świętach zapraszam Was na jedną z moich nowości: Duetkę z dwoma rodzajami mas na bazie grysiku wykończonej owocowymi wyspami pomarańczowej galaretki. Ciasto jest niezwykle kremowe i dość słodkie a przy tym orzeźwiające. Kombinowałam, bo chciałam stworzyć jakieś dobre ciacho na puszystym biszkopcie i powiem Wam , że z tych kombinacji powstał niezły kawał ciacha. Rozpływa się w ustach, po schłodzeniu smakuje
Domowe ciastaprzyjść bez zapowiedzi. Często jednak zdarza się, że ktoś dzwoni i mówi, że będzie za godzinę. Produkty do przygotowania czegoś słodkiego zawsze się znajdą się w szafce. Ciasto jest puszyste, delikatne i owocowe z nutą piernika. Podjęłam wyzwanie Fabryki cukierniczej Kopernik i przygotowałam... smażone ciasto z owocami, orzechami i piernikami. Udowadniam tym samym, że zwykłe ciasto nie musi być zwyczajne
Kuchnia w oparachMoja rodzinka uwielbia ciasta z budyniem, dlatego jak natknęłam się na ten przepis to wiedziałam, że muszę go przetestować. Ciasto wyszło wspaniale – delikatne, owocowe i kremowe, lekkie i proste w wykonaniu. W sam raz na ciepłe, letnie popołudnie. Przepis ten znalazłam tutaj i cytuję go z moimi niewielkimi modyfikacjami. Autorka proponuje, aby użyć […] Artykuł Brzoskwiniowiec – ciasto biszkoptowe
WiszniówkaPrzepis na owocowy serniczek z galaretką jest przysłowiową deską ratunku w trudnych sytuacjach. Zapowiedzieli się goście, mąż prosi o smaczne ciasto do pracy, dzieci muszą przynieść coś do szkoły i zupełnie nie wiemy, co upiec. Nie chcemy szukać nowych przepisów, nie ma czasu na pracochłonne torty, wtedy taki sernik z galaretką i owocami doskonale się sprawdzi. Byłam kiedyś na przyjęciu
dolcevitainmykitchenKonfitura z wiśni z cynamonem i goździkami, najpiękniejszy smak lata zamknięty w słoikach. Konfitura wiśniowa z cynamonem i goździkami to produkt, którego nie może zabraknąć na
Kulinaria - potrawy z różnych stron światarazem placek jest prosty, bez kruszonki i z sezonowymi owocami prosto z krzaczków. To najłatwiejszy przepis na ciasto z owocami, każdy poradzi sobie z pieczeniem tego owocowego placka A Wy upieczcie to ciasto do niedzielnej kawy. Polecam inne nasze sezonowe przepisy z truskawkami: – ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką – Truskawki z bitą śmietaną – Truskawki w syropie karmelowym – Mrożony jogurt
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBabeczki z masą budyniową i owocami to jedne z bardziej popularnych mini wypieków w naszych domach. Kruche, rozpływające się w ustach ciasto na babeczki z
Słodka StronaFrużelina to całe lub pokrojone owoce zatopione w żelu, który swoją konsystencją przypomina lekko tężejącą galaretkę. Można ją przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamniejszym naczyniu połącz ze sobą suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mniej więcej 2/3 tabliczki czekolady drobno posiekaj. Pozostałą 1/3 odłóż na później do ozdobienia ciasta. Suche składniki przesyp do owocowej masy, całość dokładnie wymieszaj. Na koniec w ciemną masę wmieszaj kawałki czekolady. Ciasto przełóż do przygotowanej formy, wstaw do piekarnika i piecz 25 minut. Wyjmij
Roślinna - blog wegańskiMakowiec z jabłkami znany również jako makowiec japoński to ciasto, które w swoim składzie ma tylko pięć łyżek mąki. Podstawą ciasta jest mak lub też jak w moim przypadku gotowa masa makowa. Makowiec jest wilgotny, aromatyczny, stworzony by zagościć na świątecznym stole jako pozycja obowiązkowa. :-) 800-900g gotowej masy makowej 2 5 0g masła 5 łyżek mąki(...)średnicy 20x30cm smarujemy tłuszczem, przelewamy masę. Pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy. 5. Czekoladę rozpuszczamy z odrobiną wody lub mleka, smarujemy nią wierzch ciasta, posypujemy kandyzowana mieszanką owocową, dekorujemy kandyzowanymi wiśniami
Szefowa kuchniSernik czekoladowy z owocową nutą na spodzie z ciasteczek Oreo piekłam w kąpieli wodnej. Dzięki temu deser jest wilgotny, kremowy, słowem taki, jak lubię. Dużym plusem jest też brak pęknięć na wierzchu ciasta, przez co ładnie się prezentuje. Masę serową podzieliłam na dwie części. Do jednej dodałam rozpuszczoną czekoladę deserową, a do drugiej mus z owoców leśnych. Dominującym smakiem jest(...)pozostałą masą serową. Na spód z ciastek Oreo wyłożyć czekoladową warstwę, na nią delikatnie łyżka po łyżce owocową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na kratkę. Poniżej wstawić blaszkę wypełnioną wodą. Piec w taki sposób około godziny. Wierzch ciasta powinien być ścięty. Można również tortownicę wstawić bezpośrednio na blachę z wodą. Trzeba wówczas dokładnie zabezpieczyć ją folią aluminiową. Wybieram
zadanie-gotowaniedowolnego dżemu. Bardzo delikatne, smaczne, szczerze polecam:) Składniki 600 g brzoskwiń, moreli, świeżych lub z puszki 3 łyżeczki żelatyny 500 twarożku brzoskwiniowego lub waniliowego 300 g jogurtu owocowego brzoskwinia … Czytaj dalej Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami Artykuł Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami pochodzi z serwisu gotuj-ze-mna-blog
gotuj ze mnąBabeczki z masą budyniową i owocami to jedne z bardziej popularnych mini wypieków w naszych domach. Kruche, rozpływające się w ustach ciasto na babeczki z budyniowym
Słodka Stronaróżne rodzinne okazje. Do jego przełożenia użyłam dżemu pomarańczowego firmy STREAMLINE który dostałam do testowania od OWOCOWEJ ROZKOSZY, jest zalecany dla diabetyków, wspaniale przełamał całą słodycz ciasta.Zachęcam gorąco do przygotowania tego torciku. Składniki Kruche ciasto: 15 dag mąki pszennej 5 dag cukru 10 dag masła 1 żółtko 1 łyżka zimnej wody Biszkopt: 3 jajka
Wanilia i KardamonPoczątek tygodnia (tak wiem wtorek, ale czas wakacji rządzi się swoimi prawami). Pamiętacie ten przepis “ szybkie ciasto bez glutenu, czekoladowo karmelowe ”? To najbardziej popularny wpis od początku założenia bloga, pewnie dlatego, że nie wymaga pieczenia, jest proste do przygotowania, a do tego super pyszne. Dlatego dzisiaj kolejny przepis na słodkości, tym razem Poziomkowy sernik na zimno z orzechów nerkowca(...)aksamitny smak. Przygotowanie tego słodkiego cuda zajmuje tylko kilkanaście minut. Zapomniałbym o spodzie do tego ciasta, prażone orzechy laskowe i daktyle, które idealnie balansują pomiędzy słodką owocową warstwą a naszym kremem. Składniki: Spód ciasta: ⅔ szklanki orzechów laskowych ⅔ szklanki daktyli Warstwy: 2 szklanki orzechów nerkowca (namoczonych przez noc w wodzie) ¼ szklanki miodu (jeśli lubicie słodkie można dodać więcej) ½ szklanki mleka migdałowego
PaleoLife