żelatyny 3 łyżki cukru pudru wierzch: 1 galaretka truskawkowa z pianką Biszkopt: Białka o temperaturze pokojowej ubijam na sztywno. Dodaję łyżkę cukru i dalej ubijam, jak się rozpuści kolejna łyżka cukru. Na końcu dodaję żółtka jak piana jest lśniąca i cukier rozpuszczony. Mieszam mikserem chwilę. Mąki przesiewam i dodaję partiami do ciasta. Delikatnie mieszam łyżką. Formę o wymiarach(...)żelatyny namaczam w łyżce zimnej wody i rozpuszczam w mikrofali. Jeszcze ciepłą dodaję do truskawek. Na śmietanę białą wylewam śmietanę truskawkową. Wstawiam do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuszczam w 350 ml wody gorącej. Jak przestygnie wylewam ją na ciasto. Wstawiam do lodówki do stężenia
wesoła kuchniaczubate łyżki maku; 2 łyżki kisielu truskawkowego z cukrem; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; Aromat śmietankowy; Margaryna i bułka tarta do wysmarowania tortownicy. Sposób przygotowania: Jaja utrzeć mikserem z cukrem na puszystą masę. Stale miksując dodać olej, oranżadę, aromat śmietankowy oraz mąkę (2,5 szklanki) wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto podzielić na 4 części. Do pierwszej dodać(...)zastąpić innym np. cytrynowym. Białą oranżadę można zastąpić wodą gazowaną lub np. spritem, kisiel truskawkowy np. wiśniowym. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Czas pieczenia może się różnić w zależności od różnych czynników np. wilgotności mąki. Za pomocą suchego patyczka można sprawdzić, czy ciasto jest upieczone. Jeśli po wbiciu w ciasto patyczek pozostaje suchy, ciasto jest gotowe, jeżeli mokry
Gospodyni Miejskacoś dla siebie . Ciasto super smakuje ,a na gorące dni jest po prostu boskie . Składniki Ciasto robię na tortownicy o wymiarach 28 cm 4 galaretki truskawkowe 1 duża paczka biszkoptów 0,5 truskawek(...)zastygła jeżeli tak to wykładam różową masę na to wykładam białą masę śmietanową i na tą wykładam biszkopty i wstawiam do lodówki na około 2 godzin . Kiedy ciasto jest w lodówce biorę ostatnie dwie galaretki rozpuszczam w 500 ml wody i pozostawiam do wystygnięcia ,kiedy już śmietana w cieście się ładnie zetnie wylewam wystudzoną galaretkę i zdobię truskawkami
Mój Smaktalerza. Polecam na letni podwieczorek. Do takiego ciasta filiżanka ulubionej aromatycznej i książka :) Potrzebujemy: Na biszkopt: 4 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia Na krem jogurtowy: 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego cukier puder do smaku 1 galaretka truskawkowa(...)gorącej wody 1 szklanka jagód kamczackich świeżych lub mrożonych Na piankę: 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 200 ml zimnego mleka 1 galaretka truskawkowa 250 ml gorącej wody Dodatkowo: puszka brzoskwiń w syropie Wykonanie pysznego ciasta: 1. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy
IzabelawkuchniKochani dziś mam dla Was przepis na tartę , którą zrobiłam z okazji dnia mamy:) Ponieważ zaczął się sezon truskawkowy właśnie te owoce pojawiły się na mojej tarcie :) ale również banany i winogrona:) ciasto: 160 g mąki 60 g cukru pudru 30 g kakao 100 g zimnego masła 1 jajko 1 opakowanie cukru wanilinowego krem 500 g serka mascarpone pół szklanki
Cukier&Puderpieczenia 5 łyżek oleju 0,5 L śmietana 1 galaretka cytrynowa 2 galaretki truskawkowe 3 paczki delicji Słoik dżemu jagodowego Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo i nadal miksując: żółtka, cukier, mąkę+proszek do pieczenia, 5 łyżek oleju. Ciasto wylewamy na blaszkę wysmarowaną wcześniej tłuszczem i pieczemy przez 25 minut w temp(...)nadal miksując wlewamy tężejącą galaretkę. Układamy warstwę delicji. Na koniec rozpuszczamy dwie galaretki truskawkowe i wylewamy na samą górę przykrywając delicje Przepis nie jest mój, zdobywczy ze strony zmiksowani:) nieco zmieniony pod siebie :) Warto kupić lepsze delicje, te tanie są dość twarde i jedzenie łyżeczką ciasta może okazać się męką
W Moim Magicznym Domupokochałam miłością bezgraniczną i bezwarunkową. Nie mogło go więc zabraknąć w moim urodzinowym torcie. W połączeniu z kremem truskawkowym i białą czekoladą był obłędny w smaku i zachwycał wyglądem. Do powtórzenia na pewno! Składniki n a tortownicę o śr 16cm Ciasto szpinakowe: 180g szpinaku baby 3 jajka 1/3 szklanki oleju sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki cukru kryształu(...)mąki tortowej 1 niezbyt pełna łyżeczka proszku do pieczenia Krem truskawkowy: 200g masła o wysokiej zawartości tłuszczu (min.82%) 4 łyżki cukru pudru 300g truskawek (mogą być mrożone) Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady ok 80 ml słodkiej śmietanki kolorowe perełki do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia przyciętym do odpowiedniego rozmiaru. Szpinak myjemy
Kuchnia w czekoladzieZ tym sosem po raz pierwszy spotkałam się robiąc w domu waniliowe lody (czyli jakieś 2 lata temu) i od razu się zakochałam! :)Zazwyczaj robiłam na
Kraina Miodem PłynącaJakiś czas temu dostałam do przetestowania foremkę Liliana od Tupperware Polska a że sezon truskawkowy trwa więc przygotowałam w niej prosty serniczek na zimno z
Monia miesza i gotujefirmy Kupiec 200g sera białego w kostce 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa truskawkowa: około 300g truskawek 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki wody fruktoza lub inne słodzidło Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na spód miksujemy wykładamy ciasto na formę do tart lub (tak jak ja) na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia pieczemy przez około
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłyżeczki żelatyny 1/3 szkl. wody DODATKOWO 44 szt. herbatników 300 g dżemu truskawkowego Przygotowujemy biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę wraz z solą. Dodajemy cukier oraz żółtka. Wymieszać. Dodać cukier, bułkę tartą, mąkę, proszek do pieczenia, orzechy, kakao oraz olej i wymieszać delikatnie do połączenia się składników. Ciasto wylać do formy i piec 20 min temp 180 st. Wystudzić(...)wiór. Na drugą grubsza warstwę wylewamy krem z dyni. Na krem z dyni układamy biszkopty a na nie smarujemy dżem truskawkowy. Dżem przykryć 2 warstwą herbatników. Na sam wierzch wylewamy krem śmietanowy i przykrywamy go pokruszonym ciastem biszkoptowym. Odłożyć ciasto do lodówki na kilka godzin. 'Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl
Kuchnia w oparachprostu rozpływa się w ustach ,mięciutka i lekka . Truskawkowa karpatka to super przepis na pyszny i kremowy deser. Szybko się robi i nie jest mocno słodka. W całym cieście jest 4 łyżki cukru pudru. Idealna do kawy na niedzielę. Coś dla wszystkich wielbicieli karpatki - polecam trochę inną wersję - pokochacie
Swojskie jedzonkorazem Nowy Rok powitaliśmy tortem śmietanowym z musem truskawkowym. Smakował nawet mojej mamie a ona jest jak dla mnie najlepszym degustatorem, ponieważ nie jest miłośniczką ciast. A co za tym idzie ciast/tort/ciasteczka muszą być bardzo dobre aby usłyszeć pochwały, że jej smakowało :) Składniki: biszkopt (najlepiej upiec dzień wcześniej) : 6 jajek(...)galaretka truskawkowa 1-2 łyżki cukru Przygotowanie: biszkopt : białka oddzielić od żółtek. Ubić białka ze szczyptą soli. W połowie ubijania dodawać cukry. Żółtka rozbełtać widelcem. i dodać do ubitych białek, delikatnie wymieszać. Stopniowo dodawać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, budyń i delikatnie za pomocą łyżki mieszkać. Dno tortownicy wyłożyć papierem i wlać ciasto. Piec w około
Amatorka kuchennaSkładniki: ciasto 450 g szpinaku mrożonego (rozdrobniony) 1,5 szklanki mąki krupczatki 1,5 szklanki mąki zwykłej szklanka cukru 1,5 szklanki oleju 5 jajek 4 łyżeczki proszku do pieczenia masa truskawkowa 3 galaretki truskawkowe 1 kg mrożonych truskawek masa śmietanowa 0,5 l. śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania : Jaja za pomocą miksera(...)rozmrażania) rozdrabniamy za pomocą noża. Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Wlewamy je do truskawek. Miksujemy. Wykładamy na ciasto. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości ciepłej wody. Śmietanę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Wykładamy na masę truskawkową. Całość posypujemy pokruszonym plackiem. Ozdabiamy według własnego uznania. Ja użyłam cukrowej posypki. źródło: przepis własny Ilość porcji: 20 Czas przygotowania
Pobite gary Barbaryjajko 3/4 kostki margaryny 2 łyżki cukru masa: 3 budynie waniliowe 3 szklanki mleka pól kostki margaryny dodatkowo: pół kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: Do mąki dodajemy margarynę pokrojoną, jajko, i cukier. zagniatamy> ciasto. Wkładamy na pól godziny do lodówki. Po tym czasie> rozwałkowujemy, wylepiamy formę do tarty, nakłuwamy całe ciasto> widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia
Z Majeczką w kuchni