Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. W sam raz na niespodziewanych gości. Składniki: 1 op. ciasta francuskiego konfitura owocowa (u mnie domowa konfitura jeżynowa) 2 łyżki cukru trzcinowego Z ciasta francuskiego wykrawamy serduszka. Na połowę serduszek nakładamy po pół łyżeczki konfitury, sklejamy i posypujemy cukrem. Wstawiamy do piekarnika, wg. przepisu na opakowaniu
Kocham Czekoladęzastąpić suszonym) 4-5 łyżek bardzo zimnej wody Składniki na krem i owocowy wierzch: 1/3 szklanki śmietany18% 25 dag mascarpone 1/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki skórki otartej z cytryny szczypta soli 3 łyżki miodu 600-700g świeżych fig Wykonanie ciasta: Miksujemy mąkę pszenną i kukurydzianą wraz z cukrem i solą. Dodajemy masło(...)średnicy 25-26cm. Wkładamy na minimum pół godziny do lodówki. Po wyciągnięciu z lodówki pieczemy ok. 25-30 minut w temperaturze 200 stopni. Wykonanie kremu i owocowego wierzchu: Gdy ciasto się wystudzi ucieramy serek mascarpone wraz ze śmietaną, cukrem, skórką cytrynową i solą. W małym garnuszku rozgrzewamy miód - by stał się płynny, a następnie go studzimy. Ciasto smarujemy kremem
Mania WypiekaniaDziś mam dla Was przepis na znakomitą, kruchą, maślaną tartę ze śliwkami, winogronami, słodką galaretką i owocową, puszystą pianką. Ciasto jest pyszne, idealne do popołudniowej kawy nieśpiesznie pitej w promieniach chłodnego już październikowego słońca. Zaletą tego wypieku jest to, że smak ciasta możemy dowolnie modyfikować zmieniając rodzaj użytej galaretki i owoców, choć ja polecam tę wersję, z owocami wczesnej jesieni(...)owocową pianką: na tortownicę o śr. 24 cm SPÓD: 150 g mąki 50 g cukru pudru 100 g zimnego masła skórka otarta z 1/3 cytryny 1 żółtko z dużego jajka Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem do miski, dodajemy skórkę z cytryny, posiekane masło i rozcieramy wszystko opuszkami palców aż powstanie kruszonka. Następnie dodajemy żółtko i szybko zagniatamy ciasto
Rozpustne gotowanieosłody dnia. Spróbujcie i Wy. Miłego dnia Do przygotowania sernika użyłam budyniu o smaku waniliowym Wodzisław. Możecie również użyć smaku śmietankowego. Idealnie do serników, deserów i innych ciast nadają się Naturalnie Owocowe od Stovit Składniki: (na tortownice 24 cm) 1/2 kg sera z wiaderka 125 g miękkiego masła 3 łyżki budyniu o smaku waniliowym – u mnie Wodzisław niespełna(...)szklanka cukru (około 4/5 szklanki) 4 jajka szczypta soli Dodatkowo: kilka wiśni ze słoiczka – użyłam Naturalnie Owocowe Stovit cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Tortownice smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. Do jednej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli. Do żółtek dodajemy cukier, miękkie masło i budyń. Całość dokładnie miksujemy. Następnie powoli łyżka
Słodkie okruszkiCiasto truskawkowo – chałwowe to taki mój nowy wymysł. Bez pieczenia bo coś ostatnio wolę robić przetwory niż piec ciasta, w końcu sezon owocowy w pełni A wracając do ciasta, to zostało ono stworzone dla dobra małżeńskiego kompromisu . A dokładnie to ja się upierałam, że piekę coś z truskawkami bo przecież teraz sezon na truskawki, a mąż chodził za mną
Relaxtimedokładnego połączenia składników. Wlać ciasto do przygotowanej tortownicy- (wysmarowanej masłem ) piec do złotego koloru,około 35-40 minut (czas pieczenia zależny od piekarnika) nadzienie: Gdy ciasto jest w piekarniku zrobić nadzienie owocowe. Dodać truskawki, jagody, cukier, skórkę z cytryny, wodę, mąkę kukurydzianą i sól w rondelku. Gotować na średnim ogniu, aż cukier(...)się rozpuści, owoce zmiękną i całość zacznie gęstnieć, około 5-6 minut. Zdjąć z ognia. Drewnianą łyżką nakłuć otwory co 2,5 cm na całym ,jeszcze letnim cieście. Łyżka napełniać otwory masą owocową ,schłodzić .Na koniec położyć bita śmietanę bita śmietana Żelatynę zalać niewielką ilością ciepłej wody i mieszać do rozpuszczenia. Śmietanę ubić mikserem ,dodać cukier i ekstrakt waniliowy nadal
w mojej kuchniDawno nie jadłam czegoś tak pysznego. Ten krem powala na kolana. Delikatny lekki i orzeźwiający na bardzo kruchym cieście. Kto lubi owocowe wypieki niech nie zwleka tylko jak najszybciej zabiera się do pieczenia. Składniki: Kruche ciasto: 1,5 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki krupczatki 200 g zimnego masła 2 żółtka 1 łyżka cukru z wanilią 0,5 szkl cukru
Ala piecze i gotujehehehe. Jeśli jesteś na diecie tak jak prawie my- kobitki, teraz wszystkie to zapraszam Cię na instagram gdzie zamieszczam sporo przepisów w wersji FIT. Ciasto jest bardzo owocowe, wilgotne, słodko- kwaśne z bezą. Wyszło bardzo, bardzo smaczne! Szczerze polecam! SKŁADNIKI: NA CIASTO KRUCHE: - 400 g mąki krupczatki - 110 g mąki owsianej - 180 g cukru pudru - 3 żółtka
SMYKWKUCHNIzmielonego sera w temperaturze pokojowej (z kostki lub wiaderka) 200 g cukru pudru 1 budyń śmietankowy 6 jajek w temperaturze pokojowej 150 g masła w temperaturze pokojowej Masa owocowa: 1 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe Krem budyniowy: 800 ml mleka 2 budynie śmietankowe 1 op. cukru waniliowego ( 16 g) 4 łyżki cukru 250 g miękkiego masła Dodatkowo: 100 g płatków(...)czasie na krem wylać tężejącą masę owocową i ponownie schłodzić do stężenia. Wkładkę serową wysmarować od dołu resztą kremu budyniowego (pozostawiając jeszcze kilka łyżek do wysmarowania góry ciasta) Umieścić ją na owocowej masie kremem do dołu. Wierzch sernika wysmarować resztą kremu budyniowego i obficie posypać płatkami migdałowymi. Schłodzić minimum 4 godziny (najlepiej całą noc) Smacznego
Nastoletnie WypiekanieUlubione ciasto na lato. Lekkie i puszyste. Pyszna, domowej roboty jagodowa galaretka nadaje ciastu orzeźwiający smak. Krajanka jagodowa znika w mgnieniu oka. U mnie w domu wszyscy lubią owocowe krajanki, a ciasto z domową galaretką jest najlepsze! Do ciasta można wykorzystać mrożone jak i świeże jagody. Ja robię czystki w zamrażalce na tegoroczne zapasy. Właśnie wykorzystałam ostatnie jagody ! Krajanka jagodowa
codojedzeniaMarzy mi się szybkie, ale zdecydowanie owocowe i słodkie ciasto. Najlepiej z rabarbarem, skoro mamy sezon. Do tego dorzucam bakalie, wbijam jajka, dodaję trzcinowego cukru i całość zasypuję mąką. Czekam, by wymieszać i upiec to ciasto. Proste, łatwe? Zrobicie? Koniecznie! Przepis na rabarbarowy śmieciowiec ukazał się także w drugim numerze naszej blogerskiej Chochli . Składniki : * 4 łodygi rabarbaru * jabłko * 200g truskawek
Magiczne Życie Martywiaderka) 2 budynie śmietankowe 3 szklanki mleka ½ szklanki oleju 0,5 szklanki oleju 2 całe jajka4 żółtka / 4 białka 1 i ¼ szkl. cukru łyżeczka waniliowego zapachu do ciasta 1 kisiel owocowy ( u mnie truskawkowy) 30 dag truskawek świeżych lub mrożonych Sposób wykonania: Wszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić. Wylepić dużą blachę do pieczenia. Podpiec w piekarniku
Na słodko lub wytrawnieprzygotowanego ciasta można tworzyć różnego rodzaju torty. Ja do ciasta przygotowałam krem i w ten oto sposób otrzymałam pyszny tort czekoladowy, niezbyt słodki a nasączenie ciasta wodą z cytryną i sosem owocowym w połączeniu z kremem dało słodko-kwaśny smak. Rewelacja! Bardzo polecam. Ciasto można upiec wcześniej. Krem robi się szybko i świetnie się smaruje. Tort czekoladowy(...)ciepłą czekoladą i dekorujemy ciasto. Nasączenie ciasta Tu można użyć dowolnego nasączenia. Ja delikatnie nasączyłam wodą z cytryną, następnie użyłam domowego owocowego sosu z owoców czarnej porzeczki. 4-5 łyżek na jeden blat ciasta. Zamiast sosu po nasączeniu ciasta wodą i cytryną, dodatkowo można posmarować ulubionym domowym dżemem
Leśny Zakątekzapiekamy ciasto przez 15 minut , szykujemy masę jabłkowo-pigwową ,mieszamy razem pigwę z jabłkami , doprawiamy cynamonem i cukrem do smaku o ile jest taka potrzeba :) podpieczone ciasto wyciągamy ,wykładamy masę owocową a na wierzch ścieramy resztę schłodzonego ciasta , ponownie wkładamy ciasto do piekarnika na 50 minut. Studzimy albo jemy na cieplo z lodami :) Smacznego
Wypieki ReneCiasto jest przepyszne, to jakby połączyć sernik z ptasią pianką, pierwszego dnia po upieczeniu smakuje jak serowe ptasie mleczko, z kolejnym dniem zaczyna smakować bardziej jak sernik. Ciasto jest lekko kwaskowate, owocowe z pysznym bardzo kruchym pół razowym ciastem. Inspirację czerpałam z blogu Moje wypieki . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka
moj przepis na