Uchowało mi się jeszcze troszkę rabarbaru, postanowiłam więc do wykorzystać;) A, że truskawek u mnie pod dostatkiem zrobiłam szybką i bardzo smaczną tartę z musem rabarbarowo
Z miłości do słodkościpodniebienia, ale także dla oka dla szukających pomysłu na ciasteczka na urodzinowe przyjęcie dziecka Składniki na ciasto: 50g masła 100g cukru 2 jajka 250g mąki samorosnącej* Składniki na dekorację (wersja I): 40-50g gorzkiej czekolady 100g cukru 100ml czerwonego syropu np. truskawkowego Składniki na dekorację (wersja II): 40-50g gorzkiej czekolady 100g kolorowego cukru w kolorze pomarańczowym
Mania WypiekaniaCiasto na bazie masy serowej z nutą wanilii, biszkoptu nasączonego migdałowym likierem z akcentem kawowym i orzeźwiającej, truskawkowej galaretki w kształcie serca. Całość oblana delikatną, słodką czekoladą, udekorowana afrodyzjakami w postaci świeżych truskawek będzie z pewnością słodką niespodzianką dla naszej drugiej połówki i świetnym dodatkiem do lampki wina lub szampana w Dniu Zakochanych. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru(...)espresso 2 łyżki likieru amaretto Polewa: 100g mlecznej czekolady 50g gorzkiej czekolady 200g śmietany 30% 2 łyżki miodu 2 łyżeczki miodu 80ml wody 2 łyżki masła Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 6 truskawek bita śmietana Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukry, dalej ubijając dodać żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Wlać do formy o wymiarach
Szalona Kuchnia Ewelinywięcej, można spożytkować wszystkie białka jakie pozostały po pieczeniu pączków Podobne przedstawiłam już tutaj z sosem truskawkowym , tym razem przedstawiam je jednak w wersji czekoladowej, z czekoladową polewą i prażonymi orzechami. Polecam! Scroll down for recipe in English Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami (12 kawałków) Składniki: 1 1/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki uniwersalnej 1/4 szklanki odtłuszczonego
karmelowyrozgniatamy widelcem i dodajemy do jajecznej masy cały czas miksując wsypujemy powoli budynie. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i ciasto wykładamy na patelnię formując placuszki. Smażymy na małym ogniu do zrumienienia z każdej strony. Podajemy z dżemem truskawkowym. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki
Kulinarne życieMózg mi się gotuję od nadmiaru nauki i upału za oknem, zauważyłam że kiedy uczę się czegoś nowego to co już umiem ulatuję, i tak w
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSezon na śliwki dopiero się rozpoczyna, a ja postanowiłam upiec szybkie i smaczne ciasto z śliwkami. Jest bardzo wilgotne i dość ciężkie, dzięki soczystemu sokowi z
Truskawkowa FiestaTrzeba korzystać z świeżych truskawek dopóki są,sezon krótki więc u mnie truskawkowo.Dzisiaj zapraszam na pyszne tiramisu truskawkowe.Deser bardzo prosty do zrobienia a jaki smaczny,wypróbujcie
Ala piecze i gotujelodówki do stężenia (najlepiej na całą noc). 7) Kiedy sernik stężeje, poukładać na nim świeże owoce. 8) Przed wyjęciem ciasta z tortownicy oddzielić je delikatnie nożem od jej brzegów. Do krojenia najlepiej używać ostrego noża. Artykuł Lekki sernik truskawkowy na zimno. Deser na zdrowo. pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.melodówki do stężenia (najlepiej na całą noc). 7) Kiedy sernik stężeje, poukładać na nim świeże owoce. 8) Przed wyjęciem ciasta z tortownicy oddzielić je delikatnie nożem od jej brzegów. Do krojenia najlepiej używać ostrego noża. Artykuł Lekki sernik truskawkowy na zimno. Deser na zdrowo. pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.metrwa długo, więc gorąco zachęcam Was do kulinarnych eksperymentów z nimi w roli głównej. Składniki: opakowanie gotowego ciasta francuskiego (275 g) pęczek zielonych szparagów 100 g sera koziego półmiękkiego dojrzewającego (lub mozarelli) 100 g wędzonego boczku 10 pomidorków truskawkowych 1 jajko garść świeżo posiekanego szczypiorku Przygotowanie: Szparagi dokładnie myjemy i odłamujemy końce. Pomidorki myjemy i kroimy z ćwiartki. Boczek
Smakowity Blog Kulinarnykakao Lukier: 2 białka ok 4 szkl cukru pudru lub więcej Kolorowe posypki i cukierki do dekoracji Delecta: -maczek truskawkowy -maczek mango -maczek tutti frutti -kuleczki zbożowe w różowej skorupce 1/2 tabl. mlecznej czekolady kilka kolorowych landrynek na okienka Ciasto: W rondelku rozpuścić miód, cukier, margarynę, kakao i przyprawę do piernika. Ostudzić. Do miski wsypać mąkę, sodę, proszek do pieczenia(...)wymieszać. Dodać pozostałe składniki, zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto wstawić do lodówki na 2-3 dni. Po tym czasie podzielić na kilka części i rozwałkowywać na ok. 3-5 mm. Wykrawać poszczególne części domku. W miejsce okien wsypujemy pokruszone landrynki. Pieczemy ok 7-10 min w piekarniku nagrzanym do 180st. Ostudzić. Wymiary ścianek: Front i tylna ściana: Podstawa 10cm, wysokość
Smakołyki Asimodificated it a little bit. For the first time I post in polish and english. I hope it will be helpful for my guests from other countries.❤ ⃟⃟⃟ Ciasto / Muffin Batter: - 350 g drobnego cukru pudru / 350 g superfine granulated sugar - 3 g (1/2 łyżeczki) drobnej soli morskiej / 3 g (1/2 tsp) fine sea salt - 600 g mąki(...)naczyniu łączymy składniki płynne; jajka, śmietankę i masło. Łączymy wszystko razem. Powstaje lepka, jedwabista masa. Wsypujemy czekoladę i ponownie mieszamy. Ciasto umieszczamy w papilotkach i pieczemy ok. 20 minut. Upieczone muffinki umieszczamy na kratce i ciepłe nadziewamy sosem truskawkowym. Pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Smacznego! ⃟⃟⃟⃟⃟⃟ Preparation: Preheat oven to 350 ° F (180 ° C). Melt the butter, and chop the chocolate. Sift
DominikaDolciSkładniki: marmolada domowa niskosłodzona 500 gram kisiel truskawkowy 1 opakowanie, jajka 4 sztuki, cukier 1/2 szklanki, margaryna miękka 15 dag, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka kruszonka: mąka krupczatka 15 dag, cukier 10 dag, margaryna miękka 15 dag Marmolada domowa niskosłodzona(rzadka) jabłkowo-śliwkowa, marmoladę ze słoika dać do miski, wymieszać z kisielem i zagotować mieszając, wystudzić(...)margarynę mikserem utrzeć z 4 minuty na dużych obrotach, masa ubita ma mieć grudkowatą konsystencję. Do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem i połączyć mikserem składniki na dość gęste ciasto. Forma silikonowa 25x25 cm, ciasto wyłożyć do formy, wygładzić, na ciasto wyłożyć marmoladę wystudzoną,łyżką wyrównać. Składniki na kruszonkę utrzeć mikserem na drobną kruszonkę i rozsypać na marmoladzie. Piec
W Mojej Kuchni Lubię