pomysł autorstwa japońskiej blogerki. opublikowała przepis na sernik z zaledwie trzech składników.https://www.youtube.com/watch?v=3ES2ajYQXF8 Składniki: 3 jajka, 120 g białej czekolady 120 g serka śmietankowego. Wykonanie Umyć jajka i oddzielić żółtka od białek. Białka włożyć do lodówki, aby potem lepiej się ubijały. W rondelku rozpuśćic czekolade w kąpieli wodnej,umieszczając naczynie na garnku z gotującą(...)wysmarować tłuszczem i przelać do niej masę. Piec 15 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec kolejne 15 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, i trzymać ciasto w piekarniku jeszcze 15 minut , ab y nie straciło puszystej konsystencji.Studzic przy uchylonych drzwiczkach.Po wystygnięciu można dodatkowo udekorować je cukrem pudrem i podawać
w mojej kuchniLekki, szybki deser, tu w wersji bardziej dietetycznej - serek homo, z którego zazwyczaj przygotowywałam galaretkowca zastąpiłam jogurtem greckim. Deser wyszedł bardzo smaczny, w smaku
Smaczne Zdrowekiełbasą i pianką z maślanki Oleskiej. Danie główne: pierś kacza sous-vide z modrą kapustą karmelizowaną z miodem z Wołczyna, sos demi-glace z pastą truflową, purée z marchwi. Sernik na miodowym spodzie z domowymi lodami jagodowymi. PAŁACOWA CUKIERNIA Pałac w Pawłowicach , położony w małej wiosce w pobliżu Kluczborka , to miejsce dla wszystkich którzy szukają spokoju(...)przygotował warsztaty z pieczenia kołocza śląskiego. Jeśli nie pochodzicie ze Śląska, nazwa wypieku jest Wam pewnie obca (mi przynajmniej była). Otóż kołocz jest to regionalne ciasto drożdżowe, które dawniej wypiekano w okrągłych formach, choć dziś ze względów praktycznych są to już blachy prostokątne. Wypiek ten przygotowuje się tradycyjnie z jednym z trzech nadzień — jabłkami, makiem
Food Squarepachnące wanilią i… te rodzynki. Nie wiem jak Wy, ale ja je bardzo lubię. Podobnie jak reszta mojej rodziny. U nas rodzynki najczęściej goszczą w drożdżowych wypiekach lub sernikach. Domownicy lubią je też jeść jako przekąskę. Dlatego staram się mieć w domu zapas rodzynek. Ostatnio rodzynki i inne produkty w dużych opakowaniach nabyłam na stronie http://smaknamiare.pl(...)miski wsypujemy mąkę, dodajemy mała szczyptę soli, wsypujemy suche drożdże, dodajemy cukier, wlewamy ciepłe mleko, wbijamy jajko i dodajemy olej. Mieszamy wstępnie składniki drewnianą łyżką, a następnie zagniatamy ciasto ręką. Ciasto powinno być miękkie, gładkie, może się lekko kleić, ale nie za mocno. W razie potrzeby posypujemy rękę lekko mąką, nie dodajemy mąki bezpośrednio do ciasta, aby nie dodać
Słodkie okruszkiNaleśniki najlepsze śniadanie dla dzieci i dla kobiet, coś na słodko od 16 wieku. Jest to inspiracja z jogurtu,, danio" o właśnie tym smaku, gdy
pichcisztoSkładniki: Spód: -24 ciastka petit beurre Masa serowa: -1 kg. mielonego twarogu w wiaderku -1/2 szklanki oleju -3 szklanki mleka -1 szklanka cukru -2 jajka
Magia jedzenia.Przed nami jedno z najpiękniejszych majowych świąt - Dzień Matki . Mimo, że naszym, i wszystkim Mamom na świecie, należy się szacunek każdego dnia, to 26 maja jest
Smaczna PyzaTym razem będzie gościnny wpis z przepisem Basi na świąteczne pierniczki :) Warto przygotować chwilę wcześniej aby odpowiednio skruszały i nie były zbyt twarde. Pierniczki najlepiej jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Masa serowa: · serek homogenizowany 500 g · śmietana kremówka 30% 200 g · biszkopty okrągłe · żelatyna spożywcza 2 lyżeczki spore · cukier puder 1 łyżeczka DODATKOWO: · galaretka niebieska 2
Camilla w kuchniproszku do pieczenia 1. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, aż zrobi się szklista, dodajemy resztę składników i miksujemy na jednolitą masę. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 175 C. Ciasto przelewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok 30-35 minut. Masa serowa: - 1300 dag sera, może być z wiadereczka lub biały twaróg(...)połączenia się składników. 4. Na wystudzony biszkopt dajemy połowę masy serowej, wsypujemy część jagód i przykrywamy resztą twarogu, pozostałą część owoców wysypujemy na wierzch i zalewamy tężejącą galaretką. Sernik odstawiamy na kilka godzin do lodówki
Apetyczna babeczkaKeks zrobiłam w niedzielę w ekspresowym tempie, ponieważ nie wyszedł mi sernik na zimno... Robiłam tak ekspresowo, że 5 minut po wyjęciu z piekarnika przyszli goście więc jeszcze ciepłe musiałam polać lukrem.... Ale i tak wyszedł smaczny i lekki:-) A zrobienie go zajęło chwilę... Składniki: 300 g mąki bezglutenowej - użyłam własnej mieszanki jaglanej 6 jajek 200-250 cukru(...)plastikową łyżką. I przełożyłam do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bezglutenową bułką tarką. Ja użyłam dużej tortownicy bo akurat miałam ją pod ręką, ale keksa lepiej piec w keksówce:-) Ciasto wyszło bardzo kruche i następnym razem nie będę żałowała oleju i dodam go więcej. Smacznego
Ze smakiem bez glutenuKlasyczne placki z jabłkami to danie, które możemy podać zarówno na obiad, ale również jako deser dla dzieciaków. No i nie tylko… przygotowanie placków z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kōłkōsraszpli Bierymy sie za spodek: wszyjske składniki wciepcie 20 do jaki miski i fajnie wyrōbcie. Na blacha (sztyrogato 21 ) dejcie 22 papiōr do pieczynioł i na niego wyłōżcie rozrobiōne ciasto- przi rantach 23 mogecie 24 je dać trocha wyżyj. Tera w kolyjce 25 je syrnik. Jajca trza 26 utrzyć ze cukrym (yno niy smōlcie 27 sie z tym za kans(...)należy 27 trudźcie 28 bardzo 29 przecież 30 później 31 wlejcie 32 razem 33 piekarnik 34 uważajcie 35 niektóre 36 przypalać 37 przypiecze 38 ostudźcie Artykuł Syrnik koko-wiśnia (Sernik kokosowo- wiśniowy) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchnidomu zalegały mi dojrzałe banany i twaróg na sernik, więc postanowiłam je wykorzystać do placków. Moja córka była zachwycona i zjadła je z wielkim apetytem. Placki są bardzo smaczne, idealne na śniadanie lub podwieczorek. Błyskawiczne w przygotowaniu, delikatne i puszyste. Przyznam, że sama zjadłam je ze smakiem i na pewno powtórzę je nie raz :) Do smażenia placków wykorzystałam(...)pianę z białek i delikatnie zamieszać najlepiej drewnianą łyżką. Masa powinna być dość gęsta, w razie potrzeby dosypać jeszcze mąkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju kokosowego. Łyżką wylewać porcje ciasta. Placki smażyć na mniejszym palniku grzewczym na złoty kolor z obu stron. Można podawać posypane cukrem pudrem, z ulubionym sosem, musem owocowym lub z konfiturą
Zrób to smacznie