ciasto owocowe - 4149 przepisów (strona:47/277)

Przekładaniec orzechowo - jabłkowy 243

Wyśmienite puszyste ciasto z dużą ilością orzechów i rodzynek z Owocowego Raju, a do tego jabłka i biszkopt. Masa dla odmiany z jogurtów owocowych. Upiec 2 cienkie jasne biszkopty , składniki na 1 biszkopt: Biszkopt jasny : 5 jaj 3/4 szk cukru 3/4 szk mąki   łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.Dodać mąkę zmieszaną(...)przez ok. 40 min.  Oryginalne marmurowe i granitowe patery znajdziecie na stronie firmy Bartosz Masa do ciasta: 3 żółtka 3 łyżki cukru kryształu 1 szklanka mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 25 dag masła 2 małe jogurty owocowe lub 1 duży Z mleka, cukru, żółtek, mąki ugotować budyń. Masło utrzeć, dodać przestudzony budyń, na końcu jogurty

Apetyczna babeczka
Ciasto rabarbarowe z pianką 151

sekund dodać owoce i wymieszać już kopystką reszta jak wyżej 4. Podpieczone ciasto wysmarować roztrzepanym białkiem, użyć białka przeznaczonego na piankę. Oczywiście tylko tyle żeby posmarować dno ciasta. Wylać masę budyniowo-owocową. 5. Ponownie wstawić do piekarnika 180 C i piec 40 minut. 6. Pięć minut przed końcem pieczenia przygotować piankę . Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać

Kuchnia Pokoleń
CIASTO Z PŁATKÓW OWSIANYCH Z DŻEMEM I PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI 205

Bardzo proste ciasto na spodzie z płatków owsianych i wiórek kokosowych, z dżemem z truskawek oraz brzoskwiń i wierzchem z płatków kukurydzianych, wiórek kokosowych oraz gorzką

Kuchnia MagdaLeny
Kruche ciasto ze śliwkami czyli placek,który wyparowuje natychmiast, 197

Niedziela bez ciasta to nie jest prawdziwa niedziela. Nawet ta spędzana nad Bałtykiem gdzie oferta przesłodzonych gofrów i lodów przyprawia o zawrót głowy. I chociaż panie

Fiolka w kuchni
Deser na zimno z owocami 281

Lekkie, kolorowe, owocowe, bez cukru Składniki sezonowe owoce: u mnie jagody leśne truskawki maliny 350 g serka naturalnego 2 małe jogurty naturalne 1 galaretka 2,5

czarrna od kuchni
Zdrowy sernik z malinami 233

Zdrowe ciasto, zdrowy sernik, da się? Jasne, że tak! Wszystko oczywiście zależy od tego z jakich produktów korzystamy. Maślany spód raczej w tym wypadku nie wchodzi

Słodkie Przyjemności
Krucha tarta z brzoskwiniami, nektarynkami, morelami… 186

Przed podaniem możecie je delikatnie oprószyć cukrem pudrem ale nie jest to konieczne. Jak widać na zdjęciach nie mogłam się powstrzymać przed ukrojeniem jeszcze gorącego ciasta. Przez to całość nieco pływała w pysznym soku owocowym ;) Ale gwarantuję, że jeśli potraficie się powstrzymać aż ciasto całkowicie wystygnie to ciasto kroi się je bez żadnych problemów. Polecam! 100 g mąki pszennej

Mienta blog
Truskawkowa kremówka 261

Jeszcze jedno kremowe ciasto z truskawkami. Podobne do Lambady, Shreka i Kubusia. Biszkopt z 6 jajek upieczony wg dowolnego przepisu Masa owocowa: 3 szklanki soku przecierowego (u mnie Pycholandia z Biedronki o smaku banan-kiwi) 1 duży budyń śmietankowy (64g) 2 łyżki cukru Masa śmietankowa: 3 opkowania serka(...)Bieluch 200 ml mleka 2 opakowania Śnieżki 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: truskawki 1 opakowanie (400g) kremu czekoladowego np. Nutella 150 g rodzynek  Na soku owocowym ugotować budyń. Gorący wylać na ciasto, posypać obficie rodzynkami. Połowę przygotowanego kremu czekoladowego lekko podgrzać, następnie oblać strużkami rodzynki. Śnieżkę ubić z 200 ml mleka dodając cukier puder. Połączyć z serkami. Gotowy krem

Praktyczna pl
Babeczki keksowe 251

pieczenia 2 jajka L (osobno żółtka i białka) 50g kandyzowanej skórki pomarańczowej 100g kandyzowanej mieszanki owocowej 100g wiśni kandyzowanych Lukier: 100g cukru pudru gorąca woda 50g kandyzowanej mieszanki owocowej do posypania 1. Wodę podgrzewamy z cukrem i cukrem waniliowym tak by cukier się rozpuścił. Wtedy dodajemy margarynę, gotujemy aż się rozpuści. Studzimy. 2. Kandyzowane owoce umieszczamy w misce dodajemy(...)suchego patyczka. 6. Przygotowujemy lukier: cukier puder zalewamy odrobiną gorącej wody, mieszamy. W razie potrzeby dodajemy wodę lub cukier puder, by uzyskać preferowaną konsystencję. Wystudzone ciasto lukrujemy. Posypujemy kandyzowaną mieszanką owocową

Szefowa kuchni
Ekspresowe przepisy na wystrzałowego Sylwestra – pobierz PDF z przepisami :) 346

MIŁOŚNIKÓW SUSHI przepis na: SAŁATKĘ Z KURCZAKIEM, PESTO, RUKOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI przepis na: QUICHE Z GRUSZKĄ, WĘDZONYM ŁOSOSIEM I CAMEMBERTEM, POSYPANE RUKOLĄ przepis na: SANGRIĘ, CZYLI OWOCOWE ORZEŹWIENIE przepis na: BŁYSKAWICZNE CIASTO Z POMARAŃCZAMI I KREMEM CZEKOLADOWO-MIĘTOWYM POBIERZ PDF przepisy-na-wystrzalowego-sylwestra-by-eat-me-fit-me A może skusisz się na BŁYSKAWICZNE CIASTO Z POMARAŃCZAMI

Eat me! Fit me!
Brzoskwiniowe wydmy wg Siostry Anastazji 211

łyżeczka proszku do pieczenia Krem 1 puszka brzoskwiń cukier kryształ do smaku 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 25 dag masła Dodatkowo 2 paczki delicji o smaku owocowym 2 galaretki pomarańczowe Wykonanie: Ciasto Białka ubić z cukrem, dodając żółtka i resztę składników. Ciasto piec około 30-40 minut w temperaturze 170 stopni. (Można upiec ciemny biszkopt). Krem Odlać sok z brzoskwiń

Pychotkaaa
Babka keksowa 344

osobno żółtka i białka) 400-500gkandyzowanych owoców, u mnie: 200g kandyzowanej mieszanki owocowej, 100g skórki pomarańczowej, 100g wiśni kandyzowanych Lukier: 200g cukru pudru gorąca woda 100g kandyzowanej mieszanki owocowej do posypania 1. Wodę podgrzewamy z cukrem i cukrem waniliowym tak by cukier się rozpuścił. Wtedy dodajemy margarynę, gotujemy aż się rozpuści. Studzimy. 2. Kandyzowane owoce umieszczamy w misce dodajemy(...)suchego patyczka. 6. Przygotowujemy lukier: cukier puder zalewamy odrobiną gorącej wody, mieszamy. W razie potrzeby dodajemy wodę lub cukier puder, by uzyskać preferowaną konsystencję. Wystudzone ciasto lukrujemy. Posypujemy kandyzowaną mieszanką owocową

Szefowa kuchni
Babeczki Eton Mess z porzeczkami 152

delikatne babeczki ze starannie utartego masła rozpływają się wręcz w ustach. Cierpkie owoce porzeczki czerwonej zamieniamy w mus i bawimy się nim niczym farba. Ta lepka papka owocowa nie tylko przyjemnie barwi ciasto, ale nadaje mu też kwaskowatego posmaku. Śnieżnobiałe bezy nadają babeczkom tekstualności dzięki swojej chrupiące skorupkę, a ciągnący środek przyjemnie skleja zęby.  Babeczki podajemy w temperaturze pokojowej(...)nakładamy ciasto do 2/3 wysokości papilotek i pieczemy ok 20 min, studzimy na kratce 7. Krem - miękkie masło miksujemy ok 7 minut mikserem aż stanie się puszyste, dodajemy ziarenka wanilii i stopniowo dosypujemy cukier puder, na koniec dodajemy pokruszone ok 4 bezy, mieszamy już łyżką  8. Na babeczki nakładamy niedbale porcję kremu z bezami, dekorujemy resztą musu owocowego, pokruszonymi

Słodki Kompromis
Truskawkowiec 301

Ciasto ma tylko jedną wadę – najlepsze jest, jak postoi przez noc w lodówce😉 Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Masa truskawkowa: 350g truskawek 2 łyżki cukru 1 galaretka truskawkowa 100ml wody Masa waniliowa: 3 jajka 3 łyżki cukru 400g serka waniliowego 3 łyżeczki żelatyny Wierzch: 800g truskawek 1 galaretka owocowa(...)dokładnie mieszam, aż do rozpuszczenia żelatyny. Na wystudzony biszkopt przełożyć masę truskawkową i równo rozsmarować. Odstawić do lodówki do stężenia. Na masę truskawkową wyłożyć masę waniliową. Ciasto udekorować truskawkami i polać tężejącą galaretką owocową. Latem proponuję, aby galaretkę rozpuszczać w mniejszej ilości wody. Znacznie szybciej tężeje i nie robi nam niespodzianek;) Gotowe ciasto wkładamy do lodówki. Jak wspomniałem na początku

Jacob Tastes
Crostata (włoska tarta) 199

smak by móc potem odtworzyć je w mojej kuchni :-) Crostata to bardzo popularna włoska tarta. Genialna w swej prostocie bo składa się z kruchego ciasta z nutką cytryny, cienkiej warstwy migdałów i konfitury owocowej, najczęściej z moreli, brzoskwini lub owoców leśnych. Crostata di marmellata ma zwykle na swym wierzchu kratkę ułożoną z paseczków lub wałeczków z ciasta. Nie przejmujcie się

maniapieczenia