ciasto sernik - 3500 przepisów (strona:188/234)

Ciasto serowe Japońska wiśnia 622

Wprawdzie kuchnia działa dopiero na pół gwizdka, ale już coś tam udaje się powoli wyczarować. Po dość długiej przerwie witam więc Was pysznym

To co kocham
Jak zrobić domową kruszonkę do ciasta?- przepis idealny 114

Chcesz urozmaicić smak swoich wypieków? Spróbuj dodać pyszną kruszonkę! Świetnie smakuje również jako dodatek do zimnych deserów lub jako spód pod sernik (tylko wtedy należy

Tradycyjna Kuchnia
Ślimaczki drożdżowe z makiem i twarogiem 198

rusz z piekarnika wyciągany jest przepiękny makowiec , aromatyczny sernik , czy pachnący placek drożdżowy . Czas goni jak szalony. Do przygotowania pozostało jeszcze tak wiele!  Moją propozycją na dziś jest połączenie wszystkiego co najlepsze w tradycyjnych, świątecznych wypiekach. Czyli nadzienia makowego z twarogiem , w ramówce pulchnego ciasta drożdżowego – moje ulubione bożonarodzeniowe słodkości.  A jednocześnie jest to specjał do przygotowania

Grunt to przepis!
Babka kakaowa z serem. 174

     Dzisiaj zapraszam na kakaową babkę z serem. Ciasto jest szybkie i proste w wykonaniu, ale co ważniejsze, pyszne! Czekoladowy smak ciasta idealnie współgra

Rozpustne gotowanie
New York cheesecake 160

Mój narzeczony uwielbia serniki, dlatego postanowiłam zrobić mu sernik.  Padło na tak zwany sernik nowojorski na kruchy spodzie.  Składniki Spód: 2 żółtka 300 g mąki 100 g cukru 200 g masła Masa serowa 800 g serków Philadelphia 150 g śmietany 18% 1 i 1/4 szklanki cukru 3 jajka 1/4 szklanki mąki 3/4 aromatu waniliowego Wierzch(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masło siekamy na małe kawałki, mąkę przesiewamy, dodajemy masło, żółtka i cukier. Zagniatamy ciasto, ciasta nie należy wyrabiać zbyt intensywnie i zbyt długo. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie należy ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę, dno i boki. Nakłuwamy widelcem, na wierzch kładziemy papier do pieczenie i wysypujemy

Delusional Trine
Muffinki kakaowo - serowe 377

dziś, Dzień Dziecka, podzielę się przepisem , który znalazłam w swoich zapiskach sprzed lat :)  Pyszne , pulchne , delikatne muffinki kakaowo - serowe. Moje dzieci je uwielbiają . Jest to przepis na sernik Isaura , ja wykorzystałam go w trochę inny sposób :)Z podanego przepisu wychodzi ok. 35 muffinek . Dzieci  zachwycone ,a oto chodzi ;)źródło : zeszyt rodzinny  Składniki: 1 i 1/2 szkl(...)miski, połączyc z jajkami , 1 szkl. cukru, masłem , budyniem. Gotowe muffinki polewamy wcześniej odstawioną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi  Następnie przelewamy do formy muffinkowej na zmianę  łyżkę ciasta kakaowego , łyżkę sera i znowu łyżkę ciasta ciemnego. ( łyżki nie za duże bo może zabraknąc ciasta ciemnego - tak jak w moim przypadku ;) Piekłam ok. 40 minut w temp

Słodkości i nie tylko
Tarta dyniowa 152

jesteśmy wielkimi fanami tart – i tych słodkich i tych wytrawnych – dlatego też opcja na słodko z dynią musiała się pojawić na naszym blogu konsystencja farszu przypomina nieco sernik więc warto wypróbować Składniki na spód tarty: - 300 g mąki pszennej - 200 g masła - 70 g cukru pudru - starta skórka z połowy pomarańczy Składniki na masę dyniową(...)piekarnika i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie robimy spód tarty. Do robota wrzucamy mąkę oraz cukier puder i razem mieszamy, a następnie dodajemy zimne masło pokrojone na kawałki i wyrabiamy ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. Schłodzone ciasto wałkujemy, wykładamy nim formę do tarty i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni

Kuchenne Wariacje
Ciasto kokosowo - śmietankowe 435

Przedstawiam Wam dziś ciasto  kokosowo - śmietanowe:))))))) składniki ciasto kruche: mąka pszenna 3 szklanki cukier puder 1 szklanka margaryna 250 g żółtka 6 proszek do pieczenia 2 łyżeczki Masa śmietankowo- kokosowa śmietana 18% kwaśna 1200 g cukier 1 szklanka białka 6 budyń śmietankowy 2 opakowania cukier wanilinowy 1 opakowanie wiórki kokosowe 200 g Sposób przygotowania: Kruche ciasto :  mąkę , cukier(...)pokrojoną na mniejsze kawałki, zagniatamy ciasto. Gdy ciasto jest gotowe dzielimy je na dwie części jedną chowamy w zamrażarce. Masa: Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier,  następnie dodać budyń zmieszany z śmietaną , dorzucamy wiórki. Blachę wykładamy papierem i smarujemy margaryną. Ciasto wykładamy na blachę ,  wylewamy masę natomiast na wierzch ścieramy ciasto z  zamrażalnika. Pieczemy

Cukier&Puder
Sernik wiśniowy 253

koloru i świeżego kwaskowatego smaku. Sernik wzbogaciłam o polewę z kwaśnej śmietany, która współgra kolorystycznie z resztą wypieku, a także doskonale uzupełnia jego smak. Śmietana znajduje się też w składzie masy serowej, co wpływa na jego konsystencję, sernik jest delikatny i kremowy.Sernik z poniższego przepisu można przygotować w formie o wymiarach 24x24cm. Sernik wiśniowySkładniki:ciasto100g mąki pszennej60g(...)wiśni2 łyżki soku z cytryny1 łyżeczka mąki ziemniaczanejpolewa śmietanowa350g kwaśnej śmietany 18%1 łyżka cukru Wykonanie:CIASTO - mąkę przesiać z cukrem, dodać sól, zimne masło i żółtko, składniki posiekać razem, zagnieść gładkie ciasto- ciasto schłodzić 30 minut w lodówceformę wyłożyć papierem, schłodzonym ciastem wylepić równo dno formy, nakłuć gęsto widelcem, podpiec w 180 stopniach przez około 20 minut, wyjąć

Smakołyki Bereniki
Ciasto serowo - makowe 167

Lubicie takie połączenie sera z makiem? Za mną często "chodzi" takie połączenie i dlatego dziś proponuję taki oto mix. Wilgotne ciasto od sera i

Moje Małe Czarowanie
Torcik serowy z czereśniami 197

Soczyste czereśnie to prawdziwe zwiastuny lata, ich smak przywodzi o pokuszenie użycia ich w różnych ciastach, tak powstał ten przepyszny w smaku serowy torcik z nutą

Wanilia i Kardamon
Sernik kokosowy z rosą i mlekiem skondensowanym 181

twarogu zmielonego do serników ·       4 żółtka ·       3 białka ·       400 ml mleka skondensowanego (użyłam light) ·       2 łyżeczki cukru waniliowego ·       2 łyżki fixu do sernika(...)pieczenie, wiórki kokosowe i cukier. Wszystko wymieszać. Suche składniki wysypać na blat lub stolnicę. Dodać masło pokrojone w kostkę. Wetrzeć masło w mąkę. Następnie dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto. Gotowe ciasto przełożyć do woreczka i wsadzić na zamrażalki na 15 minut. Blachę o średnicy 24 - 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować i przełożyć na blachę. Piec

Mania Gotowania
Drożdżowa tarta ze szparagami. 168

Wyrobione ciasto wsadzam do inkubatora w piekarniku. Wkładam razem z miską, w której wyrabiałam na 30 min. Po tym czasie wyciągam. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni, grzanie góra – dół. Ciasto zagniatam i wylepiam nim wysmarowaną tłuszczem foremkę, nakłuwam je widelcem. Na wierzch daję papier do pieczenia i obciążam kamykami. Ma być obciążone dokładnie. U mnie są to kamyki, ale możecie(...)fasoli bądź ceramicznych kulek. Spód podpiekam 15 min. Farsz do tarty pęczek zielonych szparagów 7 plasterków szynki dojrzewającej lub dobrego bekonu jedna szalotka szklanka serka – ja użyłam takiego do serników 1 jajko sól, pieprz Szparagi obieramy, jeśli jest taka potrzeba i odcinamy zdrewniałe końcówki. Przycinamy je około 4 cm pod główką, odcięte części kroimy na plasterki. Na patelni podsmażamy szynkę

ladykitchen
Sernik na zimno z galaretką i truskawkami 229

się chłodzi woda z cytryną, na obiad wystarczy mi lekka sałatka, a na deser sernik na zimno. W sezonie truskawkowym nie mogłam się powstrzymać i nie zrobić tego sernika. Więc póki truskawki jeszcze są, łapcie chwilę;) Składniki: 500g twarogu półtłustego 200ml śmietanki 30% 100ml mleka 3 łyżeczki żelatyny (każda z lekką górką) 4 łyżki cukru pudru ziarenka z laski(...)lodówki na godzinę, żeby stężała. Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić i ułożyć na serniku. Galaretkę rozpuścić w 300ml gorącej wody, ostudzić, a gdy zacznie tężeć (stanie się gęsta, jak syrop, ale jeszcze będzie lejąca) wylać na truskawki. Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Sernik przechowywać w lodówce. Smacznego

Obiad gotowy
Liebster Blog Award 149

się obejść?   - *Bez książek.7. Kto jest Twoim ulubionym kucharzem?   - *Jest kilku, których lubię, ale na ulubionego… dalej czekam.  8. Co jest Twoim największym kulinarnym wyzwaniem?  - *Kiedyś, było ciasto drożdżowe i beza. Ciągle szukam nowych wyzwań.9. Co lubisz robić w wolnym czasie?  -  *Lubię go po prostu  m i e ć. 10. Twoja największa pasja to?  -  *Mój blog, Moje Wypieki(...)Największy kuchenny sukces?  Ciasto drożdżowe.10. Najprostsze danie z ziemniaka?  Frytki.11. Przepisy z internetu czy poplamiona książka kucharska? Co wybierasz?:)  Oczywiście, że poplamiona książka kucharska. III. Blogi nominowane przeze mnie:http://pocztowkizirlandii.wordpress.com/http://kulinarnyblogsamanthy.me/http://mlodagotuje.blogspot.ie/http://dancia.bloog.pl/http://olivciowepasje.blogspot.ie/http://czoch.com.pl/http://mojeprzepisy-ania.blogspot.ie/http://kuchnia-moni.zgora.pl/ http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.ie/http://slodkieniebo.blogspot.ie/http://kuchniazwyrakiem.blogspot.ie/  Pytania do nominowanych: Produkty, które zawsze masz w lodówce (nie chodzi o przechowywanie).Sernik, czy napoleonka, a może coś innego?Ulubione owoce.Z czym

mojewypiekiinietylko
OPONKI SEROWE - okrągłe szczęście w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. 219

liczą, ale czy liczą kalorie? Pewnie nie, skoro są radośni, to nie muszą sobie niczego odmawiać. Reakcji "nie, dziękuję" na widok czekolady zrozumieć nie potrafię, odwrócenie się od sernika w głowie mi się nie mieści, ale powiedzenie "nie" dla oponek serowych równe jest dla mnie przejawowi masochizmu. Te nietypowe odmiany tłustej słodyczy z rodziny pączkowatych to kwintesencja szczęścia rozpływająca się(...)łyżeczki sody - olej do smażenia (u nas Oliwier -olej rzepakowy z oliwą z oliwek) - nie śmierdzi, nie przypala się Wykonanie: 1. Wszystkie składniki dokładnie zagnieść w sprężyste, nielepiące się ciasto, gdy zbyt mokre, dodać mąki, 2. Stolnicę podsypać mąką (bardzo mało), kawałki ciasta wałkować na grubość około 1 cm 3. Szklanką wycinać placki jak na pierogi, kieliszkiem wycinać środki

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania