ciasto owocowe - 4149 przepisów (strona:145/277)

Słodkie ciastka ravioli ze śliwkami 117

Jeśli przypadkiem ktoś z Was spędził tydzień na myciu słoików, szorowaniu rąk kwaskiem cytrynowym i usuwaniu plamek z owocowych soków...a w kuchni ciągle jeszcze leżą

dolcevitainmykitchen
Jogurtowiec z jagodami i fiołkami w galaretce 205

Delikatny i bardzo smaczny deser bez pieczenia przygotowany na bazie jogurtu. Mocno owocowy i zarazem lekki, zapewne umili nie jedno spotkanie wśród przyjaciół. Szczególnie takich, którzy

https:KKuchniaMniam
Ciasto dyniowo-bananowe 121

Z racji tego, że sezon na dynię się rozpoczął postanowiłam upiec ciasto oto z tym warzywem. Dynia, aby nie była zbyt samotna dodałam banana, który nadaje

Truskawkowa Fiesta
Babeczki z karmelizowanym jabłkiem 139

Totalnie sobie nie wyobrażam moich wypieków bez jabłek. Towarzyszyły mi od dziecka i każde ciasto z jego dodatkiem zawsze mi smakowało. Już nie raz opowiadałam Wam

Słodkie Przyjemności
Funnel Cakes 104

właśnie można spotkać te przysmaki w dość dużych rozmiarach np talerza. W domu robi się zazwyczaj mniejsze czyli mini funnel cakes. Podaje się najczęściej z cukrem pudrem i gęstym, owocowym sosem. W naszej polskiej kuchni znany pod nazwą - chrust lany. Nazwa może być nie co mylna, gdyż w zupełności nie ma nic wspólnego ze znanym wszystkim delikatnym i chrupiącym chrustem(...)się składników. Masa jest dość rzadka, ale taka ma być. Ciasto przekładamy do lejka i na rozgrzanym oleju robimy okrągłe zawijasy. Wszystko zależy od Waszych potrzeb. Smażymy chwilę z obu stron na złoty kolor. Wyjmujemy na ręcznik papierowy, odsączamy nadmiar oleju. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i polewamy sosem owocowym. Enjoy your meal! Notatki - chrust najlepiej smakuje po usmażeniu, jeszcze

Wędrówki po kuchni
Piernikowe serca z marchewką, curry i owocowym maczkiem 144

smaku ciemnej czekolady Delecta maczki owocowe decorada Delecta o smaku mango, truskawkowym i tutti frutti Masło, cukier i miód podgrzać mieszając do rozpuszczenia. Dodać przyprawy, zamieszać. Odstawić do ostudzenia. Mąkę przesiać z sodą do miski. Zrobić zagłębienie, wbić jajo. Dodać ostudzone masło z miodem, cukrem i przyprawami oraz puree marchewkowe. Wyrobić gładkie ciasto. W razie konieczności dodać nieco mąki. Ciasto(...)piernikowe schłodzić w lodówce przez 45 minut. Po chłodzeniu powinno mieć konsystencję plasteliny. Ciasto partiami rozwałkowywać na placki o grubości ok. 5mm. Jeżeli trzeba podsypywać mąką. Wykrajać pierniczki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i oprószonej mąką (jeżeli podsypywaliśmy mąką podczas wałkowania, to nie oprószamy). Piec w 175C przez 6-8 minut mniejsze kształty, 8-10 minut większe

Pełny talerz
Trzy musy 179

Przepis na te ciasto znalazłam niechcący podczas szukania w internecie przepisu na rybę jaką jedliśmy w Delcie Dunaju (szkoda że nie znalazłam). Przepis pochodzi ze strony rumuńskiej GUSTOS. Ciasto dosłownie rozpływa się w ustach. W oryginale zamiast żółtej warstwy powinna być różowa. Nie miałam malin więc zastąpiłam je brzoskwiniami z puszki i też było smaczne . Składniki na spód(...)masy dodajemy już ostatnią porcję żelatyny i wylewamy na zastygnięty mus owocowy. Pozostawiamy na kilka godzin w lodówce a najlepiej na całą noc. U mnie odwrotnie kolory z owocami wolniej tężała masa. Do dekoracji: 50g gorzkiej lub deserowej czekolady 50 ml śmietany kremówki maliny Po schłodzeniu i wyjęciu ciasta z tortownicy przygotowujemy polewę. Śmietankę należy podgrzać, dodać posiekaną czekoladę

Mam apetyt na ...
Tort truskawkowy z masą śmietanową 151

Lekki torcik, z wykorzystaniem truskawek. Krem na bazie ubitej kremówki nadaje ciastu delikatności. Całość tworzy naprawdę smaczną kompozycję. Polecam, genialnie wpisuje się w truskawkowy sezon :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :)  Składniki na biszkopt(...)jajek 140 g cukru 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa owocowa: 600 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 300 ml wrzącej wody Masa śmietanowa: 650 ml kremówki 250 g mascarpone 4 łyżki cukru pudry 1 łyżka żelatyny woda Jajka ubić z cukrem na puszystą masę (ok 6-7 minut). Do masy jajecznej przesiać mąkę z proszkiem

Domowa cukiernia Ewy
PIERNICZKI Z WITRAŻAMI 145

sody 3 łyżki przyprawy do piernika łyżeczka kakao ORAZ: 1-2 opakowania dowolnych owocowych landrynek  WYKONANIE: Miód, cukier, masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostudzenia. Dodajemy jajko i mieszamy. Sypkie składniki przekładamy do miski, robimy wgłębienie do której wlewamy miodową masę, mieszamy łyżką a następnie zagniatamy. Ciasto jest lekko klejące, więc odkładamy na chwilę do lodówki lub w chłodne miejsce

Pani na deser
Pączki ziemniaczane 379

całe jajka 100g masła szczypta soli kieliszek spirytusu Dodatkowo: olej do smażenia marmolada owocowa Sposób przygotowania: Drożdże rozmieszać z cukrem i odrobiną mąki. Pozostałą mąkę przesiewamy, ziemniaki przeciskamy przez praskę. Dodajemy wyrośnięty rozczyn i 3 całe jajka. Pół kostki masła topimy i studzimy, dodajemy do ciasta wraz z solą i spirytusem. Wyrabiamy i pozostawiamy do wyrośnięcia. Po ok 2 godzinach

Kuchnia w czekoladzie
Gofry żytnie - również dla diabetyków. 157

żurawinowym musli; zielona herbata Gyokuro GOFRY ŻYTNIO-OWSIANE Z MANGO /przepis własny/ Składniki: Ciasto: 45g mąki żytniej razowej 25 g mąki owsianej 1 jajko łyżka stewii w kryształkach 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki oleju rzepakowego ekstrakt z migdałów szczypta soli 80 g kremu owocowego "Zaczarowane mango" Do podania: * sos czekoladowy bez cukru: łyżka kremu kakaowo-orzechowego ze stewią

Poranek na słodko
Pyszne pierogi z białym serem, na słodko 137

właśnie taka zachcianka. Zaopatrzona w pyszny, świeżutki biały ser zabrałam się do roboty. Ciasto do takich pierogów powinno być delikatne i na robię je na maślance bo doskonale współgra z farszem. Spróbujcie koniecznie i sami przekonacie się jakie to dobre! Jeśli jednak wolicie pierogi z owocowym nadzieniem to zapraszam na dwukolorowe pierogi z jagodami . Jagody jeszcze są więc możecie sobie

Smaczna Pyza
Pancakes, czyli amerykańskie naleśniki. 101

kroplami oleju, następnie ją dobrze rozgrzewamy i smażymy partiami pankejki (około 1/2 chochelki ciasta na 1 placuszka) nie dodając już więcej oleju. Gotowe układamy jeden na drugim, żeby nie ostygły, a gdy już wszystkie są upieczone polewamy syropem korzennym, klonowym, golden syrup lub z frużeliną owocową. Smacznego

Rozpustne gotowanie
Racuchy z jabłkami 153

tarce o dużych oczkach jabłka. Wymieszać. Nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz porcje ciasta i smażyć racuchy z obu stron na złoty kolor. Zdejmować, kłaść na ręczniku papierowym. Przekładać na półmisek i posypywać cukrem pudrem. Do racuchów polecam Rapennhof Riesling Kabinett. Półwytrawny, reński Riesling o owocowym aromacie i idealnie zrównoważonej kwasowości. Cena 49 zł Poleca Wojciech Kielanowski, doradca klienta Wino dostępne

królestwo garów
Mazurek pomarańczowy 141

Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 25 minut w temperaturze 200 stopni C. Upieczone ciasto wyjąc z piekarnika i wystudzić. Przygotować masę: Pomarańcze i cytrynę  dokładnie umyć i sparzyć wrzątkiem. A następnie wyjąc z nich pestki. Następnie owoce wraz ze skórką zemleć, rozdrobnić w mikserze. Masę owocową przełożyć do garnka , dodać cukier puder i smażyć 30 minut na małym ogniu

Na słodko lub wytrawnie

Proponowane wyszukiwania