Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Sezon na cukinię już wprawdzie za nami, ale w sklepach warzywa te są nadal
Kuchnia Pełna PasjiNie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam połączenie smaku bananowego z czekoladą.Do takich wypieków jak zwykle fantastycznie sprawdza się ciasto francuskie lub na croissanty. Spróbujcie
Kuchnia Pełna PasjiJak wcześniej wspominałam ciasto francuskie znakomicie smakuje zarówno na słodko jak i przygotowane w wersji wytrawnej. Proponowane przeze mnie ciastka znakomicie sprawdzają się jako przekąska np
Kuchnia Pełna PasjiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Dobrych sałatek nigdy dość:) Mam dzisiaj dla Was pomysł na sałatkę równie kolorową, jak
Kuchnia Pełna PasjiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Kiedy za oknami szaro i ponuro warto przynajmniej zjeść coś kolorowego i pysznego. Wiele
Kuchnia Pełna PasjiKolejna propozycja na mroźne zimowe wieczory, zupa w sam raz na rozgrzanie. Zupa jest też propozycją dla miłośników ostrych i pikantnych smaków. Składniki: 0,5 kg
Kuchnia Pełna PasjiPo świątecznym obżarstwie, czasie gdy na stole królowały tradycyjne potrawy jak pierogi, bigos, krokiety czy barszcze, chciałam Wam zaproponować coś zupełnie innego:) Potrawa, której smak przeniesie
Kuchnia Pełna PasjiSezon na mrożone owoce możemy uznać za oficjalnie otwarty;) Kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie chcielibyśmy dostarczyć organizmowi kilka witaminek, warto wyciągnąć z zamrażarek
Kuchnia Pełna PasjiMoja "przygoda" z daniami z dyni zaczęła się dopiero rok temu. Pomyśleć, że tyle dobrego mnie ominęło:-P Składniki: 500g dyni, 6 ziemniaków, 0,5l bulionu
Kuchnia Pełna Pasjiproszku do pieczenia Sernik: 1,2 kg białego sera (twarogu) 400 cukru 8 żółtek 8 białek 250 g roztopionego masła 2 cukry waniliowe 2 budynie śmietankowe 2 duże ziemniaki Ciasto orzechowe: 150 g mielonych orzechów włoskich 4 białka (żółtka można nadprogramowo dodać do sernika lub wykorzystać do innych celów) 5 łyżek cukru Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie(...)żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, roztopionym masłem i budyniem w proszku. Osobno ubijamy białka, dodajemy je do sernika i delikatnie mieszamy. Sernik wykładamy na ciemne ciasto. Na koniec przygotowujemy ciasto orzechowe. Białka ubijamy dodając stopniowo cukier. Kiedy piana jest sztywna, dodajemy orzechy i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na sernik. Sernik pieczemy w temperaturze 180 stopni C (grzałka góra-dół) przez około
Trzeci talerzCześć Kochani, dziś zapraszam Was na pyszne i łatwe ciasto Marysieńka. Jest to ciasto składające się z kilku warstw-pierwsza z nich to kakaowe ciasto, krem, ciasto z orzechami znów warstwa kemu i na koniec druga połowa kakaowego ciasta :-) Całość jest polana czekoladą i posypana orzechami. Ciasto jest wspaniałe, wbrew pozorom robi się je łatwo i przyjemnie :-) Jest trochę(...)pieczenia i kakao, wodę i olej-wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec do ciasta dodajemy ubite białka-wszystko delikatnie mieszamy łyżką do połączenia. Ciasto dajemy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy około 25 min do suchego patyczka. Studzimy i kroimy na dwa cienkie spody. CIASTO ORZECHOWE Białka ubijamy na sztywno (żółta odkładamy do kremu) Dodajemy cukier-miksujemy. Dodajemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuKruche ciasto owsiane z masłem orzechowym i dżemem to szybki wypiek, który posmakuje nie tylko miłośnikom orzechowych i zdrowszych słodkości. Ciasto ma przyjemną, delikatną oraz jednocześnie kruchą konsystencję, która wspaniałe(...)łączy orzechowy posmak ze słodyczą owocowego nadzienia. Przyznam szczerze, że jest dość syte, więc doskonale zaspokoi głód i idealnie sprawdzi się jako ciasto do kawy lub herbaty! Spróbujecie? Kruche ciasto owsiane z masłem orzechowym i dżemem - składniki: (Forma 20 x 20 cm) Ciasto: 200g mąki pszennej/orkiszowej 100g masła 100g masła orzechowego 50g cukru/ ksylitolu 50g płatów
Di gotujeKolejne ciasto z książki siostry Anastazji, które przypadło mi do gustu. Kruche ciasto, powidła śliwkowe, bakalie oraz jabłka. Obowiązkowe ciacho do wypróbowania w sezonie jabłkowym. Składniki blaszka 23/33 : ciasto kruche: mąka pszenna 25 dag, cukier puder 10 dag, żółtka 3 szt, cukier waniliowy 16 g, margaryna 15 dag, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, ciasto orzechowe: masło(...)jabłka winne średnie 6 jabłek, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Kruche ciasto zagnieść i rozwałkować na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto posmarować powidłami i posypać rodzynkami oraz 5 dag orzechów. Na to równomiernie rozkładamy jabłka starte na tarce o grubych oczkach. Ciasto orzechowe: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka oraz pozostałe składniki. Z białek ubić pianę
kulinarne odsłony pati