Przepis na : deser
Idealne połączenie daktyli i pistacji. Daktyle dodają nutę słodyczy, natomiast pistację lekko słony smak! Smakuje wyśmienicie! Składniki: 2 jaja 20g erytrytolu 10g oleju kokosowego 50g mąki kukurydzianej 40g daktyli + 30ml wody daktylowej + mąka do obtoczenia 20g pistacji kalifornijskich + mąka do obtoczenia 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Daktyle pokroić i zalać wrzącą wodą i moczyć ok. 10 minut. Pistacje wyłuskać. Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej kokosow... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...