ciasto owocowe - 4149 przepisów (strona:143/277)

PIERNICZKI Z WITRAŻAMI 169

sody 3 łyżki przyprawy do piernika łyżeczka kakao ORAZ: 1-2 opakowania dowolnych owocowych landrynek  WYKONANIE: Miód, cukier, masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostudzenia. Dodajemy jajko i mieszamy. Sypkie składniki przekładamy do miski, robimy wgłębienie do której wlewamy miodową masę, mieszamy łyżką a następnie zagniatamy. Ciasto jest lekko klejące, więc odkładamy na chwilę do lodówki lub w chłodne miejsce

Pani na deser
Pączki ziemniaczane 402

całe jajka 100g masła szczypta soli kieliszek spirytusu Dodatkowo: olej do smażenia marmolada owocowa Sposób przygotowania: Drożdże rozmieszać z cukrem i odrobiną mąki. Pozostałą mąkę przesiewamy, ziemniaki przeciskamy przez praskę. Dodajemy wyrośnięty rozczyn i 3 całe jajka. Pół kostki masła topimy i studzimy, dodajemy do ciasta wraz z solą i spirytusem. Wyrabiamy i pozostawiamy do wyrośnięcia. Po ok 2 godzinach

Kuchnia w czekoladzie
Gofry żytnie - również dla diabetyków. 172

żurawinowym musli; zielona herbata Gyokuro GOFRY ŻYTNIO-OWSIANE Z MANGO /przepis własny/ Składniki: Ciasto: 45g mąki żytniej razowej 25 g mąki owsianej 1 jajko łyżka stewii w kryształkach 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki oleju rzepakowego ekstrakt z migdałów szczypta soli 80 g kremu owocowego "Zaczarowane mango" Do podania: * sos czekoladowy bez cukru: łyżka kremu kakaowo-orzechowego ze stewią

Poranek na słodko
Pyszne pierogi z białym serem, na słodko 159

właśnie taka zachcianka. Zaopatrzona w pyszny, świeżutki biały ser zabrałam się do roboty. Ciasto do takich pierogów powinno być delikatne i na robię je na maślance bo doskonale współgra z farszem. Spróbujcie koniecznie i sami przekonacie się jakie to dobre! Jeśli jednak wolicie pierogi z owocowym nadzieniem to zapraszam na dwukolorowe pierogi z jagodami . Jagody jeszcze są więc możecie sobie

Smaczna Pyza
Pancakes, czyli amerykańskie naleśniki. 120

kroplami oleju, następnie ją dobrze rozgrzewamy i smażymy partiami pankejki (około 1/2 chochelki ciasta na 1 placuszka) nie dodając już więcej oleju. Gotowe układamy jeden na drugim, żeby nie ostygły, a gdy już wszystkie są upieczone polewamy syropem korzennym, klonowym, golden syrup lub z frużeliną owocową. Smacznego

Rozpustne gotowanie
Racuchy z jabłkami 170

tarce o dużych oczkach jabłka. Wymieszać. Nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz porcje ciasta i smażyć racuchy z obu stron na złoty kolor. Zdejmować, kłaść na ręczniku papierowym. Przekładać na półmisek i posypywać cukrem pudrem. Do racuchów polecam Rapennhof Riesling Kabinett. Półwytrawny, reński Riesling o owocowym aromacie i idealnie zrównoważonej kwasowości. Cena 49 zł Poleca Wojciech Kielanowski, doradca klienta Wino dostępne

królestwo garów
Mazurek pomarańczowy 163

Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 25 minut w temperaturze 200 stopni C. Upieczone ciasto wyjąc z piekarnika i wystudzić. Przygotować masę: Pomarańcze i cytrynę  dokładnie umyć i sparzyć wrzątkiem. A następnie wyjąc z nich pestki. Następnie owoce wraz ze skórką zemleć, rozdrobnić w mikserze. Masę owocową przełożyć do garnka , dodać cukier puder i smażyć 30 minut na małym ogniu

Na słodko lub wytrawnie
Czekoladowe ciasto z malinami 239

dzisiejszym wypadzie do naszego lokalnego rynku warzywno-owocowego wróciłam obładowana malinami(podobno z ekologicznej plantacji).Pierwsza myśl, jaka przyszła mi do głowy, to ciasto mocno czekoladowe z malinami. Ciasto które udało mi się upiec jest po prostu obłędne (właśnie na takie miałam ochotę); wilgotne i rozpływa się w ustach .Jeżeli lubicie ciasta mocno czekoladowe, to to ciasto szczerze polecam. Ciasto

Gorący kąsek
1539. Deser jogurtowy z dodatkami 192

Brak chęci  na robienie jakiegoś ciasta....a domownicy domagają się słodkości ..i tak oto jest prosty i szybki deserek..Wystarczy jogurt owocowy lub naturalny - w razie potrzeby dosłodzony cukrem..kilka herbatników..jakiś dżem , konfitura..itp..u mnie wyszła mieszanka różnych smaków.. dżem brzoskwiniowy ... frużelina malinowa .. konfitura truskawkowa z cynamonem.. jogurt naturalny [ cukier do smaku] dżem, frużelina

Moje domowe kucharzenie
TARTA 3 owoce z owsianą kruszonką 176

zbyt sypkie, dodać wodę. Ciasto zlepić w kulę, zawinąć w folię spożywczą. Schłodzić w lodówce minimum godzinę. Po tym czasie rozwałkować ciasto na kształt koła, wylepić do i brzegi formy. Piec 15 min w 180 stopniach. Wsad owocowy: 500 g rabarbaru 1 duża gruszka 2 średnie banany 1/2 szkl. cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki

kolorowotorcikowo
Bułeczki drożdżowe z musem rabarbarowo-truskawkowym 215

zapach w czasie pieczenia! Jako że mamy sezon rabarbarowo-truskawkowy dodatek do pysznych bułeczek nasunął się sam. Warto! Ciasto drożdżowe: 280 g mąki 14 g drożdży łyżka miodu jajko pół szklanki mleka 1/5 kostki masła szczypta soli wanilia Mus owocowy: 500 g rabarbaru 250 g truskawek 3 łyżki brązowego cukru pół szklanki wody łyżeczka cynamonu Kruszonka: 50 g mąki(...)przesiewamy na blat, na środku robimy wgłębienie, do którego wbijamy jajko, dodajemy masło, sól, ziarenka wanilii i drożdże. Porcjami zagraniamy mąkę do wewnątrz i wyrabiamy całość kilka minut, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie. Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1-1,5 godziny.      Rabarbar kroimy w kawałeczki, truskawki oczyszczamy z szypułek. Zagotowujemy

sama złodycz
MALINOWY CURD 365

Malinowy curd to przepyszny dodatek to wypieków. Można nim wysmarować blat biszkoptu lub dodać go do mascarpone, aby otrzymać krem malinowy. Malinowy curd to owocowy budyń

Słodki Pomysł
Tort Podwójnie Czekoladowy z Bitą Śmietaną i Truskawkami 326

Młody o czymś świadczy. Ja osobiście uważam, że to torcik mocno owocowy, bo przecież czekolada wytwarzana jest z ziaren kakaowca, więc traktują ją jako owoc, a tort przejawia mocne działanie antydepresyjne, bo po jednym kawałku poziom serotoniny osiąga nieprawdopodobnie wysoki poziom, ale to normalne, skoro w to ciasto wpakowałam pół kilograma czekolady :) BROWNIE: 200 g czekolady gorzkiej 200 g masła

Blondynka Gotuje
Sernik z malinami i musem czekoladowym 238

Pieczony sernik z delikatnie wyczuwalną białą czekoladą. Zatopione w nim fragmenty kremu malinowego wnoszą świeżość i przepyszny owocowy smak malin. Całość przykryta jest lekkim musem czekoladowym. Bardzo dobry, mazisty i przyjemny w smaku sernik. Sernik przygotowałam z myślą o mojej mamie i to ją bym obdarowała wypiekiem. „Upiekłam go… ot tak… prosto z serca” dla serca(...)najmniej trzech etapach dodawać do przestudzonej czekolady. Gotowy mus przełożyć na zimny sernik i wyrównać. Kiedy zacznie tężeć ozdobić dekoracjami cukierniczymi od Delecty. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki pieczone Tagged: czekolada , kremówka , maliny , twaróg , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Malinowa szarlotka 186

dodawać cukier, nadal ubijając. Po kolei dodawać żółtka, ciągle mieszając. Mąki przesiać i delikatnie połączyć z masą jajeczną. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Nadzienie jabłkowe 1 kg jabłek cukier - do smaku 1 duży kisiel malinowy Jabłka(...)ćwiartki. Włożyć je do garnka, dodać cukier i wymieszać. Ustawić na palniku, gotować jabłka pod przykryciem, na niedużej mocy, aż będą miękkie. Do miseczki odłożyć 3-4 łyżki musu owocowego, wymieszać go dokładnie z kisielem, dodać do pozostałego musu jabłkowego, zagotować, cały czas energicznie mieszając, by nie zrobiły się grudki. Masę przestudzić, przełożyć na biszkopt, odłożyć do lodówki do całkowitego

Domowa cukiernia Ewy