ciasto puch - 2218 przepisów (strona:31/148)

Bezglutenowe ciastka owsiane ze słonecznikiem 143

wanilinowego (16 g) 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni na jasnozłoty kolor. Masło utrzyj mikserem na puch z cukrem i cukrem wanilinowym. Wsyp mieszankę, proszek do pieczenia i zagniataj ciasto. Dodaj ostudzone ziarna słonecznika, płatki owsiane, szczyptę soli i ponownie zagniataj. Z ciasta lep kulki wielkości orzecha włoskiego i układaj na blaszce

Kuchnia bezglutenowa
Łabędzi puch 122

Zaskakujący smak ciasta, mimo pewnych składników w kremie.. jesteście ciekawi? Koniecznie spróbujcie! Smacznego! :) Łabędzi puch Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat

Smaki Natalii
Ciastka owsiane z orzeszkami ziemnymi i żurawiną 113

mąki pszennej 50g orzeszków ziemnych ( użyłam Helio ) 50 żurawiny suszonej ( użyłam Helio ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko Masło ubijamy na puch z cukrem pudrem – masa musi być biała i gęsta niczym krem do ciasta. Dodajemy jajko, miksujemy do połączenia. Do gotowej masy dodajemy mąkę, proszek, płatki owsiane, orzeszki, żurawinę i zagniatamy ciasto. Nabieramy porcję ciasta, formujemy

Gotowanie i blogowanie
Muffiny marchewkowe 134

miksując. Na koniec dodajemy około 3-4 łyżki musu marchewkowego. Nakładamy masę do foremek na muffinki. Do każdej wystarczy po 2 łyżki, ciasto mocno wyrasta. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180st. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce schłodzonej masy budyniowej, na końcu mus marchewkowy. Miksujemy chwilę, aby nie pozostały żadne grudki. Muffinki po upieczeniu studzimy

Gotowanie moimi oczami
Recenzja książki "Kawa - sekrety baristy" 137

niesamowicie zachęcają do wypróbowania każdego z nich.Kolejna cześć książki pełna jest przepisów na słodkości, które idealnie pasują do kawy. Od lekkich jak puch bez, po ciastka przekładane pysznym kremem.Przedostatni rozdział zawiera wyśmienite przepisy na ciasta, które zawierają w sobie w różnym stopniu i formie dodatek kawy. Rolady, torty, przekładańce i babeczki - to wszystko znajdziecie w tym rozdziale wraz

Emcia Pichci
Ciasto migdałowe ze śliwkami i cynamonową kruszonką 168

oraz szczypta soli. Miękkie masło przekładam do miski, wsypuję cukier i cukier z wanilią i miksuję na puch, stopniowo nie przerywając ucierania wbijam po jednym jajku, każde kolejne gdy poprzednie się połączy. Wlewam mleko oraz wsypuję partiami mąkę, gdy ciasto będzie zmiksowane i  gęste, wykładam na wyłożoną pergaminem kwadratową blaszkę, wygładzam łyżką, układam pokrojone na mniejsze kawałki

Wanilia i Kardamon
MAKOWE ŚLIMACZKI 123

puszki masy makowej Wykonanie: *Drożdże kruszymy, zalewamy ciepłym mlekiem, dodajemy pół szklanki mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia. * Żółtka ubijamy z cukrem na puch. Kiedy podrośnie zaczyn dodajemy do żółtek. Stopniowo dodajemy tez olej i mąkę, miksujemy. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na godzinę, aby podrosło. Po tym czasie rozwałkowujemy, smarujemy masą makową, zwijemy ciasno roladę. Następnie kroimy ją w dość grube

Z Majeczką w kuchni
Chałwowiec z granatem i malinami 352

Mięciutki biszkopt z kawałkami czekolady, kwaskowatość malin i granatu oraz słodycz chałwy sprawiają, że ciasto jest tak pyszne. Jeden kawałek do kawy to zdecydowanie za mało. Biszkopt: 6 jajek 200 g cukru 16 g cukru waniliowego 1 łyżka mąki pszennej 3 budynie czekoladowe po 47 g (na ½ litra mleka) 50 g czekolady mlecznej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa(...)rozpuszczamy budynie. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem. Wlewamy proszek budyniowy i energicznie mieszamy. Przykrywamy wilgotną ściereczką i studzimy. Margarynę ucieramy na puch i stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Chałwę rozgniatamy i dodajemy do masy.  Złożenie ciasta: W blaszce układamy pierwszy biszkopt. Na niego wylewamy delikatnie stężałą masę galaretkową z malinami i granatem. Następnie wykładamy większą połowę masy

VioletoweKucharzenie
sernik na zimno z musem truskawkowo różanym na czekoladowym spodzie 200

masła w temperaturze pokojowej 3 jajka wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masło miksujemy z cukrem na puch. Dodajemy stopniowo jajka, miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy przesianą mąkę i miksujemy. Wlewamy przestudzoną czekoladę i miksujemy na najniższych obrotach. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w 180 st. C przez

Domowy Smak Jedzenia
Ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonką 110

łyżką cukru. Odstawić. Mąkę, proszek budyniowy i proszek do pieczenia przesiać. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puch. Cały czas miksując dodawać po jednym jajku. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać suche składniki. Tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Rabarbar odsączyć z nadmiaru soku, wyłożyć na ciasto. Posypać kruszonką. Ciasto piec ok 50 minut

Smakołyki Asi
torcik drażetkami 168

syropie dwa opakowania wafelków kakaowych pryncypałek opakowanie cukierków lentylek tasiemka Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę mieszamy z sodą proszkiem do pieczenia, kakao i solą . Masło miksujemy z cukrem i ekstraktem waniliowym na jednolity puch ( kilka minut ) , stopniowo dodajemy jajka. Wsypujemy 1/3 suchych składników i miksujemy na najniższych obrotach miksera(...)połączenia, dodajemy ½ szklanki maślanki miksujemy. Czynność powtarzamy aż do wykończenia składników. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą z nich pieczemy w temp 180 º C przez 20-25 minut ( do suchego patyczka ) w tortownicy o średnicy 20 cm. Wyciągamy, pozostawiamy na 10 – 15 minut w formach. Po tym czasie wyciągamy i odwracamy ciasto górną częścią na dół

Darcia w kuchni
Tort oreo 751

kremowej 30 % 2 śmietan fix ( niekoniecznie ) 2 łyżki cukru pudru Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę mieszamy z sodą proszkiem do pieczenia, kakao i solą . Masło miksujemy z cukrem i ekstraktem waniliowym na jednolity puch ( kilka minut ) , stopniowo dodajemy jajka. Wsypujemy 1/3 suchych składników i miksujemy na najniższych obrotach miksera(...)połączenia, dodajemy ½ szklanki maślanki miksujemy. Czynność powtarzamy aż do wykończenia składników. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą z nich pieczemy w temp 180 º C przez 20-25 minut ( do suchego patyczka ) w tortownicy o średnicy 20 cm. Wyciągamy, pozostawiamy na 10 – 15 minut w formach. Po tym czasie wyciągamy i odwracamy ciasto górną częścią na dół, aby ciasto się

Darcia w kuchni
Czarno białe ciasto ze śliwkami pod chmurką z bitej śmietany. 136

Śliwki o tej porze roku możemy kupić wszędzie, dlatego dziś zapraszam Was na  czarno białe ciasto właśnie z nimi. Ciasto szybkie, smaczne a dodatkowo pod chmurką z bitej śmietany i mascarpone. Składniki; masło lub margaryna 20 dag 3/4 szkl. cukru 1 szkl.mąki pszennej 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok. 30 dag śliwek 3 łyżki kakao szkl(...)kremówki (36%) 15 dag serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch a następnie dodajemy po jednym jajku. Wsypujemy mąke wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części.  Do jednej dodajemy kakao. Sliwki myjemy i wyciągamy pestki. Foremkę wykładamy papierem i smarujemy margaryną

Radość kipiąca uśmiechem.
Babka szpinakowa z cukrem bazyliowym i lukrem z młodego jęczmienia 179

oleju rzepakowego otarta skórka z limonki lub cytryny( opcjonalnie) Szpinak miksujemy z olejem blenderem. Jaja Ubijamy z ksylitolem na puch. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Następnie wolno wlewamy szpinak z olejem i dodajemy skórkę z limonki. Ciasto przelewamy do foremki wysmarowanej olejem. Babkę pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Sprawdź patyczkiem czy się upiekła. Wystudzoną babkę

AZgotuj!
BABKA 194

pieczenia Lukier Łyżka kwaśnej śmietany 4-5 łyżek cukru pudru parę kropel ulubionego aromatu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto Białka oddzielić od żółtek z białek ubić sztywną pianę, żółtka zmiksować z cukrem  na puszystą masę  Masło utrzeć na puch cały czas ucierając dodać masę jajeczną i śmietanę dokładnie zmiksować,  następnie dodać obie mąki i proszek do pieczenia(...)miksować jeszcze około 3 minuty aby składniki dokładnie się połączyły. Na końcu dodać sztywną  pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem. Do przygotowanej foremki przelać ciasto piec około  45 minut w temperaturze 180 C. Lukier Cukier puder dokładnie wymieszać ze śmietaną i polukrować nim babkę. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
bardzo łatwy mazurek z masą kajmakową 175

jednej strony wydłużamy na kształt pisanki. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wzdłuż krawędzi odcinamy ok. 1 cm ciasta, formujemy niego wałek i przyklejamy go do zewnętrznej krawędzi ciasta, tworząc rant. Całość ponownie schładzamy w lodówce przez ok. 30 min. Następnie pieczemy w 200 st. prze ok. 15 min. do zarumienienia. Po upieczeniu odstawiamy cisto do całkowitego wystudzenia. (adsbygoogle(...)kajmakowej 30 g masła, miękkiego dodatkowo do dekoracji: migdały, żurawina, pestki z dyni, kandyzowana skórka pomarańczowa wykonanie: Masło miksujemy na puch, dodajemy masę kajmakową i całość miksujemy, aż uzyskamy gładką konsystencję. Gotową masę równomiernie rozsmarowujemy na kruchym cieście. Wież dowolnie dekorujemy. Ciasto schładzamy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania