawiłam(...)ciepła, ale nie gorąca. Czekoladę rozpuszczałam w kąpieli wodnej. Po  15 - 20 minutach pieczenia wyciągnęłam ciasto brownie, na które wylałam masę z ciemną czekoladą, na którą delikatnie wyłożyłam łyżką masę z białą czekoladą, a na koniec łyżeczką poukładałam kleksy z musu truskawkowego. Całość wstawiłam do piekarnika i piekłam około 50 minut. Po upieczeniu masa powinna być zastygnięta, wtedy piekarnik

Blondynka Gotuje
Niebiańska Melktert 154

serwuje się go głównie oprószonego cynamonem, jednak osobiście uważam, że świeże sezonowe owoce dużo lepiej komponują się leciutkim, mlecznym nadzieniem, które wprost rozpływa się w ustach! To już końcówka truskawkowego sezonu, dlatego postanowiłam zwieńczyć tartę właśnie tymi pięknościami, które od zawsze zajmują niemało miejsca w mojej kulinarnej części serca. Jeżeli wolicie, możecie zamienić je na inne owocowe pyszności, bo przecież(...)mąki pszennej 20g mąki kukurydzianej 2 jajka (rozdzielone białka od żółtek) 1/2 laski wanilii/ kilka kropel aromatu waniliowego Dodatkowo: sezonowe owoce Sposób przyrządzenia: Spód: 1. Szybkimi ruchami zagnieć gładkie ciasto z podanych składników. 2. Rozwałkuj i wyłóż nim formę do tarty. 3. Ponakłówaj obficie widelcem i wstaw do lodówki na 15min. 4. Wyjmij formę z lodówki i piecz

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sernik na zimno z borówkami 256

znajomych, zakupiłam twaróg wyprodukowany w mleczarni w Skale. I tak oto powstała moja wizja domowego sernika na zimno. Jeśli kiedykolwiek będę mieć dzieci to nie skalam się przygotowaniem im ciasta z torebki! ;) SKŁADNIKI: Na tortownicę o średnicy 23 cm. Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki (u mnie orkiszowa, ale może być pszenna, tortowa) szczypta soli Masa serowa(...)żelatyny Ponadto: 300 g borówek amerykańskich 1 opakowanie galaretki (np. truskawkowej) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy porcjami cukier ciągle ubijając. Następnie dodajemy po jednym żółtku ciągle ubijając. Na koniec dodajemy przesianą mąkę - mieszamy już łyżką. Przelewamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) i pieczemy biszkopt

W kuchni Katie
Biszkopt idealny 169

piana jak najmniej opadła Ciasto przelać do przygotowanej formy, wyrównać wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnika, biszkopt piec 30-40 min (opcja górnej i dolnej grzałki) do tzw. suchego patyczka Kiedy ciasto jest już upieczone wyjąć z piekarnika i z wysokości 60 cm upuścić (w formie) na podłogę (rzucanie zapobiega opadaniu ciasta, naprawdę działa Formę z ciastem odstawić do lekko uchylonego(...)truskawkowym . Dla tych, którzy nie tolerują glutenu mam również wersję biszkoptu bezglutenowego   z opcją bez jajek kurzych! Jajka kurze zastąpiły jajeczka przepiórcze. Tort z mango i kremem kokosowym Biszkopt z musem truskawkowym i śmietaną Biszkopt kakaowy Biszkopt bezglutenowy 📖 Przepis Print Biszkopt idealny .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Najlepszy biszkopt! Delikatne i bardzo smaczne ciasto

SprawdzonaKuchnia.pl
Burgery na słodko z 3 rodzajów substancji słodzących (bez cukru białego, laktozy, wegańskie) 167

uznania Frużelina truskawkowa -270g rozmrożonych truskawek -100 ml wody -80g erytrytolu -3 pełne łyżki skrobii (u nas z tapioki) -trochę soku z cytryny BUŁECZKI BANANOWE Napój, olej  i nektar roztopić razem. Dodać banana i razem zblendować na gładko. Mąki, drożdże  i cynamon dokładnie razem wymieszać. Do suchych składników dodać mokre. Dokładnie wymieszać ciasto drewnianą łyżką(...)odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (przykryć ręczniczkiem). Gdy ciasto wyrośnie formować kulkę podsypując wierzch mąką. Układać bułeczki w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Znów odstawić  na kilka minut w ciepłe miejsce aby nieco wyrosły. Po tym czasie delikatnie bułeczki ponacinać tworząc ‘+’, pędzelkiem pokryć odrobiną płynnego oleju kokosowego każdą bułeczkę i posypać je białym sezamem. Piec

Candy Pandas
Zielone placuszki ze szpinakiem 159

dodatkiem truskawkowego musu. W środku był waniliowy ryż, który podkreślał te dwa wyjątkowe smaki.  Co tu dużo gadać: lubię te smaki. Tym razem przyszła pora na placki ze zmiksowanym szpinakiem. Można zrobić tradycyjne i do nich podać na przykład szpinak podduszony na oliwie, z dodatkiem czosnku i gałki muszkatołowej. Jednak szpinak zmiksowany i dodany do ciasta nada plackom fantastycznego(...)dodać mąki lub jogurtu. Odstawić na kilka minut, aby ciasto odpoczęło. Smażyć na średnio rozgrzanym tłuszczu średniej grubości placki. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem można posypać startym żółtym serem. Z dodatkiem kilku truskawek też nie są złe. Czy próbowaliście szpinakowych naleśników z musem truskawkowym

Codzienna kuchnia niecodzienna
Słonecznik 3931

CIASTO SŁONECZNIKSKŁADNIKI:BISZKOPTmąka -1 szklcukier -0,5 szkljajka -6 sztproszek do pieczenia -1 łyżeczkaKREM KRÓWKAmasa krówka- 1 puszkamargaryna- 1 kostMASA ZE SŁONECZNIKIEMmasa krówka- 2 łyżkisłonecznik - 1 paczkamargaryna -1 łyżkaPONCZwoda przegotowana- 0,5 szklcukier -1 łyżkaPONADTOherbatniki -2 małe paczkigalaretki truskawkowe -2 opakśmietana kremówka -1 szklPRZYGOTOWANIE:BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodając po jednym żółtku

Kuchnia Danusi
Awaryjne ciasto "kanapka z dżemem" 274

zrobione "na już" z tego co było pod ręką. Było akurat niewiele. Ciasto jest bardzo proste, z bardzo niewyszukanych składników. Biszkopt: 5 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1 łyżka wody Do przełożenia: Dobry dżem truskawkowy (użyłam dżemu domowej roboty) ok. 350 ml Polewa czekoladowa: 1/4 kostki margaryny mlecznej(...)mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Upiec w blaszce 23x32 wyłożonej papierem do pieczenia. Upieczone cisto przestudzić, a następnie przeciąć wzdłuż na dwa pasy. Jedną część ciasta posmarować połową dżemu, przykryć drugą częścią ciasta. Na wierzchu rozprowadzić pozostały dżem. Składniki polewy ogrzewać na małym ogniu, do momentu aż się połączą. Gotową polewę przestudzić, następnie dodać lekko pokruszone

Praktyczna pl