ciasto orzechowe - 7759 przepisów (strona:308/518)

Ciastka z kleiku ryżowego z masłem orzechowym 152

100g cukru   2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masło/margarynę oraz masło orzechowe z cukrem utrzeć do puszystości i nie przerywając miksowania - wbić jajka. Do powstałej masy dodać kleik i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać - najlepiej za pomocą dłoni. Z ciasta uformować kulki o wielkości średniego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując niewielkie

Di gotuje
Jabłecznik z bakaliami i nutellą 707

kremem czekoladowym, a w nim duża ilość kawałków jabłek i bakalii. Wilgotne i bardzo smaczne ciasto, które przypomina trochę keks. 700 g słodkich miękkich jabłek 1/2 szklanki cukru 100 g suszonej całej żurawiny 50 g orzechów laskowych 3 jajka 3 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sodu Jabłka

https:KKuchniaMniam
Vanillekipferl 179

Vanillekipferl Niemieckie waniliowe rogaliki, które potrafią swym smakiem zauroczyć -  bardzo kruchutkie, do tego orzechowe z waniliową nutą, wręcz rozpływają się w ustach. Jeśli dalej zastanawiacie się, jakie ciasteczka upiec na Święta, warto je wypróbować, a na pewno będziecie mile zaskoczeni. Składniki: Na ciasto: 270 g mąki  200 g zimnego masła 100 g zmielonych drobno orzechów włoskich

My sweet a life
Przepis #4 Kruche owsiane ciasteczka 146

niej pozostałe składniki. Ciasto zagniatamy. Wkładamy do lodówki na min 40 minut. Po schłodzeniu ciasto dzielimy na mniejsze kawałki. Każdą rozwałkowujemy i wycinamy pożądany kształt. Pieczemy ok 8-12 min w 150 stopniach. Kiedy ciasteczka ostygną przekładamy je wybranym dodatkiem. Ja użyłam masła orzechowego, dżemu własnej roboty.  Smacznego

Health-Fit-Life
FIT 3 BIT 230

Masa będzie dość lejąca, jeśli chcecie gęste dodajcie więcej czekolady i żelatyny. Gdy  ciasto będzie już schłodzone, wylewamy polewę na całą powierzchnie, posypujemy dodatkami i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.  *możecie użyć ekspandowanego ryżu, gryki, amarantusa *miód możecie zastąpić masłem orzechowym *zamiast twarogu chudego możecie dać gotowy twaróg sernikowy Makro: całość 1100 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Jesienne pieczenie 184

razie mięknie w lodówce ale myślę ,że jutro ukaże wam go w całej orzechowej okazałości oczywiście z dokładnym przepisem na to cudo :)  Co prawda padło już ofiarom podgryzienia ale myślę ,że będę miała wam co jeszcze pokazać. A wy lubicie tego typu ciasta ? Tz. na miodzie z orzechami ? Muszę przyznać ,że pogoda i dzień tygodnia ma u mnie duży

W Moim Magicznym Domu
Ciasteczka orzechowe 173

szklanki grubo posiekanych orzechów ziemnych Margarynę oraz  Plantę ucieramy z masłem orzechowym, dodajemy jajka, ekstrakt waniliowy i cukier dokładnie ucieramy składniki. Następnie dodajemy mleko, sól i mąkę wymieszaną z sodą oraz na końcu orzechy, mieszamy do połączenia się wszystkich składnków.  Ciasto będzie dość kleiste, delikatnie obsypujemy ręce mąką, robimy niewielki kuleczki i spłaszczamy je widelce na wyłożonej papierem

Słodka Kraina Wypieków
Pełnoziarniste bułeczki orkiszowo-pszenne 115

wiele bardziej sycące niż przeciętne pieczywo. Na pewno to kwestia zbyt krótkiego wyrabiania ciasta plus mąki pełnoziarnistej, która jest zawsze nieco cięższa z oczywistych powodów :) Ponad to bułeczki orkiszowe polecam zwłaszcza na ciepło w towarzystwie dżemu truskawkowego :) Mąka orkiszowa ma przyjemny, lekko orzechowy smak. Powodzenia! Dajcie znać, jak wyszły wasze bułki :) Caro & Ciri

Spektrum Smaku
Wegańskie batoniki jabłkowo-cynamonowe 269

naszego organizmu. Po wstaniu od świątecznego stołu warto zadbać o odzyskanie lekkości, a "ciężkie" ciasta zamienić na coś zdecydowanie zdrowszego.  Gwiazdka w tym roku odwiedziła mnie jeszcze w Wigilię podrzucając pyszną paczkę od firmy Naturalna Spiżarnia . Znalazły się w niej między innymi: masło orzechowe bez soli i cukru ( KLIK ), masło migdałowe ( KLIK ) oraz suszone jabłka

peanutbuttermonster
Kulki mocy 246

osobnej miski. 3. Na końcu zmiksuj namoczone wcześniej daktyle 4. Do mieszanki orzechowej dodaj masę daktylową i porządnie wymieszaj ją widelcem. Dodawaj płatki owsiane, ugniatając całą masę – do momentu, aż przestanie bardzo kleić się do rąk, ale nadal pozostanie plastyczna. 5. Uformuj kulę ciasta i odstaw ją do lodówki na 15 minut, aż się schłodzi. W międzyczasie przygotuj dodatki

Bon Appetit Małgorzaty
Bułki z dynią! Smażone banany! 186

have jesieni. Bułki z dynią. Bułeczki pełnoziarniste z dodatkiem puree z dyni piżmowej, posypane czarnuszką. Pyszny początek dnia. Podane jeszcze ciepłe ze smażonymi bananami i figą z dodatkiem masła orzechowego. Czysta rozpusta! Takie poranki lubię! Zapraszam! PRZEPIS NA BUŁKI DROŻDŻOWE Z DYNIĄ: składniki: - 1 kg mąki pszennej pełnoziarnistej - 20 g drożdży świeżych - 2 g soli - 6 łyżek miodu - 1 łyżeczka(...)godzinę.  Ciasto podwoi swoją objętość.  Uformuj z małych kuleczek bułeczki i ułóż na blaszce.  Odstaw na 20 minut. W tym czasie bułeczki wyrosną. Natnij je nożem. Posyp czarnuszką  Wstaw do nagrzanego piekarnika.  Temp. 200 stopni C. Czas pieczenia 35- 40 minut.  Smażone banany i figi w sosie kokosowo- orzechowym: Na rozgrzaną patelnię dodaj łyżkę

SMYKWKUCHNI
Tarta z jagodami 91

Ciasto z własnoręcznie zbieranych jagód smakuje nejlepiej! :) Co najbardziej lubisz robić z jagód? Daj znać w komentarzu, inspirujmy się nawzajem! Pomysł na tą tartę, jak na większość moich przepisów, powstał spontanicznie i jak zwykle był to eksperyment ;) Spód wyszedł przepyszny, a połaczenie jagód z budyniem o smaku cytryny jest genialne! Wypróbuj inne moje tarty: 1.  TARTA CYTRYNOWO-TYMIANKOWA(...)ORZECHOWYM KARMELEM I KRUSZONKĄ 3.  TARTA Z JEŻYNAMI 4.  BEZGLUTENOWA KRUCHA TARTA Z JABŁKAMI 5.  GALETTE ZE ŚLIWKAMI Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki  SKLEP !   Składniki (forma o średnicy 23-24 cm.): Ciasto

Delicious Place
Staropolska ściągawka wigilijna 191

dodatkiem podgrzanego naturalnego miodu, tłuszczu, jajek, wody, korzeni i środka spulchniającego. Nazwa wywodzi się ze staropolskiego słowa "pierny" co oznaczało "pieprzny". Pierwszy cech piernikarzy powstał w Krakowie. Sernik - rodzaj ciasta, którego głównym składnikiem jest dobrze odciśnięty, tłusty twaróg, uszlachetniony jajkami, cukrem i masłem, aromatyzowany zazwyczaj skórką otartą z cytryny i wanilią, wzbogacany rodzynkami i migdałami, a niekiedy smażoną skórką pomarańczową(...)podłużnej bułki, zwykle nadziewane makiem, marmoladą, masą orzechową i lukrowane. Śledź - ryba morska z rodziny śledziowatych, określana jako ś. oceaniczny. W handlu znajdują się ś. świeże (zielone) do natychmiastowej konsumpcji, solone, wędzone lub w konserwach. Ze ś. można przyrządzić wiele potraw na ciepło i zimno. Uszka - małe pierożki przyrządzane z wolnego ciasta cienko rozwałkowanego i pokrajanego na kwadratowe kawałki

Tradycyjna Kuchnia
PIERNIK BEZ MIODU Z KAJMAKIEM 171

ciasto, polecam poniższy piernik bez miodu. Piernik bez miodu to ciasto zbliżone procesem przygotowania i składnikami do naszego kochanego murzynka z dżemem ( przepis tutaj ). Jest prosty, szybki i przede wszystkim niezawodny. Zawsze się udaje, zawsze smakuje i znika w tempie ekspresowym. Tegoroczną wersję urozmaiciłam nadzieniem z kajmaku i posypką orzechową. Smakuje wybornie. PIERNIK BEZ MIODU Z KAJMAKIEM (blaszka(...)utrzeć z cukrem i jajkami na gładką masę.  Stopniowo dodawać sypkie składniki na zmianę z mlekiem i dżemem. Dosypać żurawinę i wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Wstawić do piekarnika. Piec ok. 45 minut, do tzw. "suchego patyczka". Po upieczeniu wystudzić w uchylonym piekarniku.  Przekroić ciasto i przełożyć gotową masą kajmakową. Część masy zostawić do dekoracji

W kuchni Karmel-itki