ciasto owocowe - 4149 przepisów (strona:53/277)

56 przepisów czyli Karnawał z Moją smaczną kuchnią! 280

cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Surówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica

Moja smaczna kuchnia
Jak smacznie pożegnać 2014 rok? Specjalne dla Was 55 najlepszych przepisów na Sylwestra i Karnawał! 1489

koperkiemSurówka z kiszonej kapustySurówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebuląTarta z ciasta francuskiego z cukinią Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinamiTarta z cukinią, brokułami i sezamemTarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebuląZielone babeczki z pecorinoZielona soczewica w pomidorach pelatiZiemniaczana sałatka z bobem i świeżymi ziołamiZiołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperoni

Moja smaczna kuchnia
Ciasto jogurtowe na gofrach 184

Delikatne, lekkie, owocowe, orzeźwiające i bez pieczenia. Ekspresowe przygotowanie, sezonowe owoce, tylko kilka składników i oryginalne ciasto gotowe! Składniki: na blachę 24cm x 28cm gofry (domowe z tego przepisu lub gotowe ze sklepu), 2 jogurty naturalne po 400 ml, 3 galaretki truskawkowe lub malinowe, 200 g czerwonej porzeczki, 200 g borówki amerykańskiej, 3 połówki brzoskwini z puszki Przygotowanie: Jogurt wyjmij

Lena Gotuje
Tort na Pierwszy Dzień Lata 219

masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić, ale jeszcze płynną dodać do żółtek. Wymieszać. Partiami wsypywać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, partiami dodawać do ciasta, delikatnie mieszając.Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 20 minut.Ostudzić.Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.Jagody włożyć do garnka, dodać(...)cukier się rozpuści, zdjąć z palnika. Zmiksować, przetrzeć przez sitko. Do cały czas gorącej masy dodać odciśniętą żelatynę, dobrze wymieszać. Ostudzić.Kremówkę ubić na sztywno z mascarpone, dodać do owocowej masy. Delikatnie wymieszać, żeby nie zburzyć struktury śmietany.Przełożyć masę na całkowicie ostudzony spód, wstawić do lodówki na 30 minut.W ten sam sposób przygotować masę truskawkową:Żelatynę namoczyć w zimnej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Przekąski z ciasta francuskiego – na słodko 166

prawdziwie letnie, z upałami, ze słońcem świecącym od rana samego mamy ochotę na leciutkie jedzonko. Schaboszczaki schodzą na plan dalszy. Na stołach królują chłodniczki, zsiadłe mleko, owocowe zupy. I na takie same ciasta nachodzi nas ochota. Delikatne, a jednocześnie pełne słodyczy.   Dziś serwuję Wam trzy przepyszne ciastka z ciasta francuskiego. Robi się je bardzo szybko, za to delektować się

Niunioki
Domek z piernika 264

kakao płaska łyżeczka cynamonu 2 łyżki przyprawy do piernika 1 żółtko  1/2 łyżeczki sody  1/2 proszku do pieczenia  + ewentualnie śmietana, jeśli ciasto będzie za gęste   dodatkowo :  lukier POSYPKA SMAK OWOCOWY z firmy Delecta Przygotowanie : Masło, cukier, miód, kakao , cynamon i przyprawę do piernika rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia. Do zimnej już masy dodajemy żółtko(...)zawijamy w folię i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. Następnie rozwałkowujemy ciasto i wycinamy elementy domku (ja wzór pożyczyła m). Części pieczemy w 180st. C przez ok 8 min. Ostudzone już elementy sklejamy i dekorujemy lukrem oraz dowolnie lukrujemy (Ja użyłam Posypki smak owocowy, którą polecam

charlotte gotuje
Tarta z kozim serem 239

Tarta zwykle kojarzona jest z kruchym lub francuskim ciastem, kremem i owocami. Coraz częściej występuje również w wytrawnej postaci. Tarta z kozim serem to połączenie klasyki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rustykalna tarta z jabłkiem i gruszką. Bez cukru, masła i białej mąki 146

Tarta, którą się dzisiaj dzielę jest kolejnym dowodem na to, że rezygnacja z cukru nie oznacza rezygnacji z deserów. Zdrowa tarta na kruchym cieście bez masła i białej mąki, z pysznym owocowym wypełnieniem bez dodatku cukru. Tarta powstała bardzo spontanicznie, kiedy naszła mnie ochota na coś a’la szarlotka. Ciasto zrobiłam na bazie jogurtu naturalnego. Niczym go nie dosładzałam

HealthyCreations
Pleśniak z jagodami, klasyka! 367

wyścieliłam blaszkę o wymiarach  26 x 40 cm posmarowaną wcześniej masłem. Spód podpiekłam w piekarniku nagrzanym do 170 st. C na złoty kolor przez 17 minut. Drugą kulkę ciasta wkładam do zamrażalnika. Nadzienie:  - 1 słoiczek dżemu jagodowego 280 g - 1 słoiczek konfitury jagodowej 240 g - garść jagód mrożonych Na podpieczony spód wykładam dżem, konfiturę i mrożone jagody. Piana(...)szczyptą soli. Po chwili dodałam porcjami cukier, czekając aż poprzednia porcja cukru będzie dokładnie rozmiksowana. Beza powinna być pod koniec ubijania błyszcząca. Bezę przełożyłam na warstwę owocową. Na bezę starłam na tarce ciasto wyjęte z zamrażalnika. Ciasto piekłam w temp. 170 st. C przez 45 minut. Smacznego

Receptura smaku
Tarta z rabarbarem truskawkami 158

font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto owinąć w folię i włożyć na co najmniej na godzinę do lodówki. Rabarbar umyć pokroić na kawałki. Włożyć do garnka, zasypać cukrem i wstawić na mały ogień - dodać 2 łyżki(...)resztę pokroić na kawałki, dodać po 20 minutach do gotującego się rabarbaru.  przed końcem gotowania spróbować i w razie potrzeby dodać więcej cukru. Masę owocową odstawić do całkowitego ostygnięcia. Z ciasta odłożyć 1/3. Resztę rozwałkować i wyłożyć formę do tarty. Ponakłuwać spód widelcem i wstawić do lodówki jeszcze na 20 minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ciasto przykryć folią

Smaczny zeszyt
Maślane pierożki malinowo-jeżynowe na najbardziej złoty czas w roku 216

roku, bo wypełnione malinami, które przewodzą latu i jeżynami, które zwiastują zbliżanie się jesieni wspaniale urozmaicą wakacyjne opowieści. Słodkie, bardzo kruche już przy lepieniu i pachnące cytryną ciasto okala słodko-kwaśne, bardzo owocowe wnętrze, które satysfakcjonuje podniebienie :) Podawać można na ciepło i na zimno...jak kto woli i jaka akurat aura za oknem :) Kruche maślane pierożki malinowo-jeżynowe Potrzebujesz: 300g(...)cytryny 150g malin 100g jeżyn 1 czubata łyżka cukru Sposób przyrządzenia: 1. Mąkę, cukier, masło, sól, wodę i skórkę z cytryny wymieszaj i szybkimi ruchami zagnieć gładkie ciasto. 2. Ciasto uformuj w kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30min. 3. Schłodzone ciasto podziel na 8-10 części i z każdej uformuj okrągły placuszek. 4. Maliny wymieszaj

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Torcik winogronowy 171

Biszkopt jajka-6 szt cukier-1 szklanka mąka-1 szklanka proszek do pieczenia-1 łyżeczka kakao- 4 łyżeczki ocet- 1 łyżeczka olej - 3 łyżeczki sól tłuszcz do formy Masa owocowa winogrona ciemne - 800 g maliny - 1,5 szkl cukier - 3/4 szkl mleko skondensowane niesłodzone - 0,5 l żelatyna - 10 płaskich łyżeczek woda do żelatyny - 6 łyżek Dodatkowo ; krokant z orzecha(...)delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o wymiarach 27 cm. Włożyć ciasto do piekarnika i piec w 175 stop.przez ok.30 minut. Upieczone i ostudzone ciasto przekroić na 3 blaty. Masa owocowa Maliny i winogrona umyć, odcedzić na sicie. Najpierw winogrona, później maliny zmiksować. Zmiksowane owoce przetrzeć przez sito. Do miksera wlać mleko skondensowane, wsypać cukier, dodać mus owocowy

Kuchnia Danusi
Ciasto jogurtowo-truskawkowe na zimno 23330

Ciasto jogurtowo-truskawkowe na zimno to kakaowy biszkopt przełożony lekką masą jogurtową, w której zanurzone są kawałki świeżych truskawek oraz galaretką z musu truskawkowego. Jest to ciasto typowo sezonowe, owocowe, mało słodkie. Należy podawać je mocno schłodzone, gdyż masa jogurtowa ma kremową konsystencję i nie powinna długo stać w temperaturze pokojowej. Do wykonania masy jogurtowej polecam bardzo gęsty jogurt grecki

Smakołyki Bereniki
Pierogi z truskawkami! Najlepsze na dzień dziecka! 189

sezonowym, a truskawki królowały na talerzu dobrze ponad miesiąc. W różnej postaci, a to naleśniki, pierogi czy też makaron z truskawkami i białym serem, drożdżówki, kompot, ciasta na ciepło, na zimno, zupy owocowe, deserki z truskawkami, no i oczywiście cała "przetwórnia" dżemy z truskawkami! He he he! Pamiętam też czas jak na działce posadziłam z mamą truskawki i mieliśmy przez(...)białym serem.  Życzę Wam smacznego!  SKŁADNIKI: - około 600 g mąki pszennej plus do zagniatania - 3 żółtka - 1 jajo - 1 łyżka oleju - woda lub mleko do zagniecenia ciasta Na dużą stolnicę wysyp mąkę, zrób kopczyk, a nim dziurkę. Wbij jajko, żółtka, dodaj olej i wodę. Nożem zacznij zarabiać ciasto, ciągle zbierając mąką z boków kopczyka, dodawaj mleko lub wodę

SMYKWKUCHNI
Tarta z nadzieniem z czarnej porzeczki, z pianką i kruszonką 193

dzisiaj u nas owocowo Zapraszamy na tartę z nadzieniem z czarnej porzeczki, z pianką i kruszonką Składniki na ciasto: - 300 g mąki krupczatki - 200 g masła - 100 g cukru pudru - 3 żółtka - szczypta soli Składniki na nadzienie: - 600 g czarnej porzeczki - 3 łyżki cukru - 3 białka - bułka tarta Składniki na kruszonkę: - 50 g mąki krupczatki - 25 g masła

Kuchenne Wariacje
KRUCHE CIASTO BEZGLUTENOWE - BAZA 205

takiego "podłoża" jest cała masa!Nasze wariacje na temat KRUCHEGO CIASTA BEZGLUTENOWEGObędą obiektem kolejnych postów. Oto kilka przykładów:Jakie przepisy interesują Was najbardziej? - Kruche ciasto w połączeniu w serową masą, czy z "sałatka owocową" a może nieco bardziej wykwintna odmiana? :)W komentarzach chwalcie się Waszymi pomysłami na kruche ciasto.Mile widziane zdjęcia Waszych wypieków i informacja jakie przepisy chcecie

Wypisz Wymaluj