ciasto pianka - 2655 przepisów (strona:31/177)

Styropian (ciasto) 1937

Czekam na Wasze opinie o tym cieście, ja go uwielbiam Styropian (ciasto) z malinami : Możecie też zainspirować się innymi moimi wypiekami: Sernik nowojorski Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki krupcztki 1/2 szklanki cukru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g margaryny Przygotowanie ciasta: Mieszamy suche składniki w misie robota, dodajemy żółtka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik Klaudyny 141

proszek do pieczenia  Dodajemy jajko i posiekana margaryne  Wszystko razem ugniatamy dodajac stopniowo miod  Kiedy juz ciasto jest gotowe dzielimy na dwie czesci 2/3 i 1/3 ciasta  Wkladamy do lodowki na ok 30 min za ten czas zajmiemy sie serem  Masa serowa 300 g sera bialego  250 g serka mascarpone  2 zoltka(...)bialek  bialka jajek  20 g cukru pudru Ubijamy bialak  Dodajemy cukier puder i dalej ubijamy  Jak juz bialaka sa ubite odstawiamy  Sernik  ciasto masa serowa pianka z bialek  Na mala okragla foremke wykladamy 2/3 ciasta  Wkladamy do piekarnika nagrzanego do 180 °  Ciasto pieczemy 30 min  Wyciagamy i rozlewamy mase

Klaudynkowa kuchnia
Brzoskwiniowy piegusek z malinami 313

Mrówkowcem”. Swoją wersję tego wypieku przygotowałam trochę inaczej, wykorzystując zalegające białka. Pieguska przełożyłam masą brzoskwiniową zrobioną ze świeżych owoców. Na wierzchu znalazła się delikatna pianka cytrynowa i maliny :) CIASTO MAKOWE: 1 szklanka białek (ok 5 białek) szczypta soli 3/4 szklanki maku suchego 1 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła GALARETKA(...)wystudzić. Zimną kremówkę ubić na sztywno i połączyć z chłodną, ale płynną galaretką. Wylać na warstwę brzoskwiniową. Na wierzchu ułożyć świeże maliny, lekko wciskając je w piankę. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Wykorzystanie białek Tagged: brzoskwinie , mak , maliny , żelatyna

https:KKuchniaMniam
CIASTO Z RABARBAREM I BEZOWĄ PIANKĄ – najlepszy przepis! 121

spód przykryty kwaskowatym rabarbarem i puszystą bezową pianką to prawdziwe niebo w gębie! Dosłownie! Ciasto jest fantastyczne a kwaśny smak rabarbaru i słodka beza to duet idealny! Ciasto jest bardzo szybkie, łatwe i tanie! Koniecznie spróbujcie! Czekam na zdjęcia Waszych wypieków! SKŁADNIKI: ( 24 x 28 ) CIASTO: * mąka pszenna – 2 szkl * żółtko – 5 szt * masło – 200 g * cukier(...)łyżki * proszek do pieczenia – łyżka NADZIENIE: * rabarbar – 4-5 lasek BEZOWA PIANKA: * białko – 5 szt * cukier – 1 szkl * sól – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, posiekane masło, cukier i proszek do pieczenia – zagniatamy ciasto. Wylepiamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuwamy. Posypujemy pokrojonym w kosteczkę, oczyszczonym rabarbarem. Białka ubijamy na sztywno

Ostra na Słodko
rajskie ciasto 142

drugiej śmietanki dodać malinową galaretkę, szybko zmiksować i wylać na ciasto. Przykryć ostatnim biszkoptem. Mleczko skondensowane ubić na pianę, wlać ostudzoną fioletową galaretkę, szybko zmiksować i tak powstałą piankę wyłożyć na ciasto.  Brzoskwinie i owoce tropikalne odsączyć (sok zachować), brzoskwinie pokroić na drobniejsze kawałki. Owoce ułożyć na piance z mleczka. Sok z brzoskwiń wymieszać z sokiem z mieszanki tropikalnej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik z rosą 173

Pyszny sernik z dodatkiem pianki bezowej ;) SKŁADNIKI: Ciasto kruche: 30 dag mąki 3/4 szklanki cukru pudru 1 cukier wanilinowy 150 g masła lub margaryny 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki zagnieść i odstawić do lodówki na 30 min. Wyciągnąć z lodówki i samo ciasto ruche zapiec na blaszcze w piekarniku ok 10-12 min w 170* Masa(...)kryształu Jajka z żółtkami zmiksować dodawać po łyżce cukru aby powstała biała puszysta masa. Następnie dodać ser, budyń, olej  mleko zmiksować. Wylać na podpieczone ciasto i piec ok 1godziny w 160-170* Bezowa Pianka: 6 białek 1 szklanka cukru Na 10 min przed końcem pieczenia ubijamy pianke z białek i stopniowo dodajemy cukier. Piankę wylewamy na sernik i robimy

Moje Słodkie Piekiełko
Ciasto z truskawkami. Przepis krok po kroku 310

mamy przepisu na stronie. Dodać muszę i pochwalić zarazem, bo przygotowała tego dnia dwie sesje, na ciasto właśnie oraz na sałatkę ryżową z kurczakiem na wynos   Niebiańska pianka truskawkowa   Pytacie mnie bardzo o przepisy z truskawkami. Co prawda jest ich trochę na stronie, ale zapotrzebowanie(...)cały czas rośnie. Dlatego co i rusz dodajemy nowe, ostatnio pojawił kolejny o  TU macie link . Co sprawia, że jest to najlepsze ciasto truskawkowe? Odpowiedź jest prosta…niebiańska pianka truskawkowa połączona z kruchym ciastem i orzeźwiającym smakiem truskawek. Nie bez znaczenia jest fakt, że przygotowanie tego wypieku jest bardzo proste

kuron.com.pl
Cytrynowiec 157

Cytrynowiec Przepyszne ciasto z cytrynową pianką. Przepis zaczerpnięty ze strony Żródło Przygotowałam dwie blaszki ciasta, dla mnie i znajomej. Jedna blaszka z białymi herbatnikami, druga z kakaowymi i białymi. Z białymi wygląda tak. Składniki : Biszkopt: 3 jajka 100g cukru 60g mąki ziemniaczanej 60g mąki pszennej 1 łyżka wody ½ łyżeczki proszku do pieczenia Poncz: sok z cytryny  3 łyżki(...)szklanki wody Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe bez cukru ½ szklanki wyciśniętego soku z cytryny 1,5  szklanki wody 200 g cukru 1 kostka masła  ( 200 g ) Cytrynowa pianka: 1 galaretka cytrynowa 500ml słodkiej śmietany 30- 36% 2 łyżki cukru pudru 1 szkl gotowanej wody Lukier: sok z połowy cytryny cukier puder Dodatkowo: 210 g   herbatników kakaowych

Kuchnia Danusi
PÓŁKRUCHE CIASTO KAKAOWE Z OWOCAMI 173

Znane ciasto, które zawsze dobrze smakuje... Półkruche kakaowe ciasto ze śmietankową, budyniową pianką oraz owocami - tym razem u mnie borówki prosto z mojego ogródka 😉. Idealne na co dzień do kawy lub herbaty. Można go wykonać prawie z każdymi sezonowymi owocami, np. truskawkami, malinami, porzeczami, jagodami, borówkami, czereśniami...a najlepsze jest z miksem różnych owoców. Ma jedną wadę- za szybko znika(...)Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtka oraz szczyptę soli. Dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części w proporcji 2:3, zawijamy w folię aluminiową i odkładamy do zamrażarki na co najmniej 30 min. Po tym czasie wyciągamy większą część ciasta, wałkujemy

Kuchnia MagdaLeny
PÓŁKRUCHE CIASTO KAKAOWE Z OWOCAMI 194

Znane ciasto, które zawsze dobrze smakuje... Półkruche kakaowe ciasto ze śmietankową, budyniową pianką oraz owocami - tym razem u mnie borówki prosto z mojego ogródka 😉. Idealne na co dzień do kawy lub herbaty. Można go wykonać prawie z każdymi sezonowymi owocami, np. truskawkami, malinami, porzeczami, jagodami, borówkami, czereśniami...a najlepsze jest z miksem różnych owoców. Ma jedną wadę- za szybko znika(...)Żółtka oddzielamy od białek. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao, 1/2 szklanki cukru pudru, żółtka oraz szczyptę soli. Dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części w proporcji 2:3, zawijamy w folię aluminiową i odkładamy do zamrażarki na co najmniej 30 min. Po tym czasie wyciągamy większą część ciasta, wałkujemy

Kuchnia MagdaLeny
Kruchy jabłecznik z pianką. 119

Jabłeczniki są to takie ciasta które nigdy się nie nudzą. Ciasto to zrobiłam z pyszną pianką. Wszystko super pasuje. Przygotowanie ciasta – wszystkie składniki wrzucić do miski i posiekać nożem. Następnie szybko zagnieść. Podzielić na dwa kawałki w proporcji 2/3 – 1/3 Oddzielnie zawinąć w woreczki foliowe i włożyć do zamrażarki na godzinę. Spłaszczyć kawałki ciasta. Przygotowanie jabłek – jabłka(...)jabłka. Kiedyś w ogóle nie dodałam cukru i było bardzo dobre, takie kwaskowate. Przygotowanie pianki – białka ubić na sztywną pianę. Jak już są sztywne dodawać powoli cukier. Nie przerywać ubijania. Następnie podczas ubijania dodawać na przemian olej i proszek budyniowy. Dokładnie wymieszać. Formowanie ciasta – blaszkę o wymiarach 35 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno blaszki

Kuchnia Pokoleń
Ciasto z jeżynami na koniec lata 138

zadziwiłam nawet Teściową! Myślę, że powinna być to dla Was dobra rekomendacja – zważywszy, że moja Teściowa jest wspaniałą panią domu z Małopolski, a ciasta piecze po mistrzowsku. Kruchy spód, kwaśne owoce, słodka, puszysta pianka z podobnymi do bezy brzegami, marzenie… Teraz dodaję do niego jeżyny zbierane w maminym ogródku. Oryginalnym dodatkiem są maliny, przy czym mrożone sprawdzają się(...)nich cukier, suchy budyń, następnie również powoli – cały czas ubijając wlewamy olej i ekstrakt z wanilii. Powstanie błyszcząca, puszysta pianka. Masę trzeba wyłożyć na wystudzony spód. Na wierzchu umieścić owoce (bez rozmrażania) i zetrzeć na tarce resztę ciasta. Piec ok. 40 minut w 190°. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. drukuj przepis Smacznego!   Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Patchwork
Porzeczkowa Pychotka 149

dżemu z owoców ale w okresie letnim świetne będą świeże porzeczki lub mrożone. Składniki na tortownicę 26 cm: kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 5 żółtek kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru budyniowa pianka: 5 białek 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 1/4 szklanki oleju dodatkowo: słoik dżemu z czarnej porzeczki(...)czas ubijając na najwyższych obrotach. Następnie dodajemy budyń, również cały czas miksując, by dobrze się połączył. Powoli wlewamy olej, miksując do ponownego połączenia się składników. Na podpieczony spód ciasta wykładamy ubitą piankę budyniową. Wyrównujemy wierzch, a następnie wykładamy małe porcje dżemu porzeczkowego. Na porzeczki ucieramy drugą część ciasta.  Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.  Upieczone ciasto

Życie zaczyna się w kuchni
Biszkopt z pianką truskawkową 128

wierzch , polewać w odstępach ciemne ciasto. Tak aby na spodzie i na wierzchu było ciasto ciemne.  Piec ok. 35 minut w 175 stop.  Ciasto przekroić wzdłuż na pół, ostudzić. Pianka : Galaretki rozpuścić(...)gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Mocno schłodzone mleko wlać do wysokiego naczynia, wsypać śnieżkę, ubić na sztywno. Do ubitej śnieżki dodawać tężejącą galaretkę, dalej ubijać. Wyłożyć piankę na upieczoną pierwszą część ciasta, przykryć drugim plackiem, odstawić do lodówki na 3 godziny. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
Kremowy sernik z Podzamcza 110

mieszkającą prawie pod samym zamkiem. Stąd też nazwa tego delikatnego i orzeźwiającego sernika . Sernik jest na pysznym, kruchym spodzie. Jest wyjątkowo soczysty, a pomiędzy masą serową, a warstwą ciasta spotkamy delikatną piankę. Wszystko pysznie uzupełniają kawałeczki brzoskwiń. To wszystko sprawia, że trudno się oprzeć kolejnej porcji. Ciasto doskonale sprawdzi się na święta i rodzinne uroczystości. Będzie bez wątpienia idealnym dodatkiem(...)twarogowa: twaróg: 1 kg cukier do smaku cukier waniliowy: 1 op. jajka: 4 szt. mąka ziemniaczana: 1 łyżka z brzuszkiem Pianka: białka: 5 szt. cukier: 3 łyżki brzoskwinie: 2 szt. KREMOWY SERNIK Z PODZAMCZA Wykonanie: 1. Ze składników zagniatamy ciasto, dzielimy na pół, wkładamy do woreczków i umieszczamy w zamrażalniku na co najmniej 30 minut. 2. Blachę

Kuchnia Na Wypasie