Mini Serniczki, moje advocatowe mini serniczki. Hmm, sama jeść nie będę przecież, w domu mam też dziecko...... No to Blond nie wiele myśląc postanowiła, że
Blondynka Gotujeciasto marchewkowe ciasto marchewkowe prezydenta George'a Washingtona Szybkie i dobre ciasto marchewkowe z czasów George'a Washingtona zawojowało świat i doczekało się setek rożnych wariantów. I wcale mnie to nie dziwi, jest niesamowicie wilgotne, miękkie i bardzo aromatyczne. Po prostu pycha. Jedyną wadą jest tarcie marchewki, ale jeżeli korzystasz z dobrego robota kuchennego, to zrobisz to błyskawicznie. Ciasto marchewkowe(...)Magimix pulsuj 5-6 razy. 5. Przelej ciasto do przygotowanej wcześniej formy do pieczenia. Piecz około 50-60 minut lub do tzw. suchego patyczka w temperaturze 175 stopni, grzałka góra -dół. 10 minut po upieczeniu wyjmij ciasto na kratkę do studzenia. Podawaj na ciepło z bitą śmietaną lub na zimno ozdobione lukrem. Do tarcia marchewki w Magimix użyj tarczy
Cztery FajeryCiasto drożdżowe bez zagniatania to propozycja dla wszystkich leniuszków, którzy uwielbiają tak jak ja smak ciasta drożdżowego. To ciasto nie wymaga od Was zbyt wiele pracy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jako, że dynia obecnie króluje w naszych kuchniach, chciałabym przedstawić Wam prosty przepis na jej wykorzystanie. W poniższym wpisie znajdziecie bowiem przepis na sernik na zimno z dodatkiem dyni. Z racji, że jest to ciasto bez pieczenia, jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, co jest jego dodatkowym plusem. Masę przygotowuje się z puree z... Tryb czytania Artykuł Sernik dyniowy
kurkanielotka.plPaszteciki ze szpinakiem świetnie sprawdzą się jako przekąska, dodatek do barszczu lub drugie śniadanie do pracy. Takie pasztecki można zajadać na ciepło lub na zimno, w obu wersjach smakują świetnie 🙂 Składniki: – 1 opakowanie ciast francuskiego – 1 opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) – 1 mała cebula – 1 kulka mozzarelli – 2 ząbki czosnku – Czytaj więcej → Artykuł PASZTECIKI
greengoodiesPierożki te polecam nie tylko jako wigilijne danie, ale również jako fajną przystawkę. Świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Są również świetnym dodatkiem do czerwonego barszczu. Składniki: ciasto: 500 g mąki 150 g masła 3 łyżki śmietany 18% 2 żółtka sól pieprz farsz: 50 - 60 g suszonych grzybów 200 g kapusty kiszonej 200 g pieczarek 1 duża
Mama Gotujelato ponownie powróci? Trzymam kciuki - niech zadziała! :) Nie tylko ja ostatnio tak sprytnie pogodę zaklinam. Razem ze mną podobnie czarują uczestnicy akcji Desery na zimno , która w aktualny weekend na fejsbuku przez Ciasto na niedzielę jest organizowana. Duuuużo zimnych słodyczy tu do wyboru. Lato nie ma wyjścia, musi wrócić, żeby popróbować tych pyszności ;) Aby warstwie jogurtowe j deseru nadać dodatkowo(...)Jagodowy deserek https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1476318089095186&set=p.1476318089095186&type=3&theater CZARNA OD KUCHNI - Egzotyczny serniczek z ricotty https://czarrnaodkuchni.wordpress.com/2017/07/08/egzotyczny-serniczek-z-ricotty/ MARCEPANOWY KĄCIK - Szybki deser z morelami http://marcepanowykacik.blogspot.com/2017/07/szybki-deser-z-morelami.html MOJE DOMOWE KUCHARZENIE Deser na zimno z truskawkami http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2017/07/deser-na-zimno-z-truskawkami.html DORCIA W KUCHNI [FB] - Domowe batoniki Bounty https://www.facebook.com/dorotalapacz/photos/a.637104603094740.1073741831.637096433095557/914478325357365/?type=3&theater TERESA WALCZAK [FB] - Deser "jagodowa róża" https://www.facebook.com/photo.php?fbid=655343207995586&set=p.655343207995586&type=3&theater DOROTA LEGEC [FB] - Domowe lody
Grunt to przepis!lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem, sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! ------------------------------------------------------------- Ucierane ciasto
Kulinarne przygody Gatitylubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem, sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! ------------------------------------------------------------- Biszkoptowe ciasto
Kulinarne przygody Gatityskosztować tarty ze szpinakiem i łososiem oraz tej na słodko z owocami. Tak na marginesie - uwielbiam wszelkiego rodzaju tarty i quiche. Pyszne kruche, maślane ciasto, wypełnione rozmaitymi farszami smakuje równie dobrze na ciepło i na zimno. Jestem fanką tego rodzaju potraw. Wczoraj też zrobiłam na obiad Quiche z duszonymi porami i kozim serem. Pyszny. Podpatrzony u Kwestii Smaku. Ciasto zrobiłam
Moja Mama GotujePrzepis odkryłam na Instagramie , jednak tam pierożki nie były pierożkami i pozbawione były nadzienia. Ponieważ wyglądały tak czy siak bardzo obiecująco, postanowiłam je zrobić. I tu kolejny plus, bo ciasto wyrabia się idealnie. Co prawda ja, wrzuciłam wszystkie składniki do misy miksera i wyrabiałam je hakiem, ale wyrobienie ręczne, powinno zająć chwilkę. Skąd pomysł na nadzienie? Coś tam niecnego robiłam(...)pierogów, a obiecałam kilka sztuk rodzicom, więc warowałam przy nich jak strażnik Pierogi świetne są zarówno na ciepło, zaraz po usmażeniu jak i na zimno. Dobre nawet po kilku dniach. Poeksperymentujcie z ciastem. Ja na pewno na tym wariancie nie zakończę, bo jeszcze będę testować wersje na słodko z makiem, serem i marmoladą. Zobaczymy co dobrego lub nie z tego
Mieszam w Garnkuciasto. Ciasto najczęściej kruche lub półkruche. Jest to wyrób cukierniczy, który swoje korzenie ma we Francji. Nazwa ciasta pochodzi od imienia księżnej Charlotte. Pyszny polski sernik Drugim typowo polskim i bardzo cenionym ciastem jest sernik . Sernik jest ciastem deserowym. Głównym składnikiem sernika tradycyjnego jest gruba warstwa sera z rodzynkami, skórką z pomarańczy i wanilią. Oraz cienki spód z ciasta półkruchego(...)kruchego. Różne są rodzaje serników. Może to być sernik pieczony, albo sernik na zimno. Albo nawet sernik gotowany, który jest przepyszny. Tradycyjny polski makowiec Nie mniej znanym ciastem i często pieczonym w polskich domach jest makowiec . Zwany też struclą makową. Składa się z ciasta drożdżowego i masy makowej. Rozwałkowane cisto drożdżowe przekładane jest masą powstałą ze zmielonego maku, cukru
ProstePesto.plproduktów możemy polecić mozzarellę firmy Galbani. http://ekobazarek.com.pl/pl/p/Mozzarella-1-duza-kulka-BIO-125g-FRANCIA/7868 http://ekobazarek.com.pl/pl/p/Mozzarella-12-malych-kulek-BIO-250g-FRANCIA/7869 http://www.galbani.pl/products/galbani_mozzarella/products/galba_mozza_ball/index.html A na blogu dzisiaj pyszna tarta na cieście francuskim z sosem pomidorowym i mozzarellą. Dobra zarówno na ciepło jak i na zimno! Nasza, pokazana na zdjęciach, była podawana na zimno, dlatego mozzarella nie jest tak bardzo roztopiona. Na ciepło, delikatnie pokrywa całą tartę. Tarta
Moja Mama GotujeCzerwiec i truskawki to idealna sezonowa para. W czerwcu mamy kilka uroczystości rodzinnych, na których zawsze pojawiają się ciasta bez pieczenia, głownie sernik z truskawkami, który każdego roku jest inny. Sernik na zimno z truskawkami to deser, który nigdy nam się nie nudzi. Dzisiaj polecam lekki, mocno truskawkowy deser: Piankowy sernik z truskawkami i bezami domowej roboty na biszkoptowym spodzie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSzarlotka to jedno z najpopularniejszych ciast w Polsce. Smakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Szarlotki mogą być różne: na biszkopcie, na cieście kruchym, z galaretką, bitą śmietaną, podawane z gałką lodu, na ciepło lub na zimno. Ja proponuję szarlotkę na kruchutkim spodzie, przykrytą słodką, różową pianka i kruszonką. Różowa pianka nadaje ciastu dodatkowego uroku i zachęca do spróbowania. Polecam
Nastoletnie Wypiekanie