ciasto na zimno - 6646 przepisów (strona:92/444)

Czekoladowy Sernik na Zimno (z Mascarpone) 908

mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki cukru pudru 2 fixy do ubijania śmietany Polewa czekoladowa: 60 g czekolady mlecznej 60 ml śmietanki kremówki  Czekoladowy Sernik na Zimno (z Mascarpone) - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Tortownice ze ściąganym pierścieniem (20 cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek(...)stężeje przygotowujemy polewę: Kremówkę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia), zdejmujemy z ognia, wrzucamy drobno połamaną czekoladę i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej kuwertury. Gdy lekko przestygnie czekoladą polewamy wierzch ciasta. Sernik dodatkowo można ozdobić bitą śmietaną dodatkiem kakao oraz wisienkami koktajlowymi.       Moje posty

Słodka Strona
Strudel z jabłkami 197

znika błyskawicznie. Jeśli ciasto wyjdzie wam za długie, by zmieścić się na blasze to bez obaw. Strudla można zawinąć jak węża, tak by zmieścił się cały. Ciasto doskonale smakuje na ciepło i na zimno. 2 szklanki mąki 2 łyżki masła klarowanego lub margaryny bezmlecznej szczypta soli 1 jajko pół szklanki wody łyżeczka octu 5-6 jabłek 4 łyżki bułki tartej(...)wlewamy do mąki, drugą połowę odstawiamy na bok (posmarujemy nią gotowy strudel przed pieczeniem). Do mąki dolewamy pół szklanki mąki oraz łyżeczkę octu. Wszystkie składniki wyrabiamy na gładkie jednolite ciasto. Powinno być ono miękkie, elastyczne i tylko lekko kleiste (nie może kleić się do rąk). By ciasto dobrze się rozciągało najlepiej energicznie rzucić nim 100 razy o stół (bez obaw

Dieta bez mleka
Tarta z warzywami i serem feta 205

danie. I nie żałuję. Ta tarta to szybki, prosty a zarazem efektowny pomysł na obiad. I gorącą ją polecam :) Najlepiej smakuje na ciepło, choć na zimno tez jest niczego sobie :) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego opakowanie warzyw na patelnię - 450 g 1/2 puszki groszku lub kukurydzy 100 g sera feta 1 ząbek czosnku 3 jajka 150 ml śmietany 18% sól, pieprz

My simple kitchen
piernikowe z czekoladą i śmietaną babeczki... 119

pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, czekolada gorzka 100 gram, śmietana 200 ml, cukier puder 1 łyżka, czekolada starta 50 gram składniki na ciasto o temperaturze pokojowej - śmietana do ubicia bardzo zimna jajka, mleko, cukier, kakao, olej, mąka z proszkiem i sodą, przyprawa do piernika mikserem wyrabiać z 5 minut na większych obrotach do foremek można włożyć papierowe papilotki

W Mojej Kuchni Lubię
Proste i puszyste ciasto z malinami 170

minut (do zarumienienia i tzw. “suchego patyczka”). Po ostudzeniu można posypać ciasto cukrem pudrem. Smacznego!   Polecam również inne ciasta z malinami: Ciasto z malinami i budyniową pianką na kruchym spodzie Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone) Malinowa chmurka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Proste i puszyste ciasto z malinami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto Kubuś 4182

Ciasto na soku Kubuś to jedno z moich ulubionych ciast bez pieczenia. Masa kubusiowa idealnie wpasowała się w moje gusta smakowe, więc jak dla mnie, ciasto

Smakołyki Bereniki
Jogurt-owiec z jabłkami 176

dziś pyszne ciasto, można rzec , że to sernik na zimno lub jogurt-owiec. Ważne , że smaczne i mamy efekt czegoś innego. Miłe dla oka i idealne dla podniebienia. Składniki na biszkopt: jaja 5 szt mąka pszenna typ 500  5 łyżek Kłos Pol ksylitol 2 łyżki Kłos Pol     Składniki na środek:   jogurt typu greckiego(...)Ubijamy jaj cale z ksylitolem na puch( masa nam się potraja). Przesiewamy mąkę nad ubitymi jajami i delikatnie mieszamy łopatką.Formę prostokątną standardową wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto biszkoptowe. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach.Po upieczeniu formę wykładamy folią aluminiową i wkładamy nasz biszkopt. Masa jogurtowa: Żelatynę wsypujemy do garnuszka zalewamy wodą ( tyko tyle aby zamieszać, żelatyna spęcznieje

Różowa kuchnia
JOGURTOWIEC Z TRUSKAWKAMI 135

ciasto łączy w sobie to co lubię :truskawki,jogurt,biszkopt i do tego ciasto ładnie się prezentuje.Jest to jogurtowiec na zimno dwukolorowy :) i nie jest za bardzo słodki. SKŁADNIKI Biszkopt 3 jajka 5 łyżek mąki pszennej 4 łyżki cukru łyżka kakao Masa jogurtowa  3 gęste jogurty naturalne po 330g 7 łyżek cukru pudru 1,5 łyżek kakao 3 łyżki(...)najniższych obrotach i dodajemy mąkę oraz kakao. Całość przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tortownicy.Biszkopt pieczemy ok.10 min. w temp.170C.Ja użyłam do tego ciasta małej tortownicy średnica ok.20cm. Truskawki myjemy i kroimy na połówki wzdłuż,następnie układamy truskawki wzdłuż tortownicy cięciem do obręczy. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody i dokładnie mieszamy,studzimy

Mała w garnku miesza
Jajka zapiekane w cieście francuskim 181

Polecam pyszne jajka zapiekane w cieście francuskim. Jajka ułożone są na "podstawce" z mięsa mielonego. Tak przygotowane jajka można podawać na ciepło lub na zimno podobnie jak jajka po szkocku . Idealnie będzie do nich pasował sos chrzanowy lub tatarski . składniki: 6 jajek ok 350 g mięsa mielonego, u mnie karkówka 1 łyżka bułki tartej sól czubryca czerwona 1 opakowanie ciasta(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać ziarnami siemienia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać aż ciasto dobrze się przyrumieni, ok 25 minut, funkcja termoobieg. Podawać na ciepło lub na zimno

Monia miesza i gotuje
Ekspresowe francuskie cebularze 115

Jeśli lubicie cebularze to musicie spróbować tych przygotowanych na bazie ciasta francuskiego. Są absolutnie przepyszne zarówna na ciepło jak i zimno i można je zrobić w 20 minut. Doskonale sprawdza się jako przekąska na przyjęcia i imprezy. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże czerwone cebule olej do smażenia 15dag żółtego sera sól, czarny pieprz jajko mak do posypania Sposób przygotowania

Pyry na Gaz
Tarta ze szpinakiem i serem bałkańskim 194

piekarnika do 180 st. na 20-25 minut. Tarta smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego! spód: 200 g mąki krupczatki 100 g zimnego masła 1 jajko 10 g startego żółtego sera sól ew. łyżeczka czarnuszki Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki. Do ciasta dodałam czarnuszkę, dzięki której ciasto zyskało ciekawy smak(...)śmietanę rozbijamy trzepaczką, przyprawiamy czubricą, solą i pieprzem.  Następnie delikatnie przelewamy na podpieczone i przestudzone ciasto.  Na masie układamy różyczki brokuła i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. na 20-25 minut. Tarta smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego :))) - See more at: http://www.bistromama.pl/2012/06/tarta-na-kruchym-ciescie-z-brokuami.html#sthash.CJ2tVp8p.dpuf spód: 200 g mąki krupczatki 100 g zimnego masła

bistro mama
Prosty sernik na zimno z truskawkami. Ciasto bez pieczenia. 324

Truskawki na rynku się pojawiały... więc musiałam zrobić pierwsze ciasto z truskawkami w tym roku... wybór padł na sernik na zimno, prostszego przepisu nie znajdziecie... a jak dla mnie nie dość, że najprostszy to jeszcze najlepszy sernik na zimno!!! SKŁADNIKI: 1 kg sera zmielone, 1/2 laski wanilii, 2 żelatyny fix deserowe, 2 galaretki truskawkowe, ok. 20 truskawek, 1/2 paczki okrągłych

Aga w kuchni
Wiosenna babka miętowa 137

oknem zimno i wietrznie, przywołajmy więc wiosnę orzeźwiającą miętową babką, zieloną jak shamrock na Św. Patryka. Irlandzka koniczyna, oprócz związanej z nią legendy o tym, że pomagała misjonarzowi wyjaśnić czym jest dogmat Trójcy Świętej, jest również uważana za symbol ponownego narodzenia się wiosny. Zapraszam na puszystą i lekką babkę, o przyjemnej miętowej nucie. Dzięki dodaniu do ciasta syropu miętowego, zyskuje

Mia Cucina Sofieta
Francuska tarta z porem i łososiem 112

cieście francuskim z porem i   wędzonym łososiem, jej łagodny smak zaostrza ser blue i gałka muszkatołowa.   Fajna propozycja na ciepłą kolację . Łosoś i por to idealne połączenie. Smaki doskonale się równoważą. Nie ma opcji aby nie smakowało. Polecam!  Forma  do tarty 24-26 cm Składniki: 1 rulon świeżego ciasta francuskiego Nadzienie: 15 dag wędzonego na zimno(...)jogurtem doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dodać pokrojonego na małe kawałki łososia oraz wystudzony por, dodać starty ser cheddar i pokruszony blue, całość wymieszać. Ceramiczne naczynie żaroodporne wyłożyć ciastem francuskim na kształt formy-spód i boki, na ciasto wyłożyć papier pergaminowy, obciążyć lekko kulkami ceramicznymi lub suchą fasolą i podpiec w nagrzanym do 200*c piekarniku przez 10 minut

Wanilia i Kardamon
Serniczki kawowo- pomarańczowe 108

    Serników nigdy za wiele- w każdej wersji! Dziś serniczki w formie ciastek bankietowych z serka tzw. owarzanego. Niebiańsko delikatny smak masy serkowej z dużą

Domowe ciasta

Proponowane wyszukiwania