ciasto owocowe - 4149 przepisów (strona:35/277)

Torcik Gruszkowo-Jabłkowy 151

Dodać żelatynę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja żelatynę dodawałam do gorących owoców i dokładnie mieszałam aż  żelatyna się rozpuści. Nadzienie zostawić do ostygnięcia. 3. Wcześniej przygotowane ciasto wypełnić nadzieniem owocowym, Wstawić do lodówki aż owoce stężeją. 4. Przygotować gruszki: Gruszki obrać zostawiając ogonki. Do niewielkiego garnka wlać wino, dodać  cukier, cynamon, goździki i skórkę z pomarańczy, podgrzać(...)Przygotować krem czekoladowy: Czekoladę podzielić na mniejsze kawałki i rozpuścić na parze. Gdy czekolada ostygnie dodać serek  mascarpone i dokładnie wymieszać. 6. Gdy nadzienie stężeje w cieście wyrównać brzegi ciasta na wysokości nadzienia. 7. Ciasto posmarować kremem, na wierzch ułożyć gruszki gotowane w winie

Mama Gotuje
Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką. 111

Sezon owocowy nadal w pełni więc dziś coś ze śliwkami :)    co prawda śliwki niosą ze sobą jesień...ale nie mogłam się oprzeć widząc je w sklepie :) Najlepsze jest jeszcze ciepłe...dobre również po kilku dniach o ile zostanie cokolwiek. Składniki na blaszkę 35x45cm (jeśli ktoś woli cieńsze można zrobić na większej) -450g mąki pszennej najlepiej(...)letniego mleka -50g roztopionego masła -8 dużych śliwek Kruszonka: -200g mąki pszennej -100g masła -50g cukru pudru - kilka kropel wanilii -1 żółtka (białko do posmarowania ciasta przed pieczeniem) Sposób wykonania: Drożdże mieszamy z kilkoma łyżkami mleka, posypujemy mąką, przykrywamy o odstawiamy w ciepłe miejsce aż rozczyn wyrośnie, po tym czasie mieszamy wszystkie składniki na ciasto, wyrabiamy

Wypieki Rene
Ciasto szpinakowe z truskawkami 194

ciasto, w którym ukryty smak szpinaku idealnie komponuje się z orzeźwiającymi, słodkimi truskawkami. Warstwa galaretki z dodatkiem truskawek, kremu śmietanowego tworzy ze szpinakiem paletę barw i smaków. Ciasto jest świetnym pomysłem na owocowy deser w okresie sezonu truskawkowego. Składniki: Ciasto szpinakowe: 450g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 150g mąki pszennej 180g mąki krupczatki 200g cukru 250ml oleju 4 jajka 3 łyżeczki proszku

Szalona Kuchnia Eweliny
6 przepisów na ciasta z owocami. Ciasta idealne na lato. 148

znajdzie coś dla siebie. Spróbujcie: 1. Najłatwiejsze ciasto z truskawkami. 2. Najlepsze ciasto rabarbarowo-jabłkowe. 3. Drożdżowe ciasto wieniec z nadzieniem serowo kokosowym i owocami. 4. Pyszne ciasto z truskawkami (na owocowo-naturalnych jogurtach). 5. Truskawkowo-jabłkowe ciasto weekendowe. 6. Cytrynowy sernik z malinowo-czekoladowym zwieńczeniem.   Smacznego   Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie

Słodkie okruszki
Bułeczki drożdżowe z owocami i kruszonka, z ciasta ziemniaczanego czyli Niedzielne Śniadanie odc.67 130

się nimi raczyć, zaplanowałam bowiem gofry czekoladowe.  Przeczytacie o nich niebawem a teraz zapraszam na wyjątkowe bułeczki, które piekłam w ubiegła niedzielę. Bardzo długo świeże ciasto drożdżowe napełnione smakowitym farszem owocowym.  Co mogłoby być lepszego?!? Przepis na ciasto znajdziecie w książkach Liski, farsz również podpatrzony w "O jabłkach".  Polecam!!!  Bułeczki drożdżowe z owocami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Jogurtowe ciasto pomarańczowe 217

krajowych owoców niewiele nam zostało. Długie i ciemne wieczory zachęcają do odpoczynku na kanapie z dobrą książką, gorącą herbatą i czymś słodkim, na przeczekanie – byle do wiosny. Dzisiejsze ciasto jest mocno owocowe – ma w sobie plastry pomarańczy, sok pomarańczowy i tartą pomarańczową skórkę. Perfekcyjny deser do herbaty Earl Grey! Tortownicę o średnicy 21-24cm wykładamy grubym papierem do pieczenia(...)odcinamy skórkę. Pomarańcze ciasno i dokładnie rozkładamy na dnie tortownicy, we wlanym wcześniej syropie. Zalewamy poukładane pomarańcze pozostałym cukrowym syropem i odkładamy tortownicę na bok.   Wszystkie składniki do ciasta wymagają jednakowej temperatury – inaczej skończycie z zakalcem. Wyjmujemy wszystko na blat, odmierzamy i odważamy składniki około 2 godzin wcześniej. Rozgrzewamy piekarnik do 190⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu

Karo in the Kitchen
Kruche babeczki migdałowo-morelowe (wg przedwojennej receptury) 118

stopniowo dodawać mąkę. W miarę możliwości zarabiać łyżką, gdy będzie bardzo gęste krótko wyrobić ręką.  Gdy ciasto będzie zbyt zbite można dodać odrobinę zimnej wody. Tak przygotowanym ciastem wyklejamy wysmarowane masłem blaszane foremki do babeczek. Do tych wypieków najlepiej wykorzystać tradycyjne, metalowe foremki, które trzeba bardzo dokładnie natłuścić, szczególnie w miejscu karbowania. Masa migdałowa do zapiekania (makaronikowa) Żółtka oddzielamy(...)blasze i piec ok. 25-30 min. w 180 C. Ten przepis powstał na podstawie receptury z książki Jedyne praktyczne przepisy konfitur, różnych marynat, wędlin, wódek, likierów, win owocowych, miodów oraz ciast Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Natomiast przepis na kruche ciasto został zaczerpnięty z książki Kuchnia Neli . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
Sernik z frużeliną jagodową 178

Sernik z frużeliną odmieni ciasto i nada mu elegancji. Sernik podać możecie z dowolną frużeliną owocową. Ja wybrałam jagody. Doskonale sprawdzą się także maliny czy wiśnie. Owocowa nuta sprawia, że ciasto nie jest "nudne". Spróbujcie koniecznie. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

kolorowotorcikowo
Tort porzeczkowy 313

Bardzo owocowe wydanie tortu, lekko kwaskowaty i świeży bez ciężkich mas. Zainspirowana przepisem Kasi z blogu Gotuję bo lubię, pokusiłam się o jego zrobienie, wprowadziłam kilka zmian, które bardziej odpowiadają moim domownikom. Można go robić cały rok, bo wystarczy mieć mrożone porzeczki, a smak lata bezcenny. Przepis podaję na dużą tortownicę o średnicy 26-28 cm. Biszkopt kokosowy: - 3 białka(...)cukru pudru - 1/3 szklanki wrzątku - 3 łyżeczki żelatyny Polewa: - 2 szklanki mrożonej porzeczki - 5 łyżek cukru pudru - 1/3 szklanki wrzątku - 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: - 2 galaretki Po dodatki do ciasta warto zajrzeć na stronę  www.Skworcu.com.pl . 1. Ubijamy białka na biszkopt kokosowy dodając porcjami cukier, na końcu dodajemy kokos i mieszamy. Pieczemy ok 20 minut

Apetyczna babeczka
Muffiny bardzo owocowe bez cukru 167

szczęście moja mała dama chętnie robi wszystko samodzielnie. Ja jedynie podstawiam jej na kuchenną ladę potrzebne składniki. Poniżej przepis na nasze muffinki, które Emilka przygotowała samodzielnie Babeczki bardzo owocowe Składniki na ciasto: 2 szklanki przesianej mąki tortowej 1/3 szklanki ksylitolu zamiast cukru 1/2 szklanki oleju pół szklanki posiekanych orzechów brazylijskich 1,5 szklanki jogurtu 2 jajka 3 male jabłka, obrane

Bon Appetit Małgorzaty
Budyniowe ciasto z borówkami 268

Delikatny biszkopt z dodatkiem budyniu waniliowego przełożony twarogowym kremem z białą czekoladą i cytrynową galaretką. Zatopione w nim borówki idealnie dopełniają całość. Ciasto jest lekkie, owocowe i z chęcią sięga się po kolejny kawałek. BISZKOPT BUDYNIOWY: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 budyń waniliowy 2 łyżki oleju SEROWY KREM: 250 g zmielonego twarogu z wiaderka(...)natłuszczać, jedynie na dnie powinien znaleźć się kawałek papieru do pieczenia. Wstawić biszkopt do piekarnika nagrzanego do 160*C i piec przez 30 min. Po tym czasie wyciągnąć ciasto i upuścić w formie z wysokości 50 cm. Wystudzony biszkopt przekroić na dwa blaty. Krem. Jedną galaretkę cytrynową i żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Można ją delikatnie podgrzać jeżeli nie zdąży

https:KKuchniaMniam
Wiosenna tarta z truskawkami i serkiem mascarpone 149

rozpoczynającego się lata ciasto. klasyczne ciasto na tartę 200 g masła 100 g cukru 300 g mąki 1 jajko pozostałe składniki 1 opakowanie serka mascarpone 1 galaretka owocowa truskawki Wykonanie: Zagniatamy ciasto na tartę z wymienionych wyżej składników. Ciasto powinno się schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Po upływie tego czasu wylepiamy nim formę ( dla utrudnienia można je rozwałkować(...)minut. W czasie pieczenia po około 10 minutach tartę smarujemy jajkiem ( zostawiłam odrobinę z z tego do ciasta ) i pieczemy dalej. Po schłodzeniu na tartę rozsmarowujemy serek mascarpone, układamy przekrojone na pół truskawki i zalewamy wcześniej przygotowaną, lekko gęstniejącą galaretką owocową. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Najlepsze bułeczki z serem i fragment mojej książki „Niebo nad lasem” 118

Ciasto powinno być sprężyste. Ciasto przekładamy do naczynia/misy wysypanej mąką. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1h. Ciasto powinno podwoić objętość. Twaróg mieszamy ze śmietaną. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy jeszcze przez chwilę, odrywamy małe kawałki i formujemy okągłę placuszki, na których umieszczamy niewielką ilość twarogu (1 łyżeczkę), zlepiamy i formujemy okrągłą bułeczkę. Odstawiamy na blachę wyłożoną papierem(...)zadumana i wraca myślami do sielskiej przeszłości. Patrząc na odrapany, drewniany stolik, oczami wyobraźni zobaczyła go w lepszym stanie sprzed lat, kiedy to stawiano na nim szklanki pełne owocowego kompotu, babcine ciasto na talerzu czy obrane jabłka z sadu pokrojone w ósemki… Ocknęła się z zamyślenia i z nową energią wbiegła do domu. Przecież w którejś starej komodzie muszą być

Raj dla Podniebienia
Biszkopt z jabłkami i pianką straciatella 826

Delikatny biszkopt przełożony prażonymi jabłkami z dodatkiem wanilii. Górę przykrywa pianka z drobinkami gorzkiej czekolady. Ciasto jest lekkie, owocowe, idealnie sprawdzi się na rodzinnych uroczystościach lub imprezach. BISZKOPT: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklani mąki pszennej 1 budyń śmietankowy 2 łyżki oleju JABŁKA PRAŻONE: 1 kg twardych jabłek (waga po obraniu) 3- 4 łyżki cukru z wanilią 2 galaretki(...)śmietankę ubić dodając pod koniec tężącą galaretkę. Wsypać startą czekoladę i wymieszać. Wyłożyć piankę na biszkopt i wyrównać. Odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami Tagged: czekolada , galaretka , jabłka , kremówka

https:KKuchniaMniam
Test blendera Happycall Axlerim 104

możecie przygotować w blenderze wysokoobrotowym? mleka roślinne kruszony lód hummusy i pasty kanapkowe koktajle zupy kremy masła orzechowe mąki z ziaren i płatków lody i sorbety musy owocowe mielona kawa ciasto na naleśniki PARAMETRY TECHNICZNE Zanim przejdziemy do testów, parę słów na temat specyfikacji urządzenia. Pamiętajcie, że zwykły blender za kilkadziesiąt zł i blender wysokoobrotowy to nie to samo. Między(...)trybu przeznaczonego specjalnie do smoothie – takie małe ułatwienie, które pozwala po niecałych 2 minutach cieszyć się idealnie gładkim napojem. W blenderze możecie przygotowywać także bogate w błonnik soki owocowe, warzywne lub owocowo-warzywne. Całą gamę przepisów znajdziecie na Happycall  – link.   ZUPY KREMY Happycall posiada także automatyczny tryb do robienia zup. Nie musicie gotować warzyw – wystarczy

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania