ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:139/395)

Odrywana drożdżówka cynamonowa 110

akurat propozycja wspólnego pieczenia ziołowego chlebka odrywanego.U mnie jakoś taki ziołowy nie przypadłby moim domowników ,więc zrobiłam na słodko wykorzystując przepis na ciasto drożdżowe, dodałam tylko ciut więcej cukru.Na blogu jest odrywany chlebek wytrawny , odrywana drożdżówka truskawkowa i pomarańczowa , a tym razem z cynamonem i brązowym cukrem. 2 szkl. mąki pszennej + 1 łyżka do rozczynu 20 g świeżych drożdży(...)minut, a następnie dodać do mąki.Do mieszanki mączno- drożdżowej wsypać także sól, wanilię, dodać rozpuszczone masło oraz wodę i jajko.Wymieszać i wyrabiać tak długo aż ciasto będzie gładkie, nie będzie kleiło się do ręki i miski. . [ Do naczynia miksującego wsypać cukier, cukier waniliowy, dodać drożdże i mleko, podgrzewać  2 min/37°C/obr. 2. Dodać żółtka, masło i mąkę

Moje domowe kucharzenie
LEKKA CZEKOLADOWA TARTA Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ I BITĄ ŚMIETANĄ 119

cukru ( na całe ciacho tylko trzy łyżki), naturalnie można go zastąpić innym słodzidłem w proszku. Prym słodyczy wiedzie tutaj truskawkowa  pianka, do której dodałam dużo pysznego miodu. Ciacho zrobiłam w tortownicy o wymiarze 24 cm. SKŁADNIKI NA KRUCHE CIASTO: 1/2 kostki zimnego masła 2 żółtka (duże) 1 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżki cukru 1 łyżka kakao WYKONANIE(...)wylepiam ciastem dno i lekko brzegi tortownicy, lub formy do tarty, nakłuwam widelcem i wkładam na 10 minut ponownie do zamrazarki od razu włączam piekarnik na 180 stopni C. ciasto umieszczam w piekarniku i piekę 15 minut. SKŁADNIKI NA PIANKĘ: 500 g. truskawek 2 łyżki żelatyny 3-4 łyżki miodu (w zależności od słodkości truskawek, mus ma być słodki) WYKONANIE

Upiecz sobie babeczkę
Kruche ciasto z malinami i truskawkami w galaretce i chrupiącą bezą 425

Ciasto nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 190 St.C. Pieczemy na złoty kolor (ok. 20 minut). Upieczone ciasto pozostawiamy w blasze i studzimy. Masa owocowa z galaretkę: 3 galaretki o smaku truskawkowym 500 gram mrożonych owoców (maliny i truskawki) - nie rozmrażamy wcześniej 3,5 szklanki wody Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. Dodajemy zamrożone owoce (uwaga galaretka szybko(...)powstania sztywnej piany. Pod koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną. Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypujemy migdałami. Beza musi być wielkości tortownicy, w której było pieczone ciasto. Bezę pieczemy w temp. 120 st.C na złoty kolor (ok. 2 godzin). Jak wystygnie przekładamy ją na ciasto. Smacznego

tojestpyszne.blogspot.com
Pierogi z serem i truskawkami 117

Pierogi z serem i truskawkami Dziś zapraszam na przepyszny letni obiad. Mięciutkie pierogi wypełnione słodkim, kremowym serowo-truskawkowym farszem. Świetnie smakują polane śmietanką lub rozpuszczonym masłem (ewentualnie dodatkowo posypane cukrem). Niebo w ustach     Składniki: Składniki na ciasto: 100 ml wody 1 łyżka masła 1 szklanka mąki + mąka do podsypania 1 jajko Składniki na farsz: 250g truskawek 250g twarogu

Blog z Apetytem
Mazurek kokosowy 87

użyłam domowej roboty, na rumie Do dekoracji: praliny kokosowo-migdałowe 2 łyżki wiórków kokosowych kilka ładnych płatków migdałowych pół łyżeczki dżemu truskawkowego lub malinowego   Wstawiamy piekarnik na 180°. Foremki do pieczenie smarujemy masłem.   Przygotowujemy ciasto – do miski wsypujemy mąkę, cukier puder oraz proszek do pieczenia. Dodajemy do suchych składników pokrojone w kostkę masło. Palcami ucieramy suche składniki

Smaczna Strona
Ciasto Biedronka 123

ubijania stopniowo cukier, a następnie żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć z pianą , mieszając łyżką. Foremkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem, tylko dół blaszki. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut do tzw suchego patyczka. Biszkopt po wystudzeniu przekroić na dwa blaty. W jednym z blatów kieliszkiem wykroić kółka(...)cukrem pudrem utrzeć i dodawać stopniowo budyń stale ucierając. Dodatkowo wiórki kokosowe 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki lub inny 1 galaretka truskawkowa Galaretkę rozpuścić w nieco mniejszej ilości wody i poczekać aż lekko stężeje. Składanie ciasta Blat biszkoptowy dżem Masa budyniowa (odłożyć 3 łyżki masy) blat biszkoptowy z wykrojonymi otworkami masa budyniowa wiórki kokosowe galaretkę powlewać do wyciętych kółek

O kuchni z uczuciem
Ciasto letnie z bezą 144

margaryny 5 jaj 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 szkl cukru 1 słoik konfitury rabarbarowo -truskawkowej Eterno wykonanie Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, następnie dodać margarynę i nożem posiekać. Dodać żółtka zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części tj 2/3 i 1/3. Do 1/3 dodać łyżkę kakao i zagnieść

Kulinarne pyszności Molki
Bezglutenowe naleśniki z truskawkami 145

Ciasto odstaw na kwadrans (zgęstnieje). Patelnie bardzo dobrze rozgrzej i lekko natłuść olejem kokosowym - ja używam pędzelka. Wlewaj na patelnie porcje ciasta i smaż naleśniki na złoty kolor. Gotowe naleśniki przełóż pokrojonymi na kawałki truskawkami i polej musem truskawkowym przygotowanym ze świeżo zmiksowanych truskawek. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
PROSTE CIASTO Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ 169

bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Sezon truskawkowy trwa w pełni    , więc kolejna moja propozycja na truskawkowy wypiek   tym razem   przepis z jednej z moich ulubionych stron Kwestia Smaku. Ciasto jest puszyste, owoce nie opadają, szybkie w wykonaniu  no i ta kruszonka, mniam. Składniki ( forma24x24cm lub tortownica 24cm): 2 szklanki mąki

Słodkie zapomnienie
Tort owocowy z pianką truskawkową 126

brzoskwiniami, dowolność wyboru. Ciasto jest pyszne, bardzo łatwe w przygotowaniu i co najważniejsze, zawsze się udaje...polecam. Składniki na biszkopt: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki mąki 2 łyżki roztopionego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na masę: 500 ml śmietanki 36% 2 opakowania serka waniliowego homogenizowanego 1 galaretka truskawkowa 6 łyżek cukru pudru(...)posmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać na nią ciasto,  równomiernie  rozprowadzić i piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180  o  C. przez ok. 25 minut.Wyjąć z piekarnika i przełożyć spodem do góry na deskę. Pozostawić do ostygnięcia. Galaretkę truskawkową rozpuścić w gorącej wodzie w połowie z przepisu z opakowania

Gosia gotuje
Ciasto ucierane z truskawkami i kokosem + film 203

Idealnie miękkie, wilgotne, pyszne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto ucierane z kokosem i truskawkami to świetna propozycja na podwieczorek zwłaszcza że sezon truskawkowy w pełni. Znakomicie smakuje również z innymi sezonowymi owocami. składniki na tortownicę 23 cm 250 g masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru kryształu 4 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy masa będzie już gładka dodajemy wiórki kokosowe, na końcu wlewamy zimne mleko. Do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką przekładamy utarte ciasto i dokładnie rozprowadzamy łopatką, na wierzchu układamy truskawki. Ciasto pieczemy ok. 50 - 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Po upieczeniu obficie posypujemy cukrem pudrem

Smakowite Dania
Placek półkruchy z musem rabarbarowym i budyniem 240

rabarbaru - 150g cukru - 6 łyżeczek żelatyny - 2 galaretki truskawkowe Dodatkowo: - płatki migdałowe - posiekane niesolone pistacje Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Masło ścieramy na tarce. Palcami łączymy starte masło z mąką na drobną kruszonkę. Dodajemy żółtka, śmietanę i 2 łyżki lodowatej wody. Szybko wyrabiamy ciasto. Dzielimy je na dwie części, przekładamy do woreczków(...)tarce, pokroić w plastry i wylepić, albo rozwałkować). Ciasto gęsto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 25 minut. Upieczone odstawiamy. Rabarbar płuczemy, obieramy ze skórki i kroimy na kawałki – przekładamy do garnka, dodajemy cukier i gotujemy, aż zmięnie. Odstawiamy, dodajemy 2 galaretki truskawkowe (bez użycia wody) – mieszamy do rozpuszczenia. Gotujemy budyń (3 budynie

mojewypiekiinietylko
Tort Truskawkowa Delicja 154

ubijając na wolniejszych obrotach. Wsypać cukier puder, wymieszać. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i nieco ostudzić. Wlewać ją powoli do masy, miksując na najwolniejszych obrotach lub mieszając łyżką. Mus truskawkowy: 200 g truskawek 2 łyżki cukru Truskawki z cukrem zmiksować blenderem na gładki mus. Dodatkowo: 1 kg truskawek, pokrojonych w plastry (zostawić kilka w całości do dekoracji) 200 g ciastek(...)czekoladą typu digestive, pokruszonych poncz z 120 ml zaparzonej herbaty z cytryną i cukrem (do nasączenia) opcjonalnie: 100 ml ubitej kremówki do dekoracji, cukrowe kwiatki Przygotowanie: Pierwszy blat ciasta położyć na paterze. Nasączyć 1/3 ponczu, a następnie posmarować połową musu. Na mus wyłożyć część kremu, na który poukładać plasterki truskawek. Przykryć kolejnym blatem i postąpić analogicznie. Ostatni blat jedynie nasączyć

Food Square
Kawowo-truskawkowe ciasto Akrobatki 100

której był pieczony. Skropić go wodą z sokiem, wysmarować masą kawowo- śmietankową i przykryć II nasączonym blatem biszkoptu. Gdy masa jogurtowo-truskawkowa zacznie tężeć wyłożyć ją na biszkopt i od razu wepchnąć w nią truskawki. Ciasto schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Kolorowa Chmurka 98

deser. Ciasto jest wyjątkowo delikatne, ponieważ składa się jednej warstwy biszkopta oraz z dwóch puszystych kolorowych mas, przygotowanych na bazie galaretki. Wykończenie ciasta stanowi galaretka malinowa. Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu i idealne dla każdego, nawet dla osób będących na diecie. Jeśli lubicie takie lekkie i delikatne wypieki, ciasto kolorowa chmurka będzie dla Was idealne.  Ciasto kolorowa chmurka(...)minut. Kolejną warstwę przygotowujemy w ten sam sposób. Gotową masę rozprowadzamy na zastygniętej masie cytrynowej. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy do lekkiego stężenia. Kiedy galaretki zaczął tężeć wylewamy je na ciasto.  Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kolorowa Chmurka pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl